Je li to potvrđeno ili samo nagađaš ?otje to otje wrote:U zaliv kod Neuma ionako ne moze uci veca brodica od malo veceg cammca, pa je sto se tice Brisela i tih 35 metara sasvim dovoljna visina mosta. I rijesen problem.
Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u Neumu
- Skijaš
#176 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
- awaken
#177 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Ma ne razumiješ ti ništa. Tražim ti pravdanje u tome da me ne čuješ najbolje jer je jak vjetar na mostuotje to otje wrote:Ali BiH niko nista nije pitao, to mora biti jasno, EU i hrvatska vlada stvar dogovaraju bez ikakvog osvrta na misljenje iz Sarajeva.
Razumijem proljevanje zuci, nije lijepo kada te neko ne pita za misljenje, a ti si ubjedjenja da se itekako moras pitati.
Sto se tice Brisela, problem sa BiH ne postoji. BiH nema izlaz na otvoreno more, niti ga moze imati, ima pravo prolaza onoliko koliko joj Hrvatska dopusti. U zaliv kod Neuma ionako ne moze uci veca brodica od malo veceg cammca, pa je sto se tice Brisela i tih 35 metara sasvim dovoljna visina mosta. I rijesen problem.
Kad smo već kod ubjeđenja, ti moraš promjeniti svoje i biti ubjeđen da BIH postoji a HB je propala ideja baš kao i most.
-
nekavalaitrebatako
#178 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Hoće li meni ko od moreplovaca forumskih odgovoriti: da li Hrvatska predlaže EU da Pelješački most bude dionica jadransko-jonske autoceste?
TO JE PITANJE SVIH PITANJA!
-
nekavalaitrebatako
#179 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
A i vi ste podosadni. Ne tare tebe ovdje Herceg-Bosna već Hrvatska i EU. Niti ćeš ti njega ubijediti da je HB propala za sva vremena niti će on tebe da nije. Šta trolate i flejmate svaku temu, pogotovu važnu temu kao što je ova. Odrastite već jednom!awaken wrote:Ma ne razumiješ ti ništa. Tražim ti pravdanje u tome da me ne čuješ najbolje jer je jak vjetar na mostuotje to otje wrote:Ali BiH niko nista nije pitao, to mora biti jasno, EU i hrvatska vlada stvar dogovaraju bez ikakvog osvrta na misljenje iz Sarajeva.
Razumijem proljevanje zuci, nije lijepo kada te neko ne pita za misljenje, a ti si ubjedjenja da se itekako moras pitati.
Sto se tice Brisela, problem sa BiH ne postoji. BiH nema izlaz na otvoreno more, niti ga moze imati, ima pravo prolaza onoliko koliko joj Hrvatska dopusti. U zaliv kod Neuma ionako ne moze uci veca brodica od malo veceg cammca, pa je sto se tice Brisela i tih 35 metara sasvim dovoljna visina mosta. I rijesen problem.![]()
![]()
![]()
Kad smo već kod ubjeđenja, ti moraš promjeniti svoje i biti ubjeđen da BIH postoji a HB je propala ideja baš kao i most.
- duh_sa_sjekirom
#180 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Tačno, nije nam isplativo.otje to otje wrote:Zanimljiva (posprdna) opservacija iz drzave u kojoj se 100 kilometara autoceste gradi vec, 15 godina?duh_sa_sjekirom wrote: Nešto im se odužila gradnja ovog mostića...
Jebote, k'o da La Manš premoštavaju...
Nismo budale da uzimamo milijarde eura kredita za gradnju autoputeva pa onda iste dajemo Kinezima u koncesiju...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 02/10/2012 15:50, edited 1 time in total.
-
otje to otje
#181 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Jadransko jonska inicijativa je u svojevrsnoj krizi, Crnogorci za sada grade put sjever jug.nekavalaitrebatako wrote:Hoće li meni ko od moreplovaca forumskih odgovoriti: da li Hrvatska predlaže EU da Pelješački most bude dionica jadransko-jonske autoceste?
Mislim da je sve privremeno stopirano sa krizom u Grckoj, sto se tice JJ inicijative.
Brisel inzistira na gradnji mosta iz jednog za njih cisto prakticnog razloga, cijela teritorija EU mora biti kompaktna, odnosno ne smije biti eksteritorijalnih podrucja.
- P.Starck
#182 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Ustvari, zalosno je da se najvise lupaju u prsa i likuju nad mozebitnom gradnjom mosta nasi domaci hrvati, koji s tim mostom nemaju nikakve veze. Nece mu niko u porodici raditi na izgradnji niit ce na bilo koji nacin vidjeti 1 kune od tog projekta. Opsti je stav (hrvata) da to smeta bosnjacima a da je srbima svejedno, tako da oni moraju da izbalansiraju BH stav, vodeci se i time da sto je dobro za RH je dobro i za BH hrvate.
