Biseri iz izborne kampanje

Post Reply
Umjetnik a

#101 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Umjetnik a »

Fair Life wrote:Image
tačno je da se nevidi Ali-pašina džamija, ako gledaš ispred druge gimnazije, ali nekoliko metara niže i eto te
ovo nije meni uopšte smiješno, osim zadnje rečenice, što jes jest :lol: :lol: :lol:
ali nemožeš ti to objasniti komunjarama, koji još imaju sliku tite u sobi

p.s.
je li ovo iz dana :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#102 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Truba »

ovo je do sada izgleda najprljavija kampanja
očito su svi uplašeni i skontali su da niko nije nedodirljiv
jeste li vidjeli naljepnice danas po gradu na SDP listi

PRESPAVAO MANDAT
SADovska prodana duša

i tome slično :lol:
kockica_kockica

#103 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by kockica_kockica »

komi wrote:ovo je do sada izgleda najprljavija kampanja
očito su svi uplašeni i skontali su da niko nije nedodirljiv
jeste li vidjeli naljepnice danas po gradu na SDP listi

PRESPAVAO MANDAT
SADovska prodana duša

i tome slično :lol:
U novom gradu na onom liku ima tamno plavi natpis sa zvjedzicama 100% lopov :lol: :lol: :lol:
Zox

#104 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Zox »

A ovaj lik sto ima "kljuc"? Meni je ovo sve zakon. Kljuc ZA DOBRE STVARI a katanac ZA LOSE STVARI, i to bez zareza. PA MOZE LI TO MALO UOPSTENIJE? KAKVE dobre i lose stvari? Sta su tebi dobre a sta lose stvari?
macan prvi

#105 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by macan prvi »

Zox wrote:A ovaj lik sto ima "kljuc"? Meni je ovo sve zakon. Kljuc ZA DOBRE STVARI a katanac ZA LOSE STVARI, i to bez zareza. PA MOZE LI TO MALO UOPSTENIJE? KAKVE dobre i lose stvari? Sta su tebi dobre a sta lose stvari?
To zna glasacko tijelo ukljucujuci sve ucenike prvog i drugog razreda osnovnih skola. 8-)

Evo i od mene jedan:
Predstavnik koalicije SDU-LDS (jel ovo stranka Lamije Tanovic usla u koaliciju s Tokicevim SDU-om?!? :shock: :shock: :shock: :x ):
"Natalitet u BiH je smanjen do maksimuma". :D
Fair Life

#106 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Fair Life »

Image
amrica

#107 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by amrica »

Nisu bas izjave, ali cinjenice...

evo ima dana 3-4 da stoji da je zadnji prijavljeni korisnik na forumu elmedin konakovic???? A i na naslovnici se iznad udarnih vijesti vrti isti lik.

A mozda i ja odem u banovice zbog ovoga.
fidel

#108 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by fidel »

Jao Sidrana sa grbom općine na plakatu SDA! Svaka čast - ovo nismo doživjeli jos od... Ne znam ni koji je bio posljednji SDA načelnik u Centru.
Ali onaj sto ima kljuc ozbiljno se nada :) Ma neka, brzo će 5. oktobar. A sto se tice unistavanja plakata SDP-a, samo hrabro i naprijed! Svi su se prepali! SDP buuuaaaaaaaaaaahaaaa! :)
Evo i moj doprinos temi sa jednog od podforuma:

"Ovo je govor kandidata za nacelnika Opcine Centar-Sarajevo ispred Nase stranke, odrzan danas (14.09.08.) na Ciglanama:

.... Kakva smo mi stranka?
Nas optuzuju da smo multietnicna stranka.To je tacno.
Nasa Stranka jeste multietnicna.
Mi smo danas jedina zaista multietnicna stranka u nasoj zemlji.
Mi smo jedina stranka cija je poruka ista i u Sarajevu i u Banjaluci i u Mostaru."

