Biseri iz izborne kampanje

Post Reply
amrica

#126 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by amrica »

Gojko B je king, oduvijek bio. Zbog njega i jos nekoliko slicnih Oslobodjenje su Novine, a havaz samo ispisan sareni papir.
lopta

#127 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by lopta »

Jasta su, jedan novinar cini cijeli medij, u pravu si. :oops:
vjesticanametli

#128 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol: :lol: :lol: koji debili :lol: sad nije 100 % BiH vec 100 % Evropa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :lol: :lol: :lol: haris krmak vodi ovce u ojropu :lol: :lol: :lol:
don vito

#129 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by don vito »

lopta wrote:Prvo bih pitao iz kojih novina je ovo o blacenju(moram reci sramotnom) kantonalne TvSa? Dani?
Citaj, Zvonko Maricu, alias Bajrame Demici, citaj kolumne najboljeg bh. novinara Senada Avdica, pa ces znati da pise za Slobodnu Bosnu. A, ako ti se ne svidja sto Vas neko "blati", onda sidji sa budzeta Kantona Sarajevo, osnuj privatnu televiziju svojim parama i niko nece imati pravo da kritikuje sto ste Semihin i Tajin TV bilten.
macan prvi

#130 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

kekec wrote:Image

:D ;-)
:thumbup:
macan prvi

#131 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

Zox wrote:
macan prvi wrote:
Zox wrote:A ovaj lik sto ima "kljuc"? Meni je ovo sve zakon. Kljuc ZA DOBRE STVARI a katanac ZA LOSE STVARI, i to bez zareza. PA MOZE LI TO MALO UOPSTENIJE? KAKVE dobre i lose stvari? Sta su tebi dobre a sta lose stvari?
To zna glasacko tijelo ukljucujuci sve ucenike prvog i drugog razreda osnovnih skola. 8-)
Zavisi, nekome je, recimo, sekularizacija dobra, a nekom losa... I milion nekih drugih primjera. Zavisi od aspekta, zar ne?
Ma naravno, slazem se u potpunosti... Stvar je u tome sto se u predizborno vrijeme izbacuju parole na mentalnom nivou ucenika osnovne skole (zato ih i spominjem) koje su upravo zato tu da bi imale rastezljivo znacenje, a u sustini su samo magla, i nista vise. :roll:
macan prvi

#132 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

elSaik wrote:Moji biseri... bilo mi dosadno... :roll:

Image

Image
BRAVO! :thumbup: :)
JThomas

#133 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by JThomas »

legendo_moja wrote:
DaysleepeR wrote:
Hamdija je krajišnik a krajišnici imaju popularnu izreku "Selam Alejkum imal' pivi?" :D

prema tome...

u krajini svi selamaju ali i cugaju, za njih sasavim normalno
:D :D :D
Ovo je definicija krajišnika.
oplakah :lol:

naglasak je na pivI :lol:
macan prvi

#134 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

illuminated wrote:Evo nesto sto je malo offtopic ali vrijedi procitati. Bilo meni doslo da se prijavim da ovo isprobam.

Gojko Beric

Samo prazna obećanja

(...) Ova priča nam dođe kao utjeha - nisu samo naši birači naivni. Priglupog svijeta ima svugdje. Ali, postoji tu ipak bitna razlika. Dok bi na sljedećim izborima Bojčev teško dobio više od hiljadu glasova nekih uvrnutih Bugara, političke laži i obmane u Bosni i Hercegovini prolaze na svakim izborima. Građani često glasaju za kandidate koji su ih u prethodnom mandatu prevarili, ne ispunivši nijedno od datih obećanja. Trijumf izopačene logike! Ili, tim koji gubi - ne mijenja se.

