Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dinobjelave
#101 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Istina,u yugi se vodila borba hrvata i srba za prevlast,postojala je i kraljevina shs,prije nje austrougarska,prije nje otomansko carstvo .hajmo sad negatori bosanske drzavnosti i bosanskog pisma sta je bilo prije osmanlija.kad se u bosni pojavljuju srbi i hrvati.do austrougarske su postojali bosnjani pravoslavci,bosnjani katolici i bosnjani muslimani.tek aneksijom agrarnim reformama oduzimanjem zemlje begovima i dodjele iste kmetovima pojavljuju se i nacije srbi i hrvati.ja sam bosanac Po naciji a vjeroispovijest je musliman ponosan Sam na tvrtka,bana kulina ,kosacu ,morice i kapetana zmaja od bosne.ponosan sam na povelju kulina bana nek je izvuku srbi ili hrvati daj neki dokument stariji od povelje.ucesnik Sam rata borac dobrovoljac armije bih za ovaj fildzan se nisam borio,nisam ni za begovate izetbegovica,sahinpasica ili cengica nikog ne mrzim nikom ne prijetim.ovaj gore "bosnjak" sto rece da je njegova vojska pobijedila na kosovu nek se seli u tursku.ustvari ima istine bosnjace bosanska vojska nije porazena na kosovu,bosna je pala tek nekih stotinjak godina poslije.upadose turci posjekose nam kralja.sad moja vjera je islam to smo preuzeli od njih i kao takvim im hvala.sutra da napadnu na moju bosnu branio bih je istim zarom i moralom kao i 92. Da neduljim boli me c.... Hoce li srbi i hrvati se odreci matica i izjasnjavati se bosancima sto u biti jesu al znam da nikad nece ni pedlja ove zemlje iznijeti i odcjepiti.za kraj treba uciti izucavati istoriju i iz nje uciti i biti ponosan bosanac
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#102 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
bELMIN_666 wrote:
- rajv0sa
#103 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Nešto smješno sirijacjapin_mutapi wrote:bELMIN_666 wrote:
![]()
- japin_mutapi
#104 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
ti si smiješan humljanine srednjovijekovnibELMIN_666 wrote:Nešto smješno sirijacjapin_mutapi wrote:bELMIN_666 wrote:
![]()
- rajv0sa
#105 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Avatar ti smješan ,to nikada nije bio grb Bosne ,to je produkt "Iliraca" iz 17. stoljeća.japin_mutapi wrote: ti si smiješan humljanine srednjovijekovni
btw ,jedan "humljanin" koji i vama odgovara
- fakat
#106 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
japin_mutapi wrote:bELMIN_666 wrote:
![]()

izvini ali mene podsjeca na ovo.
- Kolovrat
#107 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
fakat wrote:japin_mutapi wrote:bELMIN_666 wrote:
![]()
izvini ali mene podsjeca na ovo.
I mene Austrija podsjeti na Australiju pa to nisu iste države xD
-
amazonski_mister_no
#108 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
a sto bi se Bosnjak selio u Tursku ?dinobjelave wrote:ovaj gore "bosnjak" sto rece da je njegova vojska pobijedila na kosovu nek se seli u tursku.
- fakat
#109 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Na ovakvim temama je to nazalost postala uobicajena retorika.amazonski_mister_no wrote:a sto bi se Bosnjak selio u Tursku ?dinobjelave wrote:ovaj gore "bosnjak" sto rece da je njegova vojska pobijedila na kosovu nek se seli u tursku.ja se sjecam da jos samo cetnici Bosnjake tjeraju u Tursku govoreci im da se sele odakle su dosli...
- fakat
#110 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
[quote="Kolovrat"
imaš ti oči?
I mene Austrija podsjeti na Australiju pa to nisu iste države xD[/quote]
U oba slucaja podloga je zastava Sv. Georgija, ali priznajem to nije nista neobicno jer je taj simbol bio rasprostanjen sirom srednjevjekovne Evrope i danas se nalazi na grbovima mnogih gradova. Jedino sto mi je zasmetalo jeste sto mi je tesko zamisliti danasnje Bosnjake da ga eksponiraju (muslimani sa krizarskom zastavom
), zbrka brate dragi....ali priznajem Bosna i jeste posebna jer se samo tu spaja nespojivo i sve ispreplice.
