Biseri iz izborne kampanje

Post Reply
macan prvi

#1 Biseri iz izborne kampanje

Post by macan prvi »

Zdravo... Ovo je moj prvi post pa se nadam da necete biti strogi... :D
Prvo da kazem da iako ovo postam u podforum o politici ne namjeravam se bas puno baviti temama u ovom podforumu jer mi je stvarno mrsko objasnjavati pojedincima da se ne moze vise handriti SDP zbog one dvije davne godine na vlasti naspram decenije i po vlasti nacionalista :oops: ili da ako jedan dio stanovnistva ove drzave navija u fudbalu za stranu drzavu onda nije odgovor da drugi dio stanovnistva iz inata navija za neku drugu stranu drzavu :x
Al eto... Uglavnom, kako vam je poznato, naredne sedmice pocinje kampanja za lokalne izbore i u debatnim emisijama koje ce se odrzavati ce garantovano biti izuzetno glupih izjava politicara koji u njima ucestvuju. Zato sam mislio da ova tema posluzi kao zbornik svih takvih izjava.
Pri tome mislim npr. na klasike iz kampanje 2006. kao (kako se sjecam):
S. Avdic nekom kandidatu: "Kad ste vi poceli studirati?"
"1974."
"I jos niste zavrsili?"
"Ne."
:D
I slicno.

Dakle, kad kampanja pocne, ako upratite ovakvih i slicnih situacija, objavite kratke citate, najbolje s imenom vlasnika autorskih prava. :D
Ako bude pametnih izjava, i njih objavite, al nekako mi se cini da ce njih biti manje. :D :roll:
Last edited by macan prvi on 05/09/2010 01:51, edited 1 time in total.
Judge_Dread

#2 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:20, edited 1 time in total.
macan prvi

#3 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

I da se ustimamo za pocetak, evo jednog koji mi je nedavno pao na pamet (opet iz kampanje 2006.):
"Mi iz patriotskog bloka smo pripremajuci se za izbore izvrsili opseznu analizu stanja u zemlji i zakljucili smo da stanje nije dobro."
:shock: :D
Pored toga, ako se ne varam, zakljucili su i da je nebo plavo i trava zelena - opet nakon opsezne analize... :D :oops:
etovidis

#4 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by etovidis »

Dobra tema, bit ce garant i materijala. :)
Fair Life

#5 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Fair Life »

Imali ste ponude za rad u inostranstvu, zašto ih niste iskoristili?

- Zato što genetski nisam dezerter, pobjegulja, zato što sam ostala da branim ovu državu. Imam moralnu obavezu ostati uz svoj narod, da ovdje budu moja djeca, da ne pričam kako mi se školuju u inostranstvu.

Mišljenja ste da ženama nigdje nije ljepše nego u Bosni i Turskoj. Zašto?

- Zato što tradicionalni stav i islamski principi jako poštuju ženu koja nije poštovana na Zapadu. Ako ćemo pričati o principima Islama, gdje žena zadržava svoje prezime, gdje muž daje mehr, gdje je on obavezan da joj obezbijedi kućnu pomoćnicu, dojilju do druge godine života djeteta... Znači da joj je bolji položaj.

Koja je najveća greška Harisa Silajdžića u politici?

- Doktora Harisa Silajdžića. Molim vas to potencirajte, to me nervira kod naših novinara, on se mora razlikovati od nekih. Cijenite svoje prvake Bošnjake. Ne vidim ni jednu njegovu pogrešku u politici. Zapad mu zamjera što je svoj čovjek, ne mogu ka kupiti.
(Amila Alikadić-Husović, zastupnica SBiH u Parlamentu FBiH; As)
kicky

#6 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by kicky »

Amila Alikadić-Husović :povraćam:
sheilak

#7 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by sheilak »

Joj, kako ja tu zenu organski ne mogu!

