U izjavi za TV BiH, glavni imam je nevoljko priznao problem, i da nece insistirati na kaznjavanju i odgovornosti.
Po svoj prilici, glavni krivci su " Slobodna Bosna " i " Dani ".
Po svoj prilici, bilo bi najbolje da smijenimo aktuelno vođstvo IZ revolucijom, jer drugačije ne može,Gnjuscic wrote:U Sarajevu, u Carevoj dzamiji, muzde opet pravile problem. Nakon zavrsetka molitve nisu htjele da izadju iz dzamije, pa je imam dzamije bio prinudjen da pozove policiju.
U izjavi za TV BiH, glavni imam je nevoljko priznao problem, i da nece insistirati na kaznjavanju i odgovornosti.
Da i? reis se odlucio davno da NE ZELI raditi protiv vehabija te je dozvolio vodjama vehabija da vode namaz i drze dersove u dzamijama koje pripadaju IZ,pa tako i u ovoj carsijskoj gdje Barcic dolazi svakog cetvrtka i drzi dersoveGnjuscic wrote:U Sarajevu, u Carevoj dzamiji, muzde opet pravile problem. Nakon zavrsetka molitve nisu htjele da izadju iz dzamije, pa je imam dzamije bio prinudjen da pozove policiju.
Reiz hurmas je odlucio da ignorise problem u nadi da ce problem nestati.Bosanac sa dna kace wrote:ali Rejz je davno reko da nejma vehabija, nejmaa!
Pravi merhametli Bosanac....prepustimo Bosnu budalama.BHG wrote:e pa braco...neka vehabija...bujrum...al dok su mirni i poslusni...al ako nastave sa agresivom mi cemo bit budale prave ako im to dozvolimo....a ako preuzmu sve ja cu se prvi odrec svega ovdje i odselit se u prvu drzavu u kojoj mogu praktikovat svoju vjeru na nacin na koji sam naucen od mojih predaka...nije mi nikad niko govorio kako da vjerujem pa nece ni brdo primitivnih neobrazovanih besposlicara
Izvini, ko je pozvan da ocjenjuje neciju vjeru?biscanka84 wrote:Hajde mi bogati reci kako ti praktikujes svoju vjeru? klanjas li redovno? odbijas li alkohol? ako DA onda svaka cast ali ako ne onda samo pricaj u suplju jer ti uopste nisi vjernik tako da vehabijama nemas sta reci jer oni,kako god,bar se drze onog sto je naredjeno
pa i ti si upravo uradio isto, ne dajes vehabijama pravo da budu muslimani!seln wrote:Izvini, ko je pozvan da ocjenjuje neciju vjeru?biscanka84 wrote:Hajde mi bogati reci kako ti praktikujes svoju vjeru? klanjas li redovno? odbijas li alkohol? ako DA onda svaka cast ali ako ne onda samo pricaj u suplju jer ti uopste nisi vjernik tako da vehabijama nemas sta reci jer oni,kako god,bar se drze onog sto je naredjeno
I nije li vjernik svako ko izgovori sehadet i vjeruje u 6 sartova?
Ovo mi bas malo zanosi na vehabije, i oni su brzi sa fetvama.
I ako praktikuju vjeru, daje li im to pravo da napadaju druge?
Hajde, citiraj me, gdje sam to rekao?Bosanac sa dna kace wrote:pa i ti si upravo uradio isto, ne dajes vehabijama pravo da budu muslimani!seln wrote:Izvini, ko je pozvan da ocjenjuje neciju vjeru?biscanka84 wrote:Hajde mi bogati reci kako ti praktikujes svoju vjeru? klanjas li redovno? odbijas li alkohol? ako DA onda svaka cast ali ako ne onda samo pricaj u suplju jer ti uopste nisi vjernik tako da vehabijama nemas sta reci jer oni,kako god,bar se drze onog sto je naredjeno
vjera je moja (a trebala bi bit svacija) intimna stvar i kako ja praktikujem vjeru je moja licna stvar....te kao takvu tebe i bilo koga drugog netreba da je briga kako je ja praktikujem i obrnuto...i ovdje se nasa diskusiju o tome prekida jer apsolutno nemas pravo da dajes zakljucke jesam li ja pravi vjernik ili ne...biscanka84 wrote:Hajde mi bogati reci kako ti praktikujes svoju vjeru? klanjas li redovno? odbijas li alkohol? ako DA onda svaka cast ali ako ne onda samo pricaj u suplju jer ti uopste nisi vjernik tako da vehabijama nemas sta reci jer oni,kako god,bar se drze onog sto je naredjeno
reko si ovo:seln wrote:Hajde, citiraj me, gdje sam to rekao?Bosanac sa dna kace wrote:pa i ti si upravo uradio isto, ne dajes vehabijama pravo da budu muslimani!seln wrote: Izvini, ko je pozvan da ocjenjuje neciju vjeru?
Istina je da vehabije razbijaju jedinstvo IZ, istina je da agresivno vrbuju novu "bracu", istina je da su brzi sa ocjenom ko je vjernik a ko nevjernik.
svako ima pravo ad bude msuliman kakv hoce pa tako i vehabije! a niko od nas ne moze porsudit ko je ispravniji musliman! na ovom forumu prezvakano 10000000000000000000000000 puta!Pravi merhametli Bosanac....prepustimo Bosnu budalama.
I? Jesam li rekao nevjernik?Bosanac sa dna kace wrote:Pravi merhametli Bosanac....prepustimo Bosnu budalama.seln wrote:Hajde, citiraj me, gdje sam to rekao?Bosanac sa dna kace wrote: pa i ti si upravo uradio isto, ne dajes vehabijama pravo da budu muslimani!
Istina je da vehabije razbijaju jedinstvo IZ, istina je da agresivno vrbuju novu "bracu", istina je da su brzi sa ocjenom ko je vjernik a ko nevjernik.
reko si ovo:svako ima pravo ad bude msuliman kakv hoce pa tako i vehabije! a niko od nas ne moze porsudit ko je ispravniji musliman! na ovom forumu prezvakano 10000000000000000000000000 puta!
Prizivati toleranciju za vehabije je kao prizivati demokratiju za komuniste....Danko_Bananko wrote:Ja predlazem jedno kolektivno vjesanje istih...more taman na drvecu oko Careve...time bi pokazali kolko je to goruci problem naseg drustva..i opravdali BHT kojem je ova vijest sa teme bila vijest dana u sinocnjem dnevniku...
Za nadati se da bi taj cin vjesanja raznoraznih MUDZA, MUDZOSA, VEHBOSA i ostalih polticki nepodobnih nadimaka doprinijeti naglom blagostanju, dobijanju tuzbe prtiv SCG i ostalom svekolikom rahatluku nasih naroda i narodnosti.
Jedino bi se morala izrazit sucut onima koji ne smiju, jer nije politicki korektno, nikog drugog ni spomenuti, a kamoli uvrijediti, dok su im pripadnici ovih raznih MUDZ-VUDZI plemena bili idealan objekt izivljavanja...
Zivjela demokratska, multi-kulti tolerantna i nadasve gradjanska republika Bosna i Hercegovina