Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Locked
sv12

#1 Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by sv12 »

Radnja najvjerovatnije Prijedor, isti onaj gdje su srbijanske-cetnicke horde napravile genocid nad Bosnjacima i upravo tamo gdje je otkrivena najveca masovna grobnica Bosnjaka i Hrvata i u njemu ovih dana cetnicka milicija u uniformama i u civilu, bez ikakvog razloga maltretiraju Bosnjaka. Pogledajte video. Pitam se sta rade politicari i policija iz "Sarajeva" i zasto se ljude ne zastiti od podivljalih cetnickih hordi laktaske mafije udruzene sa srbijanskim zlocincima? Gdje je jebeni ministar "sigurnosti" Fahrudin Radoncic (vidimo se na izborima za nepunu godinu, govno izdajnicko)? Gdje su Lagumdzija i Hadzic? Gdje je SIPA? Gdje su Salihovic, Kajmakovic i Cavka?

Ovo se desava u srcu Bosne 2013 godine i ovo treba sprijeciti u cijeloj Bosni, takodjer 2013 godine, bilo kojim potebnim sredstvom. Ne smije se vise nikad dozvoliti da cetnicke horde maltretiraju Bosnjake i da ih dolaze u trojkama maltretirati u njihovim kucama!
praecipio wrote:

Policija krši ljudska prava, Prijedor, Bosna i Hercegovina
30 oct. 2013

Image

Policajac odbija da se predstavi prije legitimisanja, kad se počne snimati odbija da kaže razloge upada u stan i legitimisanja. Nakon toga, pita me, gdje je telefon (sa kojim je snimano) i kad je utvrdio da je telefon sa snimanjem ostao u kući, hapsi me, odbijajući da mi kaže razloge za hapšenje.

https://plus.google.com/100531004835897593564/posts
Objasnjenje ispod videa na YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=ZUUTf0DoaUo

Nakon toga su me uhapsili, prilikom čega su mi odbili reći zašto su me uhapsili. U stanici su me maltretirali bez razloga, advokata nisam dobio, a tražili su da potpišem da sam kriv i da platim kaznu od 500 KM radi uznemiravanja javnog reda i mira.

Last edited by sv12 on 02/11/2013 23:04, edited 4 times in total.
sv12

#2 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by sv12 »

Bude li se ovo tolerisalo u Prijedoru, nece proci dugo, trojke ce zakucati i sarajevskim Bosnjacima. Valjda smo nesto naucili iz proslosti, zar ne?
crnoplavo

#3 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by crnoplavo »

kad policajac ima pravo da legitimise u Bosni?

mozda im i ne treba neki razlog
Aspekt

#4 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Aspekt »

sv12 wrote:Bude li se ovo tolerisalo u Prijedoru, nece proci dugo,
trojke ce zakucati i sarajevskim Bosnjacima
. Valjda smo nesto naucili iz proslosti, zar ne?
Stvarno . Hoce li zakucati svojim koalicionim partnerima i jaranima koji ih zovu na iftar a ime im je SDA . Vec 20 i kusur godina SDA titra jaja cetnicima . Pa me zanima hoce li njima zakucati na vrata ili samo meni i tebi .
sv12

#5 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by sv12 »

Aspekt wrote:
Stvarno . Hoce li zakucati svojim koalicionim partnerima i jaranima koji ih zovu na iftar a ime im je SDA . Vec 20 i kusur godina SDA titra jaja cetnicima . Pa me zanima hoce li njima zakucati na vrata ili samo meni i tebi .
Da preduhitrim ovakve kao ti, zaboravio sam u uvodnom postu napisati, gdje je Izetebgovic, gdje je i Zeljko Komsic? Nije li i njihova ustavna obaveza da stite prezivjele genocida u Prijedoru od podivljalih cetnickih hordi, zasto oni ne djeluju?

Nemojmo zaboraviti, to ako pijemo kaficu u kaficu dok kolju ljude u Bjeljini, niposto ne znaci da nece doci vrlo brzo dan kad ce i nas poceti klati ili bombardirati, je li tako Sarajevo, nismo li to naucili iz proslosti?

Prvo potlacivanje bosnjacke djece u Istocnoj Bosni, maltretiranje bivsih pripadnika 5 korpusa od strane SIPA, sad ovo, cetnicku policiju se treba dovesti u red, ocigledno da su opet pobijesnili.

Niko nikad vise ne smije slati na vrata Bosnjacima bez razloga policiju. To se ne smije tolerisati.

