BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
strumf00
#2851 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
koliko je moguce i da li je moguce da je taj odnos dzeko-hajrovic los,sta ima u tome zna li iko??
i ne kontam zasto,u cemu je kvaka joj pa sad kad nam je najpotrebnije,kad svi gledamo u njih oni prave neka sranja,pa kad je moj oac upalio sinoc tv i gledo utakmicu kud ces dalje,citava nacija uz njih i sad se pominju te neke zavjere,e bas smo mraka..
i ne kontam zasto,u cemu je kvaka joj pa sad kad nam je najpotrebnije,kad svi gledamo u njih oni prave neka sranja,pa kad je moj oac upalio sinoc tv i gledo utakmicu kud ces dalje,citava nacija uz njih i sad se pominju te neke zavjere,e bas smo mraka..
-
Lug
#2852 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Misimovic i Pjanic ne mogu igrati skupa. Misimovic je istrosen, star, gusi Pjanica...ne kontam zasto se forsira da igra, kao da mora igrati.. npr. pa i Muslimovic je zasluzan ko i misimovic ali zbog slabih igara nije u repki, kao da je on manji Bosanac
.. u ovako vaznim utakmicama igraju samo najbolji.
..i nikad Misimovicu necu halaliti ono protiv Portugala, da se radi o drugoj repki, Misimovic vise nikad ne bi zaigrao poslije Portugala, ali kod nas ga OPET stavljaju u najbitnijim utakmicama..i kao sve je normalno..
..i nikad Misimovicu necu halaliti ono protiv Portugala, da se radi o drugoj repki, Misimovic vise nikad ne bi zaigrao poslije Portugala, ali kod nas ga OPET stavljaju u najbitnijim utakmicama..i kao sve je normalno..
- House
#2853 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
miki.ba wrote:Onaj gol sto smo primili je bas odvratan.
Da je bila neka akcija, nesto, imam osjecaj da bi mi lakse bilo.
Nismo mi uopste lose odigrali prvo pol. Realno smo ih razvalili, samo sto nije lopta zavrsila u mrezi, jbg.
Ima normalno i kritike, a to je neorganizovanost u napadu.
Sto se tice gola, tu se nema kome sta prigovoriti, ono je nesreca, stas.
Izgubili ili bod isti kur.. U tom (ovom) slucaju opet moramo uzeti sve tekme do kraja
- Edin H.
#2854 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
To vazi samo ukoliko Grci uzmu Slovak kod kuce.House wrote:miki.ba wrote:Onaj gol sto smo primili je bas odvratan.
Nismo mi uopste lose odigrali prvo pol. Realno smo ih razvalili, samo sto nije lopta zavrsila u mrezi, jbg.
Izgubili ili bod isti kur.. U tom (ovom) slucaju opet moramo uzeti sve tekme do kraja
-
strumf00
#2855 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
a nisi bas u pravu..i protiv grcke u zenici nam je bila jedna od najvaznijih pa je taj isti misimovic razvalio grke,ubio brasno u njemu,svi smo mu skandirali tamo...Lug wrote:Misimovic i Pjanic ne mogu igrati skupa. Misimovic je istrosen, star, gusi Pjanica...ne kontam zasto se forsira da igra, kao da mora igrati.. npr. pa i Muslimovic je zasluzan ko i misimovic ali zbog slabih igara nije u repki, kao da je on manji Bosanac.. u ovako vaznim utakmicama igraju samo najbolji.
je on bio neshvatljivo los,ali svi osim lulica u ofanzivi su totalno zakazali (i lulic moze biti puno bolji ali mu za to treba podrska tima)
- ultima_palabra
#2856 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ja bih stavio sredinu Rahimić-Medunjanin-Pjanić... kad uspostaviš ravnotežu i pas igru na sredini, šanse će doći. Lulić što više isturen na lijevoj strani, Mujdža će pokrivati cijelu desnu stranu.