I mene Austrija podsjeti na Australiju pa to nisu iste države xD[/quote]
U oba slucaja podloga je zastava Sv. Georgija, ali priznajem to nije nista neobicno jer je taj simbol bio rasprostanjen sirom srednjevjekovne Evrope i danas se nalazi na grbovima mnogih gradova. Jedino sto mi je zasmetalo jeste sto mi je tesko zamisliti danasnje Bosnjake da ga eksponiraju (muslimani sa krizarskom zastavom
- japin_mutapi
#111 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
zbunjen si ...Kolovrat wrote:
I mene Austrija podsjeti na Australiju pa to nisu iste države xD
uzmi šečera ivode
- duh_sa_sjekirom
#112 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Logika i kutura komuniciranja i nisu ti baš jača strana, što je usko povezano sa nivoom inteligencije i kućnim odgojem...Možda bi dobro bilo da u svoj dnevni raspored uvrstiš i seksualne aktivnosti, čisto radi smirivanja hormona i poboljšanja mentalnog zdravlja, premda bi najbolje bilo da se uhvatiš knjige...borcanin wrote:Dobro, nisam. U balkanskim ratovima moj pradedo je izgubio 4 brata, koji su branili svoje kuce i imanja,na strani Turske, Moj dedo je izgubio 3 sina i 3 brata u 2. svjetskom ratu isto kada su branili svoje zivota i imanja, bili su iskljucivo islamski ratnici koji su oteli oruzje ustasama i branili se od cetnika, u ovom sad ratu moj stari i 3 amidza svi su bili na prvoj liniji, amidza i stari su mi ranjeni u ovom zadnjem ratu, sreca niko nije poginuo ali sam izgubio dosta rodbine,,, na kraju ce mi doci debili koji ce mi govoriti ko sam i sta sam... Itekako dobro znam ko sam.. I ja cu braniti zivote svojih najmilijih i imanje ako dodje do toga, i bicu muslimanski ratnik a ne neki nacionalisticki. Eto nisam Bosnjak, i kada bude popis stanovnistva necu se izjasniti kao Bosnjak, nego ako bude druga mogucnost, mozda kao ostali ili radije kao Srbin muslimanske vjeroispovijesti bas zbog takvih kao ti.... A da znate da ce vam se multikulti obiti o glavu i sada da Turska dodje da osvoji Bosnu, prikljucio bi im se bez jedne rijeci,, ali samo zbog vas takvih.duh_sa_sjekirom wrote:Budi ljubazan pa izbriši ovu tvrdnju u svom postu, da ne bi dalje sam sebe uvaljivao u kontradikciju.borcanin wrote: Bosnjak sam, Otomansko carstvo ne smatram okupatorom. Moji su na kosovu pobijedili a ne izgubili. Nikada djetetu necu dati ime Vlatko ili Tvrtko. Protiv toga sam da ja zarad neke imaginacije kao sto je drzava ili nacija mijenjam svoju vjeru, svoj umet, svoju historiju. Na nisanima mojih rahmetli predaka su natpisi na perzijskom jeziku i to je ono sto sam svojim ocima vidio, ono sto nije imaginacija i niko od njih se nije zvao Tvrtko ili Vlatko, dakle za to ne postoje pisani dokazi. Ja nikada necu prihvatiti da mi neko oduzima moju historiju i da mi svoju podmece.... Ako bi u buducnosti i postojala takva ideja, znajte da bi moralo doci do podjele Bosnjaka na ove koji misle kao ja i one koji misle suprotno... Ideja jeste utopijska, to si dobro rekao.
Ne možeš se izjasniti da si Marsovac pa onda dokazivati da Mars ne postoji niti je ikad postojao.
