rekla sam joj vec jednom, ali je izbjegla odgovoriti samo je reklagavrilo wrote:rei wrote:ne mislila sam na "danas" izrazava se kao istocni nam susjedi
reci joj ...![]()
"ne znam na sta si mislila"....
a jesi ti gavrilo Bosanac
Novi_Nick je u pravu, BiH je drzava svih onih koji je smatraju svojom drzavom i domovinom. Oni koji je ne smatraju svojom domovinom, Bosna i Hercegovina nece smatrati ni svojim narodom.gavrilo wrote:nisi ti ni b od bosanca ... mrzis srbeNovi_Nick wrote:Bosna i Hercegovina je prije svega drzava Bosanaca i Hercegovaca kao sto je to praksa u svim normalnim drzavama svijeta a onda svih ostalih naroda koji je vole postuju njen integritet, suverenitet i teritorijalnu jedinstvenost, znaci bez entiteta, kantona, federacija, republika.gavrilo wrote:... drzava bosnjaka, hrvata i srba
... ili fikcija ?![]()
ti si ... bosnjak
200 miliona Kineza, uze rodbine Kineza vec nastanjenih u BiH, smatra BiH svojom drzavom i domovinom. Spremi se da ih docekas.Panasonic wrote:Novi_Nick je u pravu, BiH je drzava svih onih koji je smatraju svojom drzavom i domovinom. Oni koji je ne smatraju svojom domovinom, Bosna i Hercegovina nece smatrati ni svojim narodom.
St.Germain wrote:
ja i dalje tvrdim, da medju bosnjacima ima neproporcijalno daleko vise pristalica gradjanske drzave na iskrenoj sekularnoj osnovi nego medju ostala dva naroda.
Ma da ..........počni od MarakaneIma jos primjera koliko hoces ali ko bi to sve nabrojio…
Ne mogu u svoj svojoj dvoličnosti zaobići činjenicu da mi je karakter slabija strana ličnosti i da mi je istina samo jedna ..........slijepa.Nisam se mislio vise javljati ali...
koji nije bio na toj utakmici u kolovozu mjesecu koju ste zasluženo dobili sa 2 :0 i zasluženo popili batine ..........poslije troprstog prizivanja Srbije u srcu Sarajeva.Sramni su svi oni novinarski izvjestaji u kojima se tvrdi da je doslo do „sukoba navijaca dva tima” i da su „jugoslovenski navijaci isprovocirali incidente”.
---------------------Panasonic wrote:Novi_Nick je u pravu, BiH je drzava svih onih koji je smatraju svojom drzavom i domovinom. Oni koji je ne smatraju svojom domovinom, Bosna i Hercegovina nece smatrati ni svojim narodom.gavrilo wrote:nisi ti ni b od bosanca ... mrzis srbeNovi_Nick wrote: Bosna i Hercegovina je prije svega drzava Bosanaca i Hercegovaca kao sto je to praksa u svim normalnim drzavama svijeta a onda svih ostalih naroda koji je vole postuju njen integritet, suverenitet i teritorijalnu jedinstvenost, znaci bez entiteta, kantona, federacija, republika.![]()
ti si ... bosnjak
-------------------------------------------tuzlansky wrote:Novi Nick
Ono sto ti ja nastojim objasniti je to da postoje razliciti pristupi definiranju nacije, razlicite teorije nacije![]()
A self-identifying people who share a common history, often language, a common culture and a homeland.
Individuals whose common identity creates a psychological bond and a political community.
Ili etatisticki
Naciju cine gradjani jedne zemlje,dakle oni koji su u trajnoj vezi sa njenim pravnim poretkom, drzavljani
----------------------------------Fair Life wrote:200 miliona Kineza, uze rodbine Kineza vec nastanjenih u BiH, smatra BiH svojom drzavom i domovinom. Spremi se da ih docekas.Panasonic wrote:Novi_Nick je u pravu, BiH je drzava svih onih koji je smatraju svojom drzavom i domovinom. Oni koji je ne smatraju svojom domovinom, Bosna i Hercegovina nece smatrati ni svojim narodom.
PS__Kad bi te neko poducio razlici izmedju nacije i naroda sevap bi uhvatio.
--------------------------Novi_Nick wrote:Skljoco
ne zbunjujem ja nikoga niti mi je to cilj. Ko je zbunjen.... zbunjen je sam zbog svog politickog ili historijskog neznanja a ne zbog toga sta ja eventualno pisem. Ja polazim od realne danasnje situacije a ona je da su BiH i njen Bosanskohercegovacki narod i naciju preko BH sadasnjeg Ustava kao i u praksi..... teritorijalno, politicki, ekonomski itd okupirali Srbi, Hrvati i Bosnjaci. Zbog njihovih zajednickih ciljeva su izbacili iz BH Ustava Bosance i Hercegovce da bi lakse podjelili BiH i dosli joj glave. Oni su sebi napisali i prilagodili BH Ustav po kojem su oni konstitutivni, po kojem su oni vecinski a ne manjinski narodi i nacije u BiH itd.
Razumijem ja tebe odlicno o cemu ti pises a to je:
Bosanci i Hercegovci su najveci/temeljni/autohtoni narod i nacija u BiH a Bosnjaci, Srbi i Hrvati su manjinski narodi i pripadnici etnickog naroda Slavena. BiH je vise - multi etnicka i Jednonacionalna drzava Bosanaca i Hercegovaca. Uzeo si kao primjer za to Srbiju i Hrvatsku.
Medjutim, ne trebas to meni objasnjavati, objasni to Srbima, Bosnjacima i Hrvatima i gledaj da u parlamentu BiH utices na promjenu BH novog Ustava koji je u fazi izmjene te da ga prilagodis na onaj nacin kako ti mislis da treba da bude.