Naprijed standardni dvojac, ali ja bih Džeku pomakao malo više unazad... neka Škrtel ili brani prazan prostor ili neka krene naprijed prema Džeki, kako god bolje nego ono što smo gledali sinoć.
-----------------------Begovic---------------------
Mujdza------Bicakcic-------Spahic-----Salihovic
--------Pjanić-----Rahimić-----Medunjanin
------------------------Dzeko------------------Lulic
-----------------------Ibisevic--------------------
Naprijed standardni dvojac, ali ja bih Džeku pomakao malo više unazad... neka Škrtel ili brani prazan prostor ili neka krene naprijed prema Džeki, kako god bolje nego ono što smo gledali sinoć.
-----------------------Begovic---------------------
Mujdza------Bicakcic-------Spahic-----Salihovic
--------Pjanić-----Rahimić-----Medunjanin
------------------------Dzeko------------------Lulic
-----------------------Ibisevic--------------------
- House
#2857 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Edin H. wrote:To vazi samo ukoliko Grci uzmu Slovak kod kuce.House wrote:miki.ba wrote:Onaj gol sto smo primili je bas odvratan.
Eto kao da nece
- kandelabar
#2858 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Meni je to smijesno da je HAjrovic uzrok lose atmosfere ipak oni su profesionalci,igraju pred svojim narodom koji ih tretira maltene kao bogove i nemoguce je da ne natope dres svojim znojem..
Po meni greska je kod Susica u samom pristupu ovoj utakmici pocevsi od intervju-a pa do organizacije igraca taktike i izmjena,sve dok se eventualno ne pokaze nesto suprotno ili netso ne ispliva na povrsinu kao razlg zasto su samo Lulic i BEgovic sinoc od igraca zaadovoljili..
Po meni greska je kod Susica u samom pristupu ovoj utakmici pocevsi od intervju-a pa do organizacije igraca taktike i izmjena,sve dok se eventualno ne pokaze nesto suprotno ili netso ne ispliva na povrsinu kao razlg zasto su samo Lulic i BEgovic sinoc od igraca zaadovoljili..
- House
#2859 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
kandelabar wrote:Meni je to smijesno da je HAjrovic uzrok lose atmosfere ipak oni su profesionalci,igraju pred svojim narodom koji ih tretira maltene kao bogove i nemoguce je da ne natope dres svojim znojem..
Spahic i Bicakcic dobro odigrali , spasili reprezentaciju opasne blamaze
-
NediM17
#2860 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Lose, lose...
Sto se igraca tice, onaj ko je meni sinoc najvise zapao za oko je Lulic, jedini koji je lijetao tamo-'vamo, driblao, centrirao. Osim njega ne moze se prigovoriti Spahicu, kao i Begovicu koji je izvadio dva sigurna gola.
Dzeko i Ibisevic - odsjeceni totalno, no bez obzira bezvoljni nekako, pogotovo Edin, Vedo se par puta vratio na centar, uzeo loptu, izborio faul. Edin primio par puta loptu oko 16 i odmah je vraca nazad, zracni dueli - nula, jest jeben Skrtel, ali i Edin je beton, da je bilo makar malo zara i nabrijanosti mogao ga je otresti.
Pjanic i Misimovic- pa nije to bilo tako ni lose, ali kada treba da dodje do onog zavrsnog pasa, nema ga. Obojica su imali par solidnih situacija za sut, i unistili ih. Pocetkom drugog poluvremena, sto se tice posjeda lopte, mislim da smo bili bas dominantni.
Lulic- driblao, borio se, centrirao, nema mu se sta prigovoriti.
Medunjanin- ne znam sta da kazem za njega, niti smrdi, niti mirise, solidno odradio svoj posao.
Vrsajevic - u napadu i moze proci, u odbrani propuh da Bog sacuva.