Njen nacin govora je izrazito nekulturan i vulgaran, iritantan i antipatican. Ne vjerujem ni u njen moralni integritet ni u mogucnost logicnog rasudjivanja, sudeci po njenim izjavama, poput ove od Silajdzicu, pardon, doktoru Silajdzicu. :x

Boze me sacuvaj, kakvih sve likova ima. :roll:
chuchumbamayumbe

#8 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by chuchumbamayumbe »

Upoznah prije nekoliko dana jednog visocaka, na listi je u Radom za boljitak.
Ja hablechine i papka, majko moja!
Da mu samo cujete price.
Ja mislim da nema 4 osnovne i poceo on meni o politici, ovo, ono, a ja mislim da ne zna ispravno napisati niti svoje ime.
Pokazuje mi slike sa nekakve njihove konvencije u VIsokom, sjedi on, kravata, kozna jakna, glava ko u rasplodnog bika.
I takvi i slicni njima ce da nam kroje sudbinu!
ODRON.
ovo je bilo malo off-topic, sorry
tranquil

#9 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by tranquil »

Fair Life wrote:(Amila Alikadić-Husović, zastupnica SBiH u Parlamentu FBiH; As)
Rijetko kada kažem ovako nešto, pogotovo za žensku osobu, ali sada moram: Baraba.
amrica

#10 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by amrica »

Fair Life wrote:I

- Zato što tradicionalni stav i islamski principi jako poštuju ženu koja nije poštovana na Zapadu. Ako ćemo pričati o principima Islama, gdje žena zadržava svoje prezime, gdje muž daje mehr, gdje je on obavezan da joj obezbijedi kućnu pomoćnicu, dojilju do druge godine života djeteta... Znači da joj je bolji položaj.

[[/u]

A te kucne pomocnice i dojilje nisu zene? To su krave, sta li? Kakav je njihov polozaj u tim "divnim" zemljama ukojim se jako postuju zene? Ili postoje "zene" i zene?

Mrska mi je oduvijek, i svakakve je gluposti rekla, ali ovo je ocita diskriminacija zena na osnovu socijalnog i ekonomskog statusa.

I ovo nije biser za smijanje nego izvorni fasizam.
Lada

#11 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Lada »

Trebaće posebna tema samo za Amilu. A Amila je bila lijepa kao vila ...
Amila Alikadić-Husović, poslanica u Parlamentu FBiH i šefica Klinike za očne bolesti KCUS-a

- Mislim da bolest treba liječiti a ne podržavati njen razvoj. Psihičkim devijacijama homoseksualaca bi se trebali pozabaviti psihijatri i psiholozi, a to pogotovo nije tipično za naš mentalitet. Jako me čudi da je jedna Španija, historijski poznata po tome što je uvela inkviziciju u srednjem vijeku, odobrila homoseksualne brakove. Mislim da nije primjereno što se takvo što održava u mjesecu ramazanu, ne zato što sam ja protiv promoviranja homoseksualnih sloboda, jer ja to ne smatram slobodama već bolešću i smatram da tim ljudima treba pomoći, već zbog značenja koje ima ovaj mjesec. Jako mi je žao što BiH, odnosno… ne znam ko već podržava taj festival, nije odlučila da podupre jedan naučni kongres, djecu dobitnike medalja na naučnoj olimpijadi u svijetu, a podržava jedan takav festival. To govori o devijantnosti bosanskohercegovačkog društva. A homoseksualizam je po svakoj religiji osuđen. Ko smo mi da možemo odobravati nešto što Bog ne dozvoljava?

BHDANI, 29. 08. 2008.
bruce lee

#12 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by bruce lee »

amrica wrote:

[[/u]

A te kucne pomocnice i dojilje nisu zene? To su krave, sta li? Kakav je njihov polozaj u tim "divnim" zemljama ukojim se jako postuju zene? Ili postoje "zene" i zene?

:thumbup: bravo za odgovor! kod amile biser do bisera, ogrlicu citavu naveza u ovo malo postova.. bila bi konstantni aspirant na shit of the week u feralu :D
popajic

#13 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by popajic »

Amila Alikadić-Husović, poslanica u Parlamentu FBiH i šefica Klinike za očne bolesti KCUS-a

- Mislim da bolest treba liječiti a ne podržavati njen razvoj. Psihičkim devijacijama homoseksualaca bi se trebali pozabaviti psihijatri i psiholozi, a to pogotovo nije tipično za naš mentalitet. Jako me čudi da je jedna Španija, historijski poznata po tome što je uvela inkviziciju u srednjem vijeku, odobrila homoseksualne brakove. Mislim da nije primjereno što se takvo što održava u mjesecu ramazanu, ne zato što sam ja protiv promoviranja homoseksualnih sloboda, jer ja to ne smatram slobodama već bolešću i smatram da tim ljudima treba pomoći, već zbog značenja koje ima ovaj mjesec. Jako mi je žao što BiH, odnosno… ne znam ko već podržava taj festival, nije odlučila da podupre jedan naučni kongres, djecu dobitnike medalja na naučnoj olimpijadi u svijetu, a podržava jedan takav festival. To govori o devijantnosti bosanskohercegovačkog društva. A homoseksualizam je po svakoj religiji osuđen. Ko smo mi da možemo odobravati nešto što Bog ne dozvoljava?