Misljenja sam i dalje da prvi korak koji se mora i treba uraditi prije promjene BH Ustava koji je u toku da se Bosanskohercegovacki narodni i nacionalni identitet treba ponovo upisati - vratiti na snagu u BH Ustav.
A sta je sa hercegovcimanebi wrote:drzava bosanaca,gavrilo.....a onda svih ostalih(zivio ti meni)gavrilo wrote:... drzava bosnjaka, hrvata i srba
... ili fikcija ?
Tzv. Bosanci i Hercegovci nikad nisu ni bili u ustavu. Bosnac ili Hercegovac je regionalna oznaka a ne nacionalna.Novi_Nick wrote:Skljoco
ne zbunjujem ja nikoga niti mi je to cilj. Ko je zbunjen.... zbunjen je sam zbog svog politickog ili historijskog neznanja a ne zbog toga sta ja eventualno pisem. Ja polazim od realne danasnje situacije a ona je da su BiH i njen Bosanskohercegovacki narod i naciju preko BH sadasnjeg Ustava kao i u praksi..... teritorijalno, politicki, ekonomski itd okupirali Srbi, Hrvati i Bosnjaci. Zbog njihovih zajednickih ciljeva su izbacili iz BH Ustava Bosance i Hercegovce da bi lakse podjelili BiH i dosli joj glave. Oni su sebi napisali i prilagodili BH Ustav po kojem su oni konstitutivni, po kojem su oni vecinski a ne manjinski narodi i nacije u BiH itd.
Razumijem ja tebe odlicno o cemu ti pises a to je:
Bosanci i Hercegovci su najveci/temeljni/autohtoni narod i nacija u BiH a Bosnjaci, Srbi i Hrvati su manjinski narodi i pripadnici etnickog naroda Slavena. BiH je vise - multi etnicka i Jednonacionalna drzava Bosanaca i Hercegovaca. Uzeo si kao primjer za to Srbiju i Hrvatsku.
Medjutim, ne trebas to meni objasnjavati, objasni to Srbima, Bosnjacima i Hrvatima i gledaj da u parlamentu BiH utices na promjenu BH novog Ustava koji je u fazi izmjene te da ga prilagodis na onaj nacin kako ti mislis da treba da bude.
Misljenja sam i dalje da prvi korak koji se mora i treba uraditi prije promjene BH Ustava koji je u toku da se Bosanskohercegovacki narodni i nacionalni identitet treba ponovo upisati - vratiti na snagu u BH Ustav.
Cuj ga e. Pa neces ti meni valjda reci da ja ne postojim. Kao sto se da primjetiti postojim kao bosanac, a koliko vidim nisam usamljen.Mr_M wrote:A sta je sa hercegovcimanebi wrote:drzava bosanaca,gavrilo.....a onda svih ostalih(zivio ti meni)gavrilo wrote:... drzava bosnjaka, hrvata i srba
... ili fikcija ?![]()
Bosnaci ne postoje postoje samo Srbi, Hrvati i Bosnjaci
Tacka
Bosanac je oznaka regionalnog tipa poput dalmatinac, slavonac hercegovac a ne nacionalnog tipa.pike wrote:Cuj ga e. Pa neces ti meni valjda reci da ja ne postojim. Kao sto se da primjetiti postojim kao bosanac, a koliko vidim nisam usamljen.Mr_M wrote:A sta je sa hercegovcimanebi wrote: drzava bosanaca,gavrilo.....a onda svih ostalih(zivio ti meni)![]()
Tacka
Eki to eMr_M wrote:Bosanac je oznaka regionalnog tipa poput dalmatinac, slavonac hercegovac a ne nacionalnog tipa.pike wrote:Cuj ga e. Pa neces ti meni valjda reci da ja ne postojim. Kao sto se da primjetiti postojim kao bosanac, a koliko vidim nisam usamljen.Mr_M wrote: A sta je sa hercegovcima![]()
Tacka
sto cia kaze...pike wrote:To ti je FACT
Steta, sto od toga "najbolji" koristi ima samo ratno-profiterska elita, narod jako siromasno zivi.BošnjakTZ wrote:Da je bogdom Bosna muslimanska drzava,ali nazalost nije,jer da jest ne bi se desavala ova sranja sa srbima i hrvatima.
Srbi i hrvati jal im se nesto desi odmah odu u kako oni vole da kazu svoje zemlje tj. "ruznu njihovu" i "smrdiju",dok mi Bošnjaci smo opkoljeni sa svih strana.
Ali djaba vam vase zemlje kad smo mi najbolji narod na ovim prostorima.
KUNEMO SE DA NIKADA NICIJI ROBOVI BITI NECEMO
Prenj wrote:Steta, sto od toga "najbolji" koristi ima samo ratno-profiterska elita, narod jako siromasno zivi.Bo¹njakTZ wrote:Da je bogdom Bosna muslimanska drzava,ali nazalost nije,jer da jest ne bi se desavala ova sranja sa srbima i hrvatima.
Srbi i hrvati jal im se nesto desi odmah odu u kako oni vole da kazu svoje zemlje tj. "ruznu njihovu" i "smrdiju",dok mi Bo¹njaci smo opkoljeni sa svih strana.
Ali djaba vam vase zemlje kad smo mi najbolji narod na ovim prostorima.
KUNEMO SE DA NIKADA NICIJI ROBOVI BITI NECEMO
Kleo se ti ili ne, mi upravo postajemo robovi - Energopetrol je upravo poklonjen Hrvatskoj.