Brak iz koristi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

tendzera

#76 Re: Brak iz koristi

Post by tendzera »

Maksim Mrvica,kakav ba Martin? :|
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#77 Re: Brak iz koristi

Post by Truba »

ja sam čuo obje verzije i martin i maxim
Ramzess Veliki

#78 Re: Brak iz koristi

Post by Ramzess Veliki »

Black swan wrote:ja sam čuo obje verzije i martin i maxim
Maxim ...
Image
Divizija ...
Image
Great Cornholio

#79 Re: Brak iz koristi

Post by Great Cornholio »

Black swan wrote:ja sam čuo obje verzije i martin i maxim
ono što je sigurno je da nije maksum :D Btw, ne valja ni brak koji sklope maksumi, a ni broj godina nije dokaz nečije zrelosti za brak.
AmADin_gospo

#80 Re: Brak iz koristi

Post by AmADin_gospo »

Vasco da Gama wrote: nije svrha ljubavi da se od nje zivi. to prvi put cujem kao krtitiku ljubavi - "od nje se ne zivi". pa naravno da ne! sama cinjenica da vezes ljubav sa koristi pokazuje kako je danasnje razmisljanje tipicno bolesno po mom misljenju. ljhubav je nesta za sta se zrtvue pa i umire, a ne zivi. cuj zivi od ljubavi. uzas.
da nebi bezveze diskutovali u prazno,. molim odgovor na sljedeče pitanje

imaš 2 osobe identične koje su po tebi krojene, isto izgledaju, ponađšaju se, isto te vole i voliš ti njih. al moraš da biraš.

jedna je kokuz i u kreditima, a druga ima dobru platu, ima svoj stan, ima auto.

i koju bi izabrao i zašto ?
insomnia78

#81 Re: Odg: Brak iz koristi

Post by insomnia78 »

kritichar wrote:ja sam se udao za jednu staricu i dohranio je, kada je umrla dobio sam njen dvosoban stan
sada sam u potrazi za još jednom, tako da jedan stan mogu dati u najam
Ahahaha.
Udri Mehooooo

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk now Free
Vasco da Gama

#82 Re: Brak iz koristi

Post by Vasco da Gama »

AmADin_gospo wrote:
Vasco da Gama wrote: nije svrha ljubavi da se od nje zivi. to prvi put cujem kao krtitiku ljubavi - "od nje se ne zivi". pa naravno da ne! sama cinjenica da vezes ljubav sa koristi pokazuje kako je danasnje razmisljanje tipicno bolesno po mom misljenju. ljhubav je nesta za sta se zrtvue pa i umire, a ne zivi. cuj zivi od ljubavi. uzas.
da nebi bezveze diskutovali u prazno,. molim odgovor na sljedeče pitanje

imaš 2 osobe identične koje su po tebi krojene, isto izgledaju, ponađšaju se, isto te vole i voliš ti njih. al moraš da biraš.

jedna je kokuz i u kreditima, a druga ima dobru platu, ima svoj stan, ima auto.

i koju bi izabrao i zašto ?
ovu što je kokuz jer ne volim ambiciozne žene.
safran

#83 Re: Brak iz koristi

Post by safran »

:thumbup:
Verolino wrote:Kastanienallee i meni od takvih vjeruj mi!
Vidis ja ne vidim da smo u necemu napredovale, osim da jos idem na posao, placam zenu koja mi cuva djecu, placam zenu koja mi cisti, i sl jer nemam vremena za djecu, za sebe, za coeka, a sve to od silne ravnopravnosti, tako da nemoj mi pametovati molim te. Evo ti budi ravnopravna, a meni treba bekan sa toljagom da ide da lovi po sumama i gorama i da onda budem cesce raspolozena za dizanje nogu, za normalan razgovor, za svoju djecu, a ne ko sada sve na horuk
:thumbup:
AmADin_gospo

#84 Re: Brak iz koristi

Post by AmADin_gospo »

Vasco da Gama wrote: ovu što je kokuz jer ne volim ambiciozne žene.
zaista si jedan u milion.

naopakih ljudi je vazda bilo.... :-)
TDK-90

#85 Re: Brak iz koristi

Post by TDK-90 »

Vasco da Gama wrote:Zar nije najveća prevara vjenčati se bez ljubavi? Iz koristi ili zbog "dobre prilike"? Šta je obična prevara u odnosu na ovu vrstu prevare? Ova vrsta prevare je prevara u braku. Najveća moguća izdaja jer sam brak zasnovan na laži i varanju. varanje partnera je sporedna stvar u odnosu na ulazak u brak bez ljubavi. Pa opet, brak iz koristi se gleda kao nešta normalno i prihvatljivo. Nešta što ima opravdanje, logiku, tradiciju, pa čak i etiku u svojoj suštini, iako je laž?
Sta treba da trazi neka udovica ili razvedena sa ili bez djece koja je pregazila 30-u ljubav svog zivota :? ili materijalnu sigurnost ? Brakovi su u vecini iz neke koristi
Ramzess Veliki

#86 Re: Brak iz koristi

Post by Ramzess Veliki »

TDK-90 wrote:
Vasco da Gama wrote:Zar nije najveća prevara vjenčati se bez ljubavi? Iz koristi ili zbog "dobre prilike"? Šta je obična prevara u odnosu na ovu vrstu prevare? Ova vrsta prevare je prevara u braku. Najveća moguća izdaja jer sam brak zasnovan na laži i varanju. varanje partnera je sporedna stvar u odnosu na ulazak u brak bez ljubavi. Pa opet, brak iz koristi se gleda kao nešta normalno i prihvatljivo. Nešta što ima opravdanje, logiku, tradiciju, pa čak i etiku u svojoj suštini, iako je laž?
Sta treba da trazi neka udovica ili razvedena sa ili bez djece koja je pregazila 30-u ljubav svog zivota :? ili materijalnu sigurnost ? Brakovi su u vecini iz neke koristi
Dobru belegiju. :thumbup:

:lol:
Ozbiljno, ti misliš da sa 30 osoba prestaje sa životom? :roll: To su najbolje godine. Tad se ljubav i traži. Tad znaš koliko-toliko razlikovati ljubav od jutarnje erekcije. :thumbup:
tiranosaur

#87 Re: Brak iz koristi

Post by tiranosaur »

po ovom, ja sam u 30ima,za mene je gotovo..nisam nasla do sada nemam sta vise traziti...odmah se baciti s mosta :facepalm: ...svasta... mislim da su zene naj svjesnije sebe kao zene bas u 30tim godinama
Ramzess Veliki

#88 Re: Brak iz koristi

Post by Ramzess Veliki »

tiranosaur wrote:po ovom, ja sam u 30ima,za mene je gotovo..nisam nasla do sada nemam sta vise traziti...odmah se baciti s mosta :facepalm: ...svasta... mislim da su zene naj svjesnije sebe kao zene bas u 30tim godinama
Šta djeca znaju o zavičaju. :lol: :lol: :lol:
Post Reply