Kada u dvije utakmice trčiš za sebe, za Medunjanina i za Misketa onda baš i ne stoji kritika da si bio lošsemirizsvemira wrote:Slazem se sa tobom u vecini ali da je Lulic bio medju najboljima tesko . grijesio je , slabi centarsutevi gubio lopte na sredini terena ( iz te jedne situacije , kontra i gol ) a posebno me iznervirao na samom kraju kada ponovo gubi loptu kod aut linije blizu naseg sesnaesterca i daje im priliku da nesto ucine ali vrijeme isteklo . I u prosloj utakmici je bio katastrofalan . Mislim da moramo naci kakvog lijevog beka inace bit ce nam stalno ovako . I igra sa jednim napadacem i bez Misimovica koji moze samo ulaziti zadnjih 20-25 minutaIt_is_a_Leclerc wrote:Koliko sam ja mogao vidjeti u ovoj utakmici, ovo je jedna od rijetkih u kojoj nismo pružili neko umiranje u ljepoti, ali smo pokazali borbenost koja je nadomjestila sve Sušićeve taktičke ispade i upade.
Evo kako sam ja vidio cijelu utakmicu...
Nadam se da je Pape u 49' utakmice konačno vidio da se moderni fudbal, ma koliko ofanzivan i atraktivan bio, mora igrati sa zadnjim veznim. Brojao sam večeras. Kad je Zahirović ušao, Slovačka je do kraja utakmice imala dvije poluprilike, i nijednu pravu priliku. U prvom poluvremenu, čak njih šest.![]()
Sa druge strane, naši najbolji igrači su bili Lulić, Begović i Hajrović, naravno. Sa druge strane, Salihović i Misimović![]()
. Nijedan jedini tačan pas nije imao Salihović. Jako mi je žao gledati ga kako stagnira i kako od jakog i pouzdanog igrača, nastaje poluigrač solidne brzine, iznimno lošeg centaršuta. Misimović još nije rekao svoje, ali za 90' takmičarskog fudbala, ovo je previše loše i previše statično..
Sad treba igrati PAMETNO ! Lihtenštajn nije bezopasan, boga mi. Da, da, da, amateri su, kuhari i konobari, ali hajde da im utrpamo odmah na početku 2-3 komada, da ne strepimo od kartona i od povreda. Što se Litvanije tiče, to će biti jako teško samo sa psihološke strane, kakva je bila gostujuća u Estoniji, za ovjeru baraža. Trebat će, mislim, što se kaže - zajuniti muški da ih otčepimo, a onda ovjera...
OPREZ, PAMET i NE SRLJANJE !
P.S. Đe je Don Vito ?
BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shalla
#5501 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
- Bosanski_kralj
#5502 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Svima nam se ovo znao desiti, da pozdraviš nekog a on taman u tom trenutku okrene glavu. Iako znaš da je to bilo slučajno, nenamjerno...s njihove strane ipak obuzme te nevjerovatan osjećaj srama.DonV wrote: I igraci su bili u transu.. nije namjerno, Marjan.
- Bosanski_kralj
#5503 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Zukanovića ne lijevog beka, Kološinca na zadnjeg veznog i ne može bolje.shalla wrote: Kada u dvije utakmice trčiš za sebe, za Medunjanina i za Misketa onda baš i ne stoji kritika da si bio lošOn ove dvije utakmice nije prestao trčati i kapa mu do poda za to... A slažem se da se treba naći drugi bek, to se govori već dugo vremena da on i pogotovo Salihović nisu bekovi al eto, sa Zukanovićem i aBd Kolašincem imamo obezbjeđenu tu poziciju tako da Lulić u tom slučaju ide na njemu malo prirodniju poziciju krila...
- DonV
#5504 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Đe je Don Vito ?
Reci.
- It_is_a_Leclerc
#5505 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ništa. Samo da vidim kako ti proživljavaš ove dane ?DonV wrote:Đe je Don Vito ?