Tvoja lična stvar je kako se izjašnjavaš, ali ti očito nisi razgraničio šta je vjera a šta nacija. Možda bi tvoje pisanje i imalo smisla da si se na početku izjasnio kao Turčin a ne kao Bošnjak. Ja sam ti samo ukazao na kontradiktorne postavke u tvom pisanju.
A to za multi kulti...
- Kolovrat
#113 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Prošle godine su ga Bošnjaci eksponirali na obilježavanju bitke kod Bileće - http://www.klix.ba/vijesti/bih/znate-li ... /110827088fakat wrote:U oba slucaja podloga je zastava Sv. Georgija, ali priznajem to nije nista neobicno jer je taj simbol bio rasprostanjen sirom srednjevjekovne Evrope i danas se nalazi na grbovima mnogih gradova. Jedino sto mi je zasmetalo jeste sto mi je tesko zamisliti danasnje Bosnjake da ga eksponiraju (muslimani sa krizarskom zastavomfakat wrote:[quote="Kolovrat"
imaš ti oči?
I mene Austrija podsjeti na Australiju pa to nisu iste države xD), zbrka brate dragi....ali priznajem Bosna i jeste posebna jer se samo tu spaja nespojivo i sve ispreplice.
- borcanin
#114 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
U Tursku ce me morati mrtvog odnijeti, dodji pa me iseli. Ne mozes biti musliman a govoriti da je tvoja vojska ona koja je protiv islama. Sultan Fatih je u rijecima Muhameda s.a.v.s emir nad emirima i njegova vojska je junacka, isti taj emir nad emirima je osvojio i Bosnu i donio islam u nju, i kao musliman nemas pravo i grijesis se da te upozorim da osporavas tog sultana. Moje rodbine je dosta u Turskoj i zbog takvih kao ti sto ce zapadu prodati i din i ostalo su izgubili svoje posjede na koje su naseljeni bas ovi tvoji Milan i Ivan koji su nas sada nagurali na 24% 27% ne znam koliko posto. Nista nemam protiv Ivana i Milana koji se nisu mjesali u rat ili cak bili na nasoj strani, zna se na kog mislim. A mene ce takvi kao ti morati! na silu pokusati istjerati u Tursku.amazonski_mister_no wrote:a sto bi se Bosnjak selio u Tursku ?dinobjelave wrote:ovaj gore "bosnjak" sto rece da je njegova vojska pobijedila na kosovu nek se seli u tursku.ja se sjecam da jos samo cetnici Bosnjake tjeraju u Tursku govoreci im da se sele odakle su dosli...
-
LjubiBrat
#115 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
pa koji ces q u turskoj, idi u saudijsku arabiju ako vec pricas o islamu 
- borcanin
#116 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
a zasto bih?LjubiBrat wrote:pa koji ces q u turskoj, idi u saudijsku arabiju ako vec pricas o islamu
- borcanin
#117 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
duh sa sjekirom@ Eki, a ti si neki psiholog ili si neko ko je kompetentan da ocjenjujes nekoga? Ili si mozda grande mozak i iznad mene si, pa imas sposobnost da konvertujes neciji intelekt u ocjenu? Nacija je izmisljena, vjera je istina. Zar moram da mislim kao ti da bih bio pametan. Svoje ocjene zadrzi za sebe, jer ti iste nisam trazio. Ako imas nesto da kazes sto ce biti neka cinjenica kojom ces osporiti moj stav reci. Ako Srbin po naciji i narodnosti i svemu, i Hrvat po narodnosti i naciji i svemu ima pravo da osporava BiH, zasto ja ne mogu, ja imam vise prava da je osporavam nego oni.
-
korisnik09
#118 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
borcanin wrote: U Tursku ce me morati mrtvog odnijeti, dodji pa me iseli. Ne mozes biti musliman a govoriti da je tvoja vojska ona koja je protiv islama. Sultan Fatih je u rijecima Muhameda s.a.v.s emir nad emirima i njegova vojska je junacka, isti taj emir nad emirima je osvojio i Bosnu i donio islam u nju, i kao musliman nemas pravo i grijesis se da te upozorim da osporavas tog sultana. Moje rodbine je dosta u Turskoj i zbog takvih kao ti sto ce zapadu prodati i din i ostalo su izgubili svoje posjede na koje su naseljeni bas ovi tvoji Milan i Ivan koji su nas sada nagurali na 24% 27% ne znam koliko posto. Nista nemam protiv Ivana i Milana koji se nisu mjesali u rat ili cak bili na nasoj strani, zna se na kog mislim. A mene ce takvi kao ti morati! na silu pokusati istjerati u Tursku.
