Jok, u Miljacki.
Bingo City Center Sarajevo
- drag_gost
#1076 Re: Bingo City Center Sarajevo
- JanuaryJones
#1077 Re: Bingo City Center Sarajevo
-
kio01
#1078 Re: Bingo City Center Sarajevo
Oj boze, zar ljudi kao sto si ti zaista postoje?JanuaryJones wrote: ↑14/09/2020 00:05U rijeci Miljacki, i u naselju Miljacka. Ne budi papak.
- drag_gost
#1079 Re: Bingo City Center Sarajevo
Zaobidji radije, papak.JanuaryJones wrote: ↑14/09/2020 00:05U rijeci Miljacki, i u naselju Miljacka. Ne budi papak.
- problemnatravunu
#1080 Re: Bingo City Center Sarajevo
Jučer oko podne, neplanirano naletim u novi Bingo, ulaz sa ceste od strane makbela prazan, reko hajd da vidim, i u garažu, divota nema gužve , za razliku od parkinga napolju, ali to je izgleda boljka raje koja dolazi u Bingo, slično je na Stupu, neće bošnjo u podzemnu garažu nego se gura po suncu, po cesti gore na otvorenom

Kupili nekih sitnica za 46 KM, i dobijemo ceker sa nekim stvarčicama , na poklon

na slici fali jos neki mali ledeni čaj!
Mensčini bolji paket nego što ezdea dadne glasačima pred izbore
U samom objektu se nisam previše zadržavao, ali izgleda obećavajuće, sređeno, kulturno, drugi put kad ovo malo splasne ću više razgledati!
I onda iz garaže opet izvezem se na istu stranu, pa raskopanom DžBijedića dalje prema Otoci, onda vidim da je na srednjem ulazu sa ceste kao i onom do naselja Miljacka haos, gužva sa autima....

Kupili nekih sitnica za 46 KM, i dobijemo ceker sa nekim stvarčicama , na poklon

na slici fali jos neki mali ledeni čaj!
Mensčini bolji paket nego što ezdea dadne glasačima pred izbore
U samom objektu se nisam previše zadržavao, ali izgleda obećavajuće, sređeno, kulturno, drugi put kad ovo malo splasne ću više razgledati!
I onda iz garaže opet izvezem se na istu stranu, pa raskopanom DžBijedića dalje prema Otoci, onda vidim da je na srednjem ulazu sa ceste kao i onom do naselja Miljacka haos, gužva sa autima....
- apsidejzi
#1081 Re: Bingo City Center Sarajevo
Znam. Al opet, kostalo je i to a nije bas ni toliko lagano da ga svako moze napraviti.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑13/09/2020 12:51Nije sad da je ovo neki neimarski poduhvat. U pitanju je, manje-vise, montazna halaDonijeli betonski kostur, popunili siporeksom ili cim vec, obljepili fasadom, i vozi miško, banane 99kf/kg
![]()
![]()
-
bumerangss
#1082 Re: Bingo City Center Sarajevo
high_volume wrote: ↑13/09/2020 21:28
Odgovor na boldirano: Naravmo da hoće, jer im je ta trgovina najbliža. Ali, u lokalnom naselju nema mnogo kupaca, i ako je uprava planirala da zadovolji to lokalno stanovništvo, mogla je sa višestruko manjim objektom.
Ne, veličina ovog objekta ukazuje na plan uprave Binga da servisira kupce "na veliko", one koji kupuju "fasunge", koji to u Sarajevu kupuju u Mercatoru, npr. Ko će odlaziti u ovaj slabo frekventan i skoro nenaseljen dio grada da kupi nekoliko namirnica. Bilo bi to besmisleno. S tim ciljem je i izgrađeno kino, i drugi sadržaji.
Mislim da je neki nepisani, trgovački običaj, da se kod ovakvih, novih, velikih trgovačkih objekata, kupcima ponudi nešto novo, neki novi proizvod, ekskluzivni, kojeg nema u drugim trgovinama istog lanca. Nisam išao, i ne znam da li je Bingo ovdje ponudio nešto ekskluzivno.
Odakle su mu banane, možda su one...![]()
Poznato je da je u planu izmještanje GRAS-a tj remize u Hrasnicu a na mjestu remize ce se izgraditi novo stambeno naselje!
