Spašeni za dlaku

Post Reply

Koji protokol je bolji?

Lajcakov
36
71%
Silajdzic-Dodik
15
29%

Total votes: 51

mostarac

Post by mostarac »

ibro dirka wrote:Ne vjerujem ni ja da ce "Protokol" proci, mada porediti ovo sa ustavom ima vrlo malo smisla. Ustav umalo nisu samo parafirali. Aprilac je dakle dejton, plus ono sto se u medjuvremenu jos prebaci na entitete, a nakon Tihiceve kritike, i njemu obecase drugaciju plocicu na kabinetu, pa se slozi s njima. Skoro ili apsolutno nikakve dodatne vrijednosti po bilo kom pitanju od vece vaznosti u tom aprilcu nije bilo.

Lajci je napravio poveci presedan jer je ustavne reforme najavio tek za nakon policijskih (sto bas nema smisla jer su itekako povezane, mada ovo jeste "manji" komad za rijesiti). Ne znam, bice zeznuto izvuci nesto vazno iz ovoga, posebno nakon Lajcijevog prijedloga "reforme", ali najgore i najmucnije mi je bilo pratiti SDP-ovo mijenjanje "stava" tokom proteklih nekoliko dana. Jad i bijeda. Za Tihica sam oduvijek znao da ce podleci pritiscima, ali da ce SDP onako jadno postupiti u tako kratkom vremenskom razdoblju je i mene zaprepastilo. O Lagumdziji odavno znam sve sto trebam znati, tako da me on nije iznenadio, ali i ono jada od stranke kao takve...
blago nama dok je ovakvih :D

Samo ne znam bi li se smijao ili plakao, jer i ja sam zrtva ovakvih likova, a nisam nista za to kriv. Ova zemlja je danas u ovakvom stanju iskljucivo zahvaljujuci ibrama sa raznih strana, ali meni nije njih zao sto su ovce i sto se mene tice nek krepaju, ali mi je zao nas sto nismo nista krivi i sto nismo birali da nas neko pravi ovcama, a moramo trpiti tudji hendikep da shvati da glava sluzi za razmisljanje
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Moke, idi vjeruj Zlaji pa ponovo pljuj ovuda po njemu kada ti ga opet zada, pa nam pricaj kako je "politika kurva" i tu se nema razmisljati o nekakvim moralima, pa pljuj po "Sipcima". Sve ti to bolje ide nego bila kakva analiza, jer za nju treba i mozga i kicme koji su ti mislene imenice.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Prekjuce odrzana sjednica SBiH, danas odrzan sabor SNSD.
Jos jedna u nizu koincidencija.

:oops:
seln

Post by seln »

ibro dirka wrote:Moke, idi vjeruj Zlaji pa ponovo pljuj ovuda po njemu kada ti ga opet zada, pa nam pricaj kako je "politika kurva" i tu se nema razmisljati o nekakvim moralima, pa pljuj po "Sipcima". Sve ti to bolje ide nego bila kakva analiza, jer za nju treba i mozga i kicme koji su ti mislene imenice.
Nek pljuje po plakatima i bilboardima...na njima stvarno ima gadnih faca.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Fakat sokantno i ekskluzivno. Zna li Bakir?
seln

Post by seln »

ibro dirka wrote:Fakat sokantno i ekskluzivno. Zna li Bakir?
Zna cijela BiH.Ovaj put ste uhvaceni "na kamari".
Hare gornji.
mostarac

Post by mostarac »

ibro dirka wrote:Moke, idi vjeruj Zlaji pa ponovo pljuj ovuda po njemu kada ti ga opet zada, pa nam pricaj kako je "politika kurva" i tu nema morala, pa pljuj po "Sipcima". Sve ti to bolje ide nego bila kakva analiza, jer za nju treba i mozga i kicme koji su ti mislene imenice.
djesi analiticar nismo te prepoznali. Ja mislio ti jos na bukvaru, a ono izrasto u analiticara Vesele sveske :D
Politika je naravno kurva, al imas produktivno i destruktivno kurvanje po drzavu. E vidis ovo ti je destruktivno sto gledamo izmedju Dode i Harya. Siptari sa ovom temom nemaju veze pa je necemo potezati, a o mojim mozdanim kapacitetima srecom su govorili mnogo kompetentniji od tebe, jer ti jos nisi skontao ko te guzi, a ko ti pare daje. Sto se Zlaje tice, Moke je tu jedna debela konstanta, samo ti nisi lik kojeg se to tice, pa nemas ni razloga znati sta ja mislim o Zlaji, a i ovde nije tema opozicija, nego vlast koje gradjane pravi ovcama i vara ih na najprimitivniji nacin. Nazalost narod ce i dalje krenuti za chobanom, a koliko je nas narod politicki pismen govori i stanje u kojem se danas nalazimo.
Sto se tice kicme, ja sam svoju postavljao tamo gdje ti ne bi smio ni primirisat ;)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Drago mi je da se komarci i kiseli krastvaci ponovo skupljaju, ali imate li sta reci na temu? Pljuvanje vas ni unutar SDP nece daleko dovesti, ima tamo puno boljih od vas.
mostarac

