Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post Reply
General War

#51 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by General War »

Edin H. wrote:
ljevoruki wrote:Ovo onaj djeneral se sam sa sobom prepire, izgleda da mu pjevac suflira. :oops:
I ne odgovori na pitanje je li mu otac bio kuhar ili u radnoj obavezi. :run:
A sta ima veze gdje mu je bio babo?
I da je nesto uradio kakve to ima veze sa sinom koji tada nije bio ni rodjen?
Nek pita mater mozda ona zna, kad vec ispoljava interesovanje za moju porodicu, ako se na mene referira.
Boli mene kita za bratstvo i jedinstvo pa da me interesuje misljenje svakakvih sabama
exliberal-ex

#52 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by exliberal-ex »

Bilo bi fino kad bi se na ovoj temi javili ljudi/generacija koja je kao postavljac pa da vidimo sta oni kazu
licno vjerujem da bi se prijatno iznenandili koliko god da neki govore da nije tako.

a ovi sto ulecu sa jednom linijom ( hint :napoleon: ) i pokusavaju da budu duhoviti ...... :zid:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#53 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by pici »

- Nacionalizam je tema do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kad plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kad pređe hiljadu, onda je top tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kad se popne na više od tri hiljade, onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi - rekao je Rambo i dodao da, budući da većina ljudi na ovim prostorima ima prosečnu platu od 300 do 500 evra (ako uopšte i prima platu), zato nacionalizam i jeste dominantna tema.
Image
insomnia78

#54 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by insomnia78 »

pici wrote:
- Nacionalizam je tema do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kad plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kad pređe hiljadu, onda je top tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kad se popne na više od tri hiljade, onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi - rekao je Rambo i dodao da, budući da većina ljudi na ovim prostorima ima prosečnu platu od 300 do 500 evra (ako uopšte i prima platu), zato nacionalizam i jeste dominantna tema.
Image
Jes’ pa onda dodju balavci koji u bundes l zaradjuju cifru pa zaspu dzamiju flasama
General War

#55 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by General War »

insomnia78 wrote:
pici wrote:
Image
Jes’ pa onda dodju balavci koji u bundes l zaradjuju cifru pa zaspu dzamiju flasama
Slicni balavci zapale crkvenu zastavu u po tuzle, imamo i mi konja za trku...ali ti nisi na forumu radi toga, nesto te pravo handri u dijaspori.
ljevoruki

#57 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by ljevoruki »

General War wrote:
Edin H. wrote:
ljevoruki wrote:Ovo onaj djeneral se sam sa sobom prepire, izgleda da mu pjevac suflira. :oops:
I ne odgovori na pitanje je li mu otac bio kuhar ili u radnoj obavezi. :run:
A sta ima veze gdje mu je bio babo?
Nek pita mater mozda ona zna, kad vec ispoljava interesovanje za moju porodicu, ako se na mene referira.
Boli mene kita za bratstvo i jedinstvo pa da me interesuje misljenje svakakvih sabama
Potvrdio, djeneral i ovaj balo sto je postavio temu su jedan lik.
A za spominjanje matere ces biti prijavljen jer ne mogu drugacije da te naucim pameti a vrlo rado bih ti napravio igranku na ledjima. Samo zbog toga.
A sad odjebaus.
General War

#58 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by General War »

ljevoruki wrote:
General War wrote:
Edin H. wrote: A sta ima veze gdje mu je bio babo?
Potvrdio, djeneral i ovaj balo sto je postavio temu su jedan lik.
A za spominjanje matere ces biti prijavljen jer ne mogu drugacije da te naucim pameti a vrlo rado bih ti napravio igranku na ledjima. Samo zbog toga.
A sad odjebaus.
Potvrdio si da se referirars na mene, i mrsh :D (pokretacu teme, vidis kako otprilike teme izgledaju ako do sad nisi upratio :D kao sto sam i rekao u prvom postu)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by pici »

insomnia78 wrote:
pici wrote:
Image

dijaspora se ne racuna VI ste van otadzbine :mrgreen:
insomnia78

#61 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by insomnia78 »