Dobro pametnjakovicu a zasto nda Turci ne slave arape? Zasto su Turci i arapi ratovali u 18. i 19. vijeku? Zasto su arapi nabijali Turke na kolac zajedno sa Englezima ako je to Otomansko carstvo bilo Emir nad Emirima?
Nije li Ataturk rekao:" Biti Turcin je veca casto od biti musliman" i nije li rekao:" Islam je vise vjere arapa." On je to rekao upravo zato sto je sam vidio rezultat "muslimansko arapskog bratsva" jer je bio ucesnik bitke u kojoj su Turci ubijani.
I na kraju zasto su i Turci ubijali arape i zive ih spaljivali kada su se arapi botili za nezavisnot? Kako to da je Ataturk kada je oslobodio Tursku pobio nekoliko hiljada takvih poput tebe jer su pricali o Islamima i o Emirima nad Emirima? Covijek je ih zaista poredao pored jame (ili njegov general Kublay) i porokao ih je i zakopao jamu. Da nebude zabune to su Turci radili sa svim neprijateljima nacije ne samo sa Islmaistim vec i sa Armenima i Kurdima i drugima. Grke su u more otjerali recimo (bukvalno ih pobili na plazi na hiljadama).
- Kolovrat
#119 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Da je sad 1463. godina, nadiru Osmanlije u Bosnu.. na čiju bi stranu stao - svojih pradjedova, Bošnjana, koje vodi Stjepan Tomašević, ili okupatora, Osmanlija, koje vodi sultan Mehmed Fatih?borcanin wrote: U Tursku ce me morati mrtvog odnijeti, dodji pa me iseli. Ne mozes biti musliman a govoriti da je tvoja vojska ona koja je protiv islama. Sultan Fatih je u rijecima Muhameda s.a.v.s emir nad emirima i njegova vojska je junacka, isti taj emir nad emirima je osvojio i Bosnu i donio islam u nju, i kao musliman nemas pravo i grijesis se da te upozorim da osporavas tog sultana. Moje rodbine je dosta u Turskoj i zbog takvih kao ti sto ce zapadu prodati i din i ostalo su izgubili svoje posjede na koje su naseljeni bas ovi tvoji Milan i Ivan koji su nas sada nagurali na 24% 27% ne znam koliko posto. Nista nemam protiv Ivana i Milana koji se nisu mjesali u rat ili cak bili na nasoj strani, zna se na kog mislim. A mene ce takvi kao ti morati! na silu pokusati istjerati u Tursku.
- borcanin
#120 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Pa ja sam bas protiv Ataturka. To je jedan od zacetnika sekularizma u islamskom svijetu, i to je antiislamski. Uzimas u obzir arape, koji su kao ovi neki danasnji kojima je ovosvjetsko bogatstvo vaznije od vjere i umeta, ni ataturk ni oni nisu muslimani niti su na mojoj strani.korisnik09 wrote:borcanin wrote: U Tursku ce me morati mrtvog odnijeti, dodji pa me iseli. Ne mozes biti musliman a govoriti da je tvoja vojska ona koja je protiv islama. Sultan Fatih je u rijecima Muhameda s.a.v.s emir nad emirima i njegova vojska je junacka, isti taj emir nad emirima je osvojio i Bosnu i donio islam u nju, i kao musliman nemas pravo i grijesis se da te upozorim da osporavas tog sultana. Moje rodbine je dosta u Turskoj i zbog takvih kao ti sto ce zapadu prodati i din i ostalo su izgubili svoje posjede na koje su naseljeni bas ovi tvoji Milan i Ivan koji su nas sada nagurali na 24% 27% ne znam koliko posto. Nista nemam protiv Ivana i Milana koji se nisu mjesali u rat ili cak bili na nasoj strani, zna se na kog mislim. A mene ce takvi kao ti morati! na silu pokusati istjerati u Tursku.
