Brak bez potpisa. DA/NE?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#376 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Ramzess Veliki »

CaneBos wrote:
Ramzess Veliki wrote:
zonna wrote:šta se ti smiješ? stvarno je ne mogu naći a htjela sam baš nešto pametno reći GLEDE "kalemljena" prezimena na prezime... :)
To je pitanje vlasništva - brendiranje pokretne imovine. :lol:
Ja' li ti feromonska testeronija moj ti :D :izet: :D
Ma ne smijem ništa drugačije napisat' ... čitaće ovi moji kolege sa skele pa će me zafrkavat' da sam mlitonja ... :shock:
una_bo

#377 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by una_bo »

sheilak wrote:samo da primijetim da Ramzess dominira haman svakom temom na ovom pdf-u. :D

sad nastavite dalje.
pitam se šta li kompenzira ovim "dominiranjem" :D
miracolo

#378 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by miracolo »

Brak s potpisom mi je jedino donio duži i bolniji razvod. Ništa više.
Ramzess Veliki

#379 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Ramzess Veliki »

una_bo wrote:
sheilak wrote:samo da primijetim da Ramzess dominira haman svakom temom na ovom pdf-u. :D

sad nastavite dalje.
pitam se šta li kompenzira ovim "dominiranjem" :D
OPET TI ... :lol: :lol: :lol:
Koliko puta da ti ponovim ... :lol:
Dosadno mi na skeli, nema posla, nisu maltu dopremili po dinamici. :D
eluna

#380 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by eluna »

nisam ni čitala temu jer nema potrebe

5 godina zajedničkog života, ili onog trenutka kada se rodi dijete - formalno pravno status je isti kao da ste potpisali

prema tome - čemu raspravljati o tome uopšte??
nemezis

#381 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by nemezis »

eluna wrote:nisam ni čitala temu jer nema potrebe

5 godina zajedničkog života, ili onog trenutka kada se rodi dijete - formalno pravno status je isti kao da ste potpisali

Formalno pravno status nije isti. Vanbračna zajednica se dokazuje, bračna ne.
Nokija

#382 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Nokija »

Znamo svi da brak sa potpisom nije garancija za uspjeh, ali je to jednostavno jedno lijepo obecanje koje nekome das.

Meni je drago da je to sad i kod nas manje vise normalna stvar, ali ja sam licno uvijek prije za brak nego za zajednicki zivot bez nekog konacnog cilja. Ovo govorim iz licnog iskustva i iz iskustva u mom okruzenju. Na kraju se ipak ispostavi da je jedna strana prizeljkivala brak ali se nije usudila da pita.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#383 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by KatarinaKosaca »

Meni brak bez potpisa nije brak nego suživot ili kohabitavanje.. Potpis nije nikakva formalnost, može čovjek potpisati da je ubio i da snosi posljedice. Vjenčanje nije puka formalnost, nego socijalni svečani čin.
Iako sam sa mužem živjela nekooliko godina nevjenčano, radi djeteta mi je jako drago da smo u formalnom braku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#384 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Truba »

pa naravno

to je isto kad kažu sporazumno raskinuli
jeee rajt... vjerovatnoća da su istovremeno oboje došli do istog zaključka i da nijedna strana nije patila je ravna nuli
respo

#385 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by respo »

Super je to al nazalost ili na radost brak bar s pravne strane ima vecih beneficija nego zivot u vanbracnoj zajednici
eluna

#386 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by eluna »

nemezis wrote:
eluna wrote:nisam ni čitala temu jer nema potrebe

Formalno pravno status nije isti. Vanbračna zajednica se dokazuje, bračna ne.
aha, sli kod razvoda braka također imaš hebet stvari koje moraš dokazivati da su bile u braku

a vanbračna zajednica i nije teška za dokazati - pogotovu ako je i dijete prisutno ....

da se razumijemo - još uvijek bih rađe izabrala brak prije vanbračne zajednice, ali ne zbog potpisa na papiru - papir svašta trpi - nego zbog zbog ličnog osjećaja da gradimo nešto SKUPA, da smo zaista zajedno u JEDNOM loncu što se kaže i da NAŠ život usmjeravamo u nekom pravcu, a ne da smo MI "danas jeste sutra nije".
BadCopy

#387 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by BadCopy »

ma ja nije nista ozbiljno dok na fb ne pise uvezi :izet:
BadCopy

#388 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by BadCopy »

sherbett wrote:
BadCopy wrote:ma ja nije nista ozbiljno dok na fb ne pise uvezi :izet:
ne, nego dok ne piše sa kime u vezi :izet:
to to :lol:
blugirl

#389 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by blugirl »

Brak bez potpisa? DA! (Ali onda to nije brak, ali necu da vodim temu u drugi pravac). Moze sve sto se ljudi dogovore i sve sto je njima ok.
Jesam li probala? Jesam. Bilo mi super. Ispostavilo se da je zaista to to. Za nas koji imamo malo manje povjerenja u ljude, ali i u brak, ispade da je to odlicna proba. Vidis stvari kakve jesu i ako ti se ne svidja, samo odes.
Nakon par godina smo se vjencali. Malo "radi sela", malo jer smo htjeli dijete, nekako nam se cinilo lakse. Cudno je i to da te i na poslu drugacije shvataju i imas bolje sanse da napredujes. Valjda pocnes djelovat kao stabilnija osoba :D

Je li me okolina osudjivala? O da! Je li to mene puno zanimalo? Ne. I vremenom je okolina prestala osudjivat i prihvatila to kao takvo i sasvim normalno.

