Careva dzamija. Problem...

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
njonjica

Post by njonjica »

Ja nisam :-) :-) :-) :-)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

njonjica wrote:Ja nisam :-) :-) :-) :-)
ti se ne znash igrat :D :oops:
njonjica

Post by njonjica »

zena wrote:
njonjica wrote:Ja nisam :-) :-) :-) :-)
ti se ne znash igrat :D :oops:
Znam :oops:
Samo necu :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Dolina avalona wrote:
Ahmmed wrote:
Dolina avalona wrote:Ja sam Enes Karic.
Pa? :D
Ali onaj na kojeg i ti mislis!
Ozbiljan sam!
:lol: :lol: :lol:

Profesore, onda si podobro puko :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

zoom66 wrote:
Ahmmed wrote:
Dolina avalona wrote: Ali onaj na kojeg i ti mislis!
Ozbiljan sam!
:lol: :lol: :lol:

Profesore, onda si podobro puko :lol:
wtf... :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa, ja ću se raznijeti od smijeha večeras :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azira bi baš imala posla večeras....Kašike bi letjele na sve strane :lol: :lol:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

zoom, ne chataj, da ne bi opomenu bezze pokupio :D

...nemoj reci da te nisam upozorio :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

zoom66 wrote:ahmmede mozesh prestat sad, zrachna opasnost proshla... :lol: :lol:
Pa, stvarno.....Evo, zvao sam Aziru, kaže kašike blokirane :lol: Poručila je da forum traži dobrog hodžu, da rješava situaciju, inače, odosmo u helać :lol: :lol:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Ahmmed wrote:
zoom66 wrote:ahmmede mozesh prestat sad, zrachna opasnost proshla... :lol: :lol:
Pa, stvarno.....Evo, zvao sam Aziru, kaže kašike blokirane :lol: Poručila je da forum traži dobrog hodžu, da rješava situaciju, inače, odosmo u helać :lol: :lol:
koliko dobrog? :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

zoom66 wrote:
Danko_Bananko wrote:zoom, ne chataj, da ne bi opomenu bezze pokupio :D

...nemoj reci da te nisam upozorio :D
skontat cesh jednom, josh si zelena banana...:D:D:D
al zrijem, zrijem ( jel se vako kaze ? )
Ahmmed

Post by Ahmmed »

zena wrote:
Ahmmed wrote:
koliko dobrog? :D
Podobar nam treba :lol: Da Dolina Avalona, uh, pardon, prof. Karić, šta prouči?? :lol: :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

zoom66 wrote:e dobro je vishe...:)

Dobro :lol:

dakle, šta vi mislite o problemu vehabizma danas, u Bih?Ovo je jedna zanimljiva tema, još nije postavljana na ovom forumu, pa bi bilo zanimljivo čuti vaša mišljenja :D
black

Post by black »

Ahmmed wrote:
Podobar nam treba :lol: Da Dolina Avalona, uh, pardon, prof. Karić, šta prouči?? :lol: :lol:
Dolina (Z)avalona :oops:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Ahmmed wrote:
zoom66 wrote:e dobro je vishe...:)

Dobro :lol:

dakle, šta vi mislite o problemu vehabizma danas, u Bih?Ovo je jedna zanimljiva tema, još nije postavljana na ovom forumu, pa bi bilo zanimljivo čuti vaša mišljenja :D
:D da razmislim...zatekla me situacija, tema takodjer...
SaraLe

Post by SaraLe »

seln wrote:
Danko_Bananko wrote:
seln wrote: Prizivati toleranciju za vehabije je kao prizivati demokratiju za komuniste....
ja o vjesanju, on o toleranciji, ccc

Iluzije o toleranciji samoproglasenih tolerantnih sam davno izgubio, stoga u duhu drustva i vremena, osim vjesanja ne vidim drugi izlaz..

...nit laksi put do toliko prizeljkivane Evrope
Jadan islam, ko ga danas brani....
P.S. Sa Muderisom u Europu!
Ne, nego cemo u Evropu sa Ravnogorskim cetnickim pokretom :oops:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

SaraLe wrote:
seln wrote:
Danko_Bananko wrote: ja o vjesanju, on o toleranciji, ccc

Iluzije o toleranciji samoproglasenih tolerantnih sam davno izgubio, stoga u duhu drustva i vremena, osim vjesanja ne vidim drugi izlaz..

oni ne idu u dzamiju :D s njima ne mozesh :oops:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

SaraLe wrote:
seln wrote:
Danko_Bananko wrote: ja o vjesanju, on o toleranciji, ccc

