Bravo Zlatko

Post Reply
Dobitak

#126 Re: Bravo Zlatko

Post by Dobitak »

Profko neda majka tebe tako fina,pametna i kulturna.
Tebi da se dokazujem?Citam te na forumu pises kojekakve gluposti neargumentovane ali ne bih da skrecem s teme ti si seferov pulen rodi majka.
edinbug

#127 Re: Bravo Zlatko

Post by edinbug »

ksarajlija wrote:Gdje ću potpisati peticiju? Može li putem Interneta ?
Standovi su postavljeni u vecini gradova, a vjerovatno mozes otici i u prostorije SDP-a i potpisati. Nego hocemo li pred parlament, jer ova govna(vladajuca sestorka) sigurno se nece zacrveniti, tj. njihov moral je ispod svakog nivoa.

Evo danas u mom Bugojnu, poslanik Stranke zagraBiH Adem Huskic, je istjeran iz kaffea od strane vlasnika kaffea, inace Huskic je u tom kaffeu bio gost nekih 2-3 godine. Ovaj ga izvrijedao, nazivao pogrdnim imenima, i kada je Huskic rekao ja ovdje ostavljam pare, ovaj mu pokazao vrata i rekao da vise ne dolazi.
skorpija1S

#128 Re: Bravo Zlatko

Post by skorpija1S »

edinbug wrote:
Standovi su postavljeni u vecini gradova, a vjerovatno mozes otici i u prostorije SDP-a i potpisati. Nego hocemo li pred parlament, jer ova govna(vladajuca sestorka) sigurno se nece zacrveniti, tj. njihov moral je ispod svakog nivoa.

Evo danas u mom Bugojnu, poslanik Stranke zagraBiH Adem Huskic, je istjeran iz kaffea od strane vlasnika kaffea, inace Huskic je u tom kaffeu bio gost nekih 2-3 godine. Ovaj ga izvrijedao, nazivao pogrdnim imenima, i kada je Huskic rekao ja ovdje ostavljam pare, ovaj mu pokazao vrata i rekao da vise ne dolazi.
Pred Parlament idemo.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#129 Re: Bravo Zlatko

Post by pape »

profko wrote:
Dobitak wrote:Profko o cemu ti seres?Kazes da je krajem 92e armija BiH imala 200 000 ljudi pod puskama.Posto mi statistike a ni historija II svjetskog rata nije strana da te upoznam malo sa cinjenicama.Prvo krajem 92 armija BiH nije imala 200 000 mobiliziranih negdje taj se broj vukao oko 140 000 i TO POJEDINIH JEDINICA tipa cacine,jukine i tih ostalih komandanata koji su radili na svoju ruku vise nego na ruku ono sto im komanda kaze.
E sad da te malo upoznam s partizanima koji su stvoreni kad je tadasnja kraljevina jugoslavija vec okupirana bila od strane njemaca i jednim djelom talijana koji su dosli iz pravca albanije i trsta.Sto znaci da partizani kao oruzana sila nisu imali slobodan teritorij nego su vodili gerilski rat sto je UMNOGOME teze jer nemas:logistiku,strateska mjesta povlacenja jer se sve odvija u NEPRIJATELJSKOJ zoni.Ne bih da umanjem doprinos odbrane Armije BiH u ovome ratu niti mi je to cilj naprotiv ali nemoj da seres kako mozes porediti partizane sa armijom BiH pod komandom sefera halilovica.
I jos nesto malo procitaj o toj uzickoj republiki o kojoj ti govoris ona je postojala tacno nekih pola godine dok njemci nisu preduzeli akcije na tom polju i uspjeli potuci odnosno partizani daleko nadjacani su se povukli i od tada krece gerillska borba protiv svaba,talijana,ustasa,cetnika i dombrana.
majki svojoj govori "nemoj da seres". ti o historiji ne znas nista. ovdje nema u tvom bijednom postu nijedne historijske cinjenice tipa mjesta, datuma, broja itd. ne citas knjige papak.
@profko .... prije petnaestak minuta je, na temi o Bahticu, banovan ucesnik koji je uvredljivim rijecima reagirao na jedan od tvojih postova.
U gornjem postu cinis isto, ... dakle, ... bit ces zbog toga banovan.
Administrator ce ocijeniti koliko. Isto vrijedi i za @Dobitak.
skorpija1S