Jel dizu tri prsta da ne gledam
Bloo
Globalna šefica

#62 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Jel dizu tri prsta da ne gledam
:lol: :lol: :lol: :lol:
piupiu

#64 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by piupiu »

cyprus wrote:Ostaj zdravo :-D
:lol: :lol: :lol:

Kako ovo starinski zvuči. Sad će neki ep... :D
Kikibombona

#65 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote:Makar brojevi ne lazu gdje ko stoji.

SNSD 249.314 38,46%
SDS 211.603 32,64%
Koalicija PDP-NDP 50.338 7,76%
Koalicija DNS, Nova Srpska, SRS-Budućnost Srpske 37.072 5,72%

Od 82% glasova srpskog glasackog tijela u RS, koliko otpada na opcije koje su protiv podjela, za priznavanje genocida i za ravnopravnost svih naroda na cijeloj teritoriji RS i BiH? :mrgreen:
Nema srece u drzavama gdje ima vise naroda, osim ako diktatura ne drzi sve na okupu. Uvijek ce jedna grupa zeljeti dominirati nad drugom. Ravnopravnost je kurac, suplja prica.

Prvi demokratski izbori su pokazali raspolozenje naroda. Svi su poletili u etno-religijski tor a za raju su bilk 'reformisti'. Prevara i laz. I tako je dan danas, svi se lazno predstavljaju kao multi-kulti, a zapravo navijaju da njihov copor uzme sto vise vlasti.

Jedino Bosanci, Marsovci i ostali gradjani zele istinsku jednakopravnost. 95% Srba, Bosnjaka i Hrvata ne zeli jednakopravnost.

Treba se drzati podalje od BH politike. Nece se ovdje nista promijeniti. Uzaludno trosenje zivaca i energije.
ušće

#66 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by ušće »

Kikibombona wrote:
Prpa.ba wrote:Makar brojevi ne lazu gdje ko stoji.

SNSD 249.314 38,46%
SDS 211.603 32,64%
Koalicija PDP-NDP 50.338 7,76%
Koalicija DNS, Nova Srpska, SRS-Budućnost Srpske 37.072 5,72%

Od 82% glasova srpskog glasackog tijela u RS, koliko otpada na opcije koje su protiv podjela, za priznavanje genocida i za ravnopravnost svih naroda na cijeloj teritoriji RS i BiH? :mrgreen:
Nema srece u drzavama gdje ima vise naroda, osim ako diktatura ne drzi sve na okupu. Uvijek ce jedna grupa zeljeti dominirati nad drugom. Ravnopravnost je kurac, suplja prica.

Prvi demokratski izbori su pokazali raspolozenje naroda. Svi su poletili u etno-religijski tor a za raju su bilk 'reformisti'. Prevara i laz. I tako je dan danas, svi se lazno predstavljaju kao multi-kulti, a zapravo navijaju da njihov copor uzme sto vise vlasti.

Jedino Bosanci, Marsovci i ostali gradjani zele istinsku jednakopravnost. 95% Srba, Bosnjaka i Hrvata ne zeli jednakopravnost.

Treba se drzati podalje od BH politike. Nece se ovdje nista promijeniti. Uzaludno trosenje zivaca i energije.
Mada ne obraćam pažnju na tvoje nebulozne gluposti volio bih da mi dokažeš ovaj gore navedeni procent kod Bošnjaka :evil:
Kikibombona

#67 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by Kikibombona »

ušće wrote:Mada ne obraćam pažnju na tvoje nebulozne gluposti volio bih da mi dokažeš ovaj gore navedeni procent kod Bošnjaka :evil:
To je moj aksiom/dojam/dozivljaj/iskustvo...

Nemoguce je dokazati. A sve da iznosim dokaze reci ces da nisu validni. Nisam radio nikakvo naucno istrazivanje.