Paradigma tog mazohističkog izbora je Haris Silajdžić, tvorac čuvene parole “BiH sto posto“, koja mu je širom otvorila vrata Predsjedništva BiH. Kad je nakon nekog vremena postalo jasno da od toga nema ništa, tačnije - da je samo Milorad Dodik imao koristi od Silajdžićevog obećanja, po Sarajevu su počeli osvanjivati grafiti “Haris - izdaja sto posto“. Međutim, to još ne znači da će 5. oktobra birači kazniti njegovu stranku. Nepokolebljive Harisove pristalice i dalje misle da je on pametan i sposoban političar.

(...) Samo što tu postoji i druga polovica istine - u zemljama s razvijenom demokratijom političare lažove čeka kazna na izborima. (...)
Primjer: u zemlji Njemackoj :D ima savezna pokrajina po imenu Hessen, s Frankfurtom kao najvecim gradom. U toj saveznoj pokrajini na vlast je 1999. suptilnom (ali opet jasnom) kampanjom protiv stranaca - na finoj granici ksenofobije - dosao izvjesni Roland Koch (stranka demokrscana, CDU). Politicki analiticari tvrde da on ni ne bi dosao na vlast jer je prijasnja vlada predvodena socijaldemokratima imala velike uspjehe da nije iskoristio tu populisticku notu u izbornoj kampanji (populizam... na koga vas podsjeca? :roll: ).
2003. izbore Koch je izbore dobio bez problema jer su socijaldemokrati (koji su sa Strankom zelenih cinili vlast na saveznom nivou) imali velike probleme zbog reformi koje su provodili.
Ali: 2008. Kochu se stolica trese dobrano jer su ljudi uvidjeli da njegov stil - ali i supstanca - vladanja nisu u redu. I sta se dogada? Koch ponovo krece u kampanju protiv stranaca - ovaj put jos otvorenije nego 1999. - i GUBI IZBORE :!: I ne samo to, njegova desnicarska politika je izazvala takav politicki pomak ulijevo (njegova stranka je izgubila za njemacke uslove kataklizmickih 12% na tim izborima!) da se sada, po prvi put od postanka moderne Njemacke u jednoj zapadnonjemackoj pokrajini razmislja o vladi koja bi se u parlamentu oslanjala na podrsku reformiranih komunista.
Dakle, nije ni u zapadnim zemljama nemoguce (u ponekim zemljama ni neuobicajeno :roll: a o Bugarskoj da ni ne govorim :D ) da se dogode takva politicka skretanja gdje ne treba, ali se biracko tijelo ipak koriguje.
Ja ipak smatram da ce se i u BiH isto dogoditi, prije ili kasnije...
Banksy

#135 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Banksy »

Manje je bisera nego inače, to je dobro. Lokalni izbori su 'manje važni' a i ramazan je pa se svi, valjda, suzdržavaju. :D

ACIPS-ov biser na naslovnici portala - opštinska vlast je odgovorna za privredu :? ekonomiju :? radna mjesta :? obrazovanje :? socijalnu politiku :?

:-) :roll:
lopta

#136 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by lopta »

don vito wrote:najboljeg bh. novinara Senada Avdica, pa ces znati da pise za Slobodnu Bosnu. A, ako ti se ne svidja sto Vas neko "blati", onda sidji sa budzeta Kantona Sarajevo, osnuj privatnu televiziju svojim parama i niko nece imati pravo da kritikuje sto ste Semihin i Tajin TV bilten.
:lol: :lol: :lol:

Cek cek, to je onaj novinar sto na sva usta blati Avaz i Fahru, a na drugoj strani tog blacenja stoji reklama Avazovog restorana i hotela. Ja principa u pm. :lol: :lol: :lol:

Iako nije tema, kantonalna TV je u odnosu BHT i FTV nebo i zemlja. Ne znam samo kakav je problem sto je na budzetu Kantona Sarajevo(btw budzetu koji je skoro jednak drugom entitetu), pa nego na cemu ce biti, radi se o gradskoj/drzavnoj instituciji, normalno da ce biti na budzetu. Nisi ti jedini stanovnik Kantona Sarajevo, pa da se ti samo pitas o istom. ;) A ako nisi znao i FTV, a time i BHT je na drzavnom, odnosno entitetskom budzetu, pa mi reci kakva je razlika? Pretplatu ti ne uzima TVSA, nego FTV(kao i RTRC u rs), gdje mi treba rjecnik da pogledam dnevnik.
Koliko tebi licno iz dzepa ide u TVSA, a koliko u FTV/BHT?
zlatiborka

#137 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by zlatiborka »

Umjetnik a wrote:
Fair Life wrote:Image
tačno je da se ne vidi Ali-pašina džamija, ako gledaš ispred druge gimnazije, ali nekoliko metara niže i eto te
ovo nije meni uopšte smiješno, osim zadnje rečenice, što jes jest :lol: :lol: :lol:
ali nemožeš ti to objasniti komunjarama, koji još imaju sliku tite u sobi

p.s.
je li ovo iz dana :x
Ma sta je to ona krila da posti kad je bila omladiniski aktivista u komunistickoj pariji? :lol:

Moze li neko biti obicni clan KPJ, a kamo li istaknuti clan u sekretarijatu te iste KP i istovremeno postiti? :lol:

Bar da suti i ne baljezga, ko je pita da li je postila za Titova i komunisticka vakta.....sto se ofira i sramoti kad laze, vazno je da sada posti i velika je vjernica i brizna gradonacelnica i majka naseg grada, ostalo nije nista vazno...... :x :x

Suti ba Semke, ne provaljuj se, ima jos raje koja pamte ta vremena i sta su pojedini clanovi KPJ radili po srednjim skolama, narocito gimnazijama, denuncirali prave ucenike vjernike koji su postili i ismijavali ih, da, to su mnogi radili, nazalost..... :mrgreen:

....i tako se penjali na vise pozicije u skoli, poslije na fakultetu i dobivali prestizna radna mjesta koja nisu bila dostupna obicnim clanovima KPJ, a pogotovu ne vjernicima bilo koje vjere..... :x

Ovo je narocito bilo izrazeno na fakultetima drustvenih nauka (pravni, politicki, zurnalistika, sociologija itd.)

Nije se moglo zaposliti na sudu ako nisi clan KPJ (to znam za najmanje troje vjernika koji su morali postati clanovi KP da bi se zaposlili), a sada su oni veci vjernici od onih ismijavanih i proganjanih u osnovnim i srednjim skolama.....

Fuj, fuj, to je sve sto imam reci, sada nam ti isti kroje sudbinu i upravljaju nasim zivotima...... :x
Umjetnik a

#138 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Umjetnik a »

Fair Life wrote:Image
a šta je ovdje smiješno
don vito

#139 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by don vito »

