Brak - ljubav - spremnost
Moderators: Euridika, _BataZiv_0809
-
#1 Brak - ljubav - spremnost
Imam taj problem da sam s djevojkom u vezi preko dvije godine, a koja zeli brak sada.
Ja nisam spreman na taj korak iako mi je stalo do nje. Ona to prevodi u smislu da je ne volim ...
Da li je moguce da je volim, a da ne zelim brak? bar ne trenutno ...
Ja nisam spreman na taj korak iako mi je stalo do nje. Ona to prevodi u smislu da je ne volim ...
- MedenoSrce
#2 Re: Brak - ljubav - spremnost
Nije moguce da je volis, bar ne onako kako ona misli da zasluzuje.
Ti se zapitaj sta je to u vezi nje sto te cini nesigurnim u vezi zajednickog zivota.
Ti se zapitaj sta je to u vezi nje sto te cini nesigurnim u vezi zajednickog zivota.
#3 Re: Brak - ljubav - spremnost
Niđe veze. Gdje piše da mora biti spreman za brak da bi je volio. Nemoj brkati pojmove.MedenoSrce wrote:Nije moguce da je volis, bar ne onako kako ona misli da zasluzuje.
#4 Re: Brak - ljubav - spremnost
Jeste, moguce je !skafiskafsnjak wrote:Imam taj problem da sam s djevojkom u vezi preko dvije godine, a koja zeli brak sada.

Samo sto to zene nikada nece shvatiti... Da mi muskarci mozemo voliti cijelim srcem a pri tome biti totalno nespremni za brak...
Zene to standardno vezu sa "neces brak = ne volis me" a to uopste ne mora biti slucaj
I nemoj nista da radis protiv sebe (prihvatis brak kao kompromis da je nebi izgubio) jer ti (vam) se to kasnije moze vratiti k'o bumerang !
Last edited by klixoris on 26/08/2014 12:37, edited 1 time in total.
#5 Re: Brak - ljubav - spremnost
Moguće je i ne razumijem žene koje naiskavaju brak.
- MedenoSrce
#6 Re: Brak - ljubav - spremnost
Cuj nikad nisu spremni
jes aha, nego ih sve zedne preko vode prevedose.
Sta znaci to spreman za brak, u smislu nisam spreman da ti se obavezem do kraja zivota ili imam traumu iz djetinjstva svi moji strip junaci su bili nezenje?
Ne razdvajam ovdje brak/zajednicki zivot sve je to isto. Ako vec sada nije spreman zna li joj reci kada ce biti spreman? Da ne bude odgovor "bit cu spreman kad naidje bolja"

Sta znaci to spreman za brak, u smislu nisam spreman da ti se obavezem do kraja zivota ili imam traumu iz djetinjstva svi moji strip junaci su bili nezenje?
Ne razdvajam ovdje brak/zajednicki zivot sve je to isto. Ako vec sada nije spreman zna li joj reci kada ce biti spreman? Da ne bude odgovor "bit cu spreman kad naidje bolja"

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#7 Re: Brak - ljubav - spremnost
Ne znam koliko vam je godina ali ako su godine u kojima bi se trebalo razmisljati o porodici (a ona ima tu zelju)pa zato insistira a ti neces onda bi bilo fer ne zavlaciti je.
#8 Re: Brak - ljubav - spremnost
Stvari trebaju da idu spontano i parntneri trebaju zajedno i spontano da dodju do tog zajednickog koraka i ulaska u brak.MedenoSrce wrote:Cuj nikad nisu spremnijes aha, nego ih sve zedne preko vode prevedose.
Kada jedna strana pritisce drugu (nebitno jel musko ili zensko to koje insistira na braku) onda iz toga ne moze izrasti nista dobro, moze samo belaj

Plava je u pravu ! Reci curi otvoreno da jos nisi spreman jos za toga. A ona nek onda probere hoce li te sacekati ili ce ici na varijantu razlaza. Ti ces, ako nista, ostati fer i korektanladyblue18 wrote:Ne znam koliko vam je godina ali ako su godine u kojima bi se trebalo razmisljati o porodici (a ona ima tu zelju)pa zato insistira a ti neces onda bi bilo fer ne zavlaciti je.

Last edited by klixoris on 26/08/2014 12:42, edited 1 time in total.
-
#9 Re: Brak - ljubav - spremnost
Pa vala, i mozemo a i ne moramo .ladyblue18 wrote:Ne znam koliko vam je godina ali ako su godine u kojima bi se trebalo razmisljati o porodici (a ona ima tu zelju)pa zato insistira a ti neces onda bi bilo fer ne zavlaciti je.
Last edited by skafiskafsnjak on 10/09/2014 10:27, edited 1 time in total.
#10 Re: Brak - ljubav - spremnost
Nećemo se vređat sad .... ev ja sam spreman za brak o'ma sada o'makiki-miki wrote:Ne poznajem niti jedno muško,ni od ovih starijih niti mlađih,koji su rekli da su bili spremni za brak kad su ušli u njega.
Muški NIKAD nisu spremni za takvo nešto.

#11 Re: Brak - ljubav - spremnost
Eto te onda mazni Kiki i vodi kuci !edo_79 wrote:Nećemo se vređat sad .... ev ja sam spreman za brak o'ma sada o'makiki-miki wrote:Ne poznajem niti jedno muško,ni od ovih starijih niti mlađih,koji su rekli da su bili spremni za brak kad su ušli u njega.
Muški NIKAD nisu spremni za takvo nešto.