Reci.
- DonV
#5506 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Dobro je kako je moglo biti..It_is_a_Leclerc wrote:Ništa. Samo da vidim kako ti proživljavaš ove dane ?DonV wrote:Đe je Don Vito ?
Reci.
-
Korisničkoime
#5507 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Samo što Zahirović nije igrao def.veznog koliko sam ja uspio primijetiti nego desnog beka koji nije prelazio sredinu terena i time ofanz.nije postojao tako da ne znam.It_is_a_Leclerc wrote:Koliko sam ja mogao vidjeti u ovoj utakmici, ovo je jedna od rijetkih u kojoj nismo pružili neko umiranje u ljepoti, ali smo pokazali borbenost koja je nadomjestila sve Sušićeve taktičke ispade i upade.
Evo kako sam ja vidio cijelu utakmicu...
Nadam se da je Pape u 49' utakmice konačno vidio da se moderni fudbal, ma koliko ofanzivan i atraktivan bio, mora igrati sa zadnjim veznim. Brojao sam večeras. Kad je Zahirović ušao, Slovačka je do kraja utakmice imala dvije poluprilike, i nijednu pravu priliku. U prvom poluvremenu, čak njih šest.![]()
Sa druge strane, naši najbolji igrači su bili Lulić, Begović i Hajrović, naravno. Sa druge strane, Salihović i Misimović![]()
. Nijedan jedini tačan pas nije imao Salihović. Jako mi je žao gledati ga kako stagnira i kako od jakog i pouzdanog igrača, nastaje poluigrač solidne brzine, iznimno lošeg centaršuta. Misimović još nije rekao svoje, ali za 90' takmičarskog fudbala, ovo je previše loše i previše statično..
Sad treba igrati PAMETNO ! Lihtenštajn nije bezopasan, boga mi. Da, da, da, amateri su, kuhari i konobari, ali hajde da im utrpamo odmah na početku 2-3 komada, da ne strepimo od kartona i od povreda. Što se Litvanije tiče, to će biti jako teško samo sa psihološke strane, kakva je bila gostujuća u Estoniji, za ovjeru baraža. Trebat će, mislim, što se kaže - zajuniti muški da ih otčepimo, a onda ovjera...
OPREZ, PAMET i NE SRLJANJE !
P.S. Đe je Don Vito ?
Uostalom koliko jakih ekipa ima def.veznog tipa destruktivac ala Gatuso prije, teško da se za većinu igrača danas koji igraju na toj poziciji može reći da su klasični destruktivci "kostolomci" mada je svaki od njih bolji def. igrač od Medunjanina. Sigurnost u prenosu lopte, tehnička sposobnost, trčanje sve više krase rekao bih samo nominalno def.vezne.
Salihović zaista propada ne znam nije mi jasno šta se dešava ali ne znam kada je zadnji put imao dobar ubačaj a sada ga neće ni najjednostavnije stvari da li je do pozicije koju igra do čega ne znam.
Miske maks.60 minuta
- DonV
#5508 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
A valjda se i Zahiric dovede u red pa postane standardan u Bohumu ali nije brat bratu ali momak svaki put obavi korektno rutinski svoj posao, svaka mu cast na tome i to cjenim.
Hvala mu.
Hvala mu.
- Bosanski_kralj
#5509 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Zahirović je i Ronalda relativno dobro čuvao u Zenici na poziciji desnog bočnog.
- DonV
#5510 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Hvala mu.Bosanski_kralj wrote:Zahirović je i Ronalda relativno dobro čuvao u Zenici na poziciji desnog bočnog.
