Imam i ja BMW-a pa ne znaci da sam mudrac potom pitanju. Analiza ti je 0 bodova. Samo se pokusaj prisjetiti ko je, osim BMW-a, u zadnjih 10-15 god poceo praviti takve "jebo tako auto" automobile:KNELE 071 wrote:
Ne moraš ti meni pričati o BMW imam 2 i odlično znam kako i šta se kreče, iznosim svoj stav jer je ovaj momak napisao da hoče na makadam. Ti mene izgleda neshvataš:
Pa da Sportsko višenamjensko vozilo. Gdje je tu sport ako ja nemogu uletiti u krivinu kako treba, izgleda kao terensko, a nemože ni na makadam, višenamjensko, a nemožeš ga koristiti za šta hočeš. Jebo tako auto, i jebo take ciljne grupe.
Obično takva auta vozaju ljudi provincijalci koji su doselili u gradove, sa velikim kompleksima,malog mozga i malih muda, a X5 im je nadomjestak za sve što im fali u životu. To je ta ciljna grupa koja u zemljama u tranziciji poput zemalja Balkana , bivšeg SSSR-a, a bogami ima ih i u zapadnoj Europi.
1. Mercedes ML, GL, GLK
2. Audi Q7,5,3
3. VW Touareg, Touran
4. Volvo XC90, 60
5. Porsche Chayenne
Puno je to modela i novaca da bi se zadovoljila potreba kompleksasa u "zemljama u tranziciji poput zemalja Balkana , bivšeg SSSR-a". Ne zaboravi Ameriku kao trziste.
SUV znaci Sport Utility Vehicle i pravo znacenje je visenamjenosko vozilo za ljude koji se bave sportom, a ne automobil za sport, a X5 i ovi iznad nabrojani nisu samo SUV, po priznatoj katagorizaciji to je klasa luksuznih SUV-ova.
Ovo za omjer muda - mozak, ako moze ja predlazem da te upznam sa par ljudi iz ovog grada, nemaju metar preko ledja, nisu kriminalnci itd, koji voze takve automobile pa da im premjeris parametre koje pominje.