One povratnike kojima se ovakve stvari desavaju, molim da sljedeci put kad im cetnicka trojka zalupa na vratima, fino se skupe i direktno na Poljine ispred vila Zlatka Lagumdzije, Izetbegovica, Radoncica i co ili ispred njihovih stranaka. Ne dozvolite da vam se ovo radi. Bosnjacki politicari, bosnjacki predstavnik u predsjednistvu, bosnjacki ministri u vijecu ministara, SIPA, BiH sud, FBIH policija, bosnjacka komponenta oruzanih snaga su duzni da vas zastite na vasem kucnom pragu. Kako, to je njihov problem, zato su placeni i to su obavezni, zapravo to im je duznost broj jedan, vaznija od svega sto su obavezni raditi.

Oni su duzni da vas zastite i da sprijece cetnicke horde da vas maltretiraju, plase, potlacuju i ubijaju, svim raspolozivim sredstvima!
burger_pasa

#6 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by burger_pasa »

Nevjerovatno koja drskost, bezobrastina, divljastvo, cetnicizam, fasizam ove cetnicke trojke. Bez obrazlozenja ili naloga upasti covjeku na privatni posjed i ovako demonstrirati snagu je nedopustivo.
Ovo je odlicna ideja, snimiti sve kamerom, sad se doticna trojka treba razotkrit imenom i prezimenom i sta su trazili i ko ih je poslao.
muzicar_iz_parka

#7 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by muzicar_iz_parka »

Neko stvarno misli da će se iko od sarajevskih političara zbog onoga šta se dešava u drugom entitetu? :roll:
Paranoid

#8 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Paranoid »

Čovjek kojeg su legitimisali na kućnim vratima je napisao:
"Nakon toga su me uhapsili, prilikom čega su mi odbili reći zašto su me uhapsili. U stanici su me maltretirali bez razloga, advokata nisam dobio, a tražili su da potpišem da sam kriv i da platim kaznu od 500 KM radi uznemiravanja javnog reda i mira."
Po njegovom načinu govora i razmišljanju da u datom momentu uključi kameru, da se zaključiti da je likpametan i obrazovan..

Ovde treba obratiti pažnju na način na koji se sprovodi apartheid, prije svega na policajca koji izbjegava snimanje jer je obični prašinar i vjerovatno mu nije do eksponiranja Potom na lika koji je predpostavljam inspektor, a koji se kabadahijski naslonio na ogradu i po načinu njegovog gledanja prema legitimisanom se vidi da je došao po nalogu isključivo radi provokacije.
sv12

#9 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by sv12 »

burger_pasa wrote:Nevjerovatno koja drskost, bezobrastina, divljastvo, cetnicizam, fasizam ove cetnicke trojke. Bez obrazlozenja ili naloga upasti covjeku na privatni posjed i ovako demonstrirati snagu je nedopustivo.
Ovo je odlicna ideja, snimiti sve kamerom, sad se doticna trojka treba razotkrit imenom i prezimenom i sta su trazili i ko ih je poslao.
Kako je napisao prije tri dana u komentarima na YouTube ispod videa, ipak su ga na kraju uhapsili. Editirao sam prvi post i ukljucio i taj komentar sa Youtuba.
Last edited by sv12 on 02/11/2013 23:37, edited 1 time in total.
sv12

#10 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by sv12 »

muzicar_iz_parka wrote:Neko stvarno misli da će se iko od sarajevskih političara zbog onoga šta se dešava u drugom entitetu? :roll:
Sarajevskim politicarima treba jednom za sva vremena dati lekciju. Povratnici se trebaju skupiti i direkt ne ispred parlamenta, jer kad se tamo ode onda se krivnja rastoci na sve i niko ne smatra da je njima poruka upucena. Ne, sarajevske politicare treba ganjati po njihovim vilama i po njihovim strankama. Treba ih tamo posjetiti na njihove obaveze.

