BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2926 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Truba »

znajući naš mentalitet... do kraja kvalifikacija 0 bodova ili eventualno 3
nKrkan

#2927 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Ovo naši igrači pokušavaju da igraju ko BVB protiv Malage al' ne ide to tako.
noiserr

#2928 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

SaPnA wrote:
noiserr wrote:
SaPnA wrote:pa ne znam sto bi slovaci igrali drugacije kad su nas i ovako dobili :D i ako budu nece se to puno razlikovati, zato ne cekati da nam oni daju priliku nego sami sebi je moramo stvoriti
Moguće je da igraju otvorenije pred svojom publikom. Jer nas se sada manje boje.
a sto se mi pravimo pametniji od njih :D valjda ce i oni skontat ako se otvore da im je guzovaca :D
Onaj im se trener qurčio poslje utakmice. Nebi me iznenadilo da oni malo ne krenu otvorenije.

Sama izjava: "treba dokazati da si favorit na terenu" mi govori da oni misle da su bolji.
RtrnOfSalisbury

#2929 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by RtrnOfSalisbury »

narode, nama prijeti raspad sistema. ako izgubimo more nas spasit jedino sto je sljedeca protiv lihtenstajna pa da se malo pregrupisemo.
glede igre: bezbroj zvajkempfe je izgubljeno: znaci mnogo otetih lopti, onda bezbroj nepreciznije dodavanja i isto toliko:
spicicu je naprijed pa sta bude da bude .... inace to nije nista novo, to je odlika nase igre i upravu su oni koji kazu da smo dali go sad bi svi pricali o genijalnoj igri i taktici i talentu i polufinalu u brazilu.
probo sam skontati prvu izmjenu ali nisam uspio! bilo je vise kandidata za izac vani i ne vidim kakve je to visca akcente mogo uradit. druga izmjena je :ako se posreci ... dace bog" a treca je: haj nek se ovaj novi dokaze u 8 minuta. doduse klupa nam ubija, prava mahalska.
susicu nije lako: neki igraci su nezamjenjivi, neki nedodirljivi, neki mogu uvijek bljesnut, neki su livadarski genijalci ... jebga. ako pogledate snimak vidjecete valjda da mi moremo i gore, mnogo gore ... a za bolje falilo je ponesta al sad je babo ruco.
Tomos

#2930 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Tomos »

Sušić je prije ove dvije utakmice trebao podnijeti ostavku i tako nas spasiti da se plasiramo na kvalifikacije.

Kaže on igrali su najbolji i nebi ništa mjenjao najgora karakteristika ljudi koji ne prihvataju kritiku, i gone i dalje po svom.

Zašto se nije igralo sa Džekom samo u špicu do neke 70 minute i nakon toga ako bude 0-0 pojačati sa Vedom, a izbaciti DMC u ovom slučaju Rahimića moraš biti oprezan nije Slovačka ko nekad sa onim trenerom vidi se da je ovaj trener napravio pravu taktičku ekipu, koja može svakog pobjedit.

Ovaj Sušić je prije utakmice sa slovacima izjavljivao rasturit ćemo ih bolji smo i favoriti jel se tako sprema ekipa ?

Upitno je i drugo mjesto, mada u najgorem slučaju ako izgubimo sad imamo baraž nismo mi navikli da budemo prava ekipa, a i ti je izjavljivao da smo sazreli kao ekipa, jesmo al u q.
Last edited by Tomos on 07/09/2013 19:55, edited 1 time in total.
SaPnA

#2931 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by SaPnA »

noiserr wrote:
SaPnA wrote:
noiserr wrote: Moguće je da igraju otvorenije pred svojom publikom. Jer nas se sada manje boje.
a sto se mi pravimo pametniji od njih :D valjda ce i oni skontat ako se otvore da im je guzovaca :D
Onaj im se trener qurčio poslje utakmice. Nebi me iznenadilo da oni malo ne krenu otvorenije.
ne znam, moguce, ali ja mislim da nas ocekuje ista utakmica kao u zenici s tim na kraju da bude 0-1 za nas :D
doktor78

#2932 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by doktor78 »

noiserr wrote: Onaj im se trener qurčio poslje utakmice. Nebi me iznenadilo da oni malo ne krenu otvorenije.
Pa ima covjek osnova: diz'o nas u zvijezde prije utakmice, neko je vec na ovoj temi stavio sve njegove izjave, a onda hladan tus- hvala, dovidjenja...
Murat Sabanovic

