Bogomolja ili tvornica pitanje je sada???
- StLouis
#1 Bogomolja ili tvornica pitanje je sada???
Za koju ste opciju?
-
nezeljeni nadimak
Ko, kako, sta, gdje, cime...
Malo nejasno formulisano.
-
nezeljeni nadimak
E jebi gaStLouis wrote:sve je jasno; ko, s cim, bogomoljanezeljeni nadimak wrote:![]()
Ko, kako, sta, gdje, cime...
![]()
![]()
![]()
Malo nejasno formulisano.
gdje, s kim; tvornica
Jel to neka ideja za biznis u pitanju, pa hoces da vidis sta je isplativija investicija?
Ma u sta god ulozis pare, neces pogrijesiti, samo ti je mozda bolja ova druga opcija, jer profit mozes dalje investirati i na onom svijetu
I ovo je za podforum "ekonomija"
-
nezeljeni nadimak
Nego, ako se odlucis za bogomolju, obavezno stavi u dodatnu djelatnost i pogrebne uslugeStLouis wrote:saltamo se na ekonomijumoderatoreeeee
pa, zaboga, imamo mi potencijala za drvengradice u BiH - slicnost ili sta??
- StLouis
mislis reci, halal bizMmisnezeljeni nadimak wrote:Nego, ako se odlucis za bogomolju, obavezno stavi u dodatnu djelatnost i pogrebne uslugeStLouis wrote:saltamo se na ekonomijumoderatoreeeee
Tu su pare, ma kakve fabrike! Jos pokupis kavog popa ili hodzu s biroa za zaposljavanje... Prava stvar, dobro djelo, dobra lova, a mozes racunati i na inostrano trziste, tacnije trziste na onom svijetu
-
nezeljeni nadimak
StLouis wrote:mislis reci, halal bizMmisnezeljeni nadimak wrote:Nego, ako se odlucis za bogomolju, obavezno stavi u dodatnu djelatnost i pogrebne uslugeStLouis wrote:saltamo se na ekonomijumoderatoreeeee
Tu su pare, ma kakve fabrike! Jos pokupis kavog popa ili hodzu s biroa za zaposljavanje... Prava stvar, dobro djelo, dobra lova, a mozes racunati i na inostrano trziste, tacnije trziste na onom svijetu
E za to ces morat uloziti dodatne napore i dodatnu lovu, pa tek onda da ti efendija Ceric uruci certifikat
-
nezeljeni nadimak
Onda ti je najbolje da se obratis njimaStLouis wrote:ja volim certifikate, pogotovo one s blagoslovom
http://www.halal.ba/
To bi bio odlican poslovni potez, sve s blagoslovom
- StLouis
dakle, bogomolja...Sarafcina wrote:provjeri svoj biznis plan .... ako ti za to treba forumska anketa ... a ne shvatas povrat investicije... onda ... se bas neces dobro provesti
ni na ovom ni na onom svijetu
-
guest916
Koliko sam mogao da vidim u BiH nicu crkve i dzamije kao pecurke a fabrike su pokradene, neke jos uvijek napustene a one koje rade mnoge su u sumnjivim rukama.
Dok smo trunuli u rovovima i borili se za ''cjelovitu, nezavisnu...itd'' drugi su se bavili privatizacijom, podjelom i profiterstvom. Sada samo obiljezavaju svoje vjerskim objektima i mazu narodu oci.
Znajte da dokle god vjerski objekat je veci prioritet od tvornica da podjela teritorije nase siromasne zemlje nije zavrsena.
Sta da se radi...
Dok smo trunuli u rovovima i borili se za ''cjelovitu, nezavisnu...itd'' drugi su se bavili privatizacijom, podjelom i profiterstvom. Sada samo obiljezavaju svoje vjerskim objektima i mazu narodu oci.
Znajte da dokle god vjerski objekat je veci prioritet od tvornica da podjela teritorije nase siromasne zemlje nije zavrsena.
Sta da se radi...
-
nezeljeni nadimak
Predlazem otvoriti fabrike svete vode, zaposliti sve nezaposlene i svetu vodu izvoziti na inostrano trzisteguest916 wrote: Sta da se radi...
-
nezeljeni nadimak
Smanjili bi uveliko i nezaposlenost tako sto bi svu u ratu i nakon rata iskolovanu popadiju i hodzadiju pokupili s biroa za zaposljavanje i zaposlili u fabrike da blagosiljaju i osvestavaju vodu. Sve po standardima i propisima EUStLouis wrote:vjeruj mi, ovo bi upalilonezeljeni nadimak wrote:Predlazem otvoriti fabrike svete vode, zaposliti sve nezaposlene i svetu vodu izvoziti na inostrano trzisteguest916 wrote: Sta da se radi...![]()
BiH kao nova Kina na trzistu sakralnih proizvoda
-
Sarafcina
StLouis wrote:dakle, bogomolja...Sarafcina wrote:provjeri svoj biznis plan .... ako ti za to treba forumska anketa ... a ne shvatas povrat investicije... onda ... se bas neces dobro provesti
ni na ovom ni na onom svijetunista od tvornice plasticnih vrecica
pa necu se ja po forumu ispovjedati u sta ulazem svoje pare
- uvjek dobar gost
Niti je do mene koji dajem odgovor, niti do tebe koji isto činiš to... , a najmanje je do čovjeka koji je postavio temu.... to je koncept.... taldžija koji prave od raje masu koja vjeruje i očekuje neki bolji život tamo negdje gore... negdje tamo poslije života.... ali ta masa nikako da skonta da je život sada i ovdje... upravo sada a ne za nekih tamo godina kad ih ne bude više.... ja hoću da živim sada i glasao sam za tvornice, fabrike... produktivnost a ne slijepilo...
Nek me shvati kako ko hoće... ali činjenica je da od poslije rata (agresije) 90% vjerskih objekata napravljenih (ne obnovljenim) njih oko 70% nema potrebne dozvole... građevinku i urbanističku dozvolu... ali zato imaju prešutni amanet od stranke koja vodi na tom području....
Nek nas pozivaju na strpljenje, kokuzluk i sabur dok oni kradu i šakom i kapom...... alal im vjera....
Nek me shvati kako ko hoće... ali činjenica je da od poslije rata (agresije) 90% vjerskih objekata napravljenih (ne obnovljenim) njih oko 70% nema potrebne dozvole... građevinku i urbanističku dozvolu... ali zato imaju prešutni amanet od stranke koja vodi na tom području....
Nek nas pozivaju na strpljenje, kokuzluk i sabur dok oni kradu i šakom i kapom...... alal im vjera....
- Amazonka27