Ma ja sam rekao "12-ti" igrač totalno zakazao, i po mom najviše kriv za poraz. Bolja će atmosfera biti i Slovačkoj.Logovan wrote:Zaboravio sam u prethodnim postovima spomenuti navijače koji su zviždali igračima na kraju utakmice.Svaka čast.
Razmaženi ste malo je reći.
BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- noiserr
#2501 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
- It_is_a_Leclerc
#2502 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Možda i nisu, ali ovo je večeras izgledalo - level Chelsea. Da li zbog blijede igre naših ili sjajne njihove igre, ne bih znao.Korisničkoime wrote:Psihološki jesu u prednosti po kvaliteti vala možemo ih ubiti nogama samo tako da ne dođu sebi još ni za dva ciklusa. Nisu kante ali nisu ni beton da jesu ne bi bili tu gdje jesu očito znaju podbacit i imaju slabosti.It_is_a_Leclerc wrote:I ne znam zašto sad ne bi smjeli iznijeti kritiku na račun selektora i igrača. Ja njih volim, k'o rod rođeni. Kad smo primili gol, izgledao sam k'o da mi saučešće treba predati, i vjerujte, otkako je utakmica završila neke su mi scene po glavi. Al' ljudi.. Valja biti iskren. Nema segmenta u kojem nismo PROČITANI !
Misimović i Pjanić su igrali pod stalnim pritiskom, jer je slovački selektor znao da je Salihović već duže vrijeme tanak, pogotovo sa centaršutom, a Lulić, izmoren i iznužden jer drži cijelu lijevu stranu sam, nema snage da dobro centrira ili proigra.
Treba se sutra okrenuti Žilini. Ja ne znam imamo li mi timskog psihologa, ali bismo trebali angažirati jednog da ovo nekako restartuje u glavama igrača.
U utorak, Slovaci su (apsolutni) favoriti, a mi smo ti koji moraju igrati na iznenađenje. Srce kaže pobjeda, razum kaže remi ili poraz....
I da.. Safet Sušić treba javnosti objasniti samo jednu stvar - zašto , iako smo igrali nominalno najofanzivnije dosad, reprezentacija BIH nije imala šuta u okvir vrata. I to ne zato što on mora nešto objasniti javnosti, već zato što bi većinu zanimao taj podatak.
- SaNsEo
#2503 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
pa sta jesu im trebali da pljescu zato sto su izgubili, mozda je zvizduk bio i opravdan vecerasLogovan wrote:Zaboravio sam u prethodnim postovima spomenuti navijače koji su zviždali igračima na kraju utakmice.Svaka čast.
- Hajvan
#2504 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Istina, ja se sve vrijeme to pitam!?!It_is_a_Leclerc wrote:
Možda i nisu, ali ovo je večeras izgledalo - level Chelsea. Da li zbog blijede igre naših ili sjajne njihove igre, ne bih znao.
I da.. Safet Sušić treba javnosti objasniti samo jednu stvar - zašto , iako smo igrali nominalno najofanzivnije dosad, reprezentacija BIH nije imala šuta u okvir vrata. I to ne zato što on mora nešto objasniti javnosti, već zato što bi većinu zanimao taj podatak.
- noiserr
#2505 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Po meni su igrači zadnji atom snage dali. Ne pobjedi ni Španija svaku utakmicu, to je u futbalu nemoguće. Nisu zaslužili svižduke pogotovo poslije onako očajne podrške koju su navijači pružili.SaNsEo wrote:pa sta jesu im trebali da pljescu zato sto su izgubili, mozda je zvizduk bio i opravdan vecerasLogovan wrote:Zaboravio sam u prethodnim postovima spomenuti navijače koji su zviždali igračima na kraju utakmice.Svaka čast.
- It_is_a_Leclerc
#2506 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
I nevjerovatno mi je da on to nije vidio na poluvremenu.Hajvan wrote:Istina, ja se sve vrijeme to pitam!?!It_is_a_Leclerc wrote:
Možda i nisu, ali ovo je večeras izgledalo - level Chelsea. Da li zbog blijede igre naših ili sjajne njihove igre, ne bih znao.