RH nemoze graditi most, jer da moze vec bi ga gradila.
RH ce raditi ono sto joj kaze EU, Brisel, Merkelica, i to kad joj kaze i gdje joj kaze.
I da budem i ja malo sarkastican, do tada ce samo mahati repom i gledati voljenu Merkelicu.
RH nemoze graditi most, jer da moze vec bi ga gradila.
RH ce raditi ono sto joj kaze EU, Brisel, Merkelica, i to kad joj kaze i gdje joj kaze.
I da budem i ja malo sarkastican, do tada ce samo mahati repom i gledati voljenu Merkelicu.
-
nekavalaitrebatako
#183 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
OVO BA PITAM!
Najvažniji je cilj da pelješki most bude dio Jadransko - Jonske trase. U tom slučaju bi ga financirala EU", kazao je ministar Hajdaš Dončić.
- poznanik
#184 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
To je već političko i za BiH značajno strateško pitanjenekavalaitrebatako wrote:OVO BA PITAM!
Najvažniji je cilj da pelješki most bude dio Jadransko - Jonske trase. U tom slučaju bi ga financirala EU", kazao je ministar Hajdaš Dončić.
Dobro si "namirisala" moguću zajebanciju, iako je trasa ovog koridora ranije utvrđena

Last edited by poznanik on 02/10/2012 16:20, edited 1 time in total.
- hepekcina
#185 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
ako je to slučaj onda ga mi ( i BiH a bome i pripadajuća plemena + lokalna zajednica u Neumu) flautamo ko najcrnji garibi jer ostajemo izolirano područje, rezervat ograđen Šengenom a HR postaje prva crta bojišnice EU protiv ilegalne migracije, trgovine drogom i ostalim gofnimanekavalaitrebatako wrote:OVO BA PITAM!
- shell
#186 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
pa EU svakako ostaje zatvorena jedno vrijeme nakon ulaza RH u EU ,to je činjenica pa nebi evropa podržala gradnju mosta da nije tako.hepekcina wrote:ako je to slučaj onda ga mi ( i BiH a bome i pripadajuća plemena + lokalna zajednica u Neumu) flautamo ko najcrnji garibi jer ostajemo izolirano područje, rezervat ograđen Šengenom a HR postaje prva crta bojišnice EU protiv ilegalne migracije, trgovine drogom i ostalim gofnimanekavalaitrebatako wrote:OVO BA PITAM!
- hepekcina
#187 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
to stoji ali s mostom i JJ povezanom preko njega....EU nema nikakvog interesa da rastjeruje ovu našu domaću maglu i da nas goni naprijed....samo će biti rampa, HALT! Zurik!
-
penkalaa
#188 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
ne, pa po novom prijedlogu taj niži most ima dvije trakenekavalaitrebatako wrote:Hoće li meni ko od moreplovaca forumskih odgovoriti: da li Hrvatska predlaže EU da Pelješački most bude dionica jadransko-jonske autoceste?
dok baš vi Bosanci inzistirate na višem sa 4 trake koji bi se mogao i uklopiti na JJ autocestu
-
nekavalaitrebatako
#189 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
shell, drugo je institucionalna izoliranost EU, a drugo je to što bismo mi ostali izolirani od CIJELOG regiona, uključujući zemlje EU, susjedne zemlje, Albaniju, Grčku...
Nevažno je kako je koridor zacrtan, ako EU pristane na ovaj aranžman koji RH nudi (a hoće, slutim) trasa će promijeniti pravac.
Nevažno je kako je koridor zacrtan, ako EU pristane na ovaj aranžman koji RH nudi (a hoće, slutim) trasa će promijeniti pravac.
-
penkalaa
#190 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
vidim da nisi informiran, Hrvatska može graditi most i već ga je počela graditiP.Starck wrote: RH nemoze graditi most, jer da moze vec bi ga gradila.
ali je gradnja stala smjenom vlasti i zbog nedostatka novaca
-
nekavalaitrebatako
#191 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Ja sam Bosanac koliko i ti, ni manje ni više.penkalaa wrote:ne, pa po novom prijedlogu taj niži most ima dvije trakenekavalaitrebatako wrote:Hoće li meni ko od moreplovaca forumskih odgovoriti: da li Hrvatska predlaže EU da Pelješački most bude dionica jadransko-jonske autoceste?
dok baš vi Bosanci inzistirate na višem sa 4 trake koji bi se mogao i uklopiti na JJ autocestu
No, lijep pokušaj. Pa zato imamo ta dva rješenje na stolu od kojih je svako pogubno za BiH: ili izolacija ili - izolacija. Podmuklo.