Ono sto je mene najvise iznenadilo, je da mi je nekoliko osoba, uglavnom zena, koje su me ranije osudjivale, priznalo da bi voljele da su imale vise hrabrosti da isto tako naprave u svom zivotu. Ali "selo" je cudo. A i vole se svi mijesat i dijelit savjete.
MJAU - da

#390 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by MJAU - da »

Blugirl, slično kao kod mene, samo što nemam stvarno namjeru se vjenčati. Teško je biti drugačiji u ovoj našoj zajednici, odmah ne valjaš, jer nisi kao svi...Brak je nešto nametnuto, neprirodno, vještačko... ali se mora poštovati izbor svakoga. :bih:
dzungla

#391 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by dzungla »

ovo je tema za mene :D zivimo skupa vec tri godine i on smatra da je brak samo papir i da nije nuzno potreban da bi se dvoje ljudi postovalo i voljelo . i normalno da nije , nisam ja od onih koje pate da se udaju ali izvini osjecaj je ipak puno ljepsi i " veci " kad se prezivamo isto . on je vec bio u braku i valjda izgustiro :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#392 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by ladyblue18 »

dzungla wrote:ovo je tema za mene :D zivimo skupa vec tri godine i on smatra da je brak samo papir i da nije nuzno potreban da bi se dvoje ljudi postovalo i voljelo . i normalno da nije , nisam ja od onih koje pate da se udaju ali izvini osjecaj je ipak puno ljepsi i " veci " kad se prezivamo isto . on je vec bio u braku i valjda izgustiro :D
Dok se ne pokrvite :D
dzungla

#393 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by dzungla »

dobro si , mozda on ipak to ceka :D
Ramzess Veliki

#394 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Ramzess Veliki »

dzungla wrote:ovo je tema za mene :D zivimo skupa vec tri godine i on smatra da je brak samo papir i da nije nuzno potreban da bi se dvoje ljudi postovalo i voljelo . i normalno da nije , nisam ja od onih koje pate da se udaju ali izvini osjecaj je ipak puno ljepsi i " veci " kad se prezivamo isto . on je vec bio u braku i valjda izgustiro :D
Izgustir'o vraga. Misliš da se razveo bez traumi?
Ni ja više nikada ne bih potpisivao taj papir.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#395 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by ladyblue18 »

Ko zna :D

On lafo sad smatra da je to samo papir nakon sto je pre(o)zivio brak, lahko tako mudrost prosipat, da je tako smatrao ne bi se nikad ni zenio.
A ti bi ipak brak.
Zanimljiva buducnost sigurno :D
tiranosaur

#396 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by tiranosaur »

brak sa ili bez potpisa,ako je uspjesan nema veze ima li taj sinonim na sebi...trauma je svakako sam razvod,a jos ako ima djece,uh to je jos gore...
ali da sam potpis oznacava da ce se biti sretno apsolutno ne ..
malsal

#397 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by malsal »

Po mom misljenju:
Mislim da vecina muskaraca na "potpis" gleda kao na birokratiju, na svadbu kao na nesto sto se radi jer "ona to zeli" i na troskove za to sve (od vjencanice do organizovanja feste) kao na totalni idotluk jer ima hiljadu bolji stvari na koje se lova moze potrosit.
I mislim da se vecina muskaraca vjenca iskljucivo jer zene to zele. I ne zelile kad su odgajane uz Disney bajke, princeve na bjelom konju i bjele vjencanice.
Pokusao sam svoju nagovorit da odustane od svega toga i nisam uspjeo u tome tako da sam prosao kroz kompletan proces - prstenjaci, kupovina vjencanice i odjela, pozivnce, maticar, vjecnica, festa....paket aranzman.
Meni sve to nije ni sekundice trebalo, nista mi ne znaci i nikad necu ubacit DVD sa vjencanja da ga pogledam.
Njoj je bilo bitno, i jedino iz tog razloga sam pristao na sve to.
Inace bi itekako mogao zivjet u "braku bez potpisa". Jer meni potpis nista ne znaci. Ni ceremonija. Ni prsten. Ni DVD...
dzungla

#398 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by dzungla »

:D[/quote]
Izgustir'o vraga. Misliš da se razveo bez traumi?
Ni ja više nikada ne bih potpisivao taj papir.[/quote]

ma nije bolan on je to brzinski , razveo se poslije mjesec dana braka :D
Truba

#399 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Truba »

ajde glumi malo pa pokušaj natuknuti da želiš brak pa da vidiš šta misli :D
Truba

#400 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Truba »

malsal wrote:Po mom misljenju:
Mislim da vecina muskaraca na "potpis" gleda kao na birokratiju, na svadbu kao na nesto sto se radi jer "ona to zeli" i na troskove za to sve (od vjencanice do organizovanja feste) kao na totalni idotluk jer ima hiljadu bolji stvari na koje se lova moze potrosit.
I mislim da se vecina muskaraca vjenca iskljucivo jer zene to zele. I ne zelile kad su odgajane uz Disney bajke, princeve na bjelom konju i bjele vjencanice.
Pokusao sam svoju nagovorit da odustane od svega toga i nisam uspjeo u tome tako da sam prosao kroz kompletan proces - prstenjaci, kupovina vjencanice i odjela, pozivnce, maticar, vjecnica, festa....paket aranzman.
Meni sve to nije ni sekundice trebalo, nista mi ne znaci i nikad necu ubacit DVD sa vjencanja da ga pogledam.
Njoj je bilo bitno, i jedino iz tog razloga sam pristao na sve to.
Inace bi itekako mogao zivjet u "braku bez potpisa". Jer meni potpis nista ne znaci. Ni ceremonija. Ni prsten. Ni DVD...
šta si ti po filozofskom uvjerenju :D nihilista :D
ne moš ba tako
i meni je dvd beze ali ponekad pogledati slike ili slide show je super pogotovo ako je sve fino organizirano i vrijeme bilo dobro
Post Reply