Bicakcic - korektno za debitanta, imao je okruglo dvije greske, upravo iz straha, bar sam ja takav utisak stekao, ali Spahic ga je povadio u obje situacije.
Spahic - kapitenski, nema se tu sta previse reci.
Salihovic - nekakav izgubljen, kao da ni sam nije siguran koja mu je uloga na terenu, inace koliko sam ga pratio, niti je sta grijesio, niti je sta uradio.
Begovic - opet dokazao klasu, spasio 2-3 cista gola, kod gola zaista nemocan.
Nadati se boljoj predstavi u Slovackoj ! Glavu gore momci, mozete vi to !
Sto se igraca tice, onaj ko je meni sinoc najvise zapao za oko je Lulic, jedini koji je lijetao tamo-'vamo, driblao, centrirao. Osim njega ne moze se prigovoriti Spahicu, kao i Begovicu koji je izvadio dva sigurna gola.
Dzeko i Ibisevic - odsjeceni totalno, no bez obzira bezvoljni nekako, pogotovo Edin, Vedo se par puta vratio na centar, uzeo loptu, izborio faul. Edin primio par puta loptu oko 16 i odmah je vraca nazad, zracni dueli - nula, jest jeben Skrtel, ali i Edin je beton, da je bilo makar malo zara i nabrijanosti mogao ga je otresti.
Pjanic i Misimovic- pa nije to bilo tako ni lose, ali kada treba da dodje do onog zavrsnog pasa, nema ga. Obojica su imali par solidnih situacija za sut, i unistili ih. Pocetkom drugog poluvremena, sto se tice posjeda lopte, mislim da smo bili bas dominantni.
Lulic- driblao, borio se, centrirao, nema mu se sta prigovoriti.
Medunjanin- ne znam sta da kazem za njega, niti smrdi, niti mirise, solidno odradio svoj posao.
Vrsajevic - u napadu i moze proci, u odbrani propuh da Bog sacuva.
Bicakcic - korektno za debitanta, imao je okruglo dvije greske, upravo iz straha, bar sam ja takav utisak stekao, ali Spahic ga je povadio u obje situacije.
Spahic - kapitenski, nema se tu sta previse reci.
Salihovic - nekakav izgubljen, kao da ni sam nije siguran koja mu je uloga na terenu, inace koliko sam ga pratio, niti je sta grijesio, niti je sta uradio.
Begovic - opet dokazao klasu, spasio 2-3 cista gola, kod gola zaista nemocan.
Nadati se boljoj predstavi u Slovackoj ! Glavu gore momci, mozete vi to !
- House
#2861 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Da nacrtamo karikaturu gdje Slovaci placu u sred Ziline ?

- Edin H.
#2862 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Lug wrote:Misimovic i Pjanic ne mogu igrati skupa. Misimovic je istrosen, star, gusi Pjanica...ne kontam zasto se forsira da igra, kao da mora igrati.. npr. pa i Muslimovic je zasluzan ko i misimovic ali zbog slabih igara nije u repki, kao da je on manji Bosanac.. u ovako vaznim utakmicama igraju samo najbolji.
Na jednu stranu sto ne mogu igrati zajedno, ali brzo se zaboravlja da nas je Misimovic i doveo do prvog mjesta svojim asistencijama. To bi tek trebalo odluciti koji od njih dvojice bi trebao poceti. Pjanic je losije od Misimovica sinoc odigrao, ali sto je najgore ne zalaze se, naime nije htio da se vraca u odbranu, glumi zvijezdu, a zna se da u principu moze trcati.