Sva tri copora zele sto vise vlasti u svojim rukama. U svakom od copora postoji poneka crna ovca, koja kvari statistiku. Tako je svugdje, narocito na Balkanu.

Tebe dozivljavam kao jednog od zescih nacionalista ovdje tako da mi nije jasno zasto se javljas!??
insomnia78

#68 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by insomnia78 »

Samo kurdski nacionalizam je dobar
Kikibombona

#69 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Samo kurdski nacionalizam je dobar
Svaki nacionalizam je otrovan i kontraproduktivan. Covjek kontaminiran nacionalizmom unistava samog sebe. Bolje trositi energiju na ljubav i druga lijepa osjecanja nego na mrznju, zlobu, samodopadnost, osjecaj superiornosti itd. Mrznja je bolest koja izjeda covjeka kao opasna bolest.
insomnia78

#70 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by insomnia78 »

Veze ti nemas. Bez nacionalizma se mozes slikati. Pogotovo ako zivis medju vukovima
Kikibombona

#71 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Veze ti nemas. Bez nacionalizma se mozes slikati. Pogotovo ako zivis medju vukovima
Slazem se sa tobom. Da bi jedan narod opstao, narocito u problematicnom okruzenju, nacionalizam je neophodan. Jedan nacionalizam stvara drugi, hrane se medjusobno, jacaju jedan drugog. Tako se formira spirala nacionalizma iz koje je tesko izaci.

Medjutim, da prostis, mene za tim boli kita. Boli me za sve moguce narode i drzave. Zanimaju me samo meni dragi ljudi. Meni nijedan narod nije prijatelj. To moze biti jedino covjek, pojedinac. Imam jedan zivot, ne vjerujem u neke druge, te ga zelim iskoristiti najbolje sto mogu. Nacionalizam je sranje, bolest koja izjeda mozak/um, kompletno ljudsko bice. Ne zelim ga uzgajati u sebi. Ne zelim prenijeti na potomke. Dom je tamo gdje ti je dobro i gdje si siguran. Djeca trebaju biti oslobodjena bilo kakvih devijantnih pojava, trebaju se igrati i uciti.

Jebe mi se za BiH, Bosnjake, Srbe i Hrvate. Za tvorevine i skupine se ne mislim zrtvovati. Narocito ne zelim zrtvovati svoje potomke. Posten covjek od toga nema nikakve koristi.

Pogledaj demobilisane borce, svi su im jebali mater zato sto ih je ocaj natjerao da jedan dan blokiraju cestu. On je mogao biti godinama u rovu, jesti blato i krv, smrzavati se, tijelom kupiti metke... a nekom guzonji je jebeno prenociti dan u autu. Njegov dan u autu gori nego cetiri godine u rovu. Zajebi to.

Lijepo je Albert rekao, parafraziram: 'rat je rabota u kojoj bitku biju ljudi koji se uopste ne poznaju na zapovijed ljudi koji se odlicno poznaju'. I na kraju onaj sa puskom bude sugavac, a onaj sto je zapovijedao gospodar. Zajebi to.

Podrzat cu ispravnu stranu u borbi, ali borba sto dalje od mene. Nacionalizam - fuj.

Vidis kako si ti pametan pa se ispario u Francusku. Jebo patriotizam. To je za budale.
Logovan

#72 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by Logovan »

miodray wrote:Pozdrav svim Srbima, Bošnjacima, Hrvatima, pravoslavcima, muslimanima, rimokatolicima i ostalim (ako su oni pored ove tri grupe uopšte bitni bilo kome u ovoj državi)!
Imao sam želju da započnem ovakvu temu već izvjesno vrijeme i unaprijed se izvinjavam ako već postoji slična.