#130 Re: Bravo Zlatko

Post by skorpija1S »

Nema na internetu,i ja sam htjela,ali ima po gradu,ne znam gdje si ti tacno,od sutra ce biti na vise mjesta.
ksarajlija

#131 Re: Bravo Zlatko

Post by ksarajlija »

skorpija1S wrote:
Nema na internetu,i ja sam htjela,ali ima po gradu,ne znam gdje si ti tacno,od sutra ce biti na vise mjesta.
Danas sam prošetao cijeli grad u potrazi za tim punktom gdje cu potpisati peticiju zajedno sa porodicom i prijateljima, čak sam bio i pred vratima SDP-a. Čuo sam da je stol bio u Ferhadiji kod Ekonomije, ali nisu trebali otici... Nista zato, ko je odlucan potpisati ucinice to neki drugi dan.
Forumaši, molim vas da se ne svadjate jer ovaj topic po svojoj prirodi treba da bude visoko iznad ovoga o cemu vi...
Naravno, idemo pred parlament
Moramo naci put do apaticne, uspavane, prevarene itd. mase i dovesti ih pred parlament !!!
midja

#132 Re: Bravo Zlatko

Post by midja »

ma mozemo mi kao gradjani potpisivati razne peticije ali oni svoje plate neće smanjiti iz :hiljade razloga:
Liberalism

#133 Re: Bravo Zlatko

Post by Liberalism »

Zna li neko vise o detaljima organizacije Protesta ukoliko se Prijedlog zakona o platama poslanika nadje na dnevnom redu Parlamenta BiH?

Posebno zna li se dogovara li iko zajednički nastup na protestima? Koliko sam ja cuo bit ce pozvane i nevladine organizacije i sindikati?

Svima je jasno da se ovi idioti na vlasti smatraju bogovima i da uopste ne razmisljaju da povuku zakon iz procedure. To znaci da su protesti neminovni.

Zna li neko koji ce biti ciljevi protesta? Jedan je da se ne donese Zakon, ali taj cilj ce pasti u vodu ako ga parlament izglasa. Ali ako ga izglasa sta onda? Nece se valjda dozvoliti scenario da se 1. Zakon izglasa; 2. Odrze se masovni protesti; 3. Parlamentarci poniste zakon 4. Stranke na vlasti izadju i kazu dok smo mi radili u interesu naroda, lagumdzija je hapsio muslimane
Fair Life

#134 Re: Bravo Zlatko

Post by Fair Life »

Liberalism wrote:...
4. Stranke na vlasti izadju i kazu dok smo mi radili u interesu naroda, lagumdzija je hapsio muslimane
Cuj u interesu naroda.

Da li iko pomislja na interes drzave.

Borba za interese naroda je samo maska za kriminal narodnih 'dobrocinitelja'.
palermo

#135 Re: Bravo Zlatko

Post by palermo »

Fair Life wrote:
4. Stranke na vlasti izadju i kazu dok smo mi radili u interesu naroda, lagumdzija je hapsio muslimane
Cuj u interesu naroda.

Misliš da je interes države ispred interesa naroda ?
Liberalism

#136 Re: Bravo Zlatko

Post by Liberalism »

Fair Life wrote:
Cuj u interesu naroda.

Nevezano za temu... interesi države je prevara isto (mozda i veca) nego interesi naroda. Sve su to tehnike totalitarne propagande po principu sta prodje prodje
Mogly

#137 Re: Bravo Zlatko

Post by Mogly »

Bravo Zlatko :-? Samo se budala kladi na konja koji stalno gubi. I još se upinje da se takmiči i ne da nikom ispred sebe :!: Prof. Šuvar u svoje vrijeme reče da je žalosno što Račanov SDP ima vrlo malo zajedničkog sa samom idejom socijal-demokratije. To je populistička stranka koja djeluje sa političke pozicije centra. Isto vrijedi i za Zlatkov SDP. Većina glasača su Bošnjaci i tu je kraj socijal-demokratiji. Pa pogledaj koketiranje sa Tihićem. Znaš kako izgleda sastanak mjesnog odbora u najjačoj SDPovoj mjesnoj zajednici Dobrinja šest ljudi oko stola stoje i uče fatihu. Da se barem okrenu na istok :!:
Fair Life

#138 Re: Bravo Zlatko

Post by Fair Life »

palermo wrote:
Fair Life wrote:
Cuj u interesu naroda.
Misliš da je interes države ispred interesa naroda ?
Ne da mislim nego sam siguran.