Opština Novi Grad je najmnogoljudnija sa 125000 stanovnika! I on kaže nenaseljen dio grada
-
mali_balon
#1083 Re: Bingo City Center Sarajevo
I sta ti svi, osim ovih iz miljacke i to mozda zgrada i neposresnoj blizini,mogu kupiti i ponijeti kuci osim ako ne dodju sa autom......bumerangss wrote: ↑14/09/2020 08:18high_volume wrote: ↑13/09/2020 21:28
Odgovor na boldirano: Naravmo da hoće, jer im je ta trgovina najbliža. Ali, u lokalnom naselju nema mnogo kupaca, i ako je uprava planirala da zadovolji to lokalno stanovništvo, mogla je sa višestruko manjim objektom.
Ne, veličina ovog objekta ukazuje na plan uprave Binga da servisira kupce "na veliko", one koji kupuju "fasunge", koji to u Sarajevu kupuju u Mercatoru, npr. Ko će odlaziti u ovaj slabo frekventan i skoro nenaseljen dio grada da kupi nekoliko namirnica. Bilo bi to besmisleno. S tim ciljem je i izgrađeno kino, i drugi sadržaji.
Mislim da je neki nepisani, trgovački običaj, da se kod ovakvih, novih, velikih trgovačkih objekata, kupcima ponudi nešto novo, neki novi proizvod, ekskluzivni, kojeg nema u drugim trgovinama istog lanca. Nisam išao, i ne znam da li je Bingo ovdje ponudio nešto ekskluzivno.
Odakle su mu banane, možda su one...![]()
cuj nema mnogo kupaca?!
Pa novo naselje Miljacka tik uz novi Bingo ima preko 500 stanova i novu gradu koja je u izgradnji, zatim naselje Nova Otoka sa ekspanziom stanogradnje. Sigurno je preko 1000 novih stanova u Miljackoj, Novoj Otoci, pa nedaleko gore oko pijace kvadrant isto 4 5 novih zgrada i trenutno se prave pa u narednoj godini se planira završiti najveći kružni tok u Sa, onaj u Boljakovom u kojem živi 10000 ljudi a sa Sokoljem, Briješćem tu živi preko 20000 ljudi.
Poznato je da je u planu izmještanje GRAS-a tj remize u Hrasnicu a na mjestu remize ce se izgraditi novo stambeno naselje!
Opština Novi Grad je najmnogoljudnija sa 125000 stanovnika! I on kaže nenaseljen dio grada![]()
Mozda paketic zvaka......ko ce teglit cekere do nove otoke.
Sve te brojke sto si naveo veoma lako se mogu navesti i za lozionicku, i za merkur na otoci, oba centra u povoljnijem polozaju od novog biMga.
Znaci maksuz se mora tamo doc autom, a kad vec idem autom idem gdje je bolja ponuda gdje ima guscja jetrena pasteta i salata od crvenog kupusa......ili koji blizi granap..zavisi ko sta preferira.....
- P308
#1084 Re: Bingo City Center Sarajevo
I ja navratio u Bingo, iako ima guzve, moze se normalno hodati i razgledati, znaci nije jedno na drugom.
U garazi mjesta koliko hoces a garaza jedna od ljepsih, prostrana i svjetla, mjesta velika. Ne naplacuje se niti imaju namjeru naplacivati (bar mi se cini jer nema rampi).
Bingo odlican, sve pohvale. Odjel sa odjecom nije u njihovom klasicnom nabacanom stilu vec je sve uredno slozeno i pregledno i pored velikog broja ljudi a ima i odjece malo kvalitetnijih marki koliko sam vidio. Odjel sa namjestajem takodjer, relativno je mal izbor ali ima finog namjestaja. Igracke i odjeca za djecu, stvari za kucne ljubimce, kucne potrepstine, bijela tehnika takodjer.
Frizideri sa mlijecnim proizvodima, salamama i slicno preuredni.
Imaju super ponudu gotovih jela a moze se i jesti unutar objekta (slicno ko u Mercatoru samo dosta ljepse rjeseno). Stvarno velik izbor jela. Ima i neki mini dio za cijedjenje sokova.
Siroko i prostrano, mozes normalno sa kolicima ili kropom prolaziti
Nema onih kartona sa proizvodima na sred i slicno
Za sada
Velik je i broj kasa (20 ako se ne varam?) i ide stvarno brzo.
Ostale radnje su pomalo razocaravajuce ... DM, apoteka, pošta, neka prodavnica mobitela, optika Loris i na spratu frizerski salon. Nisam vidio nista drugo ... I dva kafica ako sam dobro vidio, jedan je Vatra a drugi nisam vidio koji je ili je to sve Vatra?