Već na poluvremenu se naziralo da, unatoč papirnatoj ofanzivi, osvajamo i gubimo lopte na centru, i da od tog nema vajde. Mogao se tada Ibišević zamijeniti Hajrovićem, tako da makar slovački stoperi ne blokiraju baš svaku loptu koja ide prema napadačkim pozicijama. Al' avaj, braćo, avaj..
- DonV
#2507 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Marek Hamsik je igrac koji ima vrhunsku motoriku i znanje podcjenjen od strane forumasa OK
ali od Papeta pa on igra u sistemu igre da Medunjanin cuva Mareka a pritome pomaze bekovima nigdje veze.. a pa ne mogu ga u Italiji stoperi neutralisat a kamoli jedan igrac koji gaji igru prema naprijed.
PAPE.
Weiss, Sestak, Nemec nisu igrali klf. i nisu oni kiksali protiv L repke.. ali to je poziv unaprijed za 5,6 komada protiv jace odbrane od Grcke.
Weiss, Sestak, Nemec nisu igrali klf. i nisu oni kiksali protiv L repke.. ali to je poziv unaprijed za 5,6 komada protiv jace odbrane od Grcke.
- Logovan
#2508 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Po meni su pokazivali želju da zabiju gol, da dođu do pobjede. Borili su se tako da im ja na ovome ne mogu zamjeriti.KPNCTNJAH wrote: Bar nisu izlazili kao protiv SAD.Nisam za zvizdanje, ali veceras su to i zasluzili. Nije problem u porazu, koliko u tome da nisu ni pokazali neku pretjeranu zelju da dobiju utakmicu... pa u 90 minuta mi nismo imali prilike kako treba.
@SaNsEo Super što si se pronašao.
Da, trebali su im pljeskati. Pobijedimo skoro sve utakmice, onaj jedan remi ostvarimo i dođe poraz i hajmo im zviždati, hajmo ih pljuvati.
Nema to veze što smo zabili 20 i kusur golova, nema veze što smo ubilježili skoro sve pobjede, nema veze što nismo imali poraza do sada, nema veze što je Džeko sve do ove utakmice bio najbolji strijelac (možda je i dalje prvi))a Vedad treći na listi, nema veze što smo dospjeli na 13 mjesto Fifa rang liste, itd, itd.
Last edited by Logovan on 07/09/2013 01:37, edited 1 time in total.
-
Korisničkoime
#2509 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ne znam nećemo baš pretjerati odigrali jesu dobro ne možemo to sporiti ali da su baš ne savladiva ekipa čisto sumnjam. Mislim da se mogu načeti i kad se to desi onda se raspadnu nekako me podsjećaju na nas, dobre igre, solidan tim ali nigdje kontinuiteta kod gola se svi pogube i slično. Mi smo se po navedenom malo popravili.It_is_a_Leclerc wrote:Možda i nisu, ali ovo je večeras izgledalo - level Chelsea. Da li zbog blijede igre naših ili sjajne njihove igre, ne bih znao.Korisničkoime wrote:Psihološki jesu u prednosti po kvaliteti vala možemo ih ubiti nogama samo tako da ne dođu sebi još ni za dva ciklusa. Nisu kante ali nisu ni beton da jesu ne bi bili tu gdje jesu očito znaju podbacit i imaju slabosti.It_is_a_Leclerc wrote:I ne znam zašto sad ne bi smjeli iznijeti kritiku na račun selektora i igrača. Ja njih volim, k'o rod rođeni. Kad smo primili gol, izgledao sam k'o da mi saučešće treba predati, i vjerujte, otkako je utakmica završila neke su mi scene po glavi. Al' ljudi.. Valja biti iskren. Nema segmenta u kojem nismo PROČITANI !
Misimović i Pjanić su igrali pod stalnim pritiskom, jer je slovački selektor znao da je Salihović već duže vrijeme tanak, pogotovo sa centaršutom, a Lulić, izmoren i iznužden jer drži cijelu lijevu stranu sam, nema snage da dobro centrira ili proigra.
