Slike govore više od 1000 riječi:

Zašto bi se blokiralo gradnju mosta ako bi prolaz ispod istog bio dovoljno visok i dovoljno širok za prolaz recimo ovog broda ? Čak i da imamo luku koja bi bila u stanju primiti ovo čudovište, koliko to kontejnera može očekivati država koja ima jedva tri miliona stanovnika ? Je li ovaj brod nedovoljan za naše potrebe ?Kolovrat wrote:Narodni pokret "Praskozorje" je u Neumu učinio ono što niko od bh. političke elite, ili bar onog dijela iste koja za sebe smatra da je patriota i čuvar bosanskog kontinuiteta i suvereniteta ne bi nikad učinio, ili se ne bi sjetila:
Da da dobar ,zastava mi se svidja!!!JoseMujica wrote:ovi likovi su odlični!![]()
pogledajte im web stranicu i sadržaje
Skijaš wrote:Zašto bi se blokiralo gradnju mosta ako bi prolaz ispod istog bio dovoljno visok i dovoljno širok za prolaz recimo ovog broda ? Čak i da imamo luku koja bi bila u stanju primiti ovo čudovište, koliko to kontejnera može očekivati država koja ima jedva tri miliona stanovnika ? Je li ovaj brod nedovoljan za naše potrebe ?Kolovrat wrote:Narodni pokret "Praskozorje" je u Neumu učinio ono što niko od bh. političke elite, ili bar onog dijela iste koja za sebe smatra da je patriota i čuvar bosanskog kontinuiteta i suvereniteta ne bi nikad učinio, ili se ne bi sjetila:
pa eto, fino ce most garantovati ovo boldirano i u cemu je problem?LaBomba wrote:Skijaš wrote:Zašto bi se blokiralo gradnju mosta ako bi prolaz ispod istog bio dovoljno visok i dovoljno širok za prolaz recimo ovog broda ? Čak i da imamo luku koja bi bila u stanju primiti ovo čudovište, koliko to kontejnera može očekivati država koja ima jedva tri miliona stanovnika ? Je li ovaj brod nedovoljan za naše potrebe ?Kolovrat wrote:Narodni pokret "Praskozorje" je u Neumu učinio ono što niko od bh. političke elite, ili bar onog dijela iste koja za sebe smatra da je patriota i čuvar bosanskog kontinuiteta i suvereniteta ne bi nikad učinio, ili se ne bi sjetila:
Ja neznam kako neki plitko razmisljau. Ne radi se samo o mogucnosdti prolaska velikih brodova, i mogucnosti izgradnje luke. Mi neznamo tacno potencijal neumskog zaljeva, dok se stanje u drzavi ne sredi, a jeli bolje imati potencijal, nego nemati nikako, po pitanju jedinog drzavnog izlaska na more? Zasto neki imaju tako lezeran stav, tipa "j.bo Neum selendra, nek grade most". Pa znaci ako je Neum mali i nerazvijen sada, ne treba nam nikako? Uostalom kako ne gldedate stvari sa ekoloske strane. Ja sam nisam imao pojma da u Neum dolaze stranci uopste, dok nisam jednom otisao cisto iz patriotkih razloga, i bio sam iznenadjen. Pito sam se zasto oni dolaze u Neum pored Hrvatske, a onda mi je postalo jasno, pa stranci znaju da je neumski zaljev cist, bas zato sto tuda ne prolaze veci brodovi. I da se nema uopaste u planu graditi neka luka, zasto nebismo imali jedini bh grad na moru, koji bi se mogao itekako razviti turisticki, mnogio vise od sadasnjeg minimuma, koji bi bio privlacan cisto iz razloga cistog mora i zraka? izgradnjom mosta, i saobracajem preko mosta, zrak u neumskom zaljevu vise nikada nebi bio isti. Ovde neki nisu svjesni koliko se neke drzave u Evropi bore da se sacuva prirodno cisto more, cist zrak, a nama svejedno za jedinim gradom na moru kojeg imamo. Sta bi neke drzxave dale da imaju Neum, ono more, onu klimu, i mi smo budale ako dozvolimo gradnju mosta. Neum treba da bude turisticko, eko- mjesto, a Hrvatska mora da nadje neko drugo rjesenje spajanja s Peljescom.