Veliki minius je raskopana Dz.Bijedica i relativno los prilaz objektu. I ljudi koji cestom hodaju jer nemaju drugog izbora.
U garazi mjesta koliko hoces a garaza jedna od ljepsih, prostrana i svjetla, mjesta velika. Ne naplacuje se niti imaju namjeru naplacivati (bar mi se cini jer nema rampi).
Bingo odlican, sve pohvale. Odjel sa odjecom nije u njihovom klasicnom nabacanom stilu vec je sve uredno slozeno i pregledno i pored velikog broja ljudi a ima i odjece malo kvalitetnijih marki koliko sam vidio. Odjel sa namjestajem takodjer, relativno je mal izbor ali ima finog namjestaja. Igracke i odjeca za djecu, stvari za kucne ljubimce, kucne potrepstine, bijela tehnika takodjer.
Frizideri sa mlijecnim proizvodima, salamama i slicno preuredni.
Imaju super ponudu gotovih jela a moze se i jesti unutar objekta (slicno ko u Mercatoru samo dosta ljepse rjeseno). Stvarno velik izbor jela. Ima i neki mini dio za cijedjenje sokova.
Siroko i prostrano, mozes normalno sa kolicima ili kropom prolaziti
Velik je i broj kasa (20 ako se ne varam?) i ide stvarno brzo.
Ostale radnje su pomalo razocaravajuce ... DM, apoteka, pošta, neka prodavnica mobitela, optika Loris i na spratu frizerski salon. Nisam vidio nista drugo ... I dva kafica ako sam dobro vidio, jedan je Vatra a drugi nisam vidio koji je ili je to sve Vatra?
Veliki minius je raskopana Dz.Bijedica i relativno los prilaz objektu. I ljudi koji cestom hodaju jer nemaju drugog izbora.
- Logovan
#1085 Re: Bingo City Center Sarajevo
Lijen smo narod, šta ćeš, tako je nažalost.problemnatravunu wrote: ↑14/09/2020 06:57 Jučer oko podne, neplanirano naletim u novi Bingo, ulaz sa ceste od strane makbela prazan, reko hajd da vidim, i u garažu, divota nema gužve , za razliku od parkinga napolju, ali to je izgleda boljka raje koja dolazi u Bingo, slično je na Stupu, neće bošnjo u podzemnu garažu nego se gura po suncu, po cesti gore na otvorenom![]()
![]()
![]()
-
cranberries
#1086 Re: Bingo City Center Sarajevo
Generalno narod bjezi od garaze haha, u BCCu Tuzla i u Bingo Zivinice uvijek mozes naci mjesto u garazi.
Predpostavljam da ce se rampe morati staviti kada krene snijeg i ruzno vrijeme jer ce lokalno stanovnistvo ostavljati auta u garazi tokom noci.
Predpostavljam da ce se rampe morati staviti kada krene snijeg i ruzno vrijeme jer ce lokalno stanovnistvo ostavljati auta u garazi tokom noci.
-
kio01
#1087 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ljudi ako mislite da ovdje nece biti posla, zesce grijesite.
-
irconbih
#1088 Re: Bingo City Center Sarajevo
Na Stupu, isto je bilo i dok je bio Tuš, obijana su auta masovno u garaži. Obijali su čak i na onom manjem parkingu desno, u po bijela dana. U garaži još lakše, nema zaštitara, kamere samo na ulazu/izlazu.problemnatravunu wrote: ↑14/09/2020 06:57 Jučer oko podne, neplanirano naletim u novi Bingo, ulaz sa ceste od strane makbela prazan, reko hajd da vidim, i u garažu, divota nema gužve , za razliku od parkinga napolju, ali to je izgleda boljka raje koja dolazi u Bingo, slično je na Stupu, neće bošnjo u podzemnu garažu nego se gura po suncu,
- nepass1
#1089 Re: Bingo City Center Sarajevo
Parkirao u garazu u bingu stup, pala kisa, voda do clanaka u garazi. od tad napolju.Logovan wrote: ↑14/09/2020 09:30Lijen smo narod, šta ćeš, tako je nažalost.problemnatravunu wrote: ↑14/09/2020 06:57 Jučer oko podne, neplanirano naletim u novi Bingo, ulaz sa ceste od strane makbela prazan, reko hajd da vidim, i u garažu, divota nema gužve , za razliku od parkinga napolju, ali to je izgleda boljka raje koja dolazi u Bingo, slično je na Stupu, neće bošnjo u podzemnu garažu nego se gura po suncu, po cesti gore na otvorenom![]()
![]()
![]()
- Logovan
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1091 Re: Bingo City Center Sarajevo
Sta treba, gumene cizme nisiti da sobom da bi parkirao u garazi...