A pripadnicima 5. korpusa, kad vas sljedeci put dodje bez razloga trkeljati SIPA, ah bar vi znate docekati cetnike, docekajte ih kao i sto ste cetnike prije njih docekivali. Jednom kad ih tako ugostite, nece smjeti vam prismrditi vise, a kamoli vas maltretirati 20 godina nakon rata, kako bi napakovali Dudakovicu, kojeg pod svaku cijenu zele u zatvoru, jer ga se ocigledno boje. Nisu jos zaboravili kad su punili gace kad je Dudakovic bio pred Blukom.
Last edited by sv12 on 02/11/2013 23:18, edited 1 time in total.
muzicar_iz_parka

#11 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by muzicar_iz_parka »

sv12 wrote: Sarajevskim politicarima treba jednom za sva vremena dati lekciju. Povratnici se trebaju skupiti i direkt ne ispred parlamenta, jer kad se tamo ode onda se krivnja rastoci na sve i niko ne smatra da je njima poruka upucena. Ne, sarajevske politicare treba ganjati po njihovim vilama i po njihovim strankama.

A pripadnicima 5. korpusa, kad vas sljedeci put dodje bez razloga trkeljati SIPA, ah bar vi znate docekati cetnike, docekajte ih kao i sto ste cetnike prije njih docekivali. Jednom kad ih tako ugostite, nece smjeti vam prismrditi vise, a kamoli vas maltretirati 20 godina nakon rata.
I šta će biti rezultat toga ako odu na njihova imanja? Biće isto kao i ispred parlamenta, jedino što bi policija vjerovatno malo jače regovala nego na uobičajnim demonstracijama,

Što se tiče Sipe, ona je državna policija, pozivati na nasilje protiv njihovih pripadnika nije baš pametno, to bi oni iz drugog entiteta najviše volili.
Havatar

#12 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Havatar »

SDP je podržao zakon na osnovu kojeg bi ove nelegalne akcije Dodikove policije, postale legalne. I sve dok su u Sarajevu kvislinzi koji idu niz dlaku četnicima, napretka neće biti jer ga ne može biti.
House

#13 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by House »

genocidna policija opet orgija , necu nista komentarisati dobit cu ban bezze ....
Skijaš

#14 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

sv12 wrote:A pripadnicima 5. korpusa, kad vas sljedeci put dodje bez razloga trkeljati SIPA, ah bar vi znate docekati cetnike, docekajte ih kao i sto ste cetnike prije njih docekivali.
Za krv ima vremena, stvar treba pokušati držati u okviru sistema jer se četnike može pobjediti u okviru sistema i bez krvi. Najveći problem su oni u Sarajevu koji insistiraju na dogovoru s Dodikom dok se Dodik piša svima po glavi. Problem je u Tihiću i Lagumdžiji.
bregano

#15 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by bregano »

Image
gnjev

#16 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by gnjev »

bregano wrote:Image
To su makar bili mudri, proračunati likovi. Ovi sa klipa su klasične seoske varalice

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Danguba

#17 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Danguba »

Skijaš wrote:
sv12 wrote:A pripadnicima 5. korpusa, kad vas sljedeci put dodje bez razloga trkeljati SIPA, ah bar vi znate docekati cetnike, docekajte ih kao i sto ste cetnike prije njih docekivali.
Za krv ima vremena, stvar treba pokušati držati u okviru sistema jer se četnike može pobjediti u okviru sistema i bez krvi. Najveći problem su oni u Sarajevu koji insistiraju na dogovoru s Dodikom dok se Dodik piša svima po glavi. Problem je u Tihiću i Lagumdžiji.
:thumbup:

i svako onaj ko sa njim pokusava graditi drzavu. Na ignore dok se ne razjasne mnoge otvorene stvari u BiH tipa nana Fata, crkva na Bunjaku, prava djece, maltretiranje i provjere povratnika, kuca u Pionirskoj, porezi na nekretnine za nasilno protjerane...do tada, samo ignore pa ako propadamo, propast cemo svi.
Nema vise para od Telekoma tako da on zavisi od drzavnih intitucija a to treba iskoristiti.

...a za ovu fashisticku policiju najbolja adresa je VE gdje su vec poznati
Vijeće Europe: Policija u RS tuče bejzbol palicama i muči elektro-šokovima
Basvod

#18 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Basvod »

Policija krajnje korektna i kulturna, sa druge strane snimatelj izuzetno drcan i bezobrazan.
Ko to ne vidi taj je ogrezao u nacionalizmu.
nosara

#19 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by nosara »

gnjev wrote:
bregano wrote:Image
To su makar bili mudri, proračunati likovi. Ovi sa klipa su klasične seoske varalice

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
:lol:

Najveci zlocinci koje je majka rodila, ali su bili makar mudri i proracunati u svom zlocinu...!?