lopta wrote:Cek cek, to je onaj novinar sto na sva usta blati Avaz i Fahru, a na drugoj strani tog blacenja stoji reklama Avazovog restorana i hotela. Ja principa u pm. :lol: :lol: :lol:
Trziste oglasavanja, sta ces. Ne moze nikome zabraniti da se oglasava kod njega u novini, cak ni Turistickoj zajednici Kantona Sarajevo. A kud ces vece principijelnosti nego kad covjek napada one koji se oglasavaju kod njega, tj. indirektno mu daju hljeb. Sta je po tebi principipijelnost? Podanicko novinarstvo Kantonalne TV prema kantonalnim politicarima koji im daju pare iz budzeta? Jok, krivo su te ucili.
Ne znam samo kakav je problem sto je na budzetu Kantona Sarajevo(btw budzetu koji je skoro jednak drugom entitetu), pa nego na cemu ce biti, radi se o gradskoj/drzavnoj instituciji, normalno da ce biti na budzetu.
Problem je sto nisu servis u sluzbi gradjana kantona nego vladajucih politicara, danas SDA/SBiH, sutra ako SDP pobijedi i njima ce lizati m.da
Problem je sto se za televiziju koja ima gledanost malo vecu od Studija 99 izdvaja skoro 5 miliona maraka (nasih para) godisnje koji bi se mogli pametnije uloziti u neke druge svrhe. A posto im je takva gledanost niko ne zeli da se oglasava na ovom propagandistickom kanalu pa im je prihod marketinga ravan nuli za razliku od Hayata i pogotovo FTV.
A ako nisi znao i FTV, a time i BHT je na drzavnom, odnosno entitetskom budzetu, pa mi reci kakva je razlika? Pretplatu ti ne uzima TVSA, nego FTV(kao i RTRC u rs), gdje mi treba rjecnik da pogledam dnevnik.
Koliko tebi licno iz dzepa ide u TVSA, a koliko u FTV/BHT?
Greska, prihod od pretplate nije isto sto i pare iz budzeta. Federalna TV kao najgledanija TV u drzavi krvavo zaradi samo od marketinga 17 miliona maraka godisnje i uporedi to sa parazita sa kantonalne koji imaju 4-5 miliona bez da se oznoje. Za sva tri javna emitera ukupno godisnje placam 72 KM pretplate od cega 36 KM ide BHT1, a po 18 maraka Federalnoj TV i RTVRS. Kada izracunam koliko godisnje uplatim u kantonalni budzet i to uporedim sa raspodjelom budzeta, ispada da me slikanje Semihe Borovac, Samira Silajdzica i Denisa Zvizdica kosta vise nego sva tri javna emitera u BiH.
Umjetnik a

#140 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Umjetnik a »

don vito wrote:
lopta wrote:Prvo bih pitao iz kojih novina je ovo o blacenju(moram reci sramotnom) kantonalne TvSa? Dani?
Citaj, Zvonko Maricu, alias Bajrame Demici, citaj kolumne najboljeg bh. novinara Senada Avdica, pa ces znati da pise za Slobodnu Bosnu. A, ako ti se ne svidja sto Vas neko "blati", onda sidji sa budzeta Kantona Sarajevo, osnuj privatnu televiziju svojim parama i niko nece imati pravo da kritikuje sto ste Semihin i Tajin TV bilten.
ooo senade jes to ti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
don vito

#141 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by don vito »

Umjetnik a wrote:
don vito wrote:
ooo senade jes to ti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Volio bih da jesam, ali nazalost nisam. Mogu ja pive puno popit, ali ni blizu ko Senad. A sto mi je najvise zao, ne znam tako fino perom razvaljivati bagru iz SDA i SBiH, ali i njihove koalicione partnere iz HDZ, HDZ1990, SDS i SNSD ko sto to radi Senad. (Pogledati kako je demaskirao lazi bivse komunisticke i sindikalne cinovnice, nekadasnje sefice kabineta Raifa Dizdarevica, danas 100-postotne vjernice Semihe Borovac).
macan prvi

#142 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

S topica "100% Evropa"...
komeba wrote:Prvo sam mislio da je zajebancija kada sam cuo ljude da govore da je slogan SBiH "100% Evropa".Nisam mogao vjerovati da ce upotrijebiti taj slogan 100% ponovo nakon blamaze sa proslih izbora kada nijedno 100% obecanje nisu ispunili.Hodam gradom i vidim plakate na svakom koraku "SBiH-100% Evropa" i umirem od smijeha.Pa opstine gdje vlada SBiH su 100% Afrika i prosto mi je nevjerovatno da oni obecavaju Evropu.Jednostavno mi nije jasno ko moze pasti na tu parolu i ponovo glasati za SBiH.
Ako ima neko od glasaca SBiH da mi objasni ovu parolu i da mi objasni zasto ce glasati za tu stranku.
:shock: :shock: :shock:
vjesticanametli

#143 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by vjesticanametli »

pa to sada znaci da ce i ojropu pokrasti 100 %
Lada

#144 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Lada »

DaysleepeR wrote: Hamdija je krajišnik a krajišnici imaju popularnu izreku "Selam Alejkum imal' pivi?" :D

prema tome...