Ta garaza na stupu je katastrofalna u svakom pogledu...
Maloprije se vrnuo iz novog bingeta, otisao da kupim banana po 0.95 kad danas 1.75 KM, i to one truhle....pocrnile, nikakve...
Hocu grozdje bijelo, ned'o Bog nikome, paradajz takodjer uzas...hebite, pa ja bi plasticne stavio, bar da lijepo izgledaju u onim korpama.
Cijene onako, generalno bingo vise nije jeftin k'o nekad prije...objekat ima potencijala, ali mislim da je mercator lozionicka i dalje stepenicu iznad, kad je ponuda u pitanju.
Ta garaza na stupu je katastrofalna u svakom pogledu...
Maloprije se vrnuo iz novog bingeta, otisao da kupim banana po 0.95 kad danas 1.75 KM, i to one truhle....pocrnile, nikakve...
Hocu grozdje bijelo, ned'o Bog nikome, paradajz takodjer uzas...hebite, pa ja bi plasticne stavio, bar da lijepo izgledaju u onim korpama.
Cijene onako, generalno bingo vise nije jeftin k'o nekad prije...objekat ima potencijala, ali mislim da je mercator lozionicka i dalje stepenicu iznad, kad je ponuda u pitanju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1092 Re: Bingo City Center Sarajevo
Lozionicka je neprikosnovena.
-
breuer
#1093 Re: Bingo City Center Sarajevo
fin je i Bingo u Alti
- zubi
#1094 Re: Bingo City Center Sarajevo
pogotovo po cijenama...
- Blixen
#1095 Re: Bingo City Center Sarajevo
neobjasnjivo ali istinitoproblemnatravunu wrote: ↑14/09/2020 06:57 Jučer oko podne, neplanirano naletim u novi Bingo, ulaz sa ceste od strane makbela prazan, reko hajd da vidim, i u garažu, divota nema gužve , za razliku od parkinga napolju, ali to je izgleda boljka raje koja dolazi u Bingo, slično je na Stupu, neće bošnjo u podzemnu garažu nego se gura po suncu, po cesti gore na otvorenom![]()
![]()
bio je snimak sa nadzorne kamere, lik sa jaranom gura saksiju na ulazu u stari Merkur na Stupu
security mase rukama, oni nista
nece u podzemnu u i tacka
- Blixen
#1096 Re: Bingo City Center Sarajevo
Mercator u Mostarucranberries wrote: ↑14/09/2020 11:55 Generalno narod bjezi od garaze haha, u BCCu Tuzla i u Bingo Zivinice uvijek mozes naci mjesto u garazi.
lik drzao Golfa 3 sto godina u njihovoj garazi
napravio kancelariju u njemu
ja gledao svojim ocima
izvadi pisacu masinu i kuca
to je bilo u vrijeme viza za Njemacku ili tako nesto
ako ima neko iz Mostara moze da potvrdi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1097 Re: Bingo City Center Sarajevo
- nosara
#1098 Re: Bingo City Center Sarajevo
Civilizacija._BataZiv_0809 wrote: ↑14/09/2020 14:13Zato nema stoke
Izadjem iz objekta na zrak grogi, omamljen cijenama, pogledam u reflektore svetinje i iste sekunde mi svejedno...
- duga puska
#1099 Re: Bingo City Center Sarajevo
Proletio danas. Malo konfuzno napravljen razmjestaj odredjenih segmenata unutar samog marketa. Dosta nelogicnosti, ali to vecini ne smeta. Ono, ide hrana,pa plastika,pa frizideri sa mlijecnin,pa opet neka neprehrana...
Mislim da je to moglo smislenije. Izbora ocigledno ima, cijene nisam pratio, a da ce raditi, hoce, 100%
Mislim da je to moglo smislenije. Izbora ocigledno ima, cijene nisam pratio, a da ce raditi, hoce, 100%
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1100 Re: Bingo City Center Sarajevo
Normalno da ce raditi, u to niko i ne sumnja...