BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

she+

#26 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by she+ »

Seawolf wrote:Preporučujem ti da probaš ti naći neke audio zapise od sarajevskih bendova iz prve polovine '80-ih, kao što su "Gimpel Luda", "Uzalud Kajanje", ili "Strider". "Strider" je bio bend kojeg je vodio najveći današnji BiH pisac.
Za sve ovo prvi put čujem.. a živo me interesuje koji je to pisac :D
Seawolf wrote:Najbolji bendovi su bili iz Skopja (Padot na Vizantija, Mizar, Arhangel), iz Novog Sada (Luna, La Strada, pokojni Rex Ilusivii) i iz Rijeke (Paraf, Termiti, ...).

Ostalo sve mrtva komercijala.
Mrtvi kanal <3 Grč (Jama!..) + oni srbi što plaču iza tamnih naočara, Dobri Isak! Pozaboravljala sam hrpu toga. :(
she+

#27 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by she+ »

Bloo wrote:Najviše modrica fasovah na njihovim svirkama
nije ti niko rekao da nije lijepo kad se žensko šuta? :D

al zato je na Kontri bilo najbolje, kad se dječaci skinu do pasa pa u šutku.. a tek Muki.. :pipi:
Bloo
Globalna šefica

#28 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by Bloo »

she+ wrote:
Mrtvi kanal <3 Grč (Jama!..) + oni srbi što plaču iza tamnih naočara, Dobri Isak! Pozaboravljala sam hrpu toga. :(
Dobri Isak!
dark waveee
Bloo
Globalna šefica

#29 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by Bloo »

she+ wrote:
Bloo wrote:Najviše modrica fasovah na njihovim svirkama
nije ti niko rekao da nije lijepo kad se žensko šuta? :D

al zato je na Kontri bilo najbolje, kad se dječaci skinu do pasa pa u šutku.. a tek Muki.. :pipi:
:lol: :lol: :lol: :lol:
aj Muki :lol: on se jedini nije zdebljo

Nisam se ja šutala, davala moralnu podršku.

ISK
ST11

#30 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by ST11 »

Hvala svima, poklonili ste mi puno ugodnog posla.

@Seawolf, znam Via Ofenzivu. Esad Babacic je prilicno priznat kulturni radnik i najprodorniji kosarkarski rekreativac u LJ i sire :)

Posto se ovo razsirilo skoro na cijelu ex-YU (ako znate neki Makedonski bend, isto bih zamolio za ime ili link), evo par stvari iz SLO, za koje mislim, da su nesto najbolje iz tog vremena.

Kuzle (kada sam ih cuo prvi put, mislio sam, da su Kead Kennedys poceli pjevati na SLO)

Buldogi

Njet. Na ovom Novom Rocku sam bio prisutan i Peter Mlakar, odjeven u sjajno crno kozno odjelo sa naci sapkom na glavi, ih je najavio rijecima: "Nekada moj narod rekao je NEIN, uskoro ce morat reci NJET!". Jos danas ne znam, kako je prosao nekaznjen.

Seawolf

#31 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by Seawolf »

ST11 wrote:...
Posto se ovo razsirilo skoro na cijelu ex-YU (ako znate neki Makedonski bend, isto bih zamolio za ime ili link) ...
Dobro jutro, Slovenke i Slovenci ...

ST11

#32 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by ST11 »

Zakon, ponovo puno hvala :thumbup:

Edit:
Nisam primjetio ovo :sad:
Seawolf wrote: Najbolji bendovi su bili iz Skopja (Padot na Vizantija, Mizar, Arhangel)
Edin H.

#33 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by Edin H. »

Evo jedne krasne skladbe.

Premda jedini tata je Profesor Conta ;-) , puno bolja verzija nego Dragan Stojnic :zoka:

ST11

#34 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by ST11 »

:thumbup:

Cetvrtkova emisija.

Pored vintage punka, pustio je i nesto nove ENG punk muzike, starog dobrog iskomercializiranog Lydona, kao uvijek puno reaggeja ali i Termite, Bareta i Siddhartu. Kaze odziv je: "The response in UK was fantastic they happy that the music is loved and everyone said each track was fantastic : ok_hand:"

Za sedmicu dana saljem mu "The all Bosnian pack" sa vasim prijedlozima

https://www.mixcloud.com/nicknewcombe1/ ... k-special/
Seawolf

#35 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by Seawolf »

ST11 wrote::thumbup:

Cetvrtkova emisija.

Pored vintage punka, pustio je i nesto nove ENG punk muzike, starog dobrog iskomercializiranog Lydona, kao uvijek puno reaggeja ali i Termite, Bareta i Siddhartu. Kaze odziv je: "The response in UK was fantastic they happy that the music is loved and everyone said each track was fantastic : ok_hand:"

Za sedmicu dana saljem mu "The all Bosnian pack" sa vasim prijedlozima

https://www.mixcloud.com/nicknewcombe1/ ... k-special/
Dodaj i ovo, ako nije problem:

ST11

#36 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae

Post by ST11 »

Sigurno, hvala. Poslat cu mu sve, pa neka on odabere sta ce se svidjet njegovim slusateljima :)
Post Reply