Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#126 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by dječak sa šibicama »

kakavdanakneiskustvu wrote:kad sam prije 7-8 godina vidio da u ponudi imaju i drugu singapursku ligu ostao sam zabezeknut,pa zar i to neko prati??
Ja ih znam nekoliko koji veze nemaju o fudbalu, pravilima, najboljim igracima i bilo sta slicno, ali znaju maltene startne 11-orke svih timova druge ili trece finske lige.

Notorni kockari igraju uglavnom na te zlj lige, bolje da ne govorim zasto.
Gojeni H

#127 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Gojeni H »

medvjed23 wrote: 3 - oni kod kojih kockanje izaziva uzbuđenje - jedan intenzivan osjećaj na koji se lako navući:

njima nek je bog na pomoći
+1

Navlacenje na kartu je posebna prica. Tu su mnogi zivote i imetke znali izgubiti.
Osjecaj da si preveslao protivnike i da znas blefirati bolje od drugih je neponovljiv ... vri krv.
Tako kazu ljudi.
oldtajmer

#128 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by oldtajmer »

nedavno mi je ovaj gol donio finu svotu novca,taj adrenalin nakon gola u zadnjim minutama tesko se moze sa cim mjeriti :izet:
jao_situacije

#129 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by jao_situacije »

Gojeni H wrote:
jao_situacije wrote:nešto kontam da li su kladare povećale broj razbojništava po sarajevu ili smanjile :-?

ovo bi bila dobra tema za doktorat
Mislim da je bolja tema poveznica kladjenja sa povecanim brojem raskinutih brakova. :?:
ma dobro tu nema ništa nejasno ali ovo sa razbojništvima
da li ih ima manje jer je ološ 24/7 u kladionici pa manje može pljačkati ili ih ima više jer ostanu bez ičega pa onda kao pravi ovisnici izađu na ulicu i ubodu nožem čovjeka za 2 marke

stvarno se ne mogu odlučiti :-?
animals

#130 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

Kladionicare potrati u vjerske objekte, i tamo im napraviti sve uvjete da mogu u miru Bozijem da se klade..
odigras neki par, pa se pomolis ili klanjas, i dobitak zagarontovan..
djeli se na pola, pola vjerskom objektu , pola igracu..i eto duhovne obnove..
onda im se ne bi moglo prebacivati da su propalice,jer onaj koji se moli,nije propalica..
pirmin

#131 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by pirmin »

handžar88 wrote:Sutra definitivno probati Dynamo-Manchester City manje od 3 gola..
:D
VjecitiStudent

#132 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by VjecitiStudent »

ruud wrote:@MyTao
Iskustvo je na mojoj strani :D Bolje tobe doći ikad već nikad :)
VjecitiStudent wrote:Nikad više vjernika, nikad više kladionica ...
Ova govori koliko je novac i želja istim ispred svega, mnogima, nažalost!
:thumbup:
Ispuni se tiket uz akobogda i onda se usput nešto i prouči.
ruud

#133 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by ruud »

hahaha s džume dok se još pod abdestom pa na drugu francusku ligu udarit :D
SkyLimit

#134 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by SkyLimit »

Jeste primjetili koliko se ljudi nakon par godina intezivnog igranja kladionice i binga promjene? Osobe koje prije nisi mogao izbaciti iz takta sta god da im kazes, ma nisi ih mogao isprovocirati ni s namjerom, poslije par godina u toj sekti obicno skacu sa stolice i psuju zbog jedne rijeci koji im se nije svidjela.

Onda vecina ih se upusti u dugove i preblijede na svaki spomen da ih neko trazi ili pita za njih.
supercali

#135 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

morate odvojiti kladionicare od ovih na aparatima ruletu i sl
te dvije vrste "kockara" nisu slicne
ionako prvi nisu kockari
JThomas

#136 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by JThomas »

SkyLimit wrote:Dok su bile samo utakmice, bio je problem, ali se moglo kontrolisati. Sa trkama laznih pasa problem se pogorsao. Sa tkz. bingom je definitivno eskalirao. Katastrofa, razorilo je vise porodica i unistilo vise zivota nego alkohol, droga i kurve zajedno.
e tako.

kad su utakmice, moraš sačekati do sljedećih - utakmica da se "vadiš". a fiktivni kerovi i fiktivni bingo...bog da ih vidi. ko ih je izmislio kladionice mu trebaju dati nobelovu za ekonomiju. postao problem u kladionici odigrati kladionicu. čekaš 10 minuta da odigraš kladionicu.
punosvega

#137 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by punosvega »

3200 uplatnih mjesta, to je bar duplo toliko radnih mjesta, ne razumijem kome smeta taj progres. Gdje je jos onaj drustveni momenat, ljudi se druze i razmjenjuju iskustva, kao nekad na radnim akcijama, bas je to fino, podize se kulturoloska svijest, razmjenjuju se misljenja, citaju se ponude... A i skoluju se, neki su u kladionicama naucili citati i pisati, sabirati i oduzimati. Nevjerovatno kako se zanemaruje ta edukacijska strana kladionica. S obzirom na lose stanje u skolstvu neko mora preuzeti i odgojnu ulogu a kladionice pomazu skloniti djecu s ulice i dati im kakvu takvu nadu u bolje sutra. Ali dzaba sve, nama nista ne valja.

