ali ovo kad sam vidjela...ne znam kako da to komentarisem..jednostavno sam zaprepastena...zar je moguce biti toliki idiot?????
Brizni roditelji
-
nova_korisnica
#76 Re: Brizni roditelji
ja bih svim onim roditeljima sto voze djecu u autu na krilu i slicno oduzela vozacku dozvolu...
ali ovo kad sam vidjela...ne znam kako da to komentarisem..jednostavno sam zaprepastena...zar je moguce biti toliki idiot?????
- amrica
#77 Re: Brizni roditelji
Offtopicnova_korisnica wrote:ja bih svim onim roditeljima sto voze djecu u autu na krilu i slicno oduzela vozacku dozvolu...
Juce sam vidjela motorin-vespu, vozi tata, mama sjedi iza, a tati u krilu dijete od 2-3 godine
Svo bez kaciga, naravno.
-
nova_korisnica
#78 Re: Brizni roditelji
po meni to nije offtopic..tema je "brizni roditelji" i to spada pod tu kategoriju....amrica wrote:Offtopicnova_korisnica wrote:ja bih svim onim roditeljima sto voze djecu u autu na krilu i slicno oduzela vozacku dozvolu...
Juce sam vidjela motorin-vespu, vozi tata, mama sjedi iza, a tati u krilu dijete od 2-3 godine![]()
Svo bez kaciga, naravno.
to j etako jednostvano sankcionisati....naplati mu kaznu, uzmi vozacku dok djetetu ne bude 12 godina
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#79 Re: Brizni roditelji
ne kontam zašto je nekom lakše ugroziti dijete nego prošetati 100 m do Vrbanje 
-
chockolino
#80 Re: Brizni roditelji
Kada sam sinoc vidjela ove slike, ostala sam bez teksta! Onda su mi na pamet pali silni parovi koji bezuspjesno pokusavaju imati djecu...I ne mogu da se prestanem cuditi toj zivotnoj nepravdi da oni koji ne zasluzuju - dobiju sve, a oni koji bi sve trebali imati - nemaju. Tako i u ovom slucaju. Te monstrume treba svezati da vise sa ovih skela glavom prema Miljackoj, bagra glupa i neotesana! I nazalost se moram sloziti sa velikim dijelom forumasha: taman kad pomislim da me od ljudi, a pogotovo u ovom gradu, ne moze nista iznenaditi, ono se desi nesto jos gore, samo ne bi li me odrzalo svjesnom da uvijek moze gore. Katastrofa. 
-
downtoearth
#81 Re: Brizni roditelji
chockolino wrote:Kada sam sinoc vidjela ove slike, ostala sam bez teksta! Onda su mi na pamet pali silni parovi koji bezuspjesno pokusavaju imati djecu...I ne mogu da se prestanem cuditi toj zivotnoj nepravdi da oni koji ne zasluzuju - dobiju sve, a oni koji bi sve trebali imati - nemaju. Tako i u ovom slucaju. Te monstrume treba svezati da vise sa ovih skela glavom prema Miljackoj, bagra glupa i neotesana! I nazalost se moram sloziti sa velikim dijelom forumasha: taman kad pomislim da me od ljudi, a pogotovo u ovom gradu, ne moze nista iznenaditi, ono se desi nesto jos gore, samo ne bi li me odrzalo svjesnom da uvijek moze gore. Katastrofa.
-
Bistra_boza
#82 Re: Brizni roditelji
'Kome ba da se mi prilagodjavamo????" cuj Engleska .......Ma primitivci ba ti Englezi..sta oni znaju o briznim roditeljima.........downtoearth wrote:chockolino wrote:Kada sam sinoc vidjela ove slike, ostala sam bez teksta! Onda su mi na pamet pali silni parovi koji bezuspjesno pokusavaju imati djecu...I ne mogu da se prestanem cuditi toj zivotnoj nepravdi da oni koji ne zasluzuju - dobiju sve, a oni koji bi sve trebali imati - nemaju. Tako i u ovom slucaju. Te monstrume treba svezati da vise sa ovih skela glavom prema Miljackoj, bagra glupa i neotesana! I nazalost se moram sloziti sa velikim dijelom forumasha: taman kad pomislim da me od ljudi, a pogotovo u ovom gradu, ne moze nista iznenaditi, ono se desi nesto jos gore, samo ne bi li me odrzalo svjesnom da uvijek moze gore. Katastrofa.u Engleskoj bi im uzeli djecu odmah
- amortizer
#83 Re: Brizni roditelji
ovakve treba kazniti za primjer, ali....
treba kazniti i bar 10000 svaki dan onih koje prave puno opasniju stvar sa svojom djecom! Mislim na vezanje pojasa i upotrebu djecijih stolica. Standardna suplja fraza "ma samo do granapa" je pogubna. Citao sam da prema istrazivanju ADAC-a, cak 75 posto djece koje nastrada, nastrada upravo na "kratkim" relacijama i u blizini podrucja gdje stanuje.
