BiH ide ka recesiji

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#26 Re: BiH ide ka recesiji

Post by mk ultra »

_BataZiv_0809 wrote:
mk ultra wrote:
Ps sedmicno obiđem 4-5 novih booking lokacija u Centru i SG, a gdje su ostali sto isto rade... :-) okrece se ka drugim stvarima
U kojoj si to bransi?
zaštita od požara i na radu, a ja sam oko struje
od redovnih pregleda struje, protiveksplozijske izvedbe, statičkog elektriciteta, gromobrana, uzemljenja, specijalnih zaštita u proizvodnji eksploziva, uzemljenja uređaja, zaštite na uređajima - blokade raznih vrsta, i još što usput pokupim što nije u opisu posla

pošto većina ovih opasnijih pregleda ide na 6mj, redovan sam u raznim ćoškovima države :lol:
a za booking traže atest od struje i još 2-3 saglasnosti, jbt ko da otvara kafanu a ne da ljude u kuću pusti :shock:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27 Re: BiH ide ka recesiji

Post by _BataZiv_0809 »

mk ultra wrote: zaštita od požara i na radu, a ja sam oko struje
od redovnih pregleda struje, protiveksplozijske izvedbe, statičkog elektriciteta, gromobrana, uzemljenja, specijalnih zaštita u proizvodnji eksploziva, uzemljenja uređaja, zaštite na uređajima - blokade raznih vrsta, i još što usput pokupim što nije u opisu posla

pošto većina ovih opasnijih pregleda ide na 6mj, redovan sam u raznim ćoškovima države :lol:
a za booking traže atest od struje i još 2-3 saglasnosti, jbt ko da otvara kafanu a ne da ljude u kuću pusti :shock:
:thumbup:

Volim cuti iskustva sa terena kad su ove teme u pitanju, previse je teoreticara i supljatora, narocito iz dijaspore, na forumu.
dječak sa šibicama

#28 Re: BiH ide ka recesiji

Post by dječak sa šibicama »

u nas je i recesija u recesiji

naravno da je manje nazaposlenih, odose ljudi vani, u TK i USK vec i zvanicno panika zbog rapidnog opadanja skolske djece, ode narod napolje a forum foruma, sto se tice prosjecnog forumasa BiH i Svedska u pet deka
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#29 Re: BiH ide ka recesiji

Post by mk ultra »

dječak sa šibicama wrote:u nas je i recesija u recesiji

naravno da je manje nazaposlenih, odose ljudi vani, u TK i USK vec i zvanicno panika zbog rapidnog opadanja skolske djece, ode narod napolje a forum foruma, sto se tice prosjecnog forumasa BiH i Svedska u pet deka
pa nema djece u pola škola u sarajevu evo već 10 godina, nije to samo radi odlaska, već što jednostavno nema djece
Heller

#30 Re: BiH ide ka recesiji

Post by Heller »

bmk ja radim u Pivari, ako bude recesije može samo pojačati prodaja :mrgreen:
kox

#31 Re: BiH ide ka recesiji

Post by kox »

Povećava se i broj zaposlenih, ne samo procenat, a to nema veze sa odlaskom vani. Postoji naravno pitanje metodologije određivanja ko se smatra zaposlenim a ko ne, tako se eventualno može manipulisati brojem.
Haris.ba

#32 Re: BiH ide ka recesiji

Post by Haris.ba »

Treba gledati koliko je u realnom sektoru zaposlenih na stalno radno vrijeme. To je najbitnije.

A drugo su neke stvari koje se ne vide. Recimo, imam rodicu koja je zatvorila biznis, ima prihode od rente ko prosjecna neto plata, a na birou je.
Post Reply