Srbin sam iz Republike Srpske (jer to je veoma bitno naglasiti), imam 18 godina i vjerovatno većina vas smatra da još nisam dorastao ovakvoj temi, ali me zanimaju mišljenja i starijih i korisnika mojih godina. Iz dana u dan se sve više pitam dokle smo stigli kao društvo i kao država. Mi smo i 23 godine poslije rata na nivou da ja, kao osoba koja bi trebalo da ima neku perspektivu i da razmišlja o svojoj i o budućnosti svoje porodice, umjesto priča o otvaranju novih radnih mjesta, boljem položaju studenata i mladih generalno, slušam i gledam priče o ratu, podjelama, konstitutivnosti i ugroženosti, strahujem od novog rata itd., a sve zbog nepromišljenih izjava naših političara. Mada i nisu nepromišljene, jer znamo svi zašto oni vole pričati o tome. Ali DA LI JE MOGUĆE da se svi mi i dalje 'palimo' na to? Ja ne mogu shvatiti da je ljudima bitnije šta je rekao neki politički predstavnik jednog naroda o ova druga dva naroda od poskupljenja, korupcije, odliva stanovništva itd. kojim svjedočimo svaki dan. Znam da će mi većina vas sada spomenuti nekog ratnog zločinca iz naroda kom i ja pripadam, a koji je pobio toliko i toliko ljudi u ratu. I to je okej, razumijem. Ali četvrt vijeka je prošao od toga i ja stvarno ne shvatam da se svi vi Hrvati, Bošnjaci i mi, Srbi, nismo zasitili toga? Ljudi ovdje će izaći na ulicu da slave neki Dan Republike, a neće izaći na ulicu da štrajkuju zbog kašnjenja plata, penzija i povećanja cijena, u Republici Srpskoj pogotovo. Dok su federalni veterani blokirali puteve, ljudi u mom okruženju se smiju - Balije se pobile s policijom! Nama kao dobro, sve super. Ja stvarno nisam znao da je nama ekonomska sitacija toliko dobra, da možemo da se bavimo praznicima i ostalim glupostima i još da se smijemo onima koji se bore za svoja prava.
Mene moja okolina doživljava kao nekog izdajnika ako kažem da gledam npr. Al Jazeeru, ako istaknem zastavu BiH na socijalnim mrežama, ako kažem da mi 9. januar ne predstavlja ništa, ako kažem da sam iz Bosne i Hercegovine bez da naglasim iz Republike Srpske...

Na kraju se pitam - da li je problem u meni? Možda sve ovako treba, a ja sam glup. Zato me zanima vaše mišljenje, i starijih i mlađih, koji su rođeni poslije rata, kao i sam. Da li ćemo ikad moći normalno živjeti u ovoj zemlji ili ćemo se uvijek svađati, a kad se sretnemo u Njemačkoj, biti najbolji prijatelji?
:thumbup: :thumbup: Normalno da nije problem u tebi. Ne mijenjaj se, ne dopusti nikome da te otruje glupostima o podjelama, ugroženosti, itd.

A i neobično je postalo vidjeti da neko sa 18 godina ovako razmišlja. Valjda nisi trol nekakav, valjda si iskren. :D
ušće

#73 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by ušće »

Kikibombona wrote:
ušće wrote:Mada ne obraćam pažnju na tvoje nebulozne gluposti volio bih da mi dokažeš ovaj gore navedeni procent kod Bošnjaka :evil:
To je moj aksiom/dojam/dozivljaj/iskustvo...

Nemoguce je dokazati. A sve da iznosim dokaze reci ces da nisu validni. Nisam radio nikakvo naucno istrazivanje.

Sva tri copora zele sto vise vlasti u svojim rukama. U svakom od copora postoji poneka crna ovca, koja kvari statistiku. Tako je svugdje, narocito na Balkanu.

