BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

Arteta

#5376 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Arteta »

Neko se dotaknu Italijana. :lol: :lol:

Brkooo

#5377 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Brkooo »

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
velikibrnjo

#5378 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by velikibrnjo »

ima li igdje na netu konacno snimka utakmice, kaseta bilo sta :D
BegA_

#5379 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by BegA_ »

velikibrnjo wrote:ima li igdje na netu konacno snimka utakmice, kaseta bilo sta :D

Jack Be Nimble

#5380 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Jack Be Nimble »

.
Awakened

#5381 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Awakened »

amidzazeher wrote:Treba procitati, mozda nam zatreba nekad ovakva analiza

Code: Select all

http://www.zurnal.info/novost/17393/kauc-selektor-nismo-igrali-dobro-i-to-je-cinjenica

Jeste, analiza je dobra, I naravno da ima dosta prostora za napredak u nasoj igri, bas kao i za bilo koju drugu ekipu. Ali covjek nakudi Misimovica, a onda spominje kako je Spahic maestralno skocio prije gola. Pa ko nadje tog Spahica iz kornera? Pa sansa iz 6. minute, a ne vidi da je Misketu lopta bila na lijevoj nozi i da bi je pola igraca fulilo u onoj situaciji. Miske jeste spor i mekan u duelima, to stoji.
Kaze bili Slovaci konkretniji. Gdje, kako, kad? U Zenici jesu, gore ne. Svi hvale Weiss-a, koji je bio najbolji igrac na terenu, a niko ne vidi koliko je on lopti prodao. Na Salihovica opet drvlje i kamenje radi nekoliko gresaka u zaru borbe, kao da nista dobro nije uradio...a jeste, puno toga.
Medunjanin odigrao dobro svoju poziciju, trcao, igrao i naprijed i nazad. Eto ni on ne valja.
Ljudi, pa nemamo mi igraca na bacanje. Sinoc nam trebala pobjeda i Susic se tako postavio. Ovi sto kude, a nikada nisu osjetili brzinu igre gdje igrac nema vremena da trepne i udahne vazduh, a ne da misli, trebaju nastaviti igrati na terminima i ne pisati o ozbiljnom sportu.
Momci, svaka vam cast....na borbi, na kreativnosti, na organizaciji, na kontroli lopte...a sve protiv izuzetno jakog protivnika! Vi ste ponos Bosne i Hercegovine!
R9..

#5382 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by R9.. »

mO k3 wrote:
velikibrnjo wrote:
Жилина - Фудбалска репрезентација БиХ побиједила је Словачку у Жилини резултатом 2:1.

На тај начин наши су остали лидери групе Г и направили корак ка пласману на Мундијал у Бразил.

Домаћи су повели у 42. минуту када је Хамшик матирао Беговића. Изједначио је Бичакчић у 69. минуту, а побједу "Змајевима" донио је Изет Хајровић фантастичним поготком у 78. минуту.

БиХ сад има 19 бодова на табели. "Змајеви" у октобру играју са Лихтенштајном у Зеници и Литванијом у гостима. Са двије побједе репрезентација БиХ је сигуран путник на Свјетско првенство.
http://www.glassrpske.com/sport/republi ... #f154c3be7
:o
Ma to je greška ... :shock: :D
Eno ispravili su....cccc
JohnnyS

#5383 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JohnnyS »

R9.. wrote: Eno ispravili su....cccc

ajde, barem je ovo ostalo... :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-c ... /130911080
uglavnomja

#5384 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by uglavnomja »

novinar je mislio nasi, masa ljudi misli nasi (pogotovo sto je srbija prnula u shishu), tako da je ovo direktiva odozgo :D neki dodin dupelizac narediJo.
JanuaryJones

#5385 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JanuaryJones »

uglavnomja wrote:novinar je mislio nasi, masa ljudi misli nasi (pogotovo sto je srbija prnula u shishu), tako da je ovo direktiva odozgo :D neki dodin dupelizac narediJo.
Nije li Kopanja vlasnik? Taj isti koji je dao klixu intervju kako sve više banjalučana navija za BiH?

