Bosna u EU - all about
-
El_comadante
#26 Re: Bosna u EU - all about
bitno je da smo ovo dobili i sada bi trebale krenuti reforme ako zaista mislimo i da budemo član. a to nama svima je bitno da krenu reforme...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: Bosna u EU - all about
od neceg se mora poceti

- Krokodajl
#28 Re: Bosna u EU - all about
Jedino što me veseli, ovu zastavu EU kako god okreneš ne možeš naopako, pa se naši seljaci neće blamirati ko sa državnom što se blamiraju.

-
The BEN10
#29 Re: Bosna u EU - all about
Hahaha, prilično realan scenario.Haris.ba wrote:Znači, oni su to skršili za 8 godina. Haj da kažemo dva mandata sa općih izbora. To i naš minimalno čeka, jer puno je posla, i neke reforme će biti teške.Hrvatska je podnijela zahtjev za punopravno članstvo 21. veljače 2003. godine, a službeni status kandidata za članstvo u EU dobila je 2004. Pristupni progovori, koji su trebali započeti u 2005., odgođeni su, a kao uvjet za početak pregovora istaknuta je potpuna suradnja s Haškim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije. Pregovori su službeno otvoreni krajem 2005. godine, nakon što je glavna haška tužiteljica potvrdila potpunu suradnju Hrvatske s Haškim sudom.
Pregovori o članstvu u Europskoj uniji bili su podijeljeni u nekoliko faza.
Prva faza, analiza usklađenosti zakonodavstva zemlje kandidata s europskim propisima (tzv. screening) započela je nakon otvaranja pregovora 2005. godine, i trajala je godinu dana (završila je krajem 2006.). Nakon screeninga, započeli su pregovori. Pregovori su se fokusiraju na uvjete pod kojima će država kandidatkinja usvojiti, implementirati i izvršavati acquis communautaire (odnosno pravnu stečevinu Europske unije). Inače, o sadržaju pravne stečevine nema pregovora, jer se pregovori temelje na načelu da svaka država kandidatkinja tijekom pregovora mora usvojiti cjelokupnu pravnu stečevinu.
Nakon više od osam godina od podnošenja zahtjeva za članstvo te skoro šest godina pregovaranja, 2011. je José Manuel Barosso u ime Europske komisije predložio zatvaranje pristupnih pregovora s Hrvatskom. Tu je odluku iste godine podržalo i Europsko vijeće pozivajući na zatvaranje preostalih pregovaračkih poglavlja do kraja sredine 2011. te na potpisivanje pristupnoga ugovora s Hrvatskom do kraja iste godine.
Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji potpisan je u Bruxellesu 9. decembra 2011. godine.
Ako bude postojala volja da se radi, moguće je 2026. očekivati ulazak u EU.
EU se neće raspasti. Žilavo je to. Stalno se mijenja. A i Amerima nije u interesu da se raspadne.
P.S.
A gledajući našu sporost, ako do 2034. uđemo u EU, biće taman zajedno sa završetko zadnje dionice koridora ve-ce.
Osim ako iz nekog većeg interesa neko ne kaže da trebamo tamo ući ranije...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Bosna u EU - all about
ja sam davno rekao 2032
- Danguba
#31 Re: Bosna u EU - all about
U Milice duge trepavice na hAparatima. 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#32 Re: Bosna u EU - all about
uvijek mi je licila na travestita, a @insomnia upravo potvrdio svojim stavom.dezurni_ucenik wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/markovic ... /160208089
8.2.2016. u 15:13
Marković: Aplikacija BiH za članstvo u EU završit će u ladici
"Razgovarala sam sa kolegama iz različitih delegacija, poput Francuske, u vezi sa najavom iz Bosne i Hercegovine o predaji aplikacije za članstvo u EU. Oni su svi prilično skeptični u tome da će ta aplikacija biti razmatrana. Rekli su mi kako se kod njih to tretira kao unilateralan potez BiH.![]()
Ono pricalo za za delegacijama iz Francuske![]()
"Ono što su meni rekli predstavnici brojnih delegacija u Vijeću Evrope, misle da će aplikacija za članstvo BiH u EU završiti u nekoj ladici![]()
![]()
- seln
#33 Re: Bosna u EU - all about
Otkad to Francuzi govore srpski, brdjansku verziju?dezurni_ucenik wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/markovic ... /160208089
8.2.2016. u 15:13
Marković: Aplikacija BiH za članstvo u EU završit će u ladici
"Razgovarala sam sa kolegama iz različitih delegacija, poput Francuske, u vezi sa najavom iz Bosne i Hercegovine o predaji aplikacije za članstvo u EU. Oni su svi prilično skeptični u tome da će ta aplikacija biti razmatrana. Rekli su mi kako se kod njih to tretira kao unilateralan potez BiH.![]()
"Ono što su meni rekli predstavnici brojnih delegacija u Vijeću Evrope, misle da će aplikacija za članstvo BiH u EU završiti u nekoj ladici![]()
![]()
Debela, zlobna krmaca...umjesto da nadje nekog dobrog estetskog hirurga, ona utjehu nalazi u mrznji.