Treba se sutra okrenuti Žilini. Ja ne znam imamo li mi timskog psihologa, ali bismo trebali angažirati jednog da ovo nekako restartuje u glavama igrača.
U utorak, Slovaci su (apsolutni) favoriti, a mi smo ti koji moraju igrati na iznenađenje. Srce kaže pobjeda, razum kaže remi ili poraz....
Jer je naša sredina pretjerala sa tika taka hoće se ušetati u gol barem sam ja imao taj utisak nismo Španija ali bi volili da budemo a Sušić bi volio da tako igramo.
Ono što mene više prepada je da nam centaršut nikako neće proradit nije Salihović bio Bekham ali brate znao je ubaciti sada već dugi niz utakmica ja bih bolje ubacio, Lulić slično.
- DonV
#2510 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Zato sto Pape takticar umislio sebi nesto.. imati loptu i onda vracati je nazad.. jer odbrana Slo nije odbrana L. repkeHajvan wrote:Istina, ja se sve vrijeme to pitam!?!It_is_a_Leclerc wrote:
Navuci protivnika daj mu mesa neka izvuce odbranu... daj tako i nama sansu za kakvu kontru, jok PAPE takticar cekao cekao i docekao gresku nasu jer ga kao bojanku procitao KOZAK. Moglo je i gore biti sreca u nesreci.
-
Korisničkoime
#2511 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Večeras je Marek podbacio da tako igra u klubu ne bi ga ni na klupi bilo za mene kod Slovaka igrač utakmice Weiss. Kod nas Speed DemonDonV wrote:Marek Hamsik je igrac koji ima vrhunsku motoriku i znanje podcjenjen od strane forumasa OKali od Papeta pa on igra u sistemu igre da Medunjanin cuva Mareka a pritome pomaze bekovima nigdje veze.. a pa ne mogu ga u Italiji stoperi neutralisat a kamoli jedan igrac koji gaji igru prema naprijed.
PAPE.
Međutim složit ću se zamisao da Medunjanin čuva Hamšika nije nimalo dobra i može se ako se ponovi veoma lako ispostaviti kao fatalna.
- KPNCTNJAH
#2512 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
To ti je kao ono kad se s Koseva vratimo pa jedni psuju nekom igracu, a drugi ga hvaleLogovan wrote:Po meni su pokazivali želju da zabiju gol, da dođu do pobjede. Borili su se tako da im ja na ovome ne mogu zamjeriti.KPNCTNJAH wrote: Bar nisu izlazili kao protiv SAD.Nisam za zvizdanje, ali veceras su to i zasluzili. Nije problem u porazu, koliko u tome da nisu ni pokazali neku pretjeranu zelju da dobiju utakmicu... pa u 90 minuta mi nismo imali prilike kako treba.
Po mom misljenju nije zelja i zalaganje ako konstantno radis jednu stvar koja ne prolazi, a to je slanje dugih lopti na koje Dzeko kao krene, ali je nikad ne dotakne u skoku... kad uporedis ovo s prethodnim utakmicama, mi nismo licili na sebe na terenu. Ovo je bilo kao kad je Pape tek dosao. Ne znam zasto je to tako, ali ne moze biti da je samo zbog toga sto je Vrsajevic bio u igri.
Mnogi su govorili da bi nas pregazili da nam je Rahimic u igri, a ja sam siguran da oni ne bi pravili onakve kontre da je on bio na terenu. Covjek odradi lavovski posao, ali ne mami uzdahe potezima i odmah je ljudima suvisan. Mozda dodje Kolasinac na njegovu poziciju protiv Litvanije, ako tad ne bude prekasno.
Last edited by KPNCTNJAH on 07/09/2013 01:44, edited 1 time in total.