#2933 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Murat Sabanovic »

@jeza

zabi mu, nije to poenta!
palermo

#2934 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by palermo »

Ništa nisam čitao što ste pisali,niti ću čitati, previše sam u behutu. Sinoć sam čak gledao koga bi u bražau mogli dobiti.jebem ti baraž i sve-
Ne bih previše da pametujem, vjerovatno da smo dali gol bilo bi drugačije, ali ga nismo dali. Sad je pitanje, možemo limi bitibolji nego juče,a to vjerujem da možemo,i mogu li Slovaci pružiti isti nivo igre kao sinoć. Meni se čini da su odigrali perfektnu partiju, doduše i mi smo im pomogli da tako izgledaju

Ja bih u utorak Zahirovića umjesto ili Misketa, naravno Mujdža ako može, i eventualno možda i Hajrovića umjesto Vede. Puno smo imali rupa na sredini, ne može Vršajević pokrivati cijelu stranu, a i fali nam brzine. A Miske i Vedo su igrači koji mogu donijeti preokret

Ma bezveze pišem , svejedno mi je ko igra, samo nek dobiju.
Murat Sabanovic

#2935 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Obuca9 wrote:Pa Hamšik i jeste isti magarac, pogotovo na ovoj slici koju si postavio Murate.
jebat ga !
Crvena Tifoza

#2936 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Crvena Tifoza »

U svemu ovome Avdija je najmanje kriv. Momak je čak i izborio najbliži slobodni udarac na gol Slovaka i njihov prvi žuti karton.
Nama je presudilo to što Salihović nije bio mentalno prisutan na utakmici. Bježanje i sakrivanje Ibiševića od lopte i bilo kakve akcije.
Također Džeko je u većini slučajeva na svaki dodir lopte padao kao pokošen. Genijalno je počeo utakmicu. Po dvojicu je nosio na leđima pa ih otrese kao slinu, i onda je počela njegova traljavost, klizanje i padanje.

Ne znam za vas braćo, ali meni od sinoć kao da je smrtni slučaj bio.
noiserr

#2937 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Crvena Tifoza wrote:U svemu ovome Avdija je najmanje kriv. Momak je čak i izborio najbliži slobodni udarac na gol Slovaka i njihov prvi žuti karton.
Nama je presudilo to što Salihović nije bio mentalno prisutan na utakmici. Bježanje i sakrivanje Ibiševića od lopte i bilo kakve akcije.
Također Džeko je u većini slučajeva na svaki dodir lopte padao kao pokošen. Genijalno je počeo utakmicu. Po dvojicu je nosio na leđima pa ih otrese kao slinu, i onda je počela njegova traljavost, klizanje i padanje.

Upravu si 100%. A i ja sam se sjebo. Džeko ima običaj tako odigrati kad god ga tuku. Ja sam to primjetio kad igra za City. Jer ga odbrana pokosi par puta a sudija ne svira, Džeko se povuče. Zato je publika važna da huči na njihove prekršaje. I ja svtarno mislim da će naša publika biti bolja u Slovačkoj.
JThomas

#2938 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JThomas »

'leba vam vi što idete u slovačku bar malo pustite avaz...

al' ne znam, ovo što ja znam da ide su sve starije guzonje k'o i na bilino polje...
Murat Sabanovic

#2939 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Crvena Tifoza wrote:U svemu ovome Avdija je najmanje kriv. Momak je čak i izborio najbliži slobodni udarac na gol Slovaka i njihov prvi žuti karton.

majstore,pogresno smo takticki bili postavljeni. tacno je da su pojedini igraci zakazali,ali su nas slovaci takticki porazili.
nadam se samo da cemo pouku iz ovoga izvici ,te da ce igraci psihicki biti spremni za utorka.
RtrnOfSalisbury

#2940 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by RtrnOfSalisbury »

slazem se za avdiju: navalili na njeg ... mi smo oduvijek imali rupa i rupica u odbrani, samo sto to neki nisu znali-mogli iskoristit. kad nalete oni sto znaju onda se iznenadimo: otkud sad ovo ???? ironija je da je go pao poslije faula lulica, izbacivanja glavom dzeka i okrznucem spahica, plus slabe reakcije pri sutu .... i uvijek tako: jednom sudija, jednom nesreca, jednom peh, jednom koncentracija. inace dzeko je nekoliko puta ceko njihove nabacaje, znaci nije da nije trco gore-dole ....
It_is_a_Leclerc

#2941 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Bio motivacioni sastanak - predsjednik saveza, Ivica Osim, Sušić i igrači.