Dobro pametnjakovicu a zasto nda Turci ne slave arape? Zasto su Turci i arapi ratovali u 18. i 19. vijeku? Zasto su arapi nabijali Turke na kolac zajedno sa Englezima ako je to Otomansko carstvo bilo Emir nad Emirima?
Nije li Ataturk rekao:" Biti Turcin je veca casto od biti musliman" i nije li rekao:" Islam je vise vjere arapa." On je to rekao upravo zato sto je sam vidio rezultat "muslimansko arapskog bratsva" jer je bio ucesnik bitke u kojoj su Turci ubijani.
I na kraju zasto su i Turci ubijali arape i zive ih spaljivali kada su se arapi botili za nezavisnot? Kako to da je Ataturk kada je oslobodio Tursku pobio nekoliko hiljada takvih poput tebe jer su pricali o Islamima i o Emirima nad Emirima? Covijek je ih zaista poredao pored jame (ili njegov general Kublay) i porokao ih je i zakopao jamu. Da nebude zabune to su Turci radili sa svim neprijateljima nacije ne samo sa Islmaistim vec i sa Armenima i Kurdima i drugima. Grke su u more otjerali recimo (bukvalno ih pobili na plazi na hiljadama).
- borcanin
#121 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Ne znam sta bi bilo kad bi bilo, niti je to bitno. Ali sada i ovdje je Mehmed Fatih vodja kojeg smatram da je bio ispravan. Ako smatras da je Stjepan Tomasevic na pravoj strani, zasto si vjeru tudjinsku prihvatio? A kada si je vec prihvatio, zasto protiv nje govoris? "Zar nisi siroče bio*, pa ti je On utočište pružio,Kolovrat wrote:Da je sad 1463. godina, nadiru Osmanlije u Bosnu.. na čiju bi stranu stao - svojih pradjedova, Bošnjana, koje vodi Stjepan Tomašević, ili okupatora, Osmanlija, koje vodi sultan Mehmed Fatih?borcanin wrote: U Tursku ce me morati mrtvog odnijeti, dodji pa me iseli. Ne mozes biti musliman a govoriti da je tvoja vojska ona koja je protiv islama. Sultan Fatih je u rijecima Muhameda s.a.v.s emir nad emirima i njegova vojska je junacka, isti taj emir nad emirima je osvojio i Bosnu i donio islam u nju, i kao musliman nemas pravo i grijesis se da te upozorim da osporavas tog sultana. Moje rodbine je dosta u Turskoj i zbog takvih kao ti sto ce zapadu prodati i din i ostalo su izgubili svoje posjede na koje su naseljeni bas ovi tvoji Milan i Ivan koji su nas sada nagurali na 24% 27% ne znam koliko posto. Nista nemam protiv Ivana i Milana koji se nisu mjesali u rat ili cak bili na nasoj strani, zna se na kog mislim. A mene ce takvi kao ti morati! na silu pokusati istjerati u Tursku.
i za pravu vjeru nisi znao, pa te je na Pravi put uputio".
