Capajebo wrote:sarajlija80 wrote:
Sve je to udure idrize ali ima jedan fazon 90% mlade raje mislim na muske zivi sa starcima u istoj kuci ,a jos gore u stanu ,bez nekih dodatnih stambenih nekretnina koje se odnose na ovi 10% ,haj ti dovedi mladu recimo u sprat u istoj kuci ma kadaa tada iako djeluje da ste odvojeni doci ce do nekog konflikta na relaciji roditelji ti ,snaha svekar svekrva,jos ako neko ima burazera ma ljepota

.Da se ne lazemo danas se nije lahko ozeniti ko hoce da se ne lazemo ,jebene pare su kocnica u mnogim stvarima, i iz dana u dan mi se pocinje sve gaditi kako se mnoge stvari i za one za koje se najmanje sumljalo da bi mogle doci pod uticaj novca pale su i nisu se oduprle jebenome novcu.
Malo je ovih sa stanom ,poslom dobrim ,autom to je ovih 10% gdje je i od toga broja najevci dio na javnim jaslama ,ko privatnika se mora krvavo zaraditi ovo troje .
Sve sto si napis'o stoji, ali ja kazem ako imas slobodan sprat kuce i redovnu platu, ne treba ti nista vise. Ako zelite.
Drugo je sto mi svi malo pretjerujemo, hocemo sve prije braka, a znamo svi da nikad u zivotu necemo imati sve.
a sta podrazumjevas pod redovnom platom 500 kerma

,nemaju svi fakultet a,i oni koji su te srece ,rjetke su srece da su adekvatno placeni ,cak sta vise smjesno su placeni u najvecem broju slucajeva ,haj ti recimo od nekih hiljadu 1300,1400 kerma zivi ono Ok ,to moze proci dok je recimo djete jois malo cim jakne ,tu je skola tu su njegoci hirovi ,hocu ovo ,necu ovo, pa onda babo ,tata hajmo malo na more,p[laninu jer ce raja zajbeavati kako nemam para da idemo ,itdd..a pogotovu kada dodje u kasnije faze.... nikad skuplji zivot nije bio , ovo sto kazes imas slobodan sprat ,e pa divi jaro ,ja znam jednog koji je prico isto tako imas slobodan sprat dosao kod sataraca on i zena mu rade oboje platate oboma po 600 kerma ,vjeruj zivotom ti se kunem ,da ih roditelji njegovi ne poguraju prosili bi ,a uz to se pocestno nabijaju neke stvati kako snahi ,a nerjetko i sinu ..... .Nie lahko danas zasnovati porodicu ko god kaze da moze laze,mislim mozes ti kao ovaj gore navedi tako pricati i ono praviti se lud u nekim a kada dodje relanost i sve se iskalkulise onda se vodimo onom e kud nisam on ovo ,sto sma budala itdd,,, , davno su prosla vremena kada se sa ljubavlju sve prolazilo ,ovo je neki novi vakat materijalisticki gdje sve pociva na novcu .