-
strumf00
#2863 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ni blizu toga sinoc nisu bili,ajd kontam ono los dan profulas loptu nesto ali nije tu bilo ni borbe ni nicega ma jedva su hodali po terenu...kandelabar wrote:Meni je to smijesno da je HAjrovic uzrok lose atmosfere ipak oni su profesionalci,igraju pred svojim narodom koji ih tretira maltene kao bogove..i nemoguce je da ne natope dres svojim znojem
ali opet sam ja nekako ubjedjen (mozda mi to ne valja) da cemo ih dobit u zilini
- luckylaka
#2864 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Prespavao(qrac spavao,preznojio se)jos pod dojmom selektorove gluposti.Kazu,,sto jedna b... zamrsi stotinu pametnih ne moze odmrsiti,,tako je sinoc PAPE postavio igru.Al bilo -proslo.Ako smo ikada imali historijsku utakmicu
to bi trebalo biti sad u utorak.PAPE sigurno nije taj koji moze motivisati ponovo igrace zato pod hitno da ima imalo u glavi napravio bi sastanak pozvao Osima,Hadzibegica,Bajevica...da razrade taktiku i pripreme igrace.Inace sprema nam se pusiona
- Idemedosumom
#2865 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Jos jedno malo zapazanje, iako sam sveukupno zadovoljan ucinkom mladog Bicakcica, nekako se stice dojam da su on i Spahic pre-niski da bi bili zajedno stoperi.
Mozda mi se ovo samo cini. Bicakcic je pokazao da moze solidno Mujdzu mijenjati. Valjda mu je to nekada i prirodna pozicija bila. Ovamo ostaju Zukanovic, Vranjes, Pandža i aBd Kolasinac. Pa nek se dogovore ko ce gdje
Mozda mi se ovo samo cini. Bicakcic je pokazao da moze solidno Mujdzu mijenjati. Valjda mu je to nekada i prirodna pozicija bila. Ovamo ostaju Zukanovic, Vranjes, Pandža i aBd Kolasinac. Pa nek se dogovore ko ce gdje
- Capajebo
#2866 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Bicakcic za svoju prvu pravu utakmicu 
-
udrch
#2867 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Misimović je bio lošiji, ali Pjanić nezainterisiraniji..Edin H. wrote:Lug wrote:Misimovic i Pjanic ne mogu igrati skupa. Misimovic je istrosen, star, gusi Pjanica...ne kontam zasto se forsira da igra, kao da mora igrati.. npr. pa i Muslimovic je zasluzan ko i misimovic ali zbog slabih igara nije u repki, kao da je on manji Bosanac.. u ovako vaznim utakmicama igraju samo najbolji.
Na jednu stranu sto ne mogu igrati zajedno, ali brzo se zaboravlja da nas je Misimovic i doveo do prvog mjesta svojim asistencijama. To bi tek trebalo odluciti koji od njih dvojice bi trebao poceti. Pjanic je losije od Misimovica sinoc odigrao, ali sto je najgore ne zalaze se, naime nije htio da se vraca u odbranu, glumi zvijezdu, a zna se da u principu moze trcati.
ja sam svoj optimizam gradio na Pjanićevoj igri protiv Verone..non stop se vraćao po loptu, preuzkmao, trčao, otvarao se, nudio se, britko upošljavao..da je to ponovio Ibišević bi dao 3 komada i bez Džeke..ali nije..nekad u drugom Pjanić gubi loptu i kreće kontra 4 na 3, Pjanić nije ni potrčao..
nekad mi se čini da njih dvojica sve se oslanjaju jedna na drugog..
-
miki.ba
#2868 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Mislim da to nije bila poenta, al et.Idemedosumom wrote:Pa ne mogu nam svih 11 igraca bit Bošnjaci, valjda je do togLug wrote:Misimovic i Pjanic ne mogu igrati skupa. Misimovic je istrosen, star, gusi Pjanica...ne kontam zasto se forsira da igra, kao da mora igrati.. npr. pa i Muslimovic je zasluzan ko i misimovic ali zbog slabih igara nije u repki, kao da je on manji Bosanac.. u ovako vaznim utakmicama igraju samo najbolji.
Sto, jel to zabranjeno slat stare igrace u penziju?
