BMW X5 misljenje i iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#76 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by goran16v »

KNELE 071 wrote:
Ne moraš ti meni pričati o BMW imam 2 i odlično znam kako i šta se kreče, iznosim svoj stav jer je ovaj momak napisao da hoče na makadam. Ti mene izgleda neshvataš:
Pa da Sportsko višenamjensko vozilo. Gdje je tu sport ako ja nemogu uletiti u krivinu kako treba, izgleda kao terensko, a nemože ni na makadam, višenamjensko, a nemožeš ga koristiti za šta hočeš. Jebo tako auto, i jebo take ciljne grupe.
Obično takva auta vozaju ljudi provincijalci koji su doselili u gradove, sa velikim kompleksima,malog mozga i malih muda, a X5 im je nadomjestak za sve što im fali u životu
. To je ta ciljna grupa koja u zemljama u tranziciji poput zemalja Balkana , bivšeg SSSR-a, a bogami ima ih i u zapadnoj Europi.
Imam i ja BMW-a pa ne znaci da sam mudrac potom pitanju. Analiza ti je 0 bodova. Samo se pokusaj prisjetiti ko je, osim BMW-a, u zadnjih 10-15 god poceo praviti takve "jebo tako auto" automobile:
1. Mercedes ML, GL, GLK
2. Audi Q7,5,3
3. VW Touareg, Touran
4. Volvo XC90, 60
5. Porsche Chayenne
Puno je to modela i novaca da bi se zadovoljila potreba kompleksasa u "zemljama u tranziciji poput zemalja Balkana , bivšeg SSSR-a". Ne zaboravi Ameriku kao trziste.
SUV znaci Sport Utility Vehicle i pravo znacenje je visenamjenosko vozilo za ljude koji se bave sportom, a ne automobil za sport, a X5 i ovi iznad nabrojani nisu samo SUV, po priznatoj katagorizaciji to je klasa luksuznih SUV-ova.
Ovo za omjer muda - mozak, ako moze ja predlazem da te upznam sa par ljudi iz ovog grada, nemaju metar preko ledja, nisu kriminalnci itd, koji voze takve automobile pa da im premjeris parametre koje pominje.
lavic

#77 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by lavic »

Da mi moze biti, ja bih ga kupio, a vi me zovite kako god hocete.
KNELE 071

#78 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by KNELE 071 »

goran16v wrote:
KNELE 071 wrote:
Imam i ja BMW-a pa ne znaci da sam mudrac potom pitanju. Analiza ti je 0 bodova. Samo se pokusaj prisjetiti ko je, osim BMW-a, u zadnjih 10-15 god poceo praviti takve "jebo tako auto" automobile:
1. Mercedes ML, GL, GLK
2. Audi Q7,5,3
3. VW Touareg, Touran
4. Volvo XC90, 60
5. Porsche Chayenne
Puno je to modela i novaca da bi se zadovoljila potreba kompleksasa u "zemljama u tranziciji poput zemalja Balkana , bivšeg SSSR-a". Ne zaboravi Ameriku kao trziste.
SUV znaci Sport Utility Vehicle i pravo znacenje je visenamjenosko vozilo za ljude koji se bave sportom, a ne automobil za sport, a X5 i ovi iznad nabrojani nisu samo SUV, po priznatoj katagorizaciji to je klasa luksuznih SUV-ova.
Ovo za omjer muda - mozak, ako moze ja predlazem da te upznam sa par ljudi iz ovog grada, nemaju metar preko ledja, nisu kriminalnci itd, koji voze takve automobile pa da im premjeris parametre koje pominje.
Nemislim da sam mudrac po tom pitanju jer mudrac i kurac dodže isto. :mrgreen:
Slažem se za sve te, samo je Volvo je nešto sposobniji od svih tih sranja, a jeste to je sve za pedere koji se bave sportom.

Nemoj da me upoznaješ sa tim babinzonima Allahovog ti straha, i ovoliko zanam raje koja ga vozi kamaru, imao sam i ja to sranje i nikad više me ta guja neče ujest.
Imam sada u planu da iskeširam kakvog novog Land Cruisera URJ20 po mogučnosti onog što piše na zadnjem štoku 60th Anniversary, ma kakav SUV kakvi bakrači. Da SUV valja bio bi masovan kao blindirano vozilo :D
vukojebina

#79 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by vukojebina »

jebo te kost ovo se whow kloniro...a u kur**
Amer_x5

#80 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by Amer_x5 »

Vozim BMW x5 2 godine, i mogu ti reci da sam prezadovoljan.. Hvala Bogu, nikada ozbiljnijeg kvara, redovno mijenjam ulje i filtere, i to je to. Sto se tice potrosnje, gradska iznosi oko 11-12, otvorena oko 8-9, zavisi sve od voznje. Kod mene je 3.0d, m-optik sa manuelnim mjenjacem, pa i to utice na potrosnju. Moj ti je savjet, ne uzimaj x5-cu koja je presla preko 300.000 km, posto takvih dosta ima na Piku. Cijena je "relativno" mala, ali vjeruj, ova su auta skupa za odrzavanje. Sretno s kupovinom. :)
anonimni clan

#81 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by anonimni clan »

Misljenje i iskustva .......misljenje sam imao a od prije par dana sticem i iskustvo.......hehehehe postao vlasnikom crnog X5 E70 3.0 diesel Sport Paket..... vise nego zadovoljan.
Dok se prikupi jos malo iskustva heheheeh pa se javim.
anonimni clan

#82 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by anonimni clan »

Mjesec i po iskustva, vratio se s godisnjeg odmora ...sta reci? Uzivam u svakom kilometru vozeci ga i prezadovoljan sam!
Tebalo mi je malo vremena da steknem osjecaj kako brzo vozim jer se stvarna brzina u njemu ne osjeca.
Stalno sam morao gledati na tahometar jer umjesto 50 ili 60 vozio sam cesto za 20-tak km/h brze.
Na odmoru presao oko 2500 km i "otimao" se za volan sa zenom. Prosjecna potrosnja za svo to vrijeme 9,8l a uzitak nemjerljiv.
Rodjak koji voza Landkrusera nakon sto ga je provozao rece pomalo tuzno kao njemu su rekli da je Toyota najbolji terenac..... :D :D :D :D Potvrdih da sam i ja to cuo i rekoh da X5 nije terenac nego SUV ......kaze ma ja.... ali opet.....
tutku

#83 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by tutku »

malo offtopica, al ne nadjoh adekvatniju temu.. interesuje me u vezi x3 2.0 dizel koja je potrosnja ? nasao sam na internetu razne informacije, al poznato je da vazda oduzmu, pa me interesuje ako neko ima iskustvo, godiste je 2009. Hvala
Dady

#84 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by Dady »

tutku wrote:malo offtopica, al ne nadjoh adekvatniju temu.. interesuje me u vezi x3 2.0 dizel koja je potrosnja ? nasao sam na internetu razne informacije, al poznato je da vazda oduzmu, pa me interesuje ako neko ima iskustvo, godiste je 2009. Hvala
spritmonitor.de tu ćeš naći stvarnu potrošnju koju imaju korisnici

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk 2
tutku

#85 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by tutku »

Dady wrote:
tutku wrote:malo offtopica, al ne nadjoh adekvatniju temu.. interesuje me u vezi x3 2.0 dizel koja je potrosnja ? nasao sam na internetu razne informacije, al poznato je da vazda oduzmu, pa me interesuje ako neko ima iskustvo, godiste je 2009. Hvala
spritmonitor.de tu ćeš naći stvarnu potrošnju koju imaju korisnici

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk 2
hvala :thumbup:
Post Reply