I zato na kraju da ne zaboravim :)
Za čovjeka!
Za SDP!
kekec

#109 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by kekec »

Image

:D ;-)
Fair Life

#110 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Fair Life »

Sve to moze u jedan stati...
emra_a

#111 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by emra_a »

Hamdija iz SDP-a pozdravlja narod na predizbornom skupu sa "Selam Alejkum"
koliko znam taj covjek je vjernik,,pa cak je i Aliju hvalio

dakle ako je SDP ne mora da znaci da je odmah komunjara i titoista :D
seln

#112 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by seln »

emra_a wrote:

ako je iz SDA, nije nuzno ni da je ljudsko bice.
Zox

#113 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by Zox »

macan prvi wrote:
Zox wrote:A ovaj lik sto ima "kljuc"? Meni je ovo sve zakon. Kljuc ZA DOBRE STVARI a katanac ZA LOSE STVARI, i to bez zareza. PA MOZE LI TO MALO UOPSTENIJE? KAKVE dobre i lose stvari? Sta su tebi dobre a sta lose stvari?
To zna glasacko tijelo ukljucujuci sve ucenike prvog i drugog razreda osnovnih skola. 8-)
Zavisi, nekome je, recimo, sekularizacija dobra, a nekom losa... I milion nekih drugih primjera. Zavisi od aspekta, zar ne?
legendo_moja

#114 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by legendo_moja »

emra_a wrote:

Jeste, Hamdija je vjernik da ga nema većeg, a na regati prije par mjeseci javno pozvao na promiskuitetno ponašanje :).
Niđe veze, Hamdija može biti vjernik kad je to poželjno, kao što može biti i "crveni komesar" kad je to poželjno, kao što je bio i u mladeži HDZ-a kad mu je trebalo.
To se zove pragmatičan političar. :D :D
DaysleepeR

#115 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by DaysleepeR »

legendo_moja wrote:
emra_a wrote:

Jeste, Hamdija je vjernik da ga nema većeg, a na regati prije par mjeseci javno pozvao na promiskuitetno ponašanje :).
Niđe veze, Hamdija može biti vjernik kad je to poželjno, kao što može biti i "crveni komesar" kad je to poželjno, kao što je bio i u mladeži HDZ-a kad mu je trebalo.
To se zove pragmatičan političar. :D :D
Hamdija je krajišnik a krajišnici imaju popularnu izreku "Selam Alejkum imal' pivi?" :D

prema tome...

u krajini svi selamaju ali i cugaju, za njih sasavim normalno
legendo_moja

#116 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by legendo_moja »

DaysleepeR wrote:
Hamdija je krajišnik a krajišnici imaju popularnu izreku "Selam Alejkum imal' pivi?" :D

prema tome...

:D :D :D
Ovo je definicija krajišnika.
BolsandEngels

#117 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by BolsandEngels »

Fair Life wrote:Imali ste ponude za rad u inostranstvu, zašto ih niste iskoristili?

- Zato što genetski nisam dezerter, pobjegulja, zato što sam ostala da branim ovu državu. Imam moralnu obavezu ostati uz svoj narod, da ovdje budu moja djeca, da ne pričam kako mi se školuju u inostranstvu.

Mišljenja ste da ženama nigdje nije ljepše nego u Bosni i Turskoj. Zašto?

- Zato što tradicionalni stav i islamski principi jako poštuju ženu koja nije poštovana na Zapadu. Ako ćemo pričati o principima Islama, gdje žena zadržava svoje prezime, gdje muž daje mehr, gdje je on obavezan da joj obezbijedi kućnu pomoćnicu, dojilju do druge godine života djeteta... Znači da joj je bolji položaj.

Koja je najveća greška Harisa Silajdžića u politici?

- Doktora Harisa Silajdžića. Molim vas to potencirajte, to me nervira kod naših novinara, on se mora razlikovati od nekih. Cijenite svoje prvake Bošnjake. Ne vidim ni jednu njegovu pogrešku u politici. Zapad mu zamjera što je svoj čovjek, ne mogu ka kupiti.
(Amila Alikadić-Husović, zastupnica SBiH u Parlamentu FBiH; As)
EAmila je poznati biser nase politicke estrade :-)
emra_a

#118 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by emra_a »

prema tome...

to se kod nas zove "turbo vjernik",,vrsta koja nije postojala prije 1991 :D

znam da su i u Gorazdu,Tesnju na SDP skupovima pozdravljali sa selam alejkum.Valjda i oni uvidjeli da prica o Titu i bratstvu i jedinstvu ne pali ni kod koga...te opalili po vjeri.Po cemu su onda oni bolji od SDA/SBIH?
seln

