BiH Punk, Ska, NW i Reggae
-
ST11
#1 BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Ovo vjerovatno ne ide u Kulturu, pa sam otvorio ovdje.
Dobar prijatelj iz Engleske na Koast radio vodi emisiju o punk, ska, new wave i reggae glazbi od 70`pa do danas i nakon sto sam mu slao par ex-YU pjesama, odusevio se i odlucio, da ce pustati po nekoliko njih u svakoj emisiji, koja se emitira cetvrtkom navece.
Posto sam prilicno "kratak" u vezi BiH bendova, koji sviraju tu vrstu glazbe, molio bi, ako me mozete uputiti na njih (YT ili MP3 linkovi), da mu ih mogu slati.
Koast Radio
https://tunein.com/radio/Koast-Radio-s131020/
Ovdje uploaduje svoje emisije, da ih mozemo slusati onda kasnije po vlastitoj zelji.
https://www.mixcloud.com/nicknewcombe1/
Hvala.
Dobar prijatelj iz Engleske na Koast radio vodi emisiju o punk, ska, new wave i reggae glazbi od 70`pa do danas i nakon sto sam mu slao par ex-YU pjesama, odusevio se i odlucio, da ce pustati po nekoliko njih u svakoj emisiji, koja se emitira cetvrtkom navece.
Posto sam prilicno "kratak" u vezi BiH bendova, koji sviraju tu vrstu glazbe, molio bi, ako me mozete uputiti na njih (YT ili MP3 linkovi), da mu ih mogu slati.
Koast Radio
https://tunein.com/radio/Koast-Radio-s131020/
Ovdje uploaduje svoje emisije, da ih mozemo slusati onda kasnije po vlastitoj zelji.
https://www.mixcloud.com/nicknewcombe1/
Hvala.
-
ST11
#3 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Vec je kod njega, hvala 
-
Seawolf
#5 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
A vidi Mostaraca kako praše:
-
ST11
#6 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Intenzivni pogo tamo iza ledja pjevaca 
Hvala jos jednom. Dinar su zaista super i cudi me, da nisam prije nikad cuo za njih.
Hvala jos jednom. Dinar su zaista super i cudi me, da nisam prije nikad cuo za njih.
-
she+
#7 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
haha, nisam ni ja znala za DINAR
SCH <3 al više za onaj nakon ove faze
ŽD
Rupa u zidu?
..sve što mi pada na pamet je kod komšija
SCH <3 al više za onaj nakon ove faze
ŽD
Rupa u zidu?
..sve što mi pada na pamet je kod komšija
-
ST11
#8 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Rupa u zidu su isto super, hvala za ideju. Pregledat cu YT klipove i odabrat nesto za Engleze 
-
Seawolf
#9 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Probao sam naći još neke video i audio zapise, ali za sada nisam uspio.ST11 wrote:Rupa u zidu su isto super, hvala za ideju. Pregledat cu YT klipove i odabrat nesto za Engleze
Raspitat ću se kod nekih drugara, pa ću postirati linkove, ako nađem.
Preporučujem ti da probaš ti naći neke audio zapise od sarajevskih bendova iz prve polovine '80-ih, kao što su "Gimpel Luda", "Uzalud Kajanje", ili "Strider". "Strider" je bio bend kojeg je vodio najveći današnji BiH pisac.
U međuvremenu, evo nešto vaše, što jako volim:
- Edin H.
#10 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
New wave kao takav nije nikada zazivio u tom smislu kao sto su u Srbiji ekspodirali Idoli i Sarlo recimo, u Hrvatskoj Film.
Kod nas su se tada probilo Zabranjeno Pusenje, Elvis, Plavi orkestar, Crvena jabuka, ali oni su furali malo neki svoj fol, a ne uveliko pratili engleske trendove, mozda Elvis.
Kod nas su se tada probilo Zabranjeno Pusenje, Elvis, Plavi orkestar, Crvena jabuka, ali oni su furali malo neki svoj fol, a ne uveliko pratili engleske trendove, mozda Elvis.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#11 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Kontra, Moca i Biznismeni
- Edin H.
#12 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Festival i Bezobrazno zeleno, ali nisu nikada nista snimili. 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#13 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
[youtube]http://youtu.be/bl7xfmJHfFA[/youtube]
-
Seawolf
#14 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Gdje nađe Bezobrazno Zeleno ... Beograđani jedan kroz jedanEdin H. wrote:Festival i Bezobrazno zeleno, ali nisu nikada nista snimili.
- Edin H.
