Jer mi se iz amazonkinog posta čini da je dzamija tu samo da bi se otvorilo jedno radno mjesto.Vodenjak wrote:Bas me zanima sto si stavio pod navodnike "radio"?sekretar wrote:Da zaradi "par" jadnika koji ne mogu naci boljeg posla nego da se lome po gradilištima. I sretni su radi toga.Amazonka27 wrote: Investicija u sta? Zarade par gradjevinskih radnika...jedna cilimara i jedan limar...i jedna stolarija...i sve to da bi jedan hodza tu radio...Privaten pare jesu ali i atraktivne lokacije koje se mogu bolje iskoristiti...
Hodza ne bi "radio" da nema džematlija kojima treba.
Bogomolja ili tvornica pitanje je sada???
-
sekretar
- Amazonka27
-
nezeljeni nadimak
Deb's wrote:A tržni centri?!
E to je prava stvar!
Odlicna ideja!
Kakve bogomolje, kakve fabrike
U šoping centrima je buducnost!
Tamo ima za svakoga ponesto. Mogu se nabaviti i lopate i sveta voda
Svi sretni i zadovoljni
-
sekretar
Pa pitanje samo po sebi nema smisla.Amazonka27 wrote:nije pitanje ko je kriv nego izgraditi bogomolju ili tvornicu.
Angažuj se, smisli ideju, napravi poslovni plan (obradi tržište, finansiranje, radnu snagu, repormaterijal, plasman, raspoloživu radnu snagu), nađi "donatore" i eto fabrike.
- SiSaJuMe
Koje ba fabrike,. Pa vi stvarno niste normalni. Nemoj ko da bi se usudio da izgradi koju fabriku. Moro bi se tad zaposlit. A zna se sta slijedi. Rano ustajanje, rintanje, plata, onda bi zena po prodavnicama da djeci kupuje knjige i skolski pribor. Cizmice djeci jer ce zima, a vidim je kako vec razmislja da kupimo i wc solju. Kaze tuta nije zgodna za nocno mokrenje. Vidim vec kako bi mi djeca trazila para za zvaku, a zena za frizuru.
Ma bjezi ba,. hebo te fabrika samo probleme mi stvara. Ovako sam rahat, svi sute,.
Ma bjezi ba,. hebo te fabrika samo probleme mi stvara. Ovako sam rahat, svi sute,.
-
nezeljeni nadimak
A ko?Amazonka27 wrote:nije pitanje ko je kriv nego izgraditi bogomolju ili tvornicu.sekretar wrote:Amazonka27 wrote:hari.. postaje iritirajuce ako non stop gledas na dnevniku da se izgradila bogomlja ovdje ondje a iza toga vijest o visokoj nezaposlenosti, o losoj ekonomskoj situaciji i poskupljenju svega i svacega...
I dzamije su krive?
Jel to i ti ulazes lovu kao i pokretac teme, pa imas poslovne dileme?
Samo reci, potrudit cu se i tebi dati prijedlog, jer sta mogu kad imam dara za bizMis... pos`o
Last edited by nezeljeni nadimak on 29/08/2007 11:36, edited 1 time in total.
-
Sarafcina
haj priznaj sta si ti do sada izgradio.. ali iskrenoSiSaJuMe wrote:Koje ba fabrike,. Pa vi stvarno niste normalni. Nemoj ko da bi se usudio da izgradi koju fabriku. Moro bi se tad zaposlit. A zna se sta slijedi. Rano ustajanje, rintanje, plata, onda bi zena po prodavnicama da djeci kupuje knjige i skolski pribor. Cizmice djeci jer ce zima, a vidim je kako vec razmislja da kupimo i wc solju. Kaze tuta nije zgodna za nocno mokrenje. Vidim vec kako bi mi djeca trazila para za zvaku, a zena za frizuru.
-
nezeljeni nadimak
prugu Brcko - BanoviciSarafcina wrote:haj priznaj sta si ti do sada izgradio.. ali iskrenoSiSaJuMe wrote:Koje ba fabrike,. Pa vi stvarno niste normalni. Nemoj ko da bi se usudio da izgradi koju fabriku. Moro bi se tad zaposlit. A zna se sta slijedi. Rano ustajanje, rintanje, plata, onda bi zena po prodavnicama da djeci kupuje knjige i skolski pribor. Cizmice djeci jer ce zima, a vidim je kako vec razmislja da kupimo i wc solju. Kaze tuta nije zgodna za nocno mokrenje. Vidim vec kako bi mi djeca trazila para za zvaku, a zena za frizuru.
