Evo i ja da se javim. Nisam mogo ranije jer sam čeko da mi dođe sestrić iz čaršije, pa da mi on upali oni konfljuter. Ja ti se u to ne razumim. Nego mu ja govorim a on piše. A on, aman, nejma šta nezna. Kaže da se na konfljteru i novine mogu pročitat, a ja novine dobivam samo kad Meho pazarnim danom ode u čaršiju pa mi donese. I još kaže da u njiha u čaršiji televizor radi brez antene, samo se naka žica ušteka u televizor. A ja se moram pentrat po kući da naštimam sliku. E sad što se tiče glasanja, ja sam glaso za naše. Šta ćeš. Jesu hajduci i hrsuzi al makar nekad dođu da vide kako živimo i štošta obećaju, štošta slažu, al ovi drugi stranaka nejma nikako, ... pa da nam makar šta slažu, nego ni to. I brte bogme, nemerem ja glasat za nekog koga nisam u životu ni vidijo, a kamoli da sam šnjim pričo. I ono šro u novinama pročitam sve nešto građani građanska i šta ti ja znam a niđe nas seljaka. Šta će bit s nama ako ti građani pobjede i dobiju vlast. Haj znaj.amrica wrote:nikad glasala ni za jednu od navedenih stranaka, a cinjenica je da izbore u bih dobija selo, tj ruralne sredine, gdje ljudi ne citaju novine, na tv im fixiran lokalni kanal, a glasaju po inerciji od 1992., ili kako im kazu hodza ili pop.
Dobro rekao neko na pocetku price, oni sto su glasali za sda sbih ne znaju ni upaliti komp.
Nego da više ne duljim, ostajte mi zdravo i veselo. Selami vas seljak iz Gornjijeh Osjerića.