#15 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Je li ono kod njih pjevao Toni Montano?Seawolf wrote:Gdje nađe Bezobrazno Zeleno ... Beograđani jedan kroz jedanEdin H. wrote:Festival i Bezobrazno zeleno, ali nisu nikada nista snimili.
Pomijesao nesto, mislio sam na band Adnana Terzica s kojim sam isao u skolu, ali sam onda zaboravio kako se zvao.
- Bloo
- Globalna šefica
#16 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
MAda ne bih Elvisa nazvala new waveom...ali da, u pravu si, imao je puno veći odjek u Srbiji i Hrvatskoj i dijelom Sloveniji.Edin H. wrote:New wave kao takav nije nikada zazivio u tom smislu kao sto su u Srbiji ekspodirali Idoli i Sarlo recimo, u Hrvatskoj Film.
- Edin H.
#17 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Kako nije, Beogradjani otkinuli kad su svirali u SKC-u, pokojni Para stavio bombonu (Bronhi ili nesto tako) na prednji zub, kontali krezav.Bloo wrote:MAda ne bih Elvisa nazvala new waveom...ali da, u pravu si, imao je puno veći odjek u Srbiji i Hrvatskoj i dijelom Sloveniji.Edin H. wrote:New wave kao takav nije nikada zazivio u tom smislu kao sto su u Srbiji ekspodirali Idoli i Sarlo recimo, u Hrvatskoj Film.
I poceo: "Dje si ba raja!"
Rizo Carliju (bizak Koji) sljedeci dan pokrao ploce, bacao kroz prozor.
- Bloo
- Globalna šefica
#18 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
meni kad kazes new wave, ja čujem paraf i pobunu bubuljica 
-
Seawolf
#19 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Najbolji bendovi su bili iz Skopja (Padot na Vizantija, Mizar, Arhangel), iz Novog Sada (Luna, La Strada, pokojni Rex Ilusivii) i iz Rijeke (Paraf, Termiti, ...).Bloo wrote:MAda ne bih Elvisa nazvala new waveom...ali da, u pravu si, imao je puno veći odjek u Srbiji i Hrvatskoj i dijelom Sloveniji.Edin H. wrote:New wave kao takav nije nikada zazivio u tom smislu kao sto su u Srbiji ekspodirali Idoli i Sarlo recimo, u Hrvatskoj Film.
Ostalo sve mrtva komercijala.
- Amagon
#20 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Na pomen Bh. punka, prvo mi na pamet padaju dva sjajna benda: (ratni) PROTEST i (postratni) OFSAJD. Pravi autentični bh. punk rock bendovi. Važno je još spomenuti: mostarski Ženevski Dekret (HC/Punk), tuzlanska RUPA U ZIDU (Damir Avdić/Dimplomatz), prijedorska Unutrašnja Emigracija (sjajni uživo bili), banjalučka punk scena (Ispad!), mislim da je i na Sarajevo Rock Under the Siege bilo nekih punk bendova?
Moze se tu uvrstiti i rani radovi new primitives bendova, posebno prvjenac Zabranjenog Pusenja. Bili su i oni "Bonton Baya".
Nekih new wave bendova koliko se sjećam i nije bilo, možda neke pjesme S.C.H.? Također, i čisti Ska bendovi su raritet općenito u regionu (ima dosta Ska/punk).
Bosanski Reggae je endem nažalost, jedino kvalitetno snimljeno je Defence-Baga Music, i prvi Zoster.
Moze se tu uvrstiti i rani radovi new primitives bendova, posebno prvjenac Zabranjenog Pusenja. Bili su i oni "Bonton Baya".
Nekih new wave bendova koliko se sjećam i nije bilo, možda neke pjesme S.C.H.? Također, i čisti Ska bendovi su raritet općenito u regionu (ima dosta Ska/punk).
Bosanski Reggae je endem nažalost, jedino kvalitetno snimljeno je Defence-Baga Music, i prvi Zoster.
- Edin H.
#21 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Lopovi ne kraduBloo wrote:meni kad kazes new wave, ja čujem paraf i pobunu bubuljica
Ubice ne kolju
Mulci ne siluju...
Ja ovo svojevremeno na Mostarskom turnitu u fudbalu pustao pored drota, a njemu godra.
- insomnia78
#22 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
A dje vam je “nije vazno”
- Amagon
- Bloo
- Globalna šefica
#24 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
eh Ofsajd 
- Bloo
- Globalna šefica
#25 Re: BiH Punk, Ska, NW i Reggae
Najviše modrica fasovah na njihovim svirkama