#119 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by seln »

emra_a wrote:

prema tome...

znam da su i u Gorazdu,Tesnju na SDP skupovima pozdravljali sa selam alejkum.Valjda i oni uvidjeli da prica o Titu i bratstvu i jedinstvu ne pali ni kod koga...te opalili po vjeri.Po cemu su onda oni bolji od SDA/SBIH?
Ne, to je prica za seljake koji vjeruju da pozdrav odredjuje neciji ljudski kvalitet.
Gradsku raju jos uvijek pozdravljaju sa "Smrt fasizmu"
amrica

#120 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by amrica »

emra_a wrote:

Koja odrednica da je neko vjernik, hvalio Aliju :lol: :lol: :lol: :lol:
emra_a

#121 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by emra_a »

seln wrote:
emra_a wrote:

prema tome...

Ne, to je prica za seljake koji vjeruju da pozdrav odredjuje neciji ljudski kvalitet.
nisam znala da odrzavaju po dva skupa,,jedan za seljake jedan za gradjane.. :-)
lopta

#122 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by lopta »

Prvo bih pitao iz kojih novina je ovo o blacenju(moram reci sramotnom) kantonalne TvSa? Dani?

A druga stvar, na stranu stranke i njihovi sateliti i jos imbecilnije izjave, mene vise brinu postovi, recimo ovdje ljudi koji komentarisu sve ove debile. Neka se niko ne naljuti, ali je ne vidim nista bolje izjave(a vjerovatno ni ljude), od istih koji se blate.

I treca stvar, ponavlja se osnovna greska naseg/nasih naroda, a to je da samo svoje hvalimo do nebesa, a tudje pljujemo na najprimitivniji nacin, koliko god i jedno i drugo bilo bez razloga, pa mogu onda slobodno reci, da je i vecina vas zestoko izmanipulisana od istih ovih jadova sa plakata. I onda se pitate sto nam nije bolje i za sve okrivljujete politicare, pa politicari su samo odraz stanja naroda. Takvi smo...nazalost.

Izjava dana:
seln wrote:Ne, to je prica za seljake koji vjeruju da pozdrav odredjuje neciji ljudski kvalitet.
:lol: :lol: :lol:
sarajevac071

#123 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by sarajevac071 »

lopta wrote:Izjava dana:
seln wrote:Ne, to je prica za seljake koji vjeruju da pozdrav odredjuje neciji ljudski kvalitet.
:lol: :lol: :lol:
fakat
više nego smiješno ili što bi dr. arslanagić rek`o presmiješno :lol: :lol: :lol:
elSaik

#124 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by elSaik »

Moji biseri... bilo mi dosadno... :roll:

Image

Image
illuminated

#125 Re: Lokalni izbori 2008: biser-izjave

Post by illuminated »

Evo nesto sto je malo offtopic ali vrijedi procitati. Bilo meni doslo da se prijavim da ovo isprobam.

Gojko Beric

Samo prazna obećanja

Radnja se događa 1996. u Bugarskoj. Na izborima za predsjednika države kandidovao se i poznati dramski pisac Hristo Bojčev (“Pukovnik ptica“, “Orkestar Titanik“), nekadašnji inženjer mašinstva i direktor jedne tvornice u bugarskoj provinciji. Bojčev nije imao nikakvu želju da vlada Bugarskom, već da pokaže dokle idu političke laži i obmane. Nije htio da uzima od državnog budžeta jer je znao da neće moći da vrati te pare, pa je njegov mali izborni štab radio s minimalnim vlastitim sredstvima. Ali ako je oskudijevao u parama, nije u mašti.

"Ja sam u kampanji govorio sve same gluposti, teške gluposti“, pričao je kasnije Bojčev. “Pravio sam TV prilog o mojoj posjeti Kini tako što sam otišao u jedan kineski restoran u Sofiji. Onda sam bio na granici da pokazujem dokle će da budu buduće granice Bugaske - to su bile Bijelo more, Crno more, Bosfor... Pet kilometara od Sofije ima jedna gora, tamo smo došli, studenti dramske akademije su bili vojnici, graničari, oni su bili postrojeni, komandir, parada, bugarska uniforma, i sa te gore smo pokazali buduće granice. To su sve prikazali na televiziji i mnogo dobro je ispalo... Imao sam miting, gdje sam dijelio kobasice i na kraju prezervative, za rješenje populacijskog problema...”