Tebe dozivljavam kao jednog od zescih nacionalista ovdje tako da mi nije jasno zasto se javljas!??
Boli mene kita kako me dođivljava ultra nacionalista jer tvoji postovi odišu mržnjom a moji reagovanjem na mržnju ...dokaz je tvoje izjednačavanje kao svi su meni isti ...Da si naveo bilo kakav primjer svoje tvrdnje kao što je ono što si citirao ok , ovako odjebaus od trpanja Bošnjaka u istu vreću jer ti je tako kurcu ćeif ...
Tito_i_Partija

#74 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by Tito_i_Partija »

miodray wrote:
Prpa.ba wrote:
insomnia78 wrote:Miodraže dje tata bio 90 tih?
Kljucaj temu, kakva je ovo navala kozmopolita koji bi se mirili i gledali buducnost, k'o na traci dolaze. :-) Sto rece ona kozmopolitkinja sa druge teme: "dobro, srbi su pocinili genocid, i sta sad". :run:
Ne, nisu Srbi počinili genocid. Genocid su počinili pojedinci iz srpskog naroda, kojima je za to suđeno, presuđeno itd.
Pa bas ovo je jedan veliki dio problema, kako ne kontas? Zamisli da su Nijemci '45 rekli da su holocaust pocinili tamo neki pojedinci iz njemackog naroda. :lol:

Kad jednom prestanete trubit' o pojedincima, gradjanskom ratu, "ko nas bre zavadi" i prihvatite kolektivnu odgovornost, onda mozda i ima nade da se napravi neki progres na ovim prostorima.
Kikibombona

#75 Re: Tri naroda, dva entiteta, nove podjele, 23 godine od rata - GDJE SMO ZAPRAVO?

Post by Kikibombona »

ušće wrote:Boli mene kita kako me dođivljava ultra nacionalista jer tvoji postovi odišu mržnjom a moji reagovanjem na mržnju ...dokaz je tvoje izjednačavanje kao svi su meni isti ...Da si naveo bilo kakav primjer svoje tvrdnje kao što je ono što si citirao ok , ovako odjebaus od trpanja Bošnjaka u istu vreću jer ti je tako kurcu ćeif ...
Tvoja reagovanja su u 100% slucajeva usmjerena u korist Bosnjaka, tvoja kritika je u 100% slucajeva usmjerena na druge narode. To jasno pokazuje da se radi o nacionalisti prve kateogorije. Veoma zadrtom nacionalisti.

Jesi ikada kritikovao Bosnjake radi odnosa prema Srbima i Hrvatima ili kao tipicni nacionalista prve kategorije smatras da su Bosnjaci uvijek u pravu i da su apsolutno bezgresni? :D

Pitanje je retoricke prirode, ne moras odgovoriti. Takvih kao ti sam sreo podosta u zivotu. Sve mi je jasno, nisam Kinez, zivim u BiH.

Za razliku od tebe i jos ponekog tebi slicnog forumasa, ovdje ima dosta razblazenih i kamufliranih nacionalista. Na prste mogu prebrojati one koji su od nacionalizma operisani. U vecini slucajeva se radi o Bosancima i drugim pripadnicima 'ostalih' naroda.

Svi navijaju za svoj tor da se domogne sto vise moci, samo su metode razlicite. Princip je apsolutno isti. Daj da vladamo i dominiramo.

Meni su sva tri nacionalizma podjednako gadljiva sto znaci da nacionalista ne mogu biti. Nacionalno se ne izjasnjavam. Nisam nista, ni po naciji ni po vjeri. Doduse, pisao sam se kao Bosanac i ateista, mada bih sada rekao da nisam ni jedno ni drugo. Sve je to njesra iz moje tacke gledista, bilo kakav kolektivizam.

PS

Nemoj se vrijedjati zbog ovoga. Imam dosta prijatelja nacionalista, mnogi su dobri ljudi koje iznimno postujem. Ne smeta meni to. Vecina ljudi su nacionalisti. To je tako, jebaji ga, zivotinjski instikti. Kao sto se avlijaneri kolju za svaki cenat teritorije, kao sto se kolju radi hijerhijske pozicije u zajednici, isto tako rade druge zivotinje i ljudi.
Post Reply