Brizni roditelji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

nova_korisnica

#76 Re: Brizni roditelji

Post by nova_korisnica »

ja bih svim onim roditeljima sto voze djecu u autu na krilu i slicno oduzela vozacku dozvolu...
ali ovo kad sam vidjela...ne znam kako da to komentarisem..jednostavno sam zaprepastena...zar je moguce biti toliki idiot????? :shock:
amrica

#77 Re: Brizni roditelji

Post by amrica »

nova_korisnica wrote:ja bih svim onim roditeljima sto voze djecu u autu na krilu i slicno oduzela vozacku dozvolu...
ali ovo kad sam vidjela...ne znam kako da to komentarisem..jednostavno sam zaprepastena...zar je moguce biti toliki idiot????? :shock:
Offtopic

Juce sam vidjela motorin-vespu, vozi tata, mama sjedi iza, a tati u krilu dijete od 2-3 godine :roll:
Svo bez kaciga, naravno.
nova_korisnica

#78 Re: Brizni roditelji

Post by nova_korisnica »

amrica wrote:
nova_korisnica wrote:ja bih svim onim roditeljima sto voze djecu u autu na krilu i slicno oduzela vozacku dozvolu...
Offtopic

Juce sam vidjela motorin-vespu, vozi tata, mama sjedi iza, a tati u krilu dijete od 2-3 godine :roll:
Svo bez kaciga, naravno.
po meni to nije offtopic..tema je "brizni roditelji" i to spada pod tu kategoriju....
to j etako jednostvano sankcionisati....naplati mu kaznu, uzmi vozacku dok djetetu ne bude 12 godina :) shalu na stranu...i prije smo se mi vozali bez tih sjedalica u autu..ali prije je bilo manje vozila na ulici..vozilo se sporije...ja se sjecam da sam naprijed smjela sjesti kada auto nije u pokretu :D ali danas ima brate sve sto ti srce pozeli, pa ako im je za dijete zao izdvojiti 100 km za tu sjedalicu, onda... :roll: :roll: :roll:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#79 Re: Brizni roditelji

Post by Faruk »

ne kontam zašto je nekom lakše ugroziti dijete nego prošetati 100 m do Vrbanje :skoljka:
chockolino

#80 Re: Brizni roditelji

Post by chockolino »

Kada sam sinoc vidjela ove slike, ostala sam bez teksta! Onda su mi na pamet pali silni parovi koji bezuspjesno pokusavaju imati djecu...I ne mogu da se prestanem cuditi toj zivotnoj nepravdi da oni koji ne zasluzuju - dobiju sve, a oni koji bi sve trebali imati - nemaju. Tako i u ovom slucaju. Te monstrume treba svezati da vise sa ovih skela glavom prema Miljackoj, bagra glupa i neotesana! I nazalost se moram sloziti sa velikim dijelom forumasha: taman kad pomislim da me od ljudi, a pogotovo u ovom gradu, ne moze nista iznenaditi, ono se desi nesto jos gore, samo ne bi li me odrzalo svjesnom da uvijek moze gore. Katastrofa. :x
downtoearth

#81 Re: Brizni roditelji

Post by downtoearth »

chockolino wrote:Kada sam sinoc vidjela ove slike, ostala sam bez teksta! Onda su mi na pamet pali silni parovi koji bezuspjesno pokusavaju imati djecu...I ne mogu da se prestanem cuditi toj zivotnoj nepravdi da oni koji ne zasluzuju - dobiju sve, a oni koji bi sve trebali imati - nemaju. Tako i u ovom slucaju. Te monstrume treba svezati da vise sa ovih skela glavom prema Miljackoj, bagra glupa i neotesana! I nazalost se moram sloziti sa velikim dijelom forumasha: taman kad pomislim da me od ljudi, a pogotovo u ovom gradu, ne moze nista iznenaditi, ono se desi nesto jos gore, samo ne bi li me odrzalo svjesnom da uvijek moze gore. Katastrofa. :x
:thumbup: u Engleskoj bi im uzeli djecu odmah
Bistra_boza

#82 Re: Brizni roditelji

Post by Bistra_boza »

downtoearth wrote:
chockolino wrote:Kada sam sinoc vidjela ove slike, ostala sam bez teksta! Onda su mi na pamet pali silni parovi koji bezuspjesno pokusavaju imati djecu...I ne mogu da se prestanem cuditi toj zivotnoj nepravdi da oni koji ne zasluzuju - dobiju sve, a oni koji bi sve trebali imati - nemaju. Tako i u ovom slucaju. Te monstrume treba svezati da vise sa ovih skela glavom prema Miljackoj, bagra glupa i neotesana! I nazalost se moram sloziti sa velikim dijelom forumasha: taman kad pomislim da me od ljudi, a pogotovo u ovom gradu, ne moze nista iznenaditi, ono se desi nesto jos gore, samo ne bi li me odrzalo svjesnom da uvijek moze gore. Katastrofa. :x
:thumbup: u Engleskoj bi im uzeli djecu odmah
'Kome ba da se mi prilagodjavamo????" cuj Engleska .......Ma primitivci ba ti Englezi..sta oni znaju o briznim roditeljima.........
  • :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :run: :run:
amortizer