:mrgreen:
Nepass

#138 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Nepass »

Mohamad Sissoko wrote:Ko će platit lijecenje tolikih ovisnika od strane drzave, kocka...alkohol...cigare...cijim parama, odakle? Da uvedu doprinos na plate za lijecenje debila? 0,4 % na neto platu? :izet:
Zglajzo...ko mu jbe mater, jos da ih se lijeci drustvenim parama...karina, nek se baci sa zgrade, jeftinije je. :D
Ko ce se lijeciti? Ko ce kod nas otici doktoru i reci da je ovisnik? To rade samo ovi koji hoce penziju na guzove
cyprus

#139 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by cyprus »

Ja sam imao sreće (a valjda i pameti), pa sam vrlo rano naučio da treba biti umjeren :mrgreen: I to me naučio vrlo banalan događaj - gubitak sličice na pola-cijelo :mrgreen:

Naime, kao i sva djeca sam tada 98-99 skupljo sličice i igrao pola-cijelo, slike-bijelo, čize blize... što je svojevrsni vid dječije kocke, jel :mrgreen: Naravno, uvijek sam igrao sa duplim, ali mi jednog dana nije baš išlo pa sam potrošio sve duple što sam imo kod sebe i osto mi samo PSG-ov Didier Domi, kojeg sam dobio u tek kupljenim sličicama i koji mi je trebao za album... I odlučim se 'vadit' na njemu :mrgreen: Naravno, izgubim ga... Ne mogu opisati koliko mi je tad krivo bilo... Toliko mi se urezalo u pamćenje, da evo danas, dvije decenije kasnije, pamtim ko da je bilo jučer... Čini mi se da sad zijanim 500 KM, ne znam da li bi mi se javio isti intenzitet tog osjećaja...

I tako naučih da se nikada ne treba 'vadit', niti ulagati ono što ti treba, što si namijenio za drugu svrhu... Na kladionici mi se nikada nešto slično nije desilo... Hvala Didieru :mrgreen:
supercali

#140 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

pa kod kockara najveci problem je vadjenje a ne samo kockanje
doduse to bas nije specificno za kladionicu koliko za aparate i zivu igru
gnjev

#141 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by gnjev »

Siromasna ponuda bila tih dana :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#143 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:pa kod kockara najveci problem je vadjenje a ne samo kockanje
doduse to bas nije specificno za kladionicu koliko za aparate i zivu igru
Nije vraga. Pao sam na jednom, odoh da se popravim :D
Sve je to kocka. Samo je pitanje ko je u kojem stadiju.
Kad igras sportsku, tjesis se da je to nesto real, a ne kao aparati....ali, na kraju izadje na isto.
Dr Kova

#144 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Dr Kova »

Još kad sam vidio u Premieru da su uveli virtuelni fudbal.... Ko FIFA s nekim Ž timovima i na to se klade... Nestvarno
jao_situacije

#145 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by jao_situacije »

napišeš program, napraviš lijep ui i daš budalama da se "klade" :izet:
i oni misle da je to nasumičan niz i da imaju realne šanse da dobiju i onda se bune što nemaju posla i što ništa ne valja
putine sprži nas nuklearkom.
Bodkin

#146 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Bodkin »

Navukao sam se ja bio na drugu vrstu kocke i zivio od toga. Dionice, obveznice i finansijska trzista. Jebote tog adrenalina kad krenu cijene padati ili rasti, zavisi od pozicije :-D vjerujem da ima ljudi koji kockaju radi adrenalina, a ne da zarade
Bodkin

#147 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
medvjed23 wrote: 3 - oni kod kojih kockanje izaziva uzbuđenje - jedan intenzivan osjećaj na koji se lako navući:

njima nek je bog na pomoći
+1

Navlacenje na kartu je posebna prica. Tu su mnogi zivote i imetke znali izgubiti.
Osjecaj da si preveslao protivnike i da znas blefirati bolje od drugih je neponovljiv ... vri krv.
Tako kazu ljudi.
Nisu te slagali
Tomahawk11
Globalni moderator

#148 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Tomahawk11 »

Buckethead wrote:Još kad sam vidio u Premieru da su uveli virtuelni fudbal.... Ko FIFA s nekim Ž timovima i na to se klade... Nestvarno
Jok ba, prave ekipe, tipa Real - Arsenal, Juventus - Barca i tako to....samo sto utakmica traje 13 sekundi :D imaju sanse i golovi :lol: :lol:
Dr Kova

#149 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Dr Kova »

Tomahawk11 wrote:
Jok ba, prave ekipe, tipa Real - Arsenal, Juventus - Barca i tako to....samo sto utakmica traje 13 sekundi :D imaju sanse i golovi :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: šta sve neće napraviti yebo majku... A šta god naprave, ide ko halva
Tomahawk11
Globalni moderator

#150 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:Navukao sam se ja bio na drugu vrstu kocke i zivio od toga. Dionice, obveznice i finansijska trzista. Jebote tog adrenalina kad krenu cijene padati ili rasti, zavisi od pozicije :-D vjerujem da ima ljudi koji kockaju radi adrenalina, a ne da zarade
Zavisi u kojem si stadijumu. Adrenalin u kladjenju udara dok si jos zelen u tome. Ono, prvi dobitak od 300 KM, pa onda 1000-2000....i gubitak, isto tako.
Onda nakon nekog vremena covjek postane hladan, ista reakcija dobio-izgubio n-000 KM...i to je vec opasno.
A istina je da je kocka cesto zabava. Pogotovo ljudi koji se uzivo klade na trke konja, pa i poker, eto to se sad reklamira kao nesto pozitivno, u smislu ucestvuju sportisti Ronaldo, Neymar, CR....igraju iz zabave, jel :)
Post Reply