Borba za interese naroda nas je i dovela do ovoga sto sada imamo.

U interesu drzave je sadrzan interes svakog gradjanina/drzavljanina, a samim tim i naroda.

Borba za interese naroda je nacionalisticka horor bajkica za naivne... gdje pod izgovorom borbe za interese svog naroda se krije kojesta od ociju onih koji zele vidjeti.

Uostalom danas svaki 'narod' u BiH ima svoje izabranike koji im deru kozu s ledja. Ne deru je oni od 'anamo'.

PS Svaka sjekira sebi napravi malj kojim dobija po usima.

Tako i narod/biraci.
Lesli Eldridž

#139 Re: Bravo Zlatko

Post by Lesli Eldridž »

Mogly wrote:Bravo Zlatko :-? Samo se budala kladi na konja koji stalno gubi. I još se upinje da se takmiči i ne da nikom ispred sebe :!: Prof. Šuvar u svoje vrijeme reče da je žalosno što Račanov SDP ima vrlo malo zajedničkog sa samom idejom socijal-demokratije. To je populistička stranka koja djeluje sa političke pozicije centra. Isto vrijedi i za Zlatkov SDP. Većina glasača su Bošnjaci i tu je kraj socijal-demokratiji. Pa pogledaj koketiranje sa Tihićem. Znaš kako izgleda sastanak mjesnog odbora u najjačoj SDPovoj mjesnoj zajednici Dobrinja šest ljudi oko stola stoje i uče fatihu. Da se barem okrenu na istok :!:
Što ih ne rastjerate? Nije socijaldemokratija vezana za naciju. Treba malo više nebošnjaka da bude tamo.
skorpija1S

#140 Re: Bravo Zlatko

Post by skorpija1S »

Lesli Eldridž wrote:
Mogly wrote:Bravo Zlatko :-? Samo se budala kladi na konja koji stalno gubi. I još se upinje da se takmiči i ne da nikom ispred sebe :!: Prof. Šuvar u svoje vrijeme reče da je žalosno što Račanov SDP ima vrlo malo zajedničkog sa samom idejom socijal-demokratije. To je populistička stranka koja djeluje sa političke pozicije centra. Isto vrijedi i za Zlatkov SDP. Većina glasača su Bošnjaci i tu je kraj socijal-demokratiji. Pa pogledaj koketiranje sa Tihićem. Znaš kako izgleda sastanak mjesnog odbora u najjačoj SDPovoj mjesnoj zajednici Dobrinja šest ljudi oko stola stoje i uče fatihu. Da se barem okrenu na istok :!:
Što ih ne rastjerate? Nije socijaldemokratija vezana za naciju. Treba malo više nebošnjaka da bude tamo.
Mozda je takva struktura na Dobrinji,tamo gdje sam ja ,puno je nebosnjaka, i to nije bitno ,SDP-ovci su Bosanci i Hercegovci.
Mogly

#141 Re: Bravo Zlatko

Post by Mogly »

Lesli Eldridž wrote: Što ih ne rastjerate? Nije socijaldemokratija vezana za naciju. Treba malo više nebošnjaka da bude tamo.
Kad ih pitaš što vas je tako malo na sastanku, oni kažu da narod nije zainteresovan da dolazi na sastanke. A pitaš ih za spisak članova, nemaju. Trebalo bi ažurirat. Ama trulo je to, ne vrijedi, jedino nanovo.
Lesli Eldridž

#142 Re: Bravo Zlatko

Post by Lesli Eldridž »