- Amazonka27
-
Sarafcina
SiSaJuMe wrote:Ja licno NISTA., Doduse mjeso sam maltu za par bogomolja, Kopo kanal za wc odvod u obliznji potok, i cuki bundasu sam napravio kucicu.
pa eto.. jos si i zaradio na Bogomolji
a tebe zaboli kome mijesas maltu.. za tvornicu ili gurdwaru ... bitno je da dobijes nadnicu
a za ostale .. pretpostavimo da sam ja finansirao izgradnju neke dzamije... jel imate nesto protiv?
-
nezeljeni nadimak
Pa plati li ikad? Jesi li dobio pare?SiSaJuMe wrote: I rijeci "brate hvala ti puno Bog ce ti platit za tvoj trud".
-
sekretar
Sekretar su prvi poslici bili istovar/utovar kamiona, prodaja sladoleda, sve dok nije na fax kreno (a kao srednjoškolac imao i auto i para).Amazonka27 wrote:jel ovo meni upuceno? imam poslovne probleme...a ne dileme..
ovaj sekretar mi je cudan...ocito da je on neko ko ne trazi posao i kome je super u BiH (ako je uposte u BiH)
Na faxu sam radio jedno vrijeme čak na 3 posla uporedo, kao programer. Al' sam znao kad nije bilo bolje i preko studentskog servisa fizikanerit.
Od kako sam fax završio, kod privatnika sam godinama (znaci nije stela nikakva)...
tako da neradnik nisam , a u BH sam.
-
Sarafcina
onda si se lose dogovorio.SiSaJuMe wrote:Gresis drug,. Za mjesanje malte sam dobio bol u ledjima. I rijeci "brate hvala ti puno Bog ce ti platit za tvoj trud".
ja ne znam da neko na Zemlji moze da ti obecava platu u Bozije ime.
Mene da su zvali i tako mi rekli, ja ne bih nikada pristo da radim.
-
nezeljeni nadimak
Dakle, da zakljucimoZbor radni ljudi!
Radnici, mi smo u teškoj buli!
Proizvodite samo škarta,
zajebavate se tu na poslu, niko ništa ne radi.
Zašto? Zato što se nakrkate!
Japan, mala zemlja, mali ljudi, male mašine, a najbolji su.
Zašto?
Zato što u Japanu jedan čovek na dan pojede šaku riže,
i sit je!
A vi, dva kila mesa s' buta,
kilo ipo' kobasica, čvaraka i švargle,
nakrkate se, trpate u taj stomak ko u vreću,
i ne možete da radite.
Normalno da ne možete da radite kad ste se nakrkali!
Ali, budućnost svetska, svetski trendovi, tehnologije,
to više nije u trulim fabrikama, propalim preduzećima.
Jebeš fabrike, u fudbalu je posao, u fudbalu je kapital!
Sad ćemo oformiti fudbalski klub!
Evo ja ću biti direktor, ti ćeš biti član uprave,
ovaj mali što radi na strugu on će biti bek,
ovaj komšija iz kantine-golman.
Trojica na krilo, jedan half, nema dva centarhalfa-kak'i dva!
Ima da budemo najbolji!
Bajern - nula,
Minhen - nula,
Papen - kakav, ništa!
Ko, Talijani!? Nemaju oni pojma, mi smo uvek bili najbolji!
Kad nam skinu sankcije poka'šćemo svima!
Jel' tako?
Tako je!
Kraj zbora radnih ljudi.
Jebeš fabrike!
Svi na polje, svi na fudbal, da trenirate!
Ajd' zdravo!
Jebeš fabrike!
Svi na polje, svi na fudbal, da trenirate!
Ajd' zdravo!
- Dirty Harry
Ma dnevnik bude pun iritirajućih stvari ... dovoljno je poslušati par izjava političara (zato ga i ne gledamAmazonka27 wrote:Dirty Harry wrote:Joj što miješate kruške i jabuke ...
čuj bogomolje ili fabrike, kao da jedno isključuje drugo.
Zatim finansiranje, ako neko za svoju lovu hoće da napravi bogomolju, neka pravi, njegova lova. A ovo oko dozvola itd ... to stoji ali nema veze sa temom.
