Brak - ljubav - spremnost

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
skafiskafsnjak

#1 Brak - ljubav - spremnost

Post by skafiskafsnjak »

Imam taj problem da sam s djevojkom u vezi preko dvije godine, a koja zeli brak sada.
Ja nisam spreman na taj korak iako mi je stalo do nje. Ona to prevodi u smislu da je ne volim ...

Da li je moguce da je volim, a da ne zelim brak? bar ne trenutno ...
MedenoSrce

#2 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by MedenoSrce »

Nije moguce da je volis, bar ne onako kako ona misli da zasluzuje.
Ti se zapitaj sta je to u vezi nje sto te cini nesigurnim u vezi zajednickog zivota.
yoda82

#3 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by yoda82 »

MedenoSrce wrote:Nije moguce da je volis, bar ne onako kako ona misli da zasluzuje.
Ti se zapitaj sta je to u vezi nje sto te cini nesigurnim u vezi zajednickog zivota.
Niđe veze. Gdje piše da mora biti spreman za brak da bi je volio. Nemoj brkati pojmove.
klixoris

#4 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by klixoris »

skafiskafsnjak wrote:Imam taj problem da sam s djevojkom u vezi preko dvije godine, a koja zeli brak sada.
Ja nisam spreman na taj korak iako mi je stalo do nje. Ona to prevodi u smislu da je ne volim ...

Jeste, moguce je ! :thumbup:
Samo sto to zene nikada nece shvatiti... Da mi muskarci mozemo voliti cijelim srcem a pri tome biti totalno nespremni za brak...
Zene to standardno vezu sa "neces brak = ne volis me" a to uopste ne mora biti slucaj

I nemoj nista da radis protiv sebe (prihvatis brak kao kompromis da je nebi izgubio) jer ti (vam) se to kasnije moze vratiti k'o bumerang !
Last edited by klixoris on 26/08/2014 12:37, edited 1 time in total.
cLo

#5 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by cLo »

Moguće je i ne razumijem žene koje naiskavaju brak.
MedenoSrce

#6 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by MedenoSrce »

Cuj nikad nisu spremni :-) jes aha, nego ih sve zedne preko vode prevedose.
Sta znaci to spreman za brak, u smislu nisam spreman da ti se obavezem do kraja zivota ili imam traumu iz djetinjstva svi moji strip junaci su bili nezenje?

Ne razdvajam ovdje brak/zajednicki zivot sve je to isto. Ako vec sada nije spreman zna li joj reci kada ce biti spreman? Da ne bude odgovor "bit cu spreman kad naidje bolja" :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by ladyblue18 »

Ne znam koliko vam je godina ali ako su godine u kojima bi se trebalo razmisljati o porodici (a ona ima tu zelju)pa zato insistira a ti neces onda bi bilo fer ne zavlaciti je.
klixoris

#8 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by klixoris »

MedenoSrce wrote:Cuj nikad nisu spremni :-) jes aha, nego ih sve zedne preko vode prevedose.
Sta znaci to spreman za brak, u smislu nisam spreman da ti se obavezem do kraja zivota ili imam traumu iz djetinjstva svi moji strip junaci su bili nezenje?

Ne razdvajam ovdje brak/zajednicki zivot sve je to isto. Ako vec sada nije spreman zna li joj reci kada ce biti spreman? Da ne bude odgovor "bit cu spreman kad naidje bolja" :D
Stvari trebaju da idu spontano i parntneri trebaju zajedno i spontano da dodju do tog zajednickog koraka i ulaska u brak.
Kada jedna strana pritisce drugu (nebitno jel musko ili zensko to koje insistira na braku) onda iz toga ne moze izrasti nista dobro, moze samo belaj :thumbup:
ladyblue18 wrote:Ne znam koliko vam je godina ali ako su godine u kojima bi se trebalo razmisljati o porodici (a ona ima tu zelju)pa zato insistira a ti neces onda bi bilo fer ne zavlaciti je.
Plava je u pravu ! Reci curi otvoreno da jos nisi spreman jos za toga. A ona nek onda probere hoce li te sacekati ili ce ici na varijantu razlaza. Ti ces, ako nista, ostati fer i korektan :thumbup:
Last edited by klixoris on 26/08/2014 12:42, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#9 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by skafiskafsnjak »

ladyblue18 wrote:Ne znam koliko vam je godina ali ako su godine u kojima bi se trebalo razmisljati o porodici (a ona ima tu zelju)pa zato insistira a ti neces onda bi bilo fer ne zavlaciti je.
Pa vala, i mozemo a i ne moramo .
Last edited by skafiskafsnjak on 10/09/2014 10:27, edited 1 time in total.
edo_79

#10 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

kiki-miki wrote:Ne poznajem niti jedno muško,ni od ovih starijih niti mlađih,koji su rekli da su bili spremni za brak kad su ušli u njega.

Muški NIKAD nisu spremni za takvo nešto.
Nećemo se vređat sad .... ev ja sam spreman za brak o'ma sada o'ma :mrgreen:
klixoris

#11 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by klixoris »

edo_79 wrote:
kiki-miki wrote:Ne poznajem niti jedno muško,ni od ovih starijih niti mlađih,koji su rekli da su bili spremni za brak kad su ušli u njega.