Sent from my iPad using Tapatalk
fantom slobode

#5386 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by fantom slobode »

Arteta wrote:Neko se dotaknu Italijana. :lol: :lol:

Eto super sto si nasao... :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: da je jos koji postaviti kad koja zoccola cita rezultate tokom komentarisanja utakmica...
Sto ce nam taj balkanski mentalitet pa traziti sve kod komsija...globalno selo, ugledajte se na televizije sa tradicijom...eto nam RAI pred nosom... :lol: :lol: :lol: :lol:ili sve od Berluska.... :lol: :lol: :lol: nekima kraj svijeta u granicama krnje Jugoslavije bez Slovenije, Kosova i Makedonije.... :lol: :lol: :lol:
Fudbal nauka postade....sta rade vecinom u svijetu, nadju par starih pijanaca sa igrackim ili trenerskim stazom koji mogu truniti do besmisla i imaju vremena na bacanje, sadrzaj i nije bitan, posalju ih na svjetsko prvenstvo, ovi lafo naprave studio i kakuckaju na ruci povazdan, usput piju. :lol: :lol: :lol: :lol: popuni se program, dok ljudi cekaju utakmicu :lol: :lol: :lol: onda kad zavrsi utakmica izbace kakvog sa touch screen-om, on nam lafo kao prikaze greske :lol: :lol: :lol: i rjesenja :lol: :lol: :lol: Ako ti se to kao gledaocu ne svidja lijepo prebacis na drugi kanal i imas potrebnu ozbiljnost koju trazis...sad kanala ko pljeve...

Ibra, Ibra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: evo malo ozbiljnosti i profesionalnog pristupa, imaju i tablu sa terenom u studiju....
Tuzla111

#5387 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Tuzla111 »

Comrad wrote:
Tuzla111 wrote:Osjetilo se u igri da nam treba ''svjeze krvi''.
U prvoj tekmi se vidjelo da je Hajrovic pravo osvjezenje.
Igra nista posebno, jos ima puno jajara koji trebaju ili na klupu ili da se uozbilje malo, tj oboje.
Neki od njih su Dzeko i Miske zasigurno.
Medunjanin je imao previse zadataka kao i Mujdja tako da su se malo pogubili.
Def nam trebaju pravi bekovi. Mujdja u repki igra malo previse ofanzivno. A lijevog beka nikad nismo ni imali. Papac jedva da je skupio nekoliko tekmi za repku u najboljim godinama.
Mislim da kad je Dzeko u formi, Hajrovic umjesto Misketa, Mujdja i Salihovic defanzivniji, Medunjanin pravi defanzivni vezni bez previse trcanja naprijed i Brazil bi padao na koljena. Ne treba nam mnogo.
Svaka cast za zalaganje sinoc cijeloj ekipi, stvarno su svi trcali ko na baterije.
sidje selektore.

Kad bi se igraci slali na klupu zbog jedne-dvije malo losije utakmice, pa nigdje ne bi dosli. Znaci ti bi najboljeg strijelca kvalifikacija stavio na klupu, jer ej vidi cuda dvije tekme nije dao gola, gdje ces bolan to, oj boze sta necu sve procitat. :-)
A koji ce nam q najbolji strijelac kvalifikacija kad u dvije tekme koje odlucuju prolazak, protiv prosjecne Slovacke ne moze da sutne na gol da valja.
Nije bitan samo pogodak, nisam to ni naveo kao razlog. Dzekina kompletna igra je katastrofa. Ja nisam rekao da on treba sjediti na klupi konstantno, vec da ga treba nekad poslati na klupu malo da se opameti, a on kao igrac je zvijer kad je u formi i takav nam i treba u ovim tekmama.
Šveđanin

#5388 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Šveđanin »

Sušić: Stadion od 100.000 gledatelja u Litvaniji neće biti dovoljan za bh. navijače
http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /130911033

15 oktobar svi lagano u Litvaniju da podržimo naše momke!!! 8-)
Kal El

#5389 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Kal El »

Dobro je što nisu znali ko je Hajrovic,i sta sve zna! :bih: :bih:

s' moje kurceto™
Arslan_11

#5390 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Arslan_11 »

Haha čuj sta ce nam edin.Ma ja i vedu odmah ne zvati vise, ni pjanica i miske je star. Ko je to nešto pokazao u ove dvije tekme?

Tapatalk
uglavnomja

#5391 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by uglavnomja »

JanuaryJones wrote:
uglavnomja wrote:novinar je mislio nasi, masa ljudi misli nasi (pogotovo sto je srbija prnula u shishu), tako da je ovo direktiva odozgo :D neki dodin dupelizac narediJo.
Nije li Kopanja vlasnik? Taj isti koji je dao klixu intervju kako sve više banjalučana navija za BiH?