Ovakve treba slikati i objavljivati, kao i prvo pomenute spodobe!
treba kazniti i bar 10000 svaki dan onih koje prave puno opasniju stvar sa svojom djecom! Mislim na vezanje pojasa i upotrebu djecijih stolica. Standardna suplja fraza "ma samo do granapa" je pogubna. Citao sam da prema istrazivanju ADAC-a, cak 75 posto djece koje nastrada, nastrada upravo na "kratkim" relacijama i u blizini podrucja gdje stanuje.
- alica.k
#84 Re: Brizni roditelji
jos gore: pretprosle subote izlazi covjek gore sa kovaca autom, dijete od 3-4 godine mu sjedi u krilu, ZA VOLANOM, policija stoji blizu, niko nista...amortizer wrote:ovakve treba kazniti za primjer, ali....
- Skyfox
#85 Re: Brizni roditelji
Trebalo bi staviti znak - Obiteljski prijelaz
evo ga jos jedan veceras

http://i44.klix.com/2rdap3l.jpg
u rukama nosi dijete
evo ga jos jedan veceras

u rukama nosi dijete
- HAVANA
#86 Re: Brizni roditelji
Šta je ovo sa ovim mostom,poludilo sve?
-
BOSNA JE ZAKON
#87 Re: Brizni roditelji
JOOOJ, TO JE MENI UVIJEK TORLAK GOVORIOEinstein je jednom rekao, da jedine dvije stvari koje su beskonacne, jesu svemir i ljudska glupost.
- ljubav_aha
#88 Re: Brizni roditelji
bolje je prvo uvesti posmatranje roditelja,kao i placanje kazne,a oduzimanje djeteta je direktan potez u slucajevima pokusaja silovanja djeteta,drogiranja djeteta, i sl.Jedan001 wrote:ovo odmah u socijalno prijavit i dati djecu na staranje nekom ko ce se brinuti vise i bolje.
ludiloSkyfox wrote:Trebalo bi staviti znak - Obiteljski prijelaz
evo ga jos jedan veceras
u rukama nosi dijete
- Cyrax
#89 Re: Brizni roditelji
Mozemo ovdje neko takmicenje da otvorimo.U Mostaru skokovi sa Starog Mosta,u Sarajevu nek bude prelazak preko ove konstrukcije.
-
fixer
#90 Re: Brizni roditelji
socijalne sluzbe, da je ovo normalna drzava, nikad ne bi trebale izlaziti iz stana ove porodice.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#91 Re: Brizni roditelji
Ja bih samo da podrzim ideju!Cyrax wrote:Mozemo ovdje neko takmicenje da otvorimo.U Mostaru skokovi sa Starog Mosta,u Sarajevu nek bude prelazak preko ove konstrukcije.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#92 Re: Brizni roditelji
U ratu smo imali trcanje sa kanisterima dok snajper roka, a u miru imamo prelazak sa DJECOM preko konstrukcije mosta. Da nas nema trebalo bi nas izmislitiCyrax wrote:Mozemo ovdje neko takmicenje da otvorimo.U Mostaru skokovi sa Starog Mosta,u Sarajevu nek bude prelazak preko ove konstrukcije.
- ljubav_aha
#93 Re: Brizni roditelji
u americkoj mahali upravo ih nadgledaju na vise nacina nakon uzimanja izjvstaja roditelja koji su sudjleovali u gluposti poput gore nveden i mnogogorih,znaci socijalne sluzbe doslovno salju osobe na adresu bez najava,kao i posmatranje roditelja tokom dana na ogdinu dana,a nisma sigurna kako roditleji mogu obrisati rekordfixer wrote:socijalne sluzbe, da je ovo normalna drzava, nikad ne bi trebale izlaziti iz stana ove porodice.
