Bol zbog rasta umnjaka
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: Bol zbog rasta umnjaka
pa u mene su kao u ajkule tako da je svejedno sad

-
sportman1
#27 Re: Bol zbog rasta umnjaka
femme wrote:Ljudi "pomagajte"![]()
Da li je neko imao iskustva sa velikim bolom pri rastu umnjaka na donjoj vilici...?
Mene strasno boli, a bojim se otici kod stomataloga kako bi mi razrezao, da li je neko to vec radio i da li je strasno?
imao sam licno iskustvo. vjerovatno trebas ici na rezanje ako ne prodje samo od sebe.
nakon rezanja ne mos otvorit usta od bola. znaci ne boli toliko ako su ti usta zacepljena.
boli dosta dugo. mozda 30 dana.
moje licno iskustvo.
kod mene rezanje zubnog mesa,koje je ometalo rast zuba. mozda kod tebe nije bas to.
- MOSALJOZE
#28 Re: Bol zbog rasta umnjaka
Zato kad se na početku uradi,bol je kratkotrajna
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#29 Re: Bol zbog rasta umnjaka
bolje ti je odmah kod oralnog hirurga i neka vadi nego čekati da se upale
-
sportman1
#30 Re: Bol zbog rasta umnjaka
Black swan wrote:ja nedavno nisam mogao otvoriti usta zbog rasta osmice
i to ubog onog mesa okolo![]()
![]()
sto je najgore boli oko okog sto je izrastao a oko onog koji nije izrastao nis se ne desava samo stoji rupa
i jesil odstranio(la) to zubno meso??
zenski ti avatar
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31 Re: Bol zbog rasta umnjaka
jok... ne podržavam intervencije ako baš nije nužno
kako stoji nek stoji
kako stoji nek stoji
-
Darkstorm
#32 Re: Bol zbog rasta umnjaka
Mali mi se zali na probleme posljednjih par dana.Upalilo mu se meso ispod donjeg lijevog umnjaka, vec tri dana ne prolazi.Isprva sam mislio da je prehlada, jer pio je cesto hladne sokove u posljednjih pet do sest dana.
Antibiotik nije pomogao, a onda mi se pozalio i na manji bol oko limfnog cvora na vratu.Tad sam shvatio da bi mozda moglo biti do umnjaka.19 mu je godina, nije se zalio na ovo ranije, a ima sve umnjake.Problem je donji lijevi, jer prilikom rasta umnjaka on je dvaput jezikom dirao i uspio izbaciti dva komadica, nakon sto sam pregledao par puta nisam nista vidio. Pretpostavljam da je dio umnjaka u mesu onda...
Kontam da mu dam otopinu a opet ne znam smijem li.Mislim da nema sumnje da se radi o umnjaku, tako da sutra pravac dentist.Ako grijesim, uputite me.Hvala
Antibiotik nije pomogao, a onda mi se pozalio i na manji bol oko limfnog cvora na vratu.Tad sam shvatio da bi mozda moglo biti do umnjaka.19 mu je godina, nije se zalio na ovo ranije, a ima sve umnjake.Problem je donji lijevi, jer prilikom rasta umnjaka on je dvaput jezikom dirao i uspio izbaciti dva komadica, nakon sto sam pregledao par puta nisam nista vidio. Pretpostavljam da je dio umnjaka u mesu onda...
Kontam da mu dam otopinu a opet ne znam smijem li.Mislim da nema sumnje da se radi o umnjaku, tako da sutra pravac dentist.Ako grijesim, uputite me.Hvala