Post by mostarac »

ibro dirka wrote:Drago mi je da se komarci i kiseli krastvaci ponovo skupljaju, ali imate li sta reci na temu? Pljuvanje vas ni unutar SDP nece daleko dovesti, ima tamo puno boljih od vas.
a ti si ovde predstavnik tetrijeba :D
seln

Post by seln »

ibro dirka wrote:Drago mi je da se komarci i kiseli krastvaci ponovo skupljaju, ali imate li sta reci na temu? Pljuvanje vas ni unutar SDP nece daleko dovesti, ima tamo puno boljih od vas.
Ne gradi svako partijsku karijeru, moj joker.... :D
A komarci, kao sto rekoh...valjda nasli pistu, pa se skupljaju.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

mostarac wrote:
ibro dirka wrote:Moke, idi vjeruj Zlaji pa ponovo pljuj ovuda po njemu kada ti ga opet zada, pa nam pricaj kako je "politika kurva" i tu nema morala, pa pljuj po "Sipcima". Sve ti to bolje ide nego bila kakva analiza, jer za nju treba i mozga i kicme koji su ti mislene imenice.
djesi analiticar nismo te prepoznali. Ja mislio ti jos na bukvaru, a ono izrasto u analiticara Vesele sveske :D
Politika je naravno kurva, al imas produktivno i destruktivno kurvanje po drzavu. E vidis ovo ti je destruktivno sto gledamo izmedju Dode i Harya. Siptari sa ovom temom nemaju veze pa je necemo potezati, a o mojim mozdanim kapacitetima srecom su govorili mnogo kompetentniji od tebe, jer ti jos nisi skontao ko te guzi, a ko ti pare daje. Sto se Zlaje tice, Moke je tu jedna debela konstanta, samo ti nisi lik kojeg se to tice, pa nemas ni razloga znati sta ja mislim o Zlaji, a i ovde nije tema opozicija, nego vlast koje gradjane pravi ovcama i vara ih na najprimitivniji nacin. Nazalost narod ce i dalje krenuti za chobanom, a koliko je nas narod politicki pismen govori i stanje u kojem se danas nalazimo.
Sto se tice kicme, ja sam svoju postavljao tamo gdje ti ne bi smio ni primirisat ;)
Siguran sam da i ti pijes i pljujes po svadbama, onako antifasisticki, ne moras me uvjeravati. Nego, ima li sta konkretno o toj vlasti ili nam je jos uvijek krivo sto se nesto i dogovorise, a Zlaju nisu pitali?
seln

Post by seln »

mostarac wrote:
Jok....puzeva golaca...
mostarac

Post by mostarac »

seln wrote:
mostarac wrote:
Jok....puzeva golaca...
ne ne, nego tetrijeba (viditi pod istorija nastanka rijeci "treba" :D )
seln

Post by seln »

ibro dirka wrote:
mostarac wrote:
Siguran sam da i ti pijes i pljujes po svadbama, onako antifasisticki, ne moras me uvjeravati. Nego, ima li sta konkretno o toj vlasti ili nam je jos uvijek krivo sto se nesto i dogovorise, a Zlaju nisu pitali?
joker, moram se pozaliti...ignorises me.... :D
kakvo je to postupanje prema potencijalnim biracima?
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Napokon neko iz SDP-a ko procita Zivotinjsku farmu, mada ocito nije shvatio peontu.
seln

Post by seln »

ibro dirka wrote:Napokon neko iz SDP-a ko procita Zivotinjsku farmu, mada ocito nije shvatio peontu.
Jesi li ti procitao ista osim te jedne knjige?
Na primjer "Patuljak iz zaboravljene zemlje" :-)
mostarac

Post by mostarac »

ibro dirka wrote:Napokon neko iz SDP-a ko procita Zivotinjsku farmu, mada ocito nije shvatio peontu.
je li se ovo hvalis da znas citat :D
al razmisljanje o procitanom nisi bas apsolvirao :D
seln

Post by seln »

mostarac wrote:
je li se ovo hvalis da znas citat :D
al razmisljanje o procitanom nisi bas apsolvirao :D
Cita on...sta je Hare istetovirao na guzi...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Vec treca tema za redom se pretvara u prepucavanje/zachatavanje ibre s ostalima.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Valjda mi Zlaja nije prenio ferman, poslacu mu novu adresu. Nije red da onakvi biseri padaju u vodu.
seln

Post by seln »

jeza u ledja wrote:Vec treca tema za redom se pretvara u prepucavanje/zachatavanje ibre s ostalima.
Ne boj se...sad ce on pod drugim nickom da priskoci sam sebi u pomoc.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

jeza u ledja wrote:Vec treca tema za redom se pretvara u prepucavanje/zachatavanje ibre s ostalima.
Tacnije, ostalih sa ibrom. Sta ima kod tebe konkretno?
seln

Post by seln »

ibro dirka wrote:Valjda mi Zlaja nije prenio ferman, poslacu mu novu adresu. Nije red da onakvi biseri padaju u vodu.
Ne treba adresa...poslace ti u partijsku centralu.
seln

Post by seln »

joker, idem spavati.
Trebao bi i ti, od nespavanja slabi vid i opada kosa.
seln

Post by seln »

bosmen wrote:Mogul se ja samo prijavit na ovu temu :-) :-) :-) :D
Wellcome :D
Bujrum.
Post Reply