Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#301 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by JThomas »

ako ne eksponira dobitke, svakako ne eksponira ni zavale.
Vsvp

#302 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Vsvp »

SkyLimit wrote:Nas sto smo igrali rezultate utakmica ovi bingasi su u potpunosti potisnuli. Nekad si mogao sjesti ko gospodin u kladionicu, analizirati cetvrtu finsku ligu u miru, danas je nemoguce naci slobodno mjesto od jebenih bingasa koji tu cume dan noc. Vise se ni one radnice ne odnose prema nama kao nekad. Nekad se posteni covjek koji dodje sa tiketom pred salter postovao, a danas prima preko reda bingase, oni su prioritet kuce, ipak oni tu ostavljaju jaku dnevnicu a ti 1 ili 2 KM dnevno, koga briga sto meni mozda slavne Tampere pocinju za pet minuta. Bingo se samo vrti, svakih nekoliko minuta novi krug, tragedija ako zakasnis. Mi smo izumiruca vrsta, neki se prilagode, predju i oni u Bingase, ja ne mogu. Bingo je zlo.
Zato i postoji lijepo online kladjenje bez ikakvih poreza , mozes samo dobiti bonus na 5 i vise parova . :thumbup:
A i meni se dešavalo da mi radnica kaze da bingo ima prednost kad dodjem na red , iako ja stavljam na kladionicu više nego što će bingaši potrošiti za 2 sata . I naravno da neću čekati 5 min u smrdljivoj prostoriji da bi bolesnici uplatitli imaginarne brojeve .
oridjidji

#303 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by oridjidji »

Vsvp wrote:
SkyLimit wrote:Nas sto smo igrali rezultate utakmica ovi bingasi su u potpunosti potisnuli. Nekad si mogao sjesti ko gospodin u kladionicu, analizirati cetvrtu finsku ligu u miru, danas je nemoguce naci slobodno mjesto od jebenih bingasa koji tu cume dan noc. Vise se ni one radnice ne odnose prema nama kao nekad. Nekad se posteni covjek koji dodje sa tiketom pred salter postovao, a danas prima preko reda bingase, oni su prioritet kuce, ipak oni tu ostavljaju jaku dnevnicu a ti 1 ili 2 KM dnevno, koga briga sto meni mozda slavne Tampere pocinju za pet minuta. Bingo se samo vrti, svakih nekoliko minuta novi krug, tragedija ako zakasnis. Mi smo izumiruca vrsta, neki se prilagode, predju i oni u Bingase, ja ne mogu. Bingo je zlo.
Zato i postoji lijepo online kladjenje bez ikakvih poreza , mozes samo dobiti bonus na 5 i vise parova . :thumbup:
A i meni se dešavalo da mi radnica kaze da bingo ima prednost kad dodjem na red , iako ja stavljam na kladionicu više nego što će bingaši potrošiti za 2 sata . I naravno da neću čekati 5 min u smrdljivoj prostoriji da bi bolesnici uplatitli imaginarne brojeve .
Jes, nisi ti sreo manijake bingaroske ocito kojim je krug stoja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#304 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Truba »

jedina prednost kladionice... u kladionici je druženje s rajom
vjesticanametli

#305 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by vjesticanametli »

Vsvp wrote:
:lol: sisata i sa fasadom na GlOvi / licu kladionicarka vrsi trijazu u kladionici kao med. sestra hahahahhaha
ja jos ne skontah sta vam je taj bingo :( :run: a citam temu poĐŽaHkad
modem33

#306 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by modem33 »

Vsvp wrote:

I ja sam primijetio navalu tih binga-sa :D

Ono sto sam primijetio razliku od strategicara i ovih bingasa jest da ovi bingasi razmisljaju neracionalno. 8-)
Bingasima je sve nelogicno -> logicno. Jedanput nisam mogao uci u kafic od bingasa koliko ih je bilo.
JThomas

#307 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by JThomas »

Vsvp wrote:
vidi, da je to stvarno tako ne bi oni imali prednost. ali "krug" traje par minuta, a njih je kad god odeš da uplatiš bar desetak u svakoj većoj kladionici. to je lova do krova.

za kladionicu naravno.
medjutim

#308 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by medjutim »

Oplakah citajuci prepucavanje supercalija i modema33 sa prethodne strane :D :D :D
tandmand

#309 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by tandmand »

Prilično mlad sam pročitao od Dostojevskog roman "Kockar" i kroz iskustva glavnog junaka spoznao taj ponor kockanja. Nikada u kladionici nisam uplatio listić. Bingo BH Lutrije par puta kao vid obiteljske zabave uz TV. U redu je sve dok se igra "snjihovim parama". :mrgreen:
Sociolog

#310 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Sociolog »

barem 70% ovih redovnih bingasa, ni kuceta ni maceta, ili razvedeni ili rastureni brakovi..... ogroman broj tipova preko 35+ godina, ni kuceta ni maceta...po vazdan u kladionicama, od cega oni zivi, plaćaju rčune i slicno??? Fakat pitam, ne zezam :( :( :(
Last December

#311 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Last December »

Sociolog wrote:barem 70% ovih redovnih bingasa, ni kuceta ni maceta, ili razvedeni ili rastureni brakovi..... ogroman broj tipova preko 35+ godina, ni kuceta ni maceta...po vazdan u kladionicama, od cega oni zivi, plaćaju rčune i slicno??? Fakat pitam, ne zezam :( :( :(
Ti si sociolog, trebalo bi da znaš odgovor :)
Možda ipak treba pitat socijalnog radnika :|
nocnaptica986