- seln
#34 Re: Bosna u EU - all about
Odacu ti jednu tajnu... ne znam je li ti neko rekao, ali ovdje se mora raditi._BataZiv_0809 wrote:Joj dijaspore jest im vuna. Dolazimo po vase poslove. EU soška kroz koju godinu batice
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35 Re: Bosna u EU - all about
Sprdnja je proces kojim se od naoko ozbiljne činjenice, osobe ili druge manifestacije benigno, putem neozbiljnog razmatranja, komentiranja, interpretiranja, djelovanja i/ili zadirkivanja proizvodi sprdačina.seln wrote:Odacu ti jednu tajnu... ne znam je li ti neko rekao, ali ovdje se mora raditi._BataZiv_0809 wrote:Joj dijaspore jest im vuna. Dolazimo po vase poslove. EU soška kroz koju godinu batice
- seln
#36 Re: Bosna u EU - all about
Jebote, pa ti znas pisati u kurzivu!_BataZiv_0809 wrote:Sprdnja je proces kojim se od naoko ozbiljne činjenice, osobe ili druge manifestacije benigno, putem neozbiljnog razmatranja, komentiranja, interpretiranja, djelovanja i/ili zadirkivanja proizvodi sprdačina.seln wrote:Odacu ti jednu tajnu... ne znam je li ti neko rekao, ali ovdje se mora raditi._BataZiv_0809 wrote:Joj dijaspore jest im vuna. Dolazimo po vase poslove. EU soška kroz koju godinu batice
Primljen si!
Plata 5000 eura, poseban biro i sekretarica, sluzbeni auto Mercedes C klase.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37 Re: Bosna u EU - all about
Necu Mercedes nisam ni Sandzo ni Ercegovac, a ni Siptarseln wrote:]
Jebote, pa ti znas pisati u kurzivu!
Primljen si!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#38 Re: Bosna u EU - all about
a kurvar_BataZiv_0809 wrote:Necu Mercedes nisam ni Sandzo ni Ercegovac, a ni Siptarseln wrote:]
Jebote, pa ti znas pisati u kurzivu!
Primljen si!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#39 Re: Bosna u EU - all about
Dje ode neku noc, dodjose kasnije one kurave, nose litar štoka, kazu dje picipici wrote:
a kurvar
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#40 Re: Bosna u EU - all about
e jebi ga ošo iz garaže izvuč merdžu na havu i ćujem nešta stenje, ja hoopp na garažu kad komšije se deru_BataZiv_0809 wrote:Dje ode neku noc, dodjose kasnije one kurave, nose litar štoka, kazu dje picipici wrote:
a kurvar
- mO k3
#41 Re: Bosna u EU - all about
Loooool bengseln wrote:Odacu ti jednu tajnu... ne znam je li ti neko rekao, ali ovdje se mora raditi._BataZiv_0809 wrote:Joj dijaspore jest im vuna. Dolazimo po vase poslove. EU soška kroz koju godinu batice
-
detroit-mercy
#42 Re: Bosna u EU - all about
Uleticemo mi na fukarluk to prije nego sto mnogi misle. Jebaji ga, ipak smo mi projekat USA i EU
. Dobra stvar, polako ce nas dovoditi u suru, ko zabu kad ubace u lonac, dok hudnica skonta ono vec gotovo
.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#43 Re: Bosna u EU - all about
Au malerapici wrote: e jebi ga ošo iz garaže izvuč merdžu na havu i ćujem nešta stenje, ja hoopp na garažu kad komšije se deruja polaHko unazad i tup s garaže polomijo petu evo me u gipsu deset dana
- fosna2014
#44 Re: Bosna u EU - all about
EU nam bacila kost. Da smo normalni, kao sto nismo, radovao bih se. Ovako, nista.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#45 Re: Bosna u EU - all about
Ma nije krivo dijaspori nego samo insomniji78,. I Milici 
-
Mirza007
#46 Re: Bosna u EU - all about
Sta mislite koji aftershave Milica koristi? Uvijek je besprijekorno izbrijana.
-
megaman4
#47 Re: Bosna u EU - all about
Strasilo.Mirza007 wrote:Sta mislite koji aftershave Milica koristi? Uvijek je besprijekorno izbrijana.
Nego konačno izlazimo iz Daytonske faze i ulazimo u Briselsku fazu. Zato Duduk bježi kod Putina da iskoristi zadnje adute da spriječi kandidatski status BiH, a Duduk nije svjestan da će upravo njegovo lizanje sa Rusima ubrzati prijem BiH u EU i to preko reda.
Hvala ti Duduče puno što radiš sve ono što drugi ne bih znali.
- Banksy
#48 Re: Bosna u EU - all about
ONO članica delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope...dezurni_ucenik wrote:
-
dezurni_ucenik
#49 Re: Bosna u EU - all about
uvijek mi je licila na travestita, a @insomnia upravo potvrdio svojim stavom.KatarinaKosaca wrote:
![]()
![]()
insomnia, za kaj si protiv ulaska u EU, cemu toliki pesimizam
-
dezurni_ucenik
#50 Re: Bosna u EU - all about
Banksy wrote:ONO članica delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope...dezurni_ucenik wrote:
Zahvalimo se nacionalnom kljucu koji omogucava ovakvim spodobama da putuju u okviru raznoraznih delegacija.