Muški NIKAD nisu spremni za takvo nešto.
Nećemo se vređat sad .... ev ja sam spreman za brak o'ma sada o'ma :mrgreen:
Eto te onda mazni Kiki i vodi kuci ! :D :razz:
insomnia78

#12 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by insomnia78 »

Cuj tek
Pa njoj je vec pet do dvanest

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
edo_79

#13 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

Miswish :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#14 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by ladyblue18 »

skafiskafsnjak wrote:
NJoj tek 24, meni 27.
E pa onda moRe biti da si dobra prilika :D
Salu na stranu, brak je veliki korak na koji kao sto rece klixo trebaju oboje da se odluce a ne jedna strana.
Zene navaljivanjem obicno postignu skroz suprotan efekat.
edo_79

#15 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

ladyblue18 wrote:
skafiskafsnjak wrote:
NJoj tek 24, meni 27.
Salu na stranu, brak je veliki korak na koji kao sto rece klixo trebaju oboje da se odluce a ne jedna strana.
Zato ja ne navaljujem .... al et ako se koja hoće objesit ... :mrgreen:
MedenoSrce

#16 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by MedenoSrce »

Mozda je cuuri prigustilo. Mozda ima ponudu iz inostranstva za ugovoreni brak. Mozda hoce djecu. Mozda hoce da se budi gledajuci u njega. Mozda joj se sve drugarice poudavale pa hoce i ona da proba. Sta god da je nije tema ove emisije, jasno je da se radi o tome kako on na svjesnom ili nesvjesnom nivou osjeca da ona nije osoba za njega.

Sad je tebi drug 27g, dok se uzmete, opremite, uzivate, rodite dijete tebi je 30. U najboljem slucaju ces docekati da to tvoje dijete zasnuje porodicu ako te sta od ovih modernih bolesti ne satare ranije. Sta znam, ti razmisli godine i zivot ce proci ja vako, ja nako
cLo

#17 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by cLo »

ladyblue18 wrote:
skafiskafsnjak wrote:
NJoj tek 24, meni 27.
Ma ne samo suprotan, nego možda sam ja konzerva, ali da pitaš momka da te ženi, e to stvarno nekak ne ide, jbg, ili dostojanstveno završi vezu ili čekaj da ti ponudi brak. Valjda iz priče ukapiraš dokle ste dogurali, ne mora ti to niko crtat.
skafiskafsnjak

#18 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by skafiskafsnjak »

DObra prilika ? ne pusim, ne pijem, ne izlazim ... to da hahaah . A sto se finansijske strane tice, nisam vala neka prilika.

Toliko je prica o tome da mi je malo i svejedno vise postalo ...
smack

#19 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by smack »

skafiskafsnjak wrote:Imam taj problem da sam s djevojkom u vezi preko dvije godine, a koja zeli brak sada.

https://www.youtube.com/watch?v=CS51sdSbr_A

Ali nemoj zuriti ako se ne osjecas spremnim..i fino bi bilo reci iskreno. ;-)

Sretno
edo_79

#20 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

MedenoSrce wrote:Mozda je cuuri prigustilo. Mozda ima ponudu iz inostranstva za ugovoreni brak. Mozda hoce djecu. Mozda hoce da se budi gledajuci u njega. Mozda joj se sve drugarice poudavale pa hoce i ona da proba. Sta god da je nije tema ove emisije, jasno je da se radi o tome kako on na svjesnom ili nesvjesnom nivou osjeca da ona nije osoba za njega.

Sad je tebi drug 27g, dok se uzmete, opremite, uzivate, rodite dijete tebi je 30. U najboljem slucaju ces docekati da to tvoje dijete zasnuje porodicu ako te sta od ovih modernih bolesti ne satare ranije. Sta znam, ti razmisli godine i zivot ce proci ja vako, ja nako
Pa ja neznam u šta je dosad gledala ako su već toliko u vezi :mrgreen:
klixoris

#21 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by klixoris »

skafiskafsnjak wrote:DObra prilika ? ne pusim, ne pijem, ne izlazim ... to da hahaah . A sto se finansijske strane tice, nisam vala neka prilika.

Toliko je prica o tome da mi je malo i svejedno vise postalo ...
Eh, to je upravo jedna od posljedica koje sam pomenuo i koje nastupe kada jedna strana pritisce drugu...
Reci djevojci kako se osjecas i nemoj raditi nikakve korake ako i sam nisi za njih.
Pravljenjem kompromisa protiv sebe a da bi samo njoj udovoljio, napravit ces samo jos veci problem koji ce biti jos teze rijesiti (bicete u braku)
shibonja

#22 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by shibonja »

Da se ozenis,nikad kasno nije...
dale cooper

#23 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by dale cooper »

Nikada se ne treba raditi ono što ne želiš. Isto tako treba biti pošten i to reći drugoj strani.
dječak sa šibicama

#24 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by dječak sa šibicama »

Kazu stare zene, zena koja se ne uda do 25. godine... s` njom nesto nije u redu.
edo_79

#25 Re: Brak - ljubav - spremnost

Post by edo_79 »

dječak sa šibicama wrote:Kazu stare zene, zena koja se ne uda do 25. godine... s` njom nesto nije u redu.
+1 :mrgreen:
Post Reply