#83 Re: Brizni roditelji

Post by amortizer »

ovakve treba kazniti za primjer, ali....
treba kazniti i bar 10000 svaki dan onih koje prave puno opasniju stvar sa svojom djecom! Mislim na vezanje pojasa i upotrebu djecijih stolica. Standardna suplja fraza "ma samo do granapa" je pogubna. Citao sam da prema istrazivanju ADAC-a, cak 75 posto djece koje nastrada, nastrada upravo na "kratkim" relacijama i u blizini podrucja gdje stanuje.
Ovakve treba slikati i objavljivati, kao i prvo pomenute spodobe!
alica.k

#84 Re: Brizni roditelji

Post by alica.k »

amortizer wrote:ovakve treba kazniti za primjer, ali....
treba kazniti i bar 10000 svaki dan onih koje prave puno opasniju stvar sa svojom djecom! Mislim na vezanje pojasa i upotrebu djecijih stolica. Standardna suplja fraza "ma samo do granapa" je pogubna. Citao sam da prema istrazivanju ADAC-a, cak 75 posto djece koje nastrada, nastrada upravo na "kratkim" relacijama i u blizini podrucja gdje stanuje.
Ovakve treba slikati i objavljivati, kao i prvo pomenute spodobe!
jos gore: pretprosle subote izlazi covjek gore sa kovaca autom, dijete od 3-4 godine mu sjedi u krilu, ZA VOLANOM, policija stoji blizu, niko nista...
Skyfox

#85 Re: Brizni roditelji

Post by Skyfox »

Trebalo bi staviti znak - Obiteljski prijelaz

evo ga jos jedan veceras

Image

http://i44.klix.com/2rdap3l.jpg

u rukama nosi dijete
HAVANA

#86 Re: Brizni roditelji

Post by HAVANA »

:shock:
Šta je ovo sa ovim mostom,poludilo sve?
BOSNA JE ZAKON

#87 Re: Brizni roditelji

Post by BOSNA JE ZAKON »

Einstein je jednom rekao, da jedine dvije stvari koje su beskonacne, jesu svemir i ljudska glupost.
JOOOJ, TO JE MENI UVIJEK TORLAK GOVORIO
ljubav_aha

#88 Re: Brizni roditelji

Post by ljubav_aha »

Jedan001 wrote:ovo odmah u socijalno prijavit i dati djecu na staranje nekom ko ce se brinuti vise i bolje.
bolje je prvo uvesti posmatranje roditelja,kao i placanje kazne,a oduzimanje djeteta je direktan potez u slucajevima pokusaja silovanja djeteta,drogiranja djeteta, i sl.
Skyfox wrote:Trebalo bi staviti znak - Obiteljski prijelaz

evo ga jos jedan veceras

Image

u rukama nosi dijete
ludilo :shock:
Cyrax

#89 Re: Brizni roditelji

Post by Cyrax »

Mozemo ovdje neko takmicenje da otvorimo.U Mostaru skokovi sa Starog Mosta,u Sarajevu nek bude prelazak preko ove konstrukcije.
fixer

#90 Re: Brizni roditelji

Post by fixer »

socijalne sluzbe, da je ovo normalna drzava, nikad ne bi trebale izlaziti iz stana ove porodice.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#91 Re: Brizni roditelji

Post by ladyblue18 »

Cyrax wrote:Mozemo ovdje neko takmicenje da otvorimo.U Mostaru skokovi sa Starog Mosta,u Sarajevu nek bude prelazak preko ove konstrukcije.
Ja bih samo da podrzim ideju! :mrgreen: :thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#92 Re: Brizni roditelji

Post by Admir_1984 »

Cyrax wrote:Mozemo ovdje neko takmicenje da otvorimo.U Mostaru skokovi sa Starog Mosta,u Sarajevu nek bude prelazak preko ove konstrukcije.
U ratu smo imali trcanje sa kanisterima dok snajper roka, a u miru imamo prelazak sa DJECOM preko konstrukcije mosta. Da nas nema trebalo bi nas izmisliti
ljubav_aha