- noiserr
#2513 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma klasika, parkirali autobus da nas izmore, jer znaju da imaju dobru odbranu. A onda krenuli u kontre kad su nas izmorili. Jos nam je Kozak i rekao da ce doći da izvuku neriješeno da nas navuku. Da se Džeko ne okliznu u onoj jednoj šansi na pocetku ono je mogao biti gol ko protiv AC Milana nedavno. I totalno bi utakmica bila drugačija.DonV wrote:Zato sto Pape takticar umislio sebi nesto.. imati loptu i onda vracati je nazad.. jer odbrana Slo nije odbrana L. repkeHajvan wrote:Istina, ja se sve vrijeme to pitam!?!It_is_a_Leclerc wrote:
Navuci protivnika daj mu mesa neka izvuce odbranu... daj tako i nama sansu za kakvu kontru, jok PAPE takticar cekao cekao i docekao gresku nasu jer ga kao bojanku procitao KOZAK.
Nije ova utakmica puno drugacija po meni bila kao puno utakmica ovih kvalifikacija, samo nam se nije dalo dati gol. Kad mi dadnemo gol totalno se sve promjeni. Sa ovim problemom se suočavaju sve jače ekipe.
Ipak tvrdim da smo izgubili dosta energije zbog nervoze. I to je kiks navijača. Broj jedan krivac cu navijači po mom.
Last edited by noiserr on 07/09/2013 01:47, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#2514 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ono što svakako boli više od ovog poraza je činjenica da smo večeras još i mogli igrati na kartu iznenađenja za Slovake (karta je bačena na Avdiju). Sada, oni nas znaju, znaju kako nas pobijediti, kako i koga zatvoriti, a Sušić (daj Bože da sam u krivu), misli da smo izgubili jer nije bilo sreće, i uvijek je neko blokirao naše šuteve.
Daj Bože da za utorak smisli nešto što će ih uzdrmati. Ako krenemo ovako kako smo krenuli večeras, mrka kapa.
Daj Bože da za utorak smisli nešto što će ih uzdrmati. Ako krenemo ovako kako smo krenuli večeras, mrka kapa.
-
Mustang1
#2515 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sve sto vise gledam sve mi je nejasniji potez Medunjanina
Koji kurac je stao sto se nije bacio na loptu ?
- noiserr
#2516 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ne slažem se. Avdija je odlično odigrao. Uopšte on nije bio problem. Imali smo mi par dobrih šansi u prvom poluvremenu, da je i jedna bila gol, totalno bi drugačija situacija bila. Jer mi neznamo jedan gol dati, vec 3-4.It_is_a_Leclerc wrote:Ono što svakako boli više od ovog poraza je činjenica da smo večeras još i mogli igrati na kartu iznenađenja za Slovake (karta je bačena na Avdiju). Sada, oni nas znaju, znaju kako nas pobijediti, kako i koga zatvoriti, a Sušić (daj Bože da sam u krivu), misli da smo izgubili jer nije bilo sreće, i uvijek je neko blokirao naše šuteve.
Ako je i jedan igrač problem to je onda Salihovič sa onim slabim dodavanjem u prvom poluvremenu. Za njega je Avdija bio Messi.
Last edited by noiserr on 07/09/2013 01:51, edited 1 time in total.
- Kemal Malovčić
#2517 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
"navijači" zvižde kad vraćamo loptu begoviću. to je navijačka nekultura. nepostojanje navijačke kulture. dno
- It_is_a_Leclerc
#2518 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
To su sve bile poluprilike. Nismo imali udarca u okvir gola.noiserr wrote:Ne slažem se. Avdija je odlično odigrao. Uopšte on nije bio problem. Imali smo mi par dobrih šansi u prvom poluvremenu, da je i jedna bila gol, totalno bi drugačija situacija bila. Jer mi neznamo jedan gol dati, vec 3-4.It_is_a_Leclerc wrote:Ono što svakako boli više od ovog poraza je činjenica da smo večeras još i mogli igrati na kartu iznenađenja za Slovake (karta je bačena na Avdiju). Sada, oni nas znaju, znaju kako nas pobijediti, kako i koga zatvoriti, a Sušić (daj Bože da sam u krivu), misli da smo izgubili jer nije bilo sreće, i uvijek je neko blokirao naše šuteve.
Dvije prave prilike su imali Slovaci i boga pitaj kako su ono uspjeli promašiti.