Ajde i da uzmemo kao tacno da BiH ima 3mil, ali ili si zlonamjeran ili si zaboravio da centralna evropa nema mora. 90% svjetskog trgovinskog saobracaja se odvija morskim putem, a trgovina centralne evrope sa azijom se danas uglavnom odvija preko njemackih, holandskih luka, luka u neumu (tacnije sa druge strane poluotoka klek) bi taj put skratila za vise hiljada kilometara i ustedila vise miliona eura.Skijaš wrote:Zašto bi se blokiralo gradnju mosta ako bi prolaz ispod istog bio dovoljno visok i dovoljno širok za prolaz recimo ovog broda ? Čak i da imamo luku koja bi bila u stanju primiti ovo čudovište, koliko to kontejnera može očekivati država koja ima jedva tri miliona stanovnika ? Je li ovaj brod nedovoljan za naše potrebe ?Kolovrat wrote:Narodni pokret "Praskozorje" je u Neumu učinio ono što niko od bh. političke elite, ili bar onog dijela iste koja za sebe smatra da je patriota i čuvar bosanskog kontinuiteta i suvereniteta ne bi nikad učinio, ili se ne bi sjetila:
pa dobro, zasto onda ploce, rijeka, split i bar ne koriste ove mogucnosti? bar donekle jer ga srbija koristi.pino silvestre wrote:Ajde i da uzmemo kao tacno da BiH ima 3mil, ali ili si zlonamjeran ili si zaboravio da centralna evropa nema mora. 90% svjetskog trgovinskog saobracaja se odvija morskim putem, a trgovina centralne evrope sa azijom se danas uglavnom odvija preko njemackih, holandskih luka, luka u neumu (tacnije sa druge strane poluotoka klek) bi taj put skratila za vise hiljada kilometara i ustedila vise miliona eura.Skijaš wrote:Zašto bi se blokiralo gradnju mosta ako bi prolaz ispod istog bio dovoljno visok i dovoljno širok za prolaz recimo ovog broda ? Čak i da imamo luku koja bi bila u stanju primiti ovo čudovište, koliko to kontejnera može očekivati država koja ima jedva tri miliona stanovnika ? Je li ovaj brod nedovoljan za naše potrebe ?Kolovrat wrote:Narodni pokret "Praskozorje" je u Neumu učinio ono što niko od bh. političke elite, ili bar onog dijela iste koja za sebe smatra da je patriota i čuvar bosanskog kontinuiteta i suvereniteta ne bi nikad učinio, ili se ne bi sjetila:
a kuda ta auta trenutno idu kada navaljuju za peljesac i dubrovnik?LaBomba wrote:Hoces da kazes da ce izgradnjom mosta, kada kolone auta navale u jeku turisticke sezone, more i zrak u neumskom zaeljevu ostati cisti?
Ovo je pitanje zaa karanana.
karanana wrote:a kuda ta auta trenutno idu kada navaljuju za peljesac i dubrovnik?LaBomba wrote:Hoces da kazes da ce izgradnjom mosta, kada kolone auta navale u jeku turisticke sezone, more i zrak u neumskom zaeljevu ostati cisti?
Ovo je pitanje zaa karanana.
Sa prvim dijelom se ne bih slozio. Jer to je zadiranje u suverenitet Drzave Bosne i Hercegovine ..... Most NE - osim ako nije dovoljno visok da i trenutno najveci brod pa jos 100% plus od toga ( jer nikad ne znas kada ce neko napraviti veci brod ) .karanana wrote:mene licno bas briga hoce li praviti most ili nece. ustvari neka prave, brze cu do orebica. a dok mujo napravi luku ni moji unuci nece biti zivi kako je mujo radishan i vrijedan i poduzetan.
ali sam vise nego frapiran prichama ovog ustashetine nine veceras, taj me govnar brine vise nego fucking most. a on je kao neki akademski glas herceg bosne u zagrebu. da vidite samo teza. jedna je ta da bosnjaci planiraju praviti luku kako bi neum naselili sa radnicima bosnjacima koji bi promijenili etnicku sliku neuma gdje su sada 95% hrvati. pa mase sa nekom knjigom armije bih gdje navodno pise da BiH pripada more od usca cetine do bokokotorskog zaljeva, pa prica o raspadu bih i onda pricama sa republikom srpskom oko granice na uni....uh, govnar, vec godina se vidi da je takav.
Mrtav - hladan dođe kod tih istih "radnika koji mijenjaju etničk sliku" ,dobije talk-show i odradi talk-dnevnicu.karanana wrote:mene licno bas briga hoce li praviti most ili nece. ustvari neka prave, brze cu do orebica. a dok mujo napravi luku ni moji unuci nece biti zivi kako je mujo radishan i vrijedan i poduzetan.
ali sam vise nego frapiran prichama ovog ustashetine nine veceras, taj me govnar brine vise nego fucking most. a on je kao neki akademski glas herceg bosne u zagrebu. da vidite samo teza. jedna je ta da bosnjaci planiraju praviti luku kako bi neum naselili sa radnicima bosnjacima koji bi promijenili etnicku sliku neuma gdje su sada 95% hrvati. pa mase sa nekom knjigom armije bih gdje navodno pise da BiH pripada more od usca cetine do bokokotorskog zaljeva, pa prica o raspadu bih i onda pricama sa republikom srpskom oko granice na uni....uh, govnar, vec godina se vidi da je takav.