Opet ova fundamentalistica :D

Pa, to je pokret koji je, kroz srbijanski parlament, dobio sva moguća prava i legitimitet.A ako su za tako nešto glasali i Tadićevi demokrati, onda se nemamo pravo buniti, pa znaju valjda srbijanski naprednjaci i Europljani da su četnici europska tradicija i dio europske kulture....I zbog toga,draga SaraLe,sa četnicima u integracije: i europske i atlantske :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Ja ko da gledam... Evropa...sav sjaj i rahatluk, a brada ko u prici...ovih nasih nama dragih, al i njihovih anamoonih
SaraLe

Post by SaraLe »

Brade su opet u modi :(
tecumseh

Post by tecumseh »

Nakon zavrsetka molitve nisu htjele da izadju iz dzamije, pa je imam dzamije bio prinudjen da pozove policiju.

U izjavi za TV BiH, glavni imam je nevoljko priznao problem, i da nece insistirati na kaznjavanju i odgovornosti.
A sta ce imam kada se opet desi ista stvar :? Pozvali policiju, ali nece istrajavati na kaznjavanju :-) Sve dok se jednog dana ne probudi u vehabijskoj drzavi. :zzzz:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

stvarno ste zapeli za tu europu...koji vam je, hajte s nama ovamo u bolji i noviji svijet :D :D :D
senada

Post by senada »

Sve cesce mi se desava da ljudi, posebno mladi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom. Prvo iskustvo takve vrste desilo mi se prije deset godina prilikom pozdrava sa jednim od najpoznatijih bosnjackih imena, taj vehabija je glatko izbrijan i normalno odjeven.
Da ne bude zabune, nisu sve vehabije u kratkim hlacama, niti svi imaju brade.
encian

Post by encian »

senada wrote:
SaraLe wrote:Brade su opet u modi :(
Sve cesce mi se desava da ljudi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom.
tacno! onda ja odem malo u bijeli svijet i frapiram se kako se egipcani, arapi, sirijci, iranci, pakistanci, indijci, bangladesanci - svi redom muslimani, zapravo rukuju sa mnom :? .

ja ne volim vehabije, i smatram da njihov uticaj, onakav kakav je sada nije dobar za bosnjake. oni su mi izmlatili druga kad se ljubio sa curom, oni su mi okrenuli nizbrdo prijateljicu koja je bila genijalac i kojoj niko u cijeloj gimnaziji nije bio ni do koljena tako da je ostavila sve zivo ukljucujuci i skolu i familiju i prijatelje i rodila sa nepunih 20.

ne volim ni licemjernu politiku islamske zajednice u bih.

moram priznati da bih i jedne i druge malo pomjerila s mjesta, ali ne ide. prve zato sto imaju pravo da rade sto hoce, drugo zato sto su se dobro ustolicili soleci pamet neukim i siromasnim.

dragi moji, uhvatite se knjige. ni vehabije ni IZ nece vam pomoci niti da napredujete u zivotu, ni da izbjegnete vatru.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

joj @encian svaka ti je dukata vrijedna, hajmo osnovat 2. IZ u BiH! :D :lol:
senada

Post by senada »

encian wrote:
senada wrote:
SaraLe wrote:Brade su opet u modi :(
Sve cesce mi se desava da ljudi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom.
tacno! onda ja odem malo u bijeli svijet i frapiram se kako se egipcani, arapi, sirijci, iranci, pakistanci, indijci, bangladesanci - svi redom muslimani, zapravo rukuju sa mnom :? .
aaaaaaa..... ma nek si me prosvijetlio! ...vidis.., da nije tebe ne bih shvatila da sam samo tek prolazni turist u svojoj zemlji.. :-x
amrino

Post by amrino »

senada wrote:Sve cesce mi se desava da ljudi, posebno mladi sa kojima sam se do jucer rukovala danas ne uzvracaju ruku pozdrava. To je jos jedna u nizu popratnih "kulturno-civilizacijskih" pojava koje su brade donijele sa sobom. Prvo iskustvo takve vrste desilo mi se prije deset godina prilikom pozdrava sa jednim od najpoznatijih bosnjackih imena, taj vehabija je glatko izbrijan i normalno odjeven.
Da ne bude zabune, nisu sve vehabije u kratkim hlacama, niti svi imaju brade.
A da je kojim slucajem taj isti Bosnjo npr. pjan ko zemlja safato tebe istu, nedje u kafancugi ili nekom cool zapadnacki orjentiranom poznatom sarajevskom clubu, i poceo plazat po tebi i poceo lagat i borit se svim silama da te zguzi to bi naravno bilo normalno "kulturno- civilizacijsko" ponasanje. :oops: :oops: :oops:
Locked