- Kal El
#5511 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Meni ga zaokandelabar wrote:kud i majica crvena jos vise obrazi se rumene haman odbijaBrkooo wrote:aaaaajjj stidim se cak i da sagledam do kraja ovaj giffŠveđanin wrote:![]()
![]()
![]()
s' moje kurceto™
-
Crvena Tifoza
#5512 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
DonV wrote:A valjda se i Zahiric dovede u red pa postane standardan u Bohumu ali nije brat bratu ali momak svaki put obavi korektno rutinski svoj posao, svaka mu cast na tome i to cjenim.
Hvala mu.
Ako si već u 90% svojih postova, na ovoj temi, svršavao na spomen Hamšika, pokaži malo poštovanja prema našem Adnanu pa mu pravilno napiši prezime. Dosta više podje8avanja.
- nadžak
#5513 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Vala baš.Crvena Tifoza wrote:DonV wrote:A valjda se i Zahiric dovede u red pa postane standardan u Bohumu ali nije brat bratu ali momak svaki put obavi korektno rutinski svoj posao, svaka mu cast na tome i to cjenim.
Hvala mu.
Ako si već u 90% svojih postova, na ovoj temi, svršavao na spomen Hamšika, pokaži malo poštovanja prema našem Adnanu pa mu pravilno napiši prezime. Dosta više podje8avanja.
- luckylaka
#5514 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Jes vala i meni je nekad bilo interesantna zajebancija sa Svrsajevicem,Zahiragicem...ali prelazi u dosadu.Crvena Tifoza wrote:DonV wrote:A valjda se i Zahiric dovede u red pa postane standardan u Bohumu ali nije brat bratu ali momak svaki put obavi korektno rutinski svoj posao, svaka mu cast na tome i to cjenim.
Hvala mu.
- shalla
#5515 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pazite, Zaha jest ušao na desnog bočnog ali je isto tako bilo vidljivo da je dobio zadatak da ide prema sredini terena na toj desnoj strani, upravo da bi pokrio rupu nastalu Medinim i Misketovim hodanjem. Da bi to kvalitetno pokrio moraš biti odlično fizički spreman a Zaha ako ima nekih kvaliteta to je fizička sprema i trka 
Šta hoću da kažem, današnji fudbal je takav da se malo koji igrač može posmatrati fiksno kroz jednu poziciju, danas se u fudbalu toliko trči da bi "svi trebali da igraju sve" tako da je Zahina uloga u ovoj tekmi bila, da tako kažem, dvojaka, mi smo sa njegovim ulaskom i neutralisali Weissa ali isto tako smo kvalitetnije pokrili tu veliku rupu između odbrane i veznog reda, zato sam i napisao poslije tekme svaka mu čast, iako sam ga ja prvi osporavao mislim da je u ovoj utakmici odigrao jednu od najbitnijih uloga. A čestitke i Papetu koji ga je uveo i dao mu takve instrukcije (ovdje ide zamjerka za kasno prepoznavanje toga ali kako kažu, bolje ikad nego nikad
)...
Šta hoću da kažem, današnji fudbal je takav da se malo koji igrač može posmatrati fiksno kroz jednu poziciju, danas se u fudbalu toliko trči da bi "svi trebali da igraju sve" tako da je Zahina uloga u ovoj tekmi bila, da tako kažem, dvojaka, mi smo sa njegovim ulaskom i neutralisali Weissa ali isto tako smo kvalitetnije pokrili tu veliku rupu između odbrane i veznog reda, zato sam i napisao poslije tekme svaka mu čast, iako sam ga ja prvi osporavao mislim da je u ovoj utakmici odigrao jednu od najbitnijih uloga. A čestitke i Papetu koji ga je uveo i dao mu takve instrukcije (ovdje ide zamjerka za kasno prepoznavanje toga ali kako kažu, bolje ikad nego nikad
- WildRedRose
#5516 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Bosanski_kralj wrote:Zahirović je i Ronalda relativno dobro čuvao u Zenici na poziciji desnog bočnog.
DonV wrote:A valjda se i Zahiric dovede u red pa postane standardan u Bohumu ali nije brat bratu ali momak svaki put obavi korektno rutinski svoj posao, svaka mu cast na tome i to cjenim.
