----------------------------------------------------------u_prolazu2 wrote:skljoco pa ti zastupas ideju da su svi bosanci onda su se bosanci tukli i bio je gradjanski rat medju bosancima (po tvom). u suprotnom ti zastupas ideju da su samo bosnjaci bosanci, a to je klasicna, vec vidjena stvar. ja mislio ti originalnijiSkljoco wrote:-------------------------------------------------Michael wrote:Bosna je vise napredovala od Srbije i Hrvatske. hmmmmmmmmm jako hrabra izjava za koju, nadam se imas neke podatke???
Ekonomija Bosne i Hercegovine je u stvari vezana za ekonomije sada susjednih drzava. Kao takva uvjek je bila zavisna od drugih razvijenijih bivsih republika. Danas Bosna zivi iskljucivo od donacija. tzv. konvertibilnost KM nije realna jer ne finanasira domaca ekonomija. Zna se ko je finansira i to je dobro za BOsnu. Ekonomija bosne se bazirala na gigantima (energoinvest, sipad, itd) danas su ti giganti smijesni po velicini, kvalitetu rada, ugovorenih poslova, prometu, profitu, itd. Oni su sjena onoga sto su nekada bili.
E.U. sa druge strane ima dobar plan za ekonomski razvoj bosne (mala i srednja preduzeca) koji je djelimicno kopirani Njemacki privredni plan. Moja prognoza je da ce Bosna ostati ono sto je (slijepo crijevo) sljedecih 10-20 godina. Ljudi ce zivjeti od donacija koje ce biti i dalje slane samo da se ludi bosanci nebi opet potukli.
Bosanci se nisu tukli !
Bosance su Tukli !
Bosanci su se branili !![]()
![]()
Kad i gdje sam ja zastupao ideju da su svi u BiH Bosanci ?
Nikad i nigdje !
-----------------
Svi zitelji BiHsu Bosanci - TERITORIJALCI ali ja govorim o pripadnicima
- Nacije i
- Naroda drzave BH
---------------------
Nikad nisam ni u snu pomislio a pogotovo pozelio da nekog Srbina , Hrvata , Bosnjaka proglasim pripadnikom Nacije i Naroda drzave BH !
Ja sam to mnogo puta ponovio .
-------------------------
Ja zastupam teze slobodnog i demokratskog svijeta , teze koje europski Parlament nastoji sprovesti u BiH a to je ,
- Sloboda POJEDINCA
a Drzava ima svoju
- Naciju i svoj
- Narod
a na svakom drzavljaninu BiH je da pojedinacno odluci hoce li biti pripadnik BH Nacije ili nece .
Kakvi kolektiviteti kakvi "bakraci" .
Slabo si me citao ili si ti " prepariran" tako da nisi u mogucnosti da razumjes o cemu ja govorim .
A ja govorim o nacelima koja vladaju u svim drzavama svijeta .
Steta !