Sent from my iPad using Tapatalk

nije, kopanja je urednik nezavisnih novina
lajkujMe

#5392 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by lajkujMe »

Da napisme nesto. Po meni jucer su nam svi igrali dobro. Dzeko se borio mnogo, istina nije mogao doci do ozbiljnih sansi ali ocekivano, poslije onoga u 6 minutu, stisnuli su odbranu na Dzeku maksimalno.
Po meni svi su pristojno odigrali naravno mogu i bolje ali za mene je ono bilo zadovoljavajuce, posebno sto i nakon sto smo primili gol nisam stekao utisak da je sve gotovo. Igraci na terenu su mi uljevalji neki vid samopouzdanja jer su igrali maksimalno ozbiljno, pozrtvovano i profesionalno.

Iskreno po meni najslabiji igrac je Begovic jucer bio. Necu reci da je mogao odbraniti ali imao je nekoliko gresaka. Sta vise cini mi se da Bega ponekad prima nepotrebne golove to jest ne uljeva mi sigurnost kad je on na golu ali to je moje misljenje tako da nevermind.
nKrkan

#5393 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Što me Zahirović iznenenadi
DonV

#5394 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonV »

Kal El wrote:Dobro je što nisu znali ko je Hajrovic,i sta sve zna! :bih: :bih:

s' moje kurceto™
Speed Demon zna citav Svijet.
Tuzla111

#5395 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Tuzla111 »

Arslan_11 wrote:Haha čuj sta ce nam edin.Ma ja i vedu odmah ne zvati vise, ni pjanica i miske je star. Ko je to nešto pokazao u ove dvije tekme?
Tapatalk
Pjanic je zvijer i uvijek odigra predobro.
Miske igra na toplo hladno otkad je dosao u repku, samo sto u zadnje vrijeme cesto je hladno kod njeg.
Oko Dzeke mozda i grijesim, mozda su ga zaista oni zatvorili.
Ja nisam rekao da treba sv mjenjati, Misketa mozda samo al bekovi trebaju igrati defanzivnije protiv jacih repki.
medo28

#5396 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by medo28 »

Awakened wrote:

http://www.zurnal.info/novost/17393/kauc-selektor-nismo-igrali-dobro-i-to-je-cinjenica

Jeste, analiza je dobra, I naravno da ima dosta prostora za napredak u nasoj igri, bas kao i za bilo koju drugu ekipu. Ali covjek nakudi Misimovica, a onda spominje kako je Spahic maestralno skocio prije gola. Pa ko nadje tog Spahica iz kornera? Pa sansa iz 6. minute, a ne vidi da je Misketu lopta bila na lijevoj nozi i da bi je pola igraca fulilo u onoj situaciji. Miske jeste spor i mekan u duelima, to stoji.
Kaze bili Slovaci konkretniji. Gdje, kako, kad? U Zenici jesu, gore ne. Svi hvale Weiss-a, koji je bio najbolji igrac na terenu, a niko ne vidi koliko je on lopti prodao. Na Salihovica opet drvlje i kamenje radi nekoliko gresaka u zaru borbe, kao da nista dobro nije uradio...a jeste, puno toga.
Medunjanin odigrao dobro svoju poziciju, trcao, igrao i naprijed i nazad. Eto ni on ne valja.
Ljudi, pa nemamo mi igraca na bacanje. Sinoc nam trebala pobjeda i Susic se tako postavio. Ovi sto kude, a nikada nisu osjetili brzinu igre gdje igrac nema vremena da trepne i udahne vazduh, a ne da misli, trebaju nastaviti igrati na terminima i ne pisati o ozbiljnom sportu.
Momci, svaka vam cast....na borbi, na kreativnosti, na organizaciji, na kontroli lopte...a sve protiv izuzetno jakog protivnika! Vi ste ponos Bosne i Hercegovine!
http://www.youtube.com/watch?v=YBZ0ANV-9_I evo highlights na youtube ako nisi dobro gledao utakmicu, Slovaci postigli neregularan gol ofsajd za pola metra, i dva, tri udarca na gol uz samu stativu jednom čini mi se da je čak bila stativa a i nekoliko kontri je presječeno u zadnji tren Spaha/bičakčić su odigrali maestralno)
DonV

#5397 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonV »

nKrkan wrote:Što me Zahirović iznenenadi
Decko kad god igra odradi svoj dio posla, rutinski ne upusta se u rizik a sinoc igrao na desnom boku.. def. jeste i to nam je trebalo a ne rokati na samoubistvo.
ultima_palabra

#5398 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by ultima_palabra »

Nije baš Michael Cox, ali u ogavnoj baruštini kakva je naše novinarstvo ovo je sjajan članak. Svaka čast :thumbup:
nekoeko

#5399 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nekoeko »

DonV

#5400 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonV »

Sve receno zakljucaj temu, Izet dominira.
Locked