Vrijednost: smiješno je reći "eto umjesto bogomolje, mogla se fabrika za tu lovu izgraditi..." Jeste li svjesni koliko kosta jedna fabrika a koliko bogomolja? Zgrade? Postrojenja? Početni kapital? ....
Osim toga nije dovoljno posijati fabrike umjesto bogomolja i čekati da poteče med i mlijeko ... treba da ta fabrika, opstane i uspije ... biznis je zajebana stvar, pogotovo u BiH. Postojeće fabrike zjape prazne i guše se u s*anjima ...
Dakle ja jesam za fabrike ... ali nije stvar tako jednostavna kao što je tema postavljena ...
hari.. postaje iritirajuce ako non stop gledas na dnevniku da se izgradila bogomlja ovdje ondje a iza toga vijest o visokoj nezaposlenosti, o losoj ekonomskoj situaciji i poskupljenju svega i svacega...
Ipak te dvije stvari nemaju veze jedne s drugom, a za nezaposlenost,poskupljenja, ekonomiju ... zaista ima zaslužnijh od bogomolja ...
- seljak_cojek
Počeo ja pravit kuću. Izlio fino temelje, počeli zidati, kad eto ti mog komšije. Kaže komšija, daće mi pare za gradnju garaže. Ja stao, nako, sav u behutu, pitam ga, bolan komšija šta će mi garaža kad ni kuće nemam. Veli komšija, ako hoćeš pare za garažu, u redu je, ako nećeš, nikom ništa. I ja, šta ću, pukne mi film i otjeram komšiju u .......... njegovu avliju i nagovorim mu se.
- seln
seljak_cojek wrote:Počeo ja pravit kuću. Izlio fino temelje, počeli zidati, kad eto ti mog komšije. Kaže komšija, daće mi pare za gradnju garaže. Ja stao, nako, sav u behutu, pitam ga, bolan komšija šta će mi garaža kad ni kuće nemam. Veli komšija, ako hoćeš pare za garažu, u redu je, ako nećeš, nikom ništa. I ja, šta ću, pukne mi film i otjeram komšiju u .......... njegovu avliju i nagovorim mu se.
- seln
Americka prica u Bosni.....Nadeeesnoo!sekretar wrote:Sekretar su prvi poslici bili istovar/utovar kamiona, prodaja sladoleda, sve dok nije na fax kreno (a kao srednjoškolac imao i auto i para).Amazonka27 wrote:jel ovo meni upuceno? imam poslovne probleme...a ne dileme..
ovaj sekretar mi je cudan...ocito da je on neko ko ne trazi posao i kome je super u BiH (ako je uposte u BiH)
Na faxu sam radio jedno vrijeme čak na 3 posla uporedo, kao programer. Al' sam znao kad nije bilo bolje i preko studentskog servisa fizikanerit.
Od kako sam fax završio, kod privatnika sam godinama (znaci nije stela nikakva)...
tako da neradnik nisam , a u BH sam.
- Vodenjak
Dobro, znamo, uzeo si ti pare..seljak_cojek wrote:Počeo ja pravit kuću. Izlio fino temelje, počeli zidati, kad eto ti mog komšije. Kaže komšija, daće mi pare za gradnju garaže. Ja stao, nako, sav u behutu, pitam ga, bolan komšija šta će mi garaža kad ni kuće nemam. Veli komšija, ako hoćeš pare za garažu, u redu je, ako nećeš, nikom ništa. I ja, šta ću, pukne mi film i otjeram komšiju u .......... njegovu avliju i nagovorim mu se.
Drago je svakome kad je dzabe pa i tebi...
Nego, reci ti nama, bi li ti otjerao komsiju da ti je dosao i rekao da ti daje lovu za garazu koja treba da stoji tu i tu (recimo bas na mjestu gdje si naumio kucu da pravis), da garaza treba da bude tolika i tolika, da na istoj treba da podignes neki pano kojim bi jasno i nedvosmisleno dao do znanja svima onima koji prolaze pored kuce ti da ti je komsija napravio garazu?
Nadalje posto ti je komsija dao tu lovu, bi li prihvatio da ti on odredi kakvo ces auto kupiti pa ubaciti u garazu, koje ce boje, kubikaze, snage biti, te bi li ti dozvolio da ti sam odredis hoces li ga parkirati unutra sprijeda ili pozada... ?
Ili ce komsija biti taj koji ce ti ga parkirati kako mu se cejfne...
Nekad sprijeda ali uglavnom otpozada!