A "piva" može biti i bezalkoholna. Legenda kaže da je jedan reis prilikom isprobavanja bezakoholnog piva domaće produkcije izjavio "Vidi ga, šmeka isto kao Laško" :D

Sidran jest biser, kako kandidat u općini Centar kad živi u Goraždu? Kako to može? :shock:
Abacija

#145 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Abacija »

Lada wrote:
DaysleepeR wrote: Hamdija je krajišnik a krajišnici imaju popularnu izreku "Selam Alejkum imal' pivi?" :D

prema tome...

A "piva" može biti i bezalkoholna. Legenda kaže da je jedan reis prilikom isprobavanja bezakoholnog piva domaće produkcije izjavio "Vidi ga, šmeka isto kao Laško" :D

Sidran jest biser, kako kandidat u općini Centar kad živi u Goraždu? Kako to može? :shock:
Jel'de i Sidran voli te bezalkoholne? :-)
DM-1975

#146 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by DM-1975 »

Vidjoh u RS postavili plakate od one stranke SNDS ili kako vec Dodikove, ne znam sto je tako ne zovu
Parola "SRPSKA KUCA", hocel' mi neko molim vas objasnit sta to znaci
Lada

#147 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Lada »

Abacija wrote:
Lada wrote: A "piva" može biti i bezalkoholna. Legenda kaže da je jedan reis prilikom isprobavanja bezakoholnog piva domaće produkcije izjavio "Vidi ga, šmeka isto kao Laško" :D

Jel'de i Sidran voli te bezalkoholne? :-)
Ne treba to njemu, ima on dozvolu ;-)
lopta

#148 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by lopta »

don vito wrote:
lopta wrote:Cek cek, to je onaj novinar sto na sva usta blati Avaz i Fahru, a na drugoj strani tog blacenja stoji reklama Avazovog restorana i hotela. Ja principa u pm. :lol: :lol: :lol:
Trziste oglasavanja, sta ces. Sta je po tebi principipijelnost?
:lol: Ma da trziste, samo daj para, taman guzicu prodao, kao i svaki novinar u BiH.
Pricati o kriminalnim radnjama jedne osobe, a onda uzimati te iste pare, sigurno nije.
don vito wrote:Problem je sto nisu servis u sluzbi gradjana kantona nego vladajucih politicara, danas SDA/SBiH, sutra ako SDP pobijedi i njima ce lizati m.da
Problem je sto se za televiziju koja ima gledanost malo vecu od Studija 99 izdvaja skoro 5 miliona maraka (nasih para) godisnje koji bi se mogli pametnije uloziti u neke druge svrhe. A posto im je takva gledanost niko ne zeli da se oglasava na ovom propagandistickom kanalu pa im je prihod marketinga ravan nuli za razliku od Hayata i pogotovo FTV.
I ja sam stanovnik ovoga grada kao i ti i smatram da je TVSA u zadnjih godinu-dvije napravila izuzetan pozitivan pomak i da je itekako u sluzbi gradjana Kantona Sarajevo. Narocito bih se osvrnuo na nezaboravljanje ratnog perioda, a pozitivnog pomaka ima i u drugim sferama programa. Nezadovoljan sam filmskim programom i smatram da je nekvalitetan, kao i one ''live emisije'' cini mi se proslog mjeseca, koje su bile lose. Nemam osjecaj da su servis nijedne od tri spomenute stranke. Dakle ti imas svoje misljenje, ja svoje i to je ok, medjutim ne mozes generalizovati nesto samo zbog tvog misljenja.
don vito wrote:Greska, prihod od pretplate nije isto sto i pare iz budzeta. Federalna TV kao najgledanija TV u drzavi krvavo zaradi samo od marketinga 17 miliona maraka godisnje i uporedi to sa parazita sa kantonalne koji imaju 4-5 miliona bez da se oznoje. Za sva tri javna emitera ukupno godisnje placam 72 KM pretplate od cega 36 KM ide BHT1, a po 18 maraka Federalnoj TV i RTVRS. Kada izracunam koliko godisnje uplatim u kantonalni budzet i to uporedim sa raspodjelom budzeta, ispada da me slikanje Semihe Borovac, Samira Silajdzica i Denisa Zvizdica kosta vise nego sva tri javna emitera u BiH.
Naravno da prihod od pretplate nije isto sto i pare iz budzeta, ali konkretno pitanje sam ti postavio. Javni emiteri koji su realno dno dna od televizija i koje otvoreno staju na stranu politickih partija(ne razumijem samo kako optuzujes za to tvsa, a ne optuzujes recimo ftv ili rtrc) i uzimaju ti 6km mjesecno, odnosno 72km godisnje. Televizija Kantona Sarajevo ti ne uzima nista. Nije budzet jedan racun, pa da se iz njega isplacuje sve. Ti u budzet dajes pare za nesto sto i potrosis, a ne koje ti neko uzima bez razloga, a FTV ti iste pare uzima bez razloga. Jos gora stvar, je sto placas i televiziju rtrc, na kojoj mi javno recimo kazu da smo sami sebe ubijali na Markalama ili da u Srebenici nije bilo genocida. Kada tome jos dodamo, da skoro svaki(nisam siguran, ali mislim da vecina ima) Kanton u federaciji ima svoju televiziju i da je ostali Kantoni finansiraju, buniti se u Sarajevu sa budzetom Kantona od oko/preko 700 miliona km je smijesno. Na kraju krajeva, valjda se pitaju svi gradjani Kantona pitaju za istu, a siguran sam da je vecina ZA postojanje kantonalne tv.
lopta