Valjda su tako kolektivno uspjeli odgovoriti Sušića od tvrdoglavog inzistiranja na floskuli da nije pogriješio, a svima je jasno da jest.

I da... Teško nama ako se budemo uzdali u to da će Slovaci nešto mijenjati u svojoj igri, igrati otvorenije i to, jer neće, jer su nas dobili i misle da znaju recept da nas uzmu. Mi smo ti koji moraju nešto raditi drugačije.
bingov buraz

#2942 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by bingov buraz »

luckylaka wrote:Prespavao(qrac spavao,preznojio se)jos pod dojmom selektorove gluposti.Kazu,,sto jedna b... zamrsi stotinu pametnih ne moze odmrsiti,,tako je sinoc PAPE postavio igru.Al bilo -proslo.Ako smo ikada imali historijsku utakmicu :D to bi trebalo biti sad u utorak.PAPE sigurno nije taj koji moze motivisati ponovo igrace zato pod hitno da ima imalo u glavi napravio bi sastanak pozvao Osima,Hadzibegica,Bajevica...da razrade taktiku i pripreme igrace.Inace sprema nam se pusiona
Image
zalizani

#2943 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by zalizani »

RtrnOfSalisbury wrote:narode, nama prijeti raspad sistema. ako izgubimo more nas spasit jedino sto je sljedeca protiv lihtenstajna pa da se malo pregrupisemo.
glede igre: bezbroj zvajkempfe je izgubljeno: znaci mnogo otetih lopti, onda bezbroj nepreciznije dodavanja i isto toliko:
spicicu je naprijed pa sta bude da bude .... inace to nije nista novo, to je odlika nase igre i upravu su oni koji kazu da smo dali go sad bi svi pricali o genijalnoj igri i taktici i talentu i polufinalu u brazilu.
probo sam skontati prvu izmjenu ali nisam uspio! bilo je vise kandidata za izac vani i ne vidim kakve je to visca akcente mogo uradit. druga izmjena je :ako se posreci ... dace bog" a treca je: haj nek se ovaj novi dokaze u 8 minuta. doduse klupa nam ubija, prava mahalska.
susicu nije lako: neki igraci su nezamjenjivi, neki nedodirljivi, neki mogu uvijek bljesnut, neki su livadarski genijalci ... jebga. ako pogledate snimak vidjecete valjda da mi moremo i gore, mnogo gore ... a za bolje falilo je ponesta al sad je babo ruco.
hvala na ovako opsirnoj i strucnoj analizi. dankeshen! :D
Hodidid

#2944 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Hodidid »

Nas je najveci problem sto su smo mi slovakje bili prekrizili i prije sinocsnje utakmice. Ono nase standardno ta ce slovaci nakantacemo ih 6-0. Remizirali sa Lihtenstajnom hahaha. Vidi Hamshika levata, vidi Weissa kepeca itd. Vidi im frizura, vidi im tetovaza, sminka. Naguzicemo ih.

E sinoc ste vidili kako smo ih naguzili. Tako to bude kad upises 6 bodova prije nego izadjes na teren i dobro se oznojis za svaku loptu. Ima da gines za svaku loptu 90 minuta i protiv San Marina. Tek onda mozes reci da si ekipa. A momcine izasli na teren i penzija, cekaju da lopta sama useta u gol. Nema toga bolan ni protiv San Marina halo a kamoli protiv Slovaka.

Hamshik ovakav i onakav je bio okosnica Napolija sa Lavazzijem i Cavanijem. Igaro LP i to odlicno igrao u LP.
Skrtel u Liverpoolu i da se ne nabraja.