- insomnia78
#12 Re: Brak - ljubav - spremnost
Cuj tek
Pa njoj je vec pet do dvanest
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Pa njoj je vec pet do dvanest
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#14 Re: Brak - ljubav - spremnost
E pa onda moRe biti da si dobra prilikaskafiskafsnjak wrote:
Pa vala, i mozemo a i ne moramo .
NJoj tek 24, meni 27.

Salu na stranu, brak je veliki korak na koji kao sto rece klixo trebaju oboje da se odluce a ne jedna strana.
Zene navaljivanjem obicno postignu skroz suprotan efekat.
#15 Re: Brak - ljubav - spremnost
Zato ja ne navaljujem .... al et ako se koja hoće objesit ...ladyblue18 wrote:E pa onda moRe biti da si dobra prilikaskafiskafsnjak wrote:
NJoj tek 24, meni 27.![]()
Salu na stranu, brak je veliki korak na koji kao sto rece klixo trebaju oboje da se odluce a ne jedna strana.

- MedenoSrce
#16 Re: Brak - ljubav - spremnost
Mozda je cuuri prigustilo. Mozda ima ponudu iz inostranstva za ugovoreni brak. Mozda hoce djecu. Mozda hoce da se budi gledajuci u njega. Mozda joj se sve drugarice poudavale pa hoce i ona da proba. Sta god da je nije tema ove emisije, jasno je da se radi o tome kako on na svjesnom ili nesvjesnom nivou osjeca da ona nije osoba za njega.
Sad je tebi drug 27g, dok se uzmete, opremite, uzivate, rodite dijete tebi je 30. U najboljem slucaju ces docekati da to tvoje dijete zasnuje porodicu ako te sta od ovih modernih bolesti ne satare ranije. Sta znam, ti razmisli godine i zivot ce proci ja vako, ja nako
Sad je tebi drug 27g, dok se uzmete, opremite, uzivate, rodite dijete tebi je 30. U najboljem slucaju ces docekati da to tvoje dijete zasnuje porodicu ako te sta od ovih modernih bolesti ne satare ranije. Sta znam, ti razmisli godine i zivot ce proci ja vako, ja nako
#17 Re: Brak - ljubav - spremnost
Ma ne samo suprotan, nego možda sam ja konzerva, ali da pitaš momka da te ženi, e to stvarno nekak ne ide, jbg, ili dostojanstveno završi vezu ili čekaj da ti ponudi brak. Valjda iz priče ukapiraš dokle ste dogurali, ne mora ti to niko crtat.ladyblue18 wrote:E pa onda moRe biti da si dobra prilikaskafiskafsnjak wrote:
NJoj tek 24, meni 27.![]()
-
#18 Re: Brak - ljubav - spremnost
DObra prilika ? ne pusim, ne pijem, ne izlazim ... to da hahaah . A sto se finansijske strane tice, nisam vala neka prilika.
Toliko je prica o tome da mi je malo i svejedno vise postalo ...
#19 Re: Brak - ljubav - spremnost
skafiskafsnjak wrote:Imam taj problem da sam s djevojkom u vezi preko dvije godine, a koja zeli brak sada.
https://www.youtube.com/watch?v=CS51sdSbr_A
Ali nemoj zuriti ako se ne osjecas spremnim..i fino bi bilo reci iskreno.

Sretno
#20 Re: Brak - ljubav - spremnost
Pa ja neznam u šta je dosad gledala ako su već toliko u veziMedenoSrce wrote:Mozda je cuuri prigustilo. Mozda ima ponudu iz inostranstva za ugovoreni brak. Mozda hoce djecu. Mozda hoce da se budi gledajuci u njega. Mozda joj se sve drugarice poudavale pa hoce i ona da proba. Sta god da je nije tema ove emisije, jasno je da se radi o tome kako on na svjesnom ili nesvjesnom nivou osjeca da ona nije osoba za njega.

#21 Re: Brak - ljubav - spremnost
Eh, to je upravo jedna od posljedica koje sam pomenuo i koje nastupe kada jedna strana pritisce drugu...skafiskafsnjak wrote:DObra prilika ? ne pusim, ne pijem, ne izlazim ... to da hahaah . A sto se finansijske strane tice, nisam vala neka prilika.
Reci djevojci kako se osjecas i nemoj raditi nikakve korake ako i sam nisi za njih.
Pravljenjem kompromisa protiv sebe a da bi samo njoj udovoljio, napravit ces samo jos veci problem koji ce biti jos teze rijesiti (bicete u braku)
#22 Re: Brak - ljubav - spremnost
Da se ozenis,nikad kasno nije...
- dale cooper
#23 Re: Brak - ljubav - spremnost
Nikada se ne treba raditi ono što ne želiš. Isto tako treba biti pošten i to reći drugoj strani.
- dječak sa šibicama
#24 Re: Brak - ljubav - spremnost
Kazu stare zene, zena koja se ne uda do 25. godine... s` njom nesto nije u redu.
#25 Re: Brak - ljubav - spremnost
+1dječak sa šibicama wrote:Kazu stare zene, zena koja se ne uda do 25. godine... s` njom nesto nije u redu.