#93 Re: Brizni roditelji

Post by ljubav_aha »

fixer wrote:socijalne sluzbe, da je ovo normalna drzava, nikad ne bi trebale izlaziti iz stana ove porodice.
u americkoj mahali upravo ih nadgledaju na vise nacina nakon uzimanja izjvstaja roditelja koji su sudjleovali u gluposti poput gore nveden i mnogogorih,znaci socijalne sluzbe doslovno salju osobe na adresu bez najava,kao i posmatranje roditelja tokom dana na ogdinu dana,a nisma sigurna kako roditleji mogu obrisati rekord
ladyblue18

#94 Re: Brizni roditelji

Post by ladyblue18 »

Admir_1984 wrote:
U ratu smo imali trcanje sa kanisterima dok snajper roka, a u miru imamo prelazak sa DJECOM preko konstrukcije mosta. Da nas nema trebalo bi nas izmisliti
:thumbup: steta sto nas svijet ne poznaje bolje, placali bi da gledaju nase gluposti pa bi se moglo nesto i profitirati. 8-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#95 Re: Brizni roditelji

Post by Admir_1984 »

ladyblue18 wrote:
Admir_1984 wrote:
:thumbup: steta sto nas svijet ne poznaje bolje, placali bi da gledaju nase gluposti pa bi se moglo nesto i profitirati. 8-)
Mozda je ovo ono sto nam je ostalo od Olimpijskog duha :D :D
ladyblue18

#96 Re: Brizni roditelji

Post by ladyblue18 »

Admir_1984 wrote:
Mozda je ovo ono sto nam je ostalo od Olimpijskog duha :D :D
Hmmm ima i toj mjesta. 8-)
JThomas

#97 Re: Brizni roditelji

Post by JThomas »

ispadoše oni normalni, a mi nenormalni :roll: ovo stalna praksa jebote :roll:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#98 Re: Brizni roditelji

Post by Latina »

Skyfox wrote:Trebalo bi staviti znak - Obiteljski prijelaz

evo ga jos jedan veceras

Image

u rukama nosi dijete

Ne-vje-ro-vat-no. :shock: Ove fotografije treba proslijediti svim novinskim kucama i Socijalnoj Sluzbi. I ovom i onom koji je presao preko ovih greda sa kolicima treba oduzeti dijete. Ocigledno nemaju svijest koja je neophodna za podizanje djeteta.

Kakvi moroni, strasno.

:(
sistem

#99 Re: Brizni roditelji

Post by sistem »

nova_korisnica wrote:
amrica wrote:Offtopic

Svo bez kaciga, naravno.
po meni to nije offtopic..tema je "brizni roditelji" i to spada pod tu kategoriju....
to j etako jednostvano sankcionisati....naplati mu kaznu, uzmi vozacku dok djetetu ne bude 12 godina :) shalu na stranu...i prije smo se mi vozali bez tih sjedalica u autu..ali prije je bilo manje vozila na ulici..vozilo se sporije...ja se sjecam da sam naprijed smjela sjesti kada auto nije u pokretu :D ali danas ima brate sve sto ti srce pozeli, pa ako im je za dijete zao izdvojiti 100 km za tu sjedalicu, onda... :roll: :roll: :roll:
prije je bilo manje vozila, ali se vise ginulo :wink:
sve ovo cime se opremaju auti nam redovno spasava zivote. jaranu se nedavno auto izvrnuo na krov, sa dvoje djece na zadnjem sjedistu! stariji se rasplakao, prepao se, a mladji, beba, se nije ni probudio - obojica uredno u djecijim sjedistima, zavezani kako treba. de sad zamisli da je babo rekao - ma samo do granapa...
nova_korisnica

#100 Re: Brizni roditelji

Post by nova_korisnica »

sistem wrote:
nova_korisnica wrote:
amrica wrote:Offtopic

Svo bez kaciga, naravno.
prije je bilo manje vozila, ali se vise ginulo :wink:
sve ovo cime se opremaju auti nam redovno spasava zivote. jaranu se nedavno auto izvrnuo na krov, sa dvoje djece na zadnjem sjedistu! stariji se rasplakao, prepao se, a mladji, beba, se nije ni probudio - obojica uredno u djecijim sjedistima, zavezani kako treba. de sad zamisli da je babo rekao - ma samo do granapa...

@sistem...vjerovatno si u pravu...ne znam tu statistiku...
ja samo kazem da ljudima toliko stoji na raspolaganju (vise nego sto je bilo kada smo mi bili djeca) i da treba sankcionisati ako se to ne koristi (djecije sjedalice)!!
ne daj Boze da su ta djeca sjedila na zadnjim sjedistima kako je to kod nas "obicaj"...vjerovatno ili ne bi zivi ostali ili bi sa teskim posljedicama prosli...i haj ti to sebi kao roditelj oprosti i zivi stim...
po meni ko god ima auto ima i novac da sebi priusti tu sjedalicu za djecu...zato kazne, kazne i samo kazne ako ljudi nisu sami od sebe savjesni!!
Post Reply