- hepekcina
#192 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
treba biti iskren pa reći da niej samo do RH nego i do BiH..... ko bi na nas čekao da napravimo nekih 5 km autoceste? Ne bi ja prvi jer znam da bi to trajalo barem jedno desetljeće...mi smo de facto sami sebe izolirali svojom neozbiljnošću
- poznanik
#193 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
BiH insistira na poštivanju međunarodnih prava, Hrvatska insistira na gradnji mosta. Što se tiče BiH, Hrvatska može graditi most i sa deset traka, samo ako je sve u okviru propisa.... Most svakako nije u trasi J-J ceste.penkalaa wrote:ne, pa po novom prijedlogu taj niži most ima dvije trakenekavalaitrebatako wrote:Hoće li meni ko od moreplovaca forumskih odgovoriti: da li Hrvatska predlaže EU da Pelješački most bude dionica jadransko-jonske autoceste?
-
pretresnov
#194 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Šta ja imam učiti istoriju, uči je ti:Kolovrat wrote:Nauči historiju i politikuKolovrat wrote:pretresnov wrote: Kakvo je ovo čudo? Grb Republike BiH na zastavi KRALJEVINE JUGOSLAVIJE?!?!?!?!?!?
Jel' ovo neki crni humor??Nit je (samo) grb RBiH, a nema ti s ovim veze ni Kraljevina
http://hr.wikipedia.org/wiki/Zastava_Kr ... ugoslavije
Kome to pokušavate podmetnuti to smeće za zastavu Bosne?
-
pretresnov
#195 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Kakvi Srbi i Hrvati?otje to otje wrote:Kakvi Bosanci?Rock Flock wrote:
Zasto bi Bosanci dozvolili da Dodiku i Covicu ( osvjedocenim i zakletim neprijateljima Bosne ) da odlucuju o krucijalnim stvarima za opstojnost drzave i njenog naroda . Kada bi Covic i dodik mogli oni bi popili Bosnu i Bosance u malo vode . Nikad vise . A to da se Bosnaci nista ne pitaju u Bosni kao ti ovaj nabacuje loptu to cemo da vidimo . ti nisi od 1991 jos ni vidio Bosanca . To su sasvim drugi ljudi . A ti Raspudici Dodici Covici su ostali isti . Pokvareno fasisticko smece . Nije vam do vijeka .
Ko su oni?
Ko su oni?
-
dječak sa šibicama
#196 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Moze pitanje, zasto se odustaje od gradnje ceste pored Neuma?
- shell
#197 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Kome to pokušavate podmetnuti to smeće za zastavu Bosne?[/quote]
da samo napomenem wikipedija nije relevantan izvor informacija tu mnogi forumaši griješe.
da samo napomenem wikipedija nije relevantan izvor informacija tu mnogi forumaši griješe.
- dalmatinka
#198 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Ne odustaje se, tako će na kraju i završiti.dječak sa šibicama wrote:Moze pitanje, zasto se odustaje od gradnje ceste pored Neuma?
-
pretresnov
#199 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
Ne može Hrvatska graditi ni biciklističku stazu preko tuđeg teritorija. A dio mora koji hoće zabarikadirati mostom je bh. teritorija.poznanik wrote:BiH insistira na poštivanju međunarodnih prava, Hrvatska insistira na gradnji mosta. Što se tiče BiH, Hrvatska može graditi most i sa deset traka, samo ako je sve u okviru propisa.... Most svakako nije u trasi J-J ceste.penkalaa wrote:ne, pa po novom prijedlogu taj niži most ima dvije trakenekavalaitrebatako wrote:Hoće li meni ko od moreplovaca forumskih odgovoriti: da li Hrvatska predlaže EU da Pelješački most bude dionica jadransko-jonske autoceste?
Što ne pominju tunel koji je daleko jeftiniji?
-
penkalaa
#200 Re: Blokiraj gradnju Peljeskog mosta! -patriotska akcija u N
kakva izolacija?nekavalaitrebatako wrote:
Ja sam Bosanac koliko i ti, ni manje ni više.
No, lijep pokušaj. Pa zato imamo ta dva rješenje na stolu od kojih je svako pogubno za BiH: ili izolacija ili - izolacija. Podmuklo.
sve što se izgradi i što se je izgradilo pomaže i BiH u prometnoj povezanosti i protočnosti
bez brige spojiti će oni već negdje i taj vaš autoput, a što se tiće luke i sami ste svjesni da nema ništa od toga
i Ploče su zbog manjka brodskog prometa u teškoj situaciji, a vi sanjarite o nekoj luci sa supertankerima i šta ja znam sa čime. ako vam je toliko stalo uložite par milijardi € u luku i infrastrukturu koja neće biti sigurno rentabilna