#312 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by nocnaptica986 »

nekad a sam i ja znao odigrati rekreativno (jednom sedmicno) sve do meca barcelona celzi kojeg i dan danas pamtim..imao dobitni listic od par hiljada i zadnji mec koji sam cekao bio je barcelona celzi..stavio 2 na celzi koji je vodio sve dok barsi sudija nije pokloni penal u 98 minuti :oops:
tada sam rekao nikad vise

prije nekog vremena zove me drug da odemo do kldaionice da ispunimo listic..posto smo bili tamo,rekoh ajde i ja cu ispuniti jedan...kada sam trebao uplatiti jednostavno nisam mogao...toliko mi je bilo zao te 2-3 marke da sam odustao..ne zbog te 2-3 km samo po sebi vec sto je to bespotrebno bacanje para...na kraju sam kupio cokoladu jednom klincu u mahali

kladionice su veliki problem koji je poprimio epidemiski slucaj i trebalo bi se ozbiljno pozabaviti s time
SkyLimit

#313 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by SkyLimit »

Sociolog wrote:barem 70% ovih redovnih bingasa, ni kuceta ni maceta, ili razvedeni ili rastureni brakovi..... ogroman broj tipova preko 35+ godina, ni kuceta ni maceta...po vazdan u kladionicama, od cega oni zivi, plaćaju rčune i slicno??? Fakat pitam, ne zezam :( :( :(
Ne treba njih zaliti. Ali njihovu porodicu da. Ti ljudi ako sta i privrede u zivotu, ne da placaju "porez na budale" kladionici, vec polovicu ili skoro sva primanja joj prepuste. Zamisli kako je njihovoj zeni i djeci. Bolje zivjeti sa psetom nego sa takvom "glavom kuce".
modem33

#314 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by modem33 »

Meni je bilo interesantno 2010 godine da je 95% ljudi oko mene "govorilo" da je Bingo od Lutrije BiH "lakse pogoditi" nego odigrati 2-3 para na jednom talonu u kladionici. I sto su to jos neki tvrdili koji rade privrednoj komori BiH-a i vidim kako kupuju bingo. :-) :-) :-) :D :D :D :D

Nisam mogao vjerovati "sta ljudi izjavljuju" .... nakon nekoliko dana uvidio sam da "ljudi bas vjeruju u te svoje izjave".

Neinteligencija na kvadrat. :izet:

I evo vidim trend "povecanja bingasa" ... :lol:

Evo matematike: ako odigras 3 para na jednom talon = 1 dobitna kombinacija : 27

ako odigras bingo od 6 brojeva na jednom talonu od 15 mogucih brojeva = 1 dobitna kombinacija : 5005

Brojevi sami govore istinu. :D
golic

#315 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by golic »

ma kladionica je bolest...
karanana

#316 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by karanana »

iako se kladim haman svaki dan i iako mi kladionica daje uzbudjenje i znacenje zivotu, ja sam za njihovo ukidanje i slazem se da su zlo. ljudi su tamo izgubili sve sto su imali i materijalno i ljudski. zbog kladionica se pljacka, kladionice se pljackaju. mafija i kriminalci ih drze sto daje i njima plodno tlo za razvoj njihovih prljavih poslova. ko zna u sta jos te pare idu.
ako je drzavna lutrija lopovska, namjestana, zamislite onda kockarnice u rukama ofih mafijasa.
dildi

#317 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by dildi »

kladionicom sve pocinje, a onda nakon nekoliko godina sve gora i gora kocka... ruleti, poker...
Ludzak

#318 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Ludzak »

Zar u Bosni nisu vjernici sa svih strana. Otkud tolike kladionice i kockarnice u Bosni kada se narod busa u prsa da su velike muslimančine i hrišćanini ?
Logovan

#319 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Logovan »

dildi wrote:kladionicom sve pocinje, a onda nakon nekoliko godina sve gora i gora kocka... ruleti, poker...
I tako se navučeš, počneš gubiti velike pare, kontaš se izvući, trudiš se, ali džaba. :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#320 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Velkoski »

Logovan wrote:
dildi wrote:kladionicom sve pocinje, a onda nakon nekoliko godina sve gora i gora kocka... ruleti, poker...
I tako se navučeš, počneš gubiti velike pare, kontaš se izvući, trudiš se, ali džaba. :oops:
ne znaš da se kladiš... :mrgreen:
Logovan

#321 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Logovan »

Velkoski wrote:
Logovan wrote:
ne znaš da se kladiš... :mrgreen:
Ja se ne kladim. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#322 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Velkoski »

šteta, mogu se obrnuti milioni 8-) :mrgreen:
pirmin

#324 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by pirmin »

Sve je stvar mjere u zivotu.
Popij 10 litara vode - nema te.
Pojedi 300 banana - nema te.
Navuci se na forum, fb, instagram...pucas a ne znas. :-)
Odredis sumu sa kojom se mozes kladiti a da ne osjeti egzistencija. Imas hobi ili oni vicniji fine prihode.
modem33

#325 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by modem33 »

Ludzak wrote:Zar u Bosni nisu vjernici sa svih strana. Otkud tolike kladionice i kockarnice u Bosni kada se narod busa u prsa da su velike muslimančine i hrišćanini ?

Jesu vjernici, vjeruju u kladionicu. Da ne vjeruju , nebi ni vjerovali u kladionicu :D

Pa i vjera ti trazi da doniras 2-3 KM ... to ti isto dodje kad odigras bingo u kladionici.
Post Reply