Avdija je, po meni, učinio našu igru sakatom, jer se na njega nije smjelo pouzdati i lopte su mu uglavnom davane onda kad su morali, jer nije bilo mogućnosti prebaciti ih Luliću. Koliko je Mujdža važan, dovoljno govori i to kako je igrao protiv Grčke.
- noiserr
#2519 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Največi razlog za poraz. Tipično seljački.Kemal Malovčić wrote:"navijači" zvižde kad vraćamo loptu begoviću. to je navijačka nekultura. nepostojanje navijačke kulture. dno
- Point.
#2520 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ljut sam ko akrep. Mozda je najbolje da nista i nepisem jer cu fasovati ban. Samo cu reci da me veceras najvise razocarao Pjanic, najvise izivciro Salihovic sa onim svojim anticentarsutevima (braco sta je ono?) a kad sam vidio Vrsajevica u startnoj postavi, kad me fras nije strefio. Hajd gore u napdau i nekako al iza njega je bila autostrada. Ljut sam i na Papeta sto u ovako bitnoj utakmici radi te zajebancije sa Avdijom a i sa Medunjaninom i Misketom. Valjda je ocito da Miske nemoze istrcati deset metara sprinta taman mu rotvajler bio za guzicom. Nemoze frajer i tacka. Nije dzabe otiso tamo u Sangaj.
Volio bih da je Hajrovica ranije uveo umjesto Stevanovica (sad mi je jasno sto on nemoze zaigrati ni u jebenom Elcheu) ili Visce, jer se vidi da Izet zna sa loptom. Poslije ove utakmice jos mi vise nije jasna ona tekma sa jenkijima i one famozne izmjene? Zasto tad Hajrovic nije dobio poziv? U nekim stvarima Pape je dosta toga uradio za ovu reprezentaciju ali nekad usere da je to smijesno za reci. Veceras je jedna od takvih serova.
Odoh probati zaspati, treba sutra zeni objasniti sto nisam sa njom veceras progovorio dvije rijeci nakon zadnejg zvizduka sudije Rizzolija.
Volio bih da je Hajrovica ranije uveo umjesto Stevanovica (sad mi je jasno sto on nemoze zaigrati ni u jebenom Elcheu) ili Visce, jer se vidi da Izet zna sa loptom. Poslije ove utakmice jos mi vise nije jasna ona tekma sa jenkijima i one famozne izmjene? Zasto tad Hajrovic nije dobio poziv? U nekim stvarima Pape je dosta toga uradio za ovu reprezentaciju ali nekad usere da je to smijesno za reci. Veceras je jedna od takvih serova.
Odoh probati zaspati, treba sutra zeni objasniti sto nisam sa njom veceras progovorio dvije rijeci nakon zadnejg zvizduka sudije Rizzolija.
-
SKONEL_
#2521 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma ja sam vidio odmah da mi nismo pripremljeni za ovu utakmicu,ljudi su dole bili postavili odbranu nismo im mogli nista,tako da ako necemo mi gol hoce oni i to nam je se i desilo..Ljudi su nas ustopali umrtvili i to je to,ali ja se mogu sad kladit da su oni veceras dosili samo po bod...!
- PriNc_ba
#2522 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
sto se mene tice medunjanin na klupu, avdija na klupu a General i Mujdza IN
i 0 - 3 hladno u sred Ziline
interni dogovor celnika dva saveza da se ubiju vece kvote
Pjanic, Hajrovic i Ibisevic strijelci 
- SaNsEo
#2523 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
dobro si zapazio , mogao ja stici da se bar pokusa baciti ali NE on konta ma dze ce lopta nama u golMustang1 wrote:Sve sto vise gledam sve mi je nejasniji potez MedunjaninaKoji kurac je stao sto se nije bacio na loptu ?
![]()
![]()
- cyprus
#2524 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Poinavljam ---> nisu Vršajević, Višća i Stevanović razlog lošeg rezultata, niti bi pomoglo da je Hajrović ranije izašo...
-
Mustang1
#2525 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moze li se sada zovnuti Kolasinac za utakmicu u utorak ?