Hvala mu.
Zhirovicshalla wrote:Pazite, Zaha jest ušao na desnog bočnog ali je isto tako bilo vidljivo da je dobio zadatak da ide prema sredini terena na toj desnoj strani, upravo da bi pokrio rupu nastalu Medinim i Misketovim hodanjem. Da bi to kvalitetno pokrio moraš biti odlično fizički spreman a Zaha ako ima nekih kvaliteta to je fizička sprema i trka
Šta hoću da kažem, današnji fudbal je takav da se malo koji igrač može posmatrati fiksno kroz jednu poziciju, danas se u fudbalu toliko trči da bi "svi trebali da igraju sve" tako da je Zahina uloga u ovoj tekmi bila, da tako kažem, dvojaka, mi smo sa njegovim ulaskom i neutralisali Weissa ali isto tako smo kvalitetnije pokrili tu veliku rupu između odbrane i veznog reda, zato sam i napisao poslije tekme svaka mu čast, iako sam ga ja prvi osporavao mislim da je u ovoj utakmici odigrao jednu od najbitnijih uloga. A čestitke i Papetu koji ga je uveo i dao mu takve instrukcije (ovdje ide zamjerka za kasno prepoznavanje toga ali kako kažu, bolje ikad nego nikad)...
- guber90
#5517 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Kad sam ja Zahirovica prije nekih mjesec dana branio svi su ga napadali
.
On je veliki trkac i borac, koji ce napraviti faul kada treba, nema pas, nema sut, nema dribling, ali takvih u reprezentaciji ima vise nego dovoljno i ne mora nam i on da bude tehnicar i suter
.
On je veliki trkac i borac, koji ce napraviti faul kada treba, nema pas, nema sut, nema dribling, ali takvih u reprezentaciji ima vise nego dovoljno i ne mora nam i on da bude tehnicar i suter
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5518 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
pa jel gore bilo slovačkih navijačaRipicipi wrote:Ne znam je l' bio ovaj "glaj gola"![]()
- Iago
#5519 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ono što mene brine, posmatrajući ove dvije utakmice, je odbrana. Sad svi svršavamo na Bičakčićev go, ali čovjek je pokazao u ove dvije utakmice da je ispodprosječan štoper. U Zenici ga lopta preskače (problem sa postavljanjem), u Žilini ispada k'o malo dijete. Neće Spahić moći svaki put zatvoriti. Nadam se povratku, prije svih, Vranješa, a onda i Zukanovića i Pandže, a Bičakčić može biti back-up i za stopera i desnog beka. Ako i Kolašinac dođe (mada mi je to šuhveli, previše se razvuklo, mislim da on još uvijek vaga između Dojčlanda i BiH), onda imamo fine rotacije i na bekovima i na stoperima, a bogami i na DM-u.
Medunjanin bi trebao ostati u prvih 11, uz Zahirovića ili Rahimića da trče za njega. Miske na poziciju super-sub
, Pjaniću dati maksimalnu slobodu (ako ga ne ide, Miske in), naprijed Lulić - Džeko - Hajrović. I Lulić i Izet znaju i po boku i uću u sredinu, pa to može po potrebi biti i 4-3-3 i 4-5-1. Vedo in ako Džeko počne šetat' k'o što zna ponekad ili ako gubimo, Višća i Stevanović back-up za krila. Ovako dobijamo puno opcija za izmjene i promjenu ritma, što nam je toliko puta znalo zafalit'.
E, da, Ibričića, Šunjića i Vršajevića odmah poslat' kući, da ne bi za Brazil bilo "eto, bili su tu cijele kvalifikacije, zaslužili su ići na SP."
Jesam ovo lijepo izanalizir'o.