BHDANI, 29. 08. 2008.
To da je ona poslanik u Parlamentu FBIH zaista govori o devijantnosti naseg drustva.Bljak !
Lada

#14 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Lada »

Amila ponovo:

"Zapadni Mostar se ponaša k'o NDH 70-ih"

Replika zastupniku HDZ-a 1990 Martinu Ragužu, koji je dan prije, zbog Zakona o prihodima u Federaciji BiH, kazao da je "Sarajevo Hrvatima isto što i Beograd 90-ih".

Večernji list, 24. 04. 08.
Abacija

#15 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Abacija »

amrica wrote:

[[/u]

Mrska mi je oduvijek, i svakakve je gluposti rekla, ali ovo je ocita diskriminacija zena na osnovu socijalnog i ekonomskog statusa.

I ovo nije biser za smijanje nego izvorni fasizam.

A odakle ce ona nabaviti te dojilje i kuce pomocnice? Da nece mozda kao i Srbija dovoditi zene iz Laosa? :-) :mrgreen:
macan prvi

#16 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

sheilak wrote:Joj, kako ja tu zenu organski ne mogu!

Njen nacin govora je izrazito nekulturan i vulgaran, iritantan i antipatican. Ne vjerujem ni u njen moralni integritet ni u mogucnost logicnog rasudjivanja, sudeci po njenim izjavama, poput ove od Silajdzicu, pardon, doktoru Silajdzicu. :x

Nemoj tako, ta zena je ocigledno doktorirala teletinu, a ne medicinu pa se tako i ponasa. :D :roll:
Lada

#17 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Lada »

Viđa li neko političara-studenta na predavanjima?
tranquil

#18 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by tranquil »

Lada wrote:

Viđa li neko političara-studenta na predavanjima?
Diplomiro frajer, neki privatni fakultet iz Banja Luke što se završava za godinu :lol:
suncica24

#19 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by suncica24 »

macan prvi wrote:
sheilak wrote:Joj, kako ja tu zenu organski ne mogu!

Nemoj tako, ta zena je ocigledno doktorirala teletinu, a ne medicinu pa se tako i ponasa. :D :roll:
:lol: :lol: :lol:
Oplakah :D
Alfons Kauders

#20 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Alfons Kauders »

chuchumbamayumbe wrote:Upoznah prije nekoliko dana jednog visocaka, na listi je u Radom za boljitak.
Ja hablechine i papka, majko moja!
Da mu samo cujete price.
Ja mislim da nema 4 osnovne i poceo on meni o politici, ovo, ono, a ja mislim da ne zna ispravno napisati niti svoje ime.
Pokazuje mi slike sa nekakve njihove konvencije u VIsokom, sjedi on, kravata, kozna jakna, glava ko u rasplodnog bika.
I takvi i slicni njima ce da nam kroje sudbinu!
ODRON.
ovo je bilo malo off-topic, sorry
jarane, ja te onako ugostio, a ti trnje i kamenje na mene... neka neka... :D
Lada

#21 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Lada »

Moram postati i veliku, filozofsku misao Muhameda Čengića izrečenu negdje i nekad davno a prenošenu generacijama, koljenima i jezicima:

More bit bidne, more bit ne bidne!
Alfons Kauders

#22 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Alfons Kauders »

Lada wrote:Moram postati i veliku, filozofsku misao Muhameda Čengića izrečenu negdje i nekad davno a prenošenu generacijama, koljenima i jezicima:

...pravne drzave od ponedjeljka... :D
amrica

#23 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by amrica »

Lada wrote:Moram postati i veliku, filozofsku misao Muhameda Čengića izrečenu negdje i nekad davno a prenošenu generacijama, koljenima i jezicima:

je li sta slagao? :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
kicky

#24 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by kicky »

prejaka je ova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lala_sa

#25 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by lala_sa »

Ulažemo u projekte čije se stanje možda ne vidi na terenu, ali su od velikog značaja.

Tajo :dance:
Post Reply