Meni je to potpuno normalno, Muslimovic jeste zasluzio penziju ranije od Misketa, najprije zbog lose igre, a sad Miske pokazuje da je na istom putu... da fubalerska karijera treba trajati do 40 god bili bi placeni duplo manje, nisu svi Gigs.
- Partijaner
#2869 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Cak je i ova beba bila iznenadjena kad je vidjela da ce Avdija igrati ( mada nista protiv Avdije ).

-
udrch
#2870 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Bičakčić je visok 185..to je idealna visina za stopera..Idemedosumom wrote:Jos jedno malo zapazanje, iako sam sveukupno zadovoljan ucinkom mladog Bicakcica, nekako se stice dojam da su on i Spahic pre-niski da bi bili zajedno stoperi.
odigrao je dobro sinoć, posebno što je debitant..kad bude Mujdža na svom mjestu tom cestom neće proći niko na svijetu..mislim da će se sa Spahićem odlično uklopiti..
ona prilika za Hamšika je bio čist faul na njemu, ne znam kako neki mu tu situaciju pripisuju kao grešku..
- Edin H.
#2871 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Misimovic je bio nas najagilniji igrac, mozda uz Lulica prvih pola sataudrch wrote:
Misimović je bio lošiji, ali Pjanić nezainterisiraniji..
ja sam svoj optimizam gradio na Pjanićevoj igri protiv Verone..non stop se vraćao po loptu, preuzkmao, trčao, otvarao se, nudio se, britko upošljavao..da je to ponovio Ibišević bi dao 3 komada i bez Džeke..ali nije..nekad u drugom Pjanić gubi loptu i kreće kontra 4 na 3, Pjanić nije ni potrčao..
nekad mi se čini da njih dvojica sve se oslanjaju jedna na drugog..
-
strumf00
#2872 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ma mozemo mi ovdje 30 dana naglavat pisat sta i kako,pisat neke teorije zavjere,ko sta gdje kako,dzeko ovo ono,pape kriv nije kriv,atmosfera vaka naka ali oni ce u utorak pokazat jesul dostojni svega toga,jesul dobri i jesul spremni za neko veliko takmicenje
slovacka nije u krugu top reprezentacija ni u evropi ni u svijetu onako sredina evrope,ako njih ne mozemo dobit realno sta mi imamo trazit u brazilu-nista
oni sad trebaju bit najbolji,koliko toliko hladne glave,ako budu mogli obradovat nas ako ne,znat cemo na cemu smo,gdje pripadamo i eto..mi cemo im dat podrsku nadat se navijat za njih a na njima je ono najteze i sretno im
slovacka nije u krugu top reprezentacija ni u evropi ni u svijetu onako sredina evrope,ako njih ne mozemo dobit realno sta mi imamo trazit u brazilu-nista
oni sad trebaju bit najbolji,koliko toliko hladne glave,ako budu mogli obradovat nas ako ne,znat cemo na cemu smo,gdje pripadamo i eto..mi cemo im dat podrsku nadat se navijat za njih a na njima je ono najteze i sretno im
- kandelabar
#2873 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ili bolje onaj video sa yutuba kad Firer saznaje da je BOsna opet u barazuHouse wrote:Da nacrtamo karikaturu gdje Slovaci placu u sred Ziline ?
![]()
- MOSALJOZE
#2874 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /130907046
Pa PAPE nemoj mi to raditi
Nego sad odgledah čitavu utakmicu i moram pohvaliti Avdiju
Pa PAPE nemoj mi to raditi
Nego sad odgledah čitavu utakmicu i moram pohvaliti Avdiju
- Arteta
#2875 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Bicakcic mi nekako izgleda spor i na poziciji stopera, a na beku bi to jos vise bilo izrazeno.Idemedosumom wrote:Jos jedno malo zapazanje, iako sam sveukupno zadovoljan ucinkom mladog Bicakcica, nekako se stice dojam da su on i Spahic pre-niski da bi bili zajedno stoperi.