Medunjanin bi trebao ostati u prvih 11, uz Zahirovića ili Rahimića da trče za njega. Miske na poziciju super-sub
E, da, Ibričića, Šunjića i Vršajevića odmah poslat' kući, da ne bi za Brazil bilo "eto, bili su tu cijele kvalifikacije, zaslužili su ići na SP."
- ultima_palabra
#5520 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Bičakčić je solidan, stoperi su odigrali sasvim dobro kakvu su podršku imali od ostatka ekipe.
- Iago
#5521 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Volio bih ja da si ti u pravuKvaziExpert wrote:Meščini da si malo preĆer'o za Bičakčića, a isto tako meščini da je Kolašinac završio pos'o s vagom
- drug_profi
#5522 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Prije 10 dana Kolasinac senior dobio drzavljanstvo BiH. Po automatizmu drzavljanstvo dobija i junior. Pretpostavljam da u tom slucaju ne mora odbaciti Njemacko. Valjda su nasli zakonski modus kako da se to zavrsi.KvaziExpert wrote:Meščini da si malo preĆer'o za Bičakčića, a isto tako meščini da je Kolašinac završio pos'o s vagom
- mO k3
#5523 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pa nije kolasinac junior maloljetandrugi profil wrote:Prije 10 dana Kolasinac senior dobio drzavljanstvo BiH. Po automatizmu drzavljanstvo dobija i junior. Pretpostavljam da u tom slucaju ne mora odbaciti Njemacko. Valjda su nasli zakonski modus kako da se to zavrsi.KvaziExpert wrote:Meščini da si malo preĆer'o za Bičakčića, a isto tako meščini da je Kolašinac završio pos'o s vagom
-
korisnik101
#5524 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ima u tvojim razmisljanjima istine.Iago wrote:Ono što mene brine, posmatrajući ove dvije utakmice, je odbrana. Sad svi svršavamo na Bičakčićev go, ali čovjek je pokazao u ove dvije utakmice da je ispodprosječan štoper. U Zenici ga lopta preskače (problem sa postavljanjem), u Žilini ispada k'o malo dijete. Neće Spahić moći svaki put zatvoriti. Nadam se povratku, prije svih, Vranješa, a onda i Zukanovića i Pandže, a Bičakčić može biti back-up i za stopera i desnog beka. Ako i Kolašinac dođe (mada mi je to šuhveli, previše se razvuklo, mislim da on još uvijek vaga između Dojčlanda i BiH), onda imamo fine rotacije i na bekovima i na stoperima, a bogami i na DM-u.
Medunjanin bi trebao ostati u prvih 11, uz Zahirovića ili Rahimića da trče za njega. Miske na poziciju super-sub, Pjaniću dati maksimalnu slobodu (ako ga ne ide, Miske in), naprijed Lulić - Džeko - Hajrović. I Lulić i Izet znaju i po boku i uću u sredinu, pa to može po potrebi biti i 4-3-3 i 4-5-1. Vedo in ako Džeko počne šetat' k'o što zna ponekad ili ako gubimo, Višća i Stevanović back-up za krila. Ovako dobijamo puno opcija za izmjene i promjenu ritma, što nam je toliko puta znalo zafalit'.
Sa svim se prilicno slazem osim Ibricica.
Senijad nije iskreno dobio nikakvu sansu za vrijeme Susica. Ja ne bih njega jos otpisao.
- drug_profi
#5525 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Nije, naravno. Ali je preduslov da ga junior dobije.mO k3 wrote:Pa nije kolasinac junior maloljetandrugi profil wrote:Prije 10 dana Kolasinac senior dobio drzavljanstvo BiH. Po automatizmu drzavljanstvo dobija i junior. Pretpostavljam da u tom slucaju ne mora odbaciti Njemacko. Valjda su nasli zakonski modus kako da se to zavrsi.KvaziExpert wrote:Meščini da si malo preĆer'o za Bičakčića, a isto tako meščini da je Kolašinac završio pos'o s vagomeki tebe ....da i on automatski dobije drzavljanstvo