Na izborima je 200 hiljada Bugara glasalo za Bojčeva. Nije pobijedio, ali je zeznuo stvar - zbog njega se moralo ići u drugi izborni krug.

Ova priča nam dođe kao utjeha - nisu samo naši birači naivni. Priglupog svijeta ima svugdje. Ali, postoji tu ipak bitna razlika. Dok bi na sljedećim izborima Bojčev teško dobio više od hiljadu glasova nekih uvrnutih Bugara, političke laži i obmane u Bosni i Hercegovini prolaze na svakim izborima. Građani često glasaju za kandidate koji su ih u prethodnom mandatu prevarili, ne ispunivši nijedno od datih obećanja. Trijumf izopačene logike! Ili, tim koji gubi - ne mijenja se.

Paradigma tog mazohističkog izbora je Haris Silajdžić, tvorac čuvene parole “BiH sto posto“, koja mu je širom otvorila vrata Predsjedništva BiH. Kad je nakon nekog vremena postalo jasno da od toga nema ništa, tačnije - da je samo Milorad Dodik imao koristi od Silajdžićevog obećanja, po Sarajevu su počeli osvanjivati grafiti “Haris - izdaja sto posto“. Međutim, to još ne znači da će 5. oktobra birači kazniti njegovu stranku. Nepokolebljive Harisove pristalice i dalje misle da je on pametan i sposoban političar.

Izgleda da trustovi naših političkih stranaka polaze od toga da većina birača nije u najboljoj mentalnoj vezi s politikom i njenim maherajima. U pravu su. Građani mahom slabo poznaju sistem i nadležnosti institucija. U mnogim glavama, socijalistička država nikada nije umrla, pa lakomislena očekivanja na jednoj strani i laži političara na drugoj čine začarani krug frustracija i nezadovoljstva.

Kao što se moglo vidjeti u ovih nekoliko dana, sve stranke imaju obećavajuće izborne programe. Život će biti još bolji, a garancije za to su njihovi dosadašnji rezultati. U predizbornoj kampanji političari se prepodobe u majke Tereze. Dirljiva je njihova briga o širokim glasačkim masama. Stranka demokratske akcije je posredstvom Dnevnog avaza poklonila biračima DVD sa spotom izvjesnog Zejda Šote (nikad čuo!) i porukom da “za vrijeme iftara i uz ramazansku sofru uživaju u zvucima i videozapisu ovog mladog interpretatora“. Pod uslovom da znaju engleski i da imaju nekakav specijalni priključak na TV prijemnike. Pretpostavljam da će im uskoro stići i stranačka zastavica. Nuditi im nešto više od toga, bilo bi previše.

U Evropi, političare malo ko uzima ozbiljno. Britanski istraživači javnog mnijenja su prije nekoliko mjeseci objavili da samo sedam odsto njihovih sugrađana ima povjerenja u političare i da je ta profesija na posljednjem mjestu po cijenjenosti, čak iza prodavača polovnih automobila, koji inače važe kao simbol prevare. Samo što tu postoji i druga polovica istine - u zemljama s razvijenom demokratijom političare lažove čeka kazna na izborima.

Ovdje to nije slučaj. Ljudi pobjesne kad ih prodavač na pijaci zakine na vagi ili im “upakuje“ dva trula paradajza, ali su ravnodušni kad ih političari za koje su glasali namagarče. Kad dođu na birališta, građanima se izborne liste počnu pričinjavati kao listići za loto, pa obično zaokružuju imena koja su im poznata ili za koja su negdje čuli. Kao što se, recimo, vjeruje da je sedmica dobitnički broj. Na kraju se ispostavi da je dobitak - nikakav.

///////

"Glasajmo srcem Sarajevskim" -> U problemima smo ako neko glasa mozgom. Vas nacelnik, iz Rogatice. :D
Post Reply