Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Seawolf wrote:Preporučujem ti da probaš ti naći neke audio zapise od sarajevskih bendova iz prve polovine '80-ih, kao što su "Gimpel Luda", "Uzalud Kajanje", ili "Strider". "Strider" je bio bend kojeg je vodio najveći današnji BiH pisac.
Za sve ovo prvi put čujem.. a živo me interesuje koji je to pisac
Seawolf wrote:Najbolji bendovi su bili iz Skopja (Padot na Vizantija, Mizar, Arhangel), iz Novog Sada (Luna, La Strada, pokojni Rex Ilusivii) i iz Rijeke (Paraf, Termiti, ...).
Ostalo sve mrtva komercijala.
Mrtvi kanal <3 Grč (Jama!..) + oni srbi što plaču iza tamnih naočara, Dobri Isak! Pozaboravljala sam hrpu toga.
@Seawolf, znam Via Ofenzivu. Esad Babacic je prilicno priznat kulturni radnik i najprodorniji kosarkarski rekreativac u LJ i sire
Posto se ovo razsirilo skoro na cijelu ex-YU (ako znate neki Makedonski bend, isto bih zamolio za ime ili link), evo par stvari iz SLO, za koje mislim, da su nesto najbolje iz tog vremena.
Kuzle (kada sam ih cuo prvi put, mislio sam, da su Kead Kennedys poceli pjevati na SLO)
Buldogi
Njet. Na ovom Novom Rocku sam bio prisutan i Peter Mlakar, odjeven u sjajno crno kozno odjelo sa naci sapkom na glavi, ih je najavio rijecima: "Nekada moj narod rekao je NEIN, uskoro ce morat reci NJET!". Jos danas ne znam, kako je prosao nekaznjen.
Pored vintage punka, pustio je i nesto nove ENG punk muzike, starog dobrog iskomercializiranog Lydona, kao uvijek puno reaggeja ali i Termite, Bareta i Siddhartu. Kaze odziv je: "The response in UK was fantastic they happy that the music is loved and everyone said each track was fantastic : ok_hand:"
Za sedmicu dana saljem mu "The all Bosnian pack" sa vasim prijedlozima
Pored vintage punka, pustio je i nesto nove ENG punk muzike, starog dobrog iskomercializiranog Lydona, kao uvijek puno reaggeja ali i Termite, Bareta i Siddhartu. Kaze odziv je: "The response in UK was fantastic they happy that the music is loved and everyone said each track was fantastic : ok_hand:"
Za sedmicu dana saljem mu "The all Bosnian pack" sa vasim prijedlozima