Careva dzamija. Problem...
-
Danko_Bananko
zoom, ne chataj, da ne bi opomenu bezze pokupio
...nemoj reci da te nisam upozorio
...nemoj reci da te nisam upozorio
-
Danko_Bananko
al zrijem, zrijem ( jel se vako kaze ? )zoom66 wrote:skontat cesh jednom, josh si zelena banana...Danko_Bananko wrote:zoom, ne chataj, da ne bi opomenu bezze pokupio![]()
...nemoj reci da te nisam upozorio:D:D
- Ahmmed
Podobar nam trebazena wrote:koliko dobrog?Ahmmed wrote:Pa, stvarno.....Evo, zvao sam Aziru, kaže kašike blokiranezoom66 wrote:ahmmede mozesh prestat sad, zrachna opasnost proshla...![]()
Poručila je da forum traži dobrog hodžu, da rješava situaciju, inače, odosmo u helać
![]()
-
Danko_Bananko
Ahmmed wrote:zoom66 wrote:e dobro je vishe...
Dobro![]()
dakle, šta vi mislite o problemu vehabizma danas, u Bih?Ovo je jedna zanimljiva tema, još nije postavljana na ovom forumu, pa bi bilo zanimljivo čuti vaša mišljenja
- SaraLe
Ne, nego cemo u Evropu sa Ravnogorskim cetnickim pokretomseln wrote:Jadan islam, ko ga danas brani....Danko_Bananko wrote:ja o vjesanju, on o toleranciji, cccseln wrote: Prizivati toleranciju za vehabije je kao prizivati demokratiju za komuniste....
Iluzije o toleranciji samoproglasenih tolerantnih sam davno izgubio, stoga u duhu drustva i vremena, osim vjesanja ne vidim drugi izlaz..
...nit laksi put do toliko prizeljkivane Evrope
P.S. Sa Muderisom u Europu!
-
Kwaheri
oni ne idu u dzamijuSaraLe wrote:Ne, nego cemo u Evropu sa Ravnogorskim cetnickim pokretomseln wrote:Jadan islam, ko ga danas brani....Danko_Bananko wrote: ja o vjesanju, on o toleranciji, ccc
Iluzije o toleranciji samoproglasenih tolerantnih sam davno izgubio, stoga u duhu drustva i vremena, osim vjesanja ne vidim drugi izlaz..
- Ahmmed
Opet ova fundamentalisticaSaraLe wrote:Ne, nego cemo u Evropu sa Ravnogorskim cetnickim pokretomseln wrote:Jadan islam, ko ga danas brani....Danko_Bananko wrote: ja o vjesanju, on o toleranciji, ccc
Pa, to je pokret koji je, kroz srbijanski parlament, dobio sva moguća prava i legitimitet.A ako su za tako nešto glasali i Tadićevi demokrati, onda se nemamo pravo buniti, pa znaju valjda srbijanski naprednjaci i Europljani da su četnici europska tradicija i dio europske kulture....I zbog toga,draga SaraLe,sa četnicima u integracije: i europske i atlantske
-
Danko_Bananko
Ja ko da gledam... Evropa...sav sjaj i rahatluk, a brada ko u prici...ovih nasih nama dragih, al i njihovih anamoonih
-
tecumseh
A sta ce imam kada se opet desi ista stvarNakon zavrsetka molitve nisu htjele da izadju iz dzamije, pa je imam dzamije bio prinudjen da pozove policiju.
U izjavi za TV BiH, glavni imam je nevoljko priznao problem, i da nece insistirati na kaznjavanju i odgovornosti.
-
Svemirski_Jebach
stvarno ste zapeli za tu europu...koji vam je, hajte s nama ovamo u bolji i noviji svijet

-
senada
Sve cesce mi se desava da ljudi, posebno mladi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom. Prvo iskustvo takve vrste desilo mi se prije deset godina prilikom pozdrava sa jednim od najpoznatijih bosnjackih imena, taj vehabija je glatko izbrijan i normalno odjeven.
Da ne bude zabune, nisu sve vehabije u kratkim hlacama, niti svi imaju brade.
-
encian
tacno! onda ja odem malo u bijeli svijet i frapiram se kako se egipcani, arapi, sirijci, iranci, pakistanci, indijci, bangladesanci - svi redom muslimani, zapravo rukuju sa mnomsenada wrote:Sve cesce mi se desava da ljudi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom.SaraLe wrote:Brade su opet u modi
ja ne volim vehabije, i smatram da njihov uticaj, onakav kakav je sada nije dobar za bosnjake. oni su mi izmlatili druga kad se ljubio sa curom, oni su mi okrenuli nizbrdo prijateljicu koja je bila genijalac i kojoj niko u cijeloj gimnaziji nije bio ni do koljena tako da je ostavila sve zivo ukljucujuci i skolu i familiju i prijatelje i rodila sa nepunih 20.
ne volim ni licemjernu politiku islamske zajednice u bih.
moram priznati da bih i jedne i druge malo pomjerila s mjesta, ali ne ide. prve zato sto imaju pravo da rade sto hoce, drugo zato sto su se dobro ustolicili soleci pamet neukim i siromasnim.
dragi moji, uhvatite se knjige. ni vehabije ni IZ nece vam pomoci niti da napredujete u zivotu, ni da izbjegnete vatru.
- Bosanac sa dna kace
joj @encian svaka ti je dukata vrijedna, hajmo osnovat 2. IZ u BiH!

-
senada
aaaaaaa..... ma nek si me prosvijetlio! ...vidis.., da nije tebe ne bih shvatila da sam samo tek prolazni turist u svojoj zemlji..encian wrote:tacno! onda ja odem malo u bijeli svijet i frapiram se kako se egipcani, arapi, sirijci, iranci, pakistanci, indijci, bangladesanci - svi redom muslimani, zapravo rukuju sa mnomsenada wrote:Sve cesce mi se desava da ljudi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom.SaraLe wrote:Brade su opet u modi.
-
amrino
A da je kojim slucajem taj isti Bosnjo npr. pjan ko zemlja safato tebe istu, nedje u kafancugi ili nekom cool zapadnacki orjentiranom poznatom sarajevskom clubu, i poceo plazat po tebi i poceo lagat i borit se svim silama da te zguzi to bi naravno bilo normalno "kulturno- civilizacijsko" ponasanje.senada wrote:Sve cesce mi se desava da ljudi, posebno mladi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom. Prvo iskustvo takve vrste desilo mi se prije deset godina prilikom pozdrava sa jednim od najpoznatijih bosnjackih imena, taj vehabija je glatko izbrijan i normalno odjeven.