#149 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by lopta »

DM-1975 wrote:Vidjoh u RS postavili plakate od one stranke SNDS ili kako vec Dodikove, ne znam sto je tako ne zovu
Parola "SRPSKA KUCA", hocel' mi neko molim vas objasnit sta to znaci
Srpska ptica leti srpskim nebom iznad srpskih planina udisuci srpski zrak, iznad srpske rijeke slijece na srpsku kucu, cuj sta ima znaci. :D
suncica24

#150 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by suncica24 »

I ja sam stanovnik ovoga grada kao i ti i smatram da je TVSA u zadnjih godinu-dvije napravila izuzetan pozitivan pomak i da je itekako u sluzbi gradjana Kantona Sarajevo. Narocito bih se osvrnuo na nezaboravljanje ratnog perioda, a pozitivnog pomaka ima i u drugim sferama programa. Nezadovoljan sam filmskim programom i smatram da je nekvalitetan, kao i one ''live emisije'' cini mi se proslog mjeseca, koje su bile lose. Nemam osjecaj da su servis nijedne od tri spomenute stranke. Dakle ti imas svoje misljenje, ja svoje i to je ok, medjutim ne mozes generalizovati nesto samo zbog tvog misljenja.
Cim se ti pucas? :shock:
"Pozitivan pomak" je ono izvjestavanje i propagiranje nakon Denisovog ubistva? Bi li bio "pozitivan pomak" da je, ne dao Bog, tvoje dijete bilo u pitanju?
"Pozitivan pomak" je pozivanje na linc i mrznja prema inim zajednicama, samo zato sto su drugaciji, i sto si na budzetu Kantona?
"Pozitivan pomak" je "Sarajevske veceri", sa Almama i inim pjevaljkama? Tvoje dijete se tim pozitivno obrazuje, uci, produhovljuje?
"Pozitivan pomak" laganje za Ramazan, snimanje ramazanskih priloga sa Brankovicem, pjevaljkama i punom trpezom dok drugi nemaju za omrsiti se?
Pozitivan pomak?

STA TI GLEDAS, SVEGA TI?
:x
Post Reply