Idiote...
Batal

#20 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Batal »

Basvod wrote:Policija krajnje korektna i kulturna, sa druge strane snimatelj izuzetno drcan i bezobrazan.
"Kulturna" policija ne upada građanima u stan da ih legitimiše zato što im je "sumnjiv i nepoznat" .To čak nije ni opravdan razlog da se osoba legitimiše,pogotovo ne u svom domu.Ne znam gdje si ti vidio bezobraznost u ovom video,da je snimatelj "drčan" jeste ali takav i treba biti ako su ga bez razloga maltretirali u rođenoj kući.

Ovim bi se trebao pozabaviti RAdončić ali i OHR jer nije ovo prvi blam policije manjeg entiteta a svakako nije ni poslednji.Oni organizovano rade na zastrašivanju i protjerivanju Bošnjaka.Sjetite se samo uništavanja ličnih karti,"provjera" po kućama mjesta prebivališta itd itd.
Basvod

#21 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Basvod »

Batal wrote:
Basvod wrote:Policija krajnje korektna i kulturna, sa druge strane snimatelj izuzetno drcan i bezobrazan.
"Kulturna" policija ne upada građanima u stan da ih legitimiše zato što im je "sumnjiv i nepoznat" .To čak nije ni opravdan razlog da se osoba legitimiše,pogotovo ne u svom domu.Ne znam gdje si ti vidio bezobraznost u ovom video,da je snimatelj "drčan" jeste ali takav i treba biti ako su ga bez razloga maltretirali u rođenoj kući.

Ovim bi se trebao pozabaviti RAdončić ali i OHR jer nije ovo prvi blam policije manjeg entiteta a svakako nije ni poslednji.Oni organizovano rade na zastrašivanju i protjerivanju Bošnjaka.Sjetite se samo uništavanja ličnih karti,"provjera" po kućama mjesta prebivališta itd itd.
To je posao policije. Mene su legitimisali 100 puta ali nikad nisam snimao policiju (sto je zakonom zabranjeno u cijeloj BiH) niti sam se ponasao ovako kao snimatelj. Da imamo pravu policiju, titinu policiju, snimatelj (koji ocigledno nije ni malo zastrasen kako se zeli prikazati) bi zbog ovakvog ponasanja bio izlomljen na kucnom pragu.
Last edited by Basvod on 03/11/2013 08:30, edited 2 times in total.
armin071

#22 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by armin071 »

:roll: Sta ima jedan Bosnjak da radi u svojoj kuci u Prijedoru?? To odmah mora da se provjeri i legitimise, po mogucnosti uhapsi i dobro izmaltretira da mu nebi slucajno naumpalo da se osjeca mirno i sigurno.
Aspekt

#23 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Aspekt »

Bez sudskog naloga policija ne moze u kucu . Onaj u civilu je htio uci u kucu a nije htio reci razlog . ,, sumnjivi i nepoznati ,, nije razlog nego izgovor . Glupost . Policija moze pozvoniti na vrata i traziti dokumente ako ih je npr zvao komsija zbog npr narusavanja javnog reda i mira . Tada se mora znati ime komsije ( onog koji je zvao ) i razlog . ali ja ipak milslim da se ti salis kada si ovo napisao .
armin071

#24 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by armin071 »

Aspekt wrote:
Bez sudskog naloga policija ne moze u kucu . Onaj u civilu je htio uci u kucu a nije htio reci razlog . ,, sumnjivi i nepoznati ,, nije razlog nego izgovor . Glupost . Policija moze pozvoniti na vrata i traziti dokumente ako ih je npr zvao komsija zbog npr narusavanja javnog reda i mira . Tada se mora znati ime komsije ( onog koji je zvao ) i razlog . ali ja ipak milslim da se ti salis kada si ovo napisao .
Ne sali se on sto je najtuznije. To je posljedica konstatnog ispiranja mozga proslih 20 godina. Odrastao je u sistemu gdje je sasvim normalno da vozd tog naroda ismijava zrtve, baca drzavne zastave, ukida sudove, smjenjuje direktore, ne postuje odluke "svojih sudova i sudija"....... Pa kad im je normalno da i toliko godina nakon rata jos uvijek stoji crkva u avliji nane Fate, sta je naspram toga onda ovaj "upad" kulturnih i zbunjenih policajaca. Jednostavno diktatura i u takvom sistemu ti nije dozvoljeno postavljanje pitanja zasto, zbog cega i sl...
_majevica_

#25 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by _majevica_ »

Treba prije svega postupiti po naredjenjima policajaca...posle toga se zaliti.
Locked