- ladyblue18
#94 Re: Brizni roditelji
Admir_1984 wrote:U ratu smo imali trcanje sa kanisterima dok snajper roka, a u miru imamo prelazak sa DJECOM preko konstrukcije mosta. Da nas nema trebalo bi nas izmislitiCyrax wrote:Mozemo ovdje neko takmicenje da otvorimo.U Mostaru skokovi sa Starog Mosta,u Sarajevu nek bude prelazak preko ove konstrukcije.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#95 Re: Brizni roditelji
Mozda je ovo ono sto nam je ostalo od Olimpijskog duhaladyblue18 wrote:Admir_1984 wrote:U ratu smo imali trcanje sa kanisterima dok snajper roka, a u miru imamo prelazak sa DJECOM preko konstrukcije mosta. Da nas nema trebalo bi nas izmislitiCyrax wrote:Mozemo ovdje neko takmicenje da otvorimo.U Mostaru skokovi sa Starog Mosta,u Sarajevu nek bude prelazak preko ove konstrukcije.steta sto nas svijet ne poznaje bolje, placali bi da gledaju nase gluposti pa bi se moglo nesto i profitirati.
- ladyblue18
#96 Re: Brizni roditelji
Hmmm ima i toj mjesta.Admir_1984 wrote:
Mozda je ovo ono sto nam je ostalo od Olimpijskog duha![]()
- JThomas
#97 Re: Brizni roditelji
ispadoše oni normalni, a mi nenormalni
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#98 Re: Brizni roditelji
Skyfox wrote:Trebalo bi staviti znak - Obiteljski prijelaz
evo ga jos jedan veceras
u rukama nosi dijete
Ne-vje-ro-vat-no.
Kakvi moroni, strasno.
- sistem
#99 Re: Brizni roditelji
prije je bilo manje vozila, ali se vise ginulonova_korisnica wrote:po meni to nije offtopic..tema je "brizni roditelji" i to spada pod tu kategoriju....amrica wrote:Offtopic
Juce sam vidjela motorin-vespu, vozi tata, mama sjedi iza, a tati u krilu dijete od 2-3 godine![]()
Svo bez kaciga, naravno.
to j etako jednostvano sankcionisati....naplati mu kaznu, uzmi vozacku dok djetetu ne bude 12 godinashalu na stranu...i prije smo se mi vozali bez tih sjedalica u autu..ali prije je bilo manje vozila na ulici..vozilo se sporije...ja se sjecam da sam naprijed smjela sjesti kada auto nije u pokretu
ali danas ima brate sve sto ti srce pozeli, pa ako im je za dijete zao izdvojiti 100 km za tu sjedalicu, onda...
![]()
![]()
sve ovo cime se opremaju auti nam redovno spasava zivote. jaranu se nedavno auto izvrnuo na krov, sa dvoje djece na zadnjem sjedistu! stariji se rasplakao, prepao se, a mladji, beba, se nije ni probudio - obojica uredno u djecijim sjedistima, zavezani kako treba. de sad zamisli da je babo rekao - ma samo do granapa...
-
nova_korisnica
#100 Re: Brizni roditelji
sistem wrote:prije je bilo manje vozila, ali se vise ginulonova_korisnica wrote:po meni to nije offtopic..tema je "brizni roditelji" i to spada pod tu kategoriju....amrica wrote:Offtopic
Svo bez kaciga, naravno.
to j etako jednostvano sankcionisati....naplati mu kaznu, uzmi vozacku dok djetetu ne bude 12 godinashalu na stranu...i prije smo se mi vozali bez tih sjedalica u autu..ali prije je bilo manje vozila na ulici..vozilo se sporije...ja se sjecam da sam naprijed smjela sjesti kada auto nije u pokretu
ali danas ima brate sve sto ti srce pozeli, pa ako im je za dijete zao izdvojiti 100 km za tu sjedalicu, onda...
![]()
![]()
![]()
sve ovo cime se opremaju auti nam redovno spasava zivote. jaranu se nedavno auto izvrnuo na krov, sa dvoje djece na zadnjem sjedistu! stariji se rasplakao, prepao se, a mladji, beba, se nije ni probudio - obojica uredno u djecijim sjedistima, zavezani kako treba. de sad zamisli da je babo rekao - ma samo do granapa...
@sistem...vjerovatno si u pravu...ne znam tu statistiku...
ja samo kazem da ljudima toliko stoji na raspolaganju (vise nego sto je bilo kada smo mi bili djeca) i da treba sankcionisati ako se to ne koristi (djecije sjedalice)!!
ne daj Boze da su ta djeca sjedila na zadnjim sjedistima kako je to kod nas "obicaj"...vjerovatno ili ne bi zivi ostali ili bi sa teskim posljedicama prosli...i haj ti to sebi kao roditelj oprosti i zivi stim...
po meni ko god ima auto ima i novac da sebi priusti tu sjedalicu za djecu...zato kazne, kazne i samo kazne ako ljudi nisu sami od sebe savjesni!!