Mi njih mozemo dobiti samo 100 % zalaganjem svakog pojedinca na terenu. Mene samo zanima kad cemo se rijesiti tog naseg Balkanskog ta ce ba oni.
noiserr

#2945 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

RtrnOfSalisbury wrote:slazem se za avdiju: navalili na njeg ... mi smo oduvijek imali rupa i rupica u odbrani, samo sto to neki nisu znali-mogli iskoristit. kad nalete oni sto znaju onda se iznenadimo: otkud sad ovo ???? ironija je da je go pao poslije faula lulica, izbacivanja glavom dzeka i okrznucem spahica, plus slabe reakcije pri sutu .... i uvijek tako: jednom sudija, jednom nesreca, jednom peh, jednom koncentracija. inace dzeko je nekoliko puta ceko njihove nabacaje, znaci nije da nije trco gore-dole ....
Rupu smo imali to je istina. Ali nekako glupo gol koji smo primili nema veze sa njom.
Jack Be Nimble

#2946 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Jack Be Nimble »

Sto je najgore ako pobjede u Slovackoj bice joj zmajevi su bogovi, Susicu cevape donose Mou i Pep dok Alex priprema toplu vodu za noge.

Mozda su igraci podbacili, mozda ih je uhvatila nervoza i sjebali se prije nego sto su izasli na teren, ali ne vidim zasto da se ljutimo na Susica. Covjek ima 11 dobrih igraca ako neko od njih rikne ili nema dobre partije, Susic kao bilo koji drugi trener na njegovom mjestu nema nekog veliko izbora kada pogleda na klupu.

Ne vjerujem u price da se Dzeko mozda naljutio zbog Hajre ili tako nesto, to jednostavno nije Dzeko niti bilo koji drugi igrac u repki. Razumijem ja taj stav 'gdje ste bili kada je grmilo' ali ne vjerujem da bi neki igrac bacio sav svoj trud u vodu zbog jednog ili dvojice koji su dosli kada je vec izgledalo da bi mozda mogli i do SP doci ili buduceg EU. Ako nista tim igracima koji su tu od pocetka bi trebala biti pohvala za igrace jer dolaze zbog njihovog truda i zalaganja!

A opet se sjetim starog i njegove price 'stalno kada je Juga trebala da ucini nesto veliko, uspjeli su se posvadjati i sve baciti u vodu'.
Murat Sabanovic

#2947 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

It_is_a_Leclerc wrote:Bio motivacioni sastanak - predsjednik saveza, Ivica Osim, Sušić i igrači.

Valjda su tako kolektivno uspjeli odgovoriti Sušića od tvrdoglavog inzistiranja na floskuli da nije pogriješio, a svima je jasno da jest.

I da... Teško nama ako se budemo uzdali u to da će Slovaci nešto mijenjati u svojoj igri, igrati otvorenije i to, jer neće, jer su nas dobili i misle da znaju recept da nas uzmu. Mi smo ti koji moraju nešto raditi drugačije.
prepustiti im incijativu,pa da vidis kako ce se otvoriti.
Drvosjeca iz Dejcica

#2948 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ne znam za vas ali ja definitivno neću moći gledati utakmicu od srkleta i nervoze...ne smijem ni pomisliti šta ako se izgubi ili odigra neriješeno. Evo već me presječe...

Zna li ko je li ona hobotnica živa što je onomad prognozirala sa 99% tačnosti iskode utakmica? :mrgreen:
Crvena Tifoza

#2949 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Crvena Tifoza »

Murat Sabanovic wrote:

majstore,pogresno smo takticki bili postavljeni. tacno je da su pojedini igraci zakazali,ali su nas slovaci takticki porazili.
nadam se samo da cemo pouku iz ovoga izvici ,te da ce igraci psihicki biti spremni za utorka.
Slažem se da su nas Slovaci pročitali kao i Francuzi onda na Koševu. Odsjekli nam napad od sredine i kapak.
Ali džaba Luliću što na krilu povali onog čobana kao čuval, kad ubaci u šesnaest nema nijednog našeg igača. Ibišević koji treba da bude blizu suprotne stative, on visi na ivici šesnaesterca.
Pa i mi kad igramo na male, kad vidiš da ne ide, trčiš, mijenjaš stranu, otkrivaš se. Toga kod nas nije bilo sinoć.
Dr_dre

#2950 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Dr_dre »

Mislim da grjesis,jer oni su sada u situaciji u kojoj smo mi bili prije ove utakmice,otvorila im se sansa i oni ce biti ti koji ce morati napasti i otvoriti se.Nemaju sta drugo uraditi pred svojim navijacima.
Uvjek smo kuburili sa odbranom al kad je papac bio stoper sa spahicem,mujdza i lulic bekovi sa rahimicem ispred,uhhfff,bilo je dobro,steta sto je kratko trajalo.
Locked