Ako bih razmisljao logikom, koju ti potenciras, sada bih sa krstom na sedzdu padao. Estagfirullah
-
LjubiBrat
#122 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
zato sto turska ima veze sa islamom kao i bosnaborcanin wrote:a zasto bih?LjubiBrat wrote:pa koji ces q u turskoj, idi u saudijsku arabiju ako vec pricas o islamu
- Kolovrat
#123 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
http://www.jagomir.ba/borcanin wrote:Ne znam sta bi bilo kad bi bilo, niti je to bitno. Ali sada i ovdje je Mehmed Fatih vodja kojeg smatram da je bio ispravan. Ako smatras da je Stjepan Tomasevic na pravoj strani, zasto si vjeru tudjinsku prihvatio? A kada si je vec prihvatio, zasto protiv nje govoris? "Zar nisi siroče bio*, pa ti je On utočište pružio,Kolovrat wrote:Da je sad 1463. godina, nadiru Osmanlije u Bosnu.. na čiju bi stranu stao - svojih pradjedova, Bošnjana, koje vodi Stjepan Tomašević, ili okupatora, Osmanlija, koje vodi sultan Mehmed Fatih?borcanin wrote: U Tursku ce me morati mrtvog odnijeti, dodji pa me iseli. Ne mozes biti musliman a govoriti da je tvoja vojska ona koja je protiv islama. Sultan Fatih je u rijecima Muhameda s.a.v.s emir nad emirima i njegova vojska je junacka, isti taj emir nad emirima je osvojio i Bosnu i donio islam u nju, i kao musliman nemas pravo i grijesis se da te upozorim da osporavas tog sultana. Moje rodbine je dosta u Turskoj i zbog takvih kao ti sto ce zapadu prodati i din i ostalo su izgubili svoje posjede na koje su naseljeni bas ovi tvoji Milan i Ivan koji su nas sada nagurali na 24% 27% ne znam koliko posto. Nista nemam protiv Ivana i Milana koji se nisu mjesali u rat ili cak bili na nasoj strani, zna se na kog mislim. A mene ce takvi kao ti morati! na silu pokusati istjerati u Tursku.
i za pravu vjeru nisi znao, pa te je na Pravi put uputio".
Ako bih razmisljao logikom, koju ti potenciras, sada bih sa krstom na sedzdu padao. Estagfirullah
- borcanin
#124 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Dobro, dobro intelektualci i proBosnjakisti, vidjecemo ko ce se zadnji smijati. Vidjecemo kako cete te Ivane i Milane natjerati da budu Bosnjaci. Vidjecemo koliko ce se taj vas praznik, ta bitka kod Bilece slavit i vidjecemo dokle cete tako dogurat.. Nikad vam bolan Srbin nece biti Bosnjak ili nacionalno Bosanac, nit Hrvat, nit ce vam onaj ko je u ovom ratu puno toga izgubio svu tu corbu posrkat. Niti cete muslimana porijeklom iz Bosne natjerat da mrzi Fatiha i osmanlije i islam... Sve su to samo bajke, a vi mislite da su drugi smijesni, a ko se zadnji smije najsladje se smije. Lijep pozdrav
www.istina.ba
www.istina.ba
-
JamiJami1
#125 Re: Bitka kod Bileće 27.08.1388.-2012. - bitnost za dašnjicu
Borcanine previse je ovo komplikovano za tebe. Odraz nacionalista jeste da negiraju postojanje drugih. Tako u Turskoj MHP partija (koja je dobila 15% glasova na zadnjim izborima) negira da su Kurdi narod. Isto tako je Turski CHP uveo zakon prije 60 godina da svaki Bosnjak, Srbin ili Grko mora da se odrekne svojeg Bosnjackog ili Slavenskog prezimena i primi Tursko. Kada neki Bosnjak kaze:"Svi smo mi Bosnjaci razlicitih vjera" to neznaci da on zaista misli da je to tako danas u praksi ili da ce se Srbi ili Hrvati vratiti svome imenu; vec na taj nacin negira da postoje Srbi i Hrvati u Bosni.borcanin wrote:Dobro, dobro intelektualci i proBosnjakisti, vidjecemo ko ce se zadnji smijati. Vidjecemo kako cete te Ivane i Milane natjerati da budu Bosnjaci. Vidjecemo koliko ce se taj vas praznik, ta bitka kod Bilece slavit i vidjecemo dokle cete tako dogurat.. Nikad vam bolan Srbin nece biti Bosnjak ili nacionalno Bosanac, nit Hrvat, nit ce vam onaj ko je u ovom ratu puno toga izgubio svu tu corbu posrkat. Niti cete muslimana porijeklom iz Bosne natjerat da mrzi Fatiha i osmanlije i islam... Sve su to samo bajke, a vi mislite da su drugi smijesni, a ko se zadnji smije najsladje se smije. Lijep pozdrav
http://www.istina.ba