Mogly wrote:
Lesli Eldridž wrote: Što ih ne rastjerate? Nije socijaldemokratija vezana za naciju. Treba malo više nebošnjaka da bude tamo.
Kad ih pitaš što vas je tako malo na sastanku, oni kažu da narod nije zainteresovan da dolazi na sastanke. A pitaš ih za spisak članova, nemaju. Trebalo bi ažurirat. Ama trulo je to, ne vrijedi, jedino nanovo.
Tačno sve nanovo. Još da se riješe Lagumdžije...
Lesli Eldridž

#143 Re: Bravo Zlatko

Post by Lesli Eldridž »

skorpija1S wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Mozda je takva struktura na Dobrinji,tamo gdje sam ja ,puno je nebosnjaka, i to nije bitno ,SDP-ovci su Bosanci i Hercegovci.
Na izborima se pokazuje da nisu. Zlatkov pulen načelnik Opštine centar Bećirović je največi lopov na svijetu. Biraju ga uglavnom Bošnjaci iz SDA. Kad Zlatko staoji iza takvih ljudi, ne može ni on valjati...
Jara

#144 Re: Bravo Zlatko

Post by Jara »

skorpija1S wrote: Mozda je takva struktura na Dobrinji,tamo gdje sam ja ,puno je nebosnjaka, i to nije bitno ,SDP-ovci su Bosanci i Hercegovci.
Ma nije ...a i da jeste, nema veze s temom... tema su BEZOBRAZLUK, DRSKOST i POHLEPA likova s letka ...biće da su preusmjerivači teme rod tim političarima...ili oni osobno ...:D
Liberalism

#145 Re: Bravo Zlatko

Post by Liberalism »

Izgleda tako nekako.

Nije ni cudo sto mnogi koji mrze Zlatka rado glasaju za nanu fatu za predsjednika
Lesli Eldridž

#146 Re: Bravo Zlatko

Post by Lesli Eldridž »

Liberalism wrote:Izgleda tako nekako.

Nije ni cudo sto mnogi koji mrze Zlatka rado glasaju za nanu fatu za predsjednika
Pojasni malo. Ne znam u kojem smjeru ide tema.
lunci

#147 Re: Bravo Zlatko

Post by lunci »

ksarajlija wrote:
skorpija1S wrote:
Danas sam prošetao cijeli grad u potrazi za tim punktom gdje cu potpisati peticiju zajedno sa porodicom i prijateljima, čak sam bio i pred vratima SDP-a. Čuo sam da je stol bio u Ferhadiji kod Ekonomije, ali nisu trebali otici... Nista zato, ko je odlucan potpisati ucinice to neki drugi dan.
Forumaši, molim vas da se ne svadjate jer ovaj topic po svojoj prirodi treba da bude visoko iznad ovoga o cemu vi...
Naravno, idemo pred parlament
Moramo naci put do apaticne, uspavane, prevarene itd. mase i dovesti ih pred parlament !!!
dobro covjek kaze, ako ne ide potpisima usranim motkama treba po izguzvanim poslanickim kravatama ..banda seoska :x
Lesli Eldridž

#148 Re: Bravo Zlatko

Post by Lesli Eldridž »

Pa dobro kada ćemo više. Sve se nešto štelimo, pa ništa. Treba li da i ovo stavimo kao prijedlog za proteste u Sarajevu. Haj'mo više ljudi, dosta čekanja. Haj'mo im j...at mater, onako fino kulturno, motkama...
sharwoodforest

#149 Re: Bravo Zlatko

Post by sharwoodforest »

kako ne podnosim ove sda i sbih ovce :x
Last edited by sharwoodforest on 21/04/2008 13:21, edited 1 time in total.
Liberalism

#150 Re: Bravo Zlatko

Post by Liberalism »

Lesli Eldridž wrote:
Liberalism wrote:Izgleda tako nekako.

Pojasni malo. Ne znam u kojem smjeru ide tema.
Pa ide u tom smjeru da ce jos malo kao argument protiv Zlatka biti da on nije ko Nana Fata i da zbog toga treba da ode sa cela SDP-a. A tema je otvorena jer je SDP po prvi put pozvao ljude na proteste.

U tom kontekstu oni koji reaguju na taj potez kritikama protiv Zlatka po meni pokazuju samo da im je krivo sto se toga SDP dosjetio.
Post Reply