BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.
-
u_prolazu2
#1 BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.
More than 95% of population of Bosnia and Herzegovina belongs to one of its three constitutive nations: Bosniaks, Croats and Serbs. The term constitutive refers to the fact that these three nations are explicitely mentioned in The Constitution, and that none of them can be considered a minority or immigrant.
ZASTO SE NEKI NE MIRE S TOM CINJENICOM I STALNO IZAZIVAJU NOVI RAT - PRISILJAVAJUCI LJUDE DA SE IZJASNJAVAJU KAKO ONI TO NE ZELE ?
ZASTO SE NEKI NE MIRE S TOM CINJENICOM I STALNO IZAZIVAJU NOVI RAT - PRISILJAVAJUCI LJUDE DA SE IZJASNJAVAJU KAKO ONI TO NE ZELE ?
-
LudoALudjiJA
#2 Re: BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.
dragi providni i nepostojani (izmedju ostalog, i u svome identitetu), je li to impliciras da je neko tebe, Srbina, prisilio da se na ovom forumu izjasnis ko Hrvat?u_prolazu2 wrote:More than 95% of population of Bosnia and Herzegovina belongs to one of its three constitutive nations: Bosniaks, Croats and Serbs. The term constitutive refers to the fact that these three nations are explicitely mentioned in The Constitution, and that none of them can be considered a minority or immigrant.
ma hajde, zar mislis da ce zbog rata iz tvoje glave oko sopstvenog identiteta, nastati neki opstiji rat? ne budi smijesan, tj. ne budi bas toliko, jer si vec odavno smijesan
- Nacionalniid_BOSANCI
#3 Re: BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.
Zato sto Bih ima svoj hiljadu i kusur godina autohtoni i autenticni Bosanskohercegovacki narod i naciju ili ti Bosance koji su je uvijek cuvali kroz istoriju nepodijeljenu, multikulturnu, multinarodnu i suverenu.u_prolazu2 wrote:More than 95% of population of Bosnia and Herzegovina belongs to one of its three constitutive nations: Bosniaks, Croats and Serbs. The term constitutive refers to the fact that these three nations are explicitely mentioned in The Constitution, and that none of them can be considered a minority or immigrant.
Zato sto Bih narod je jedini garant nepodijeljene drzave a ne ova tri gore navedena koja su je kroz rat a i danas podijelili i gledaju da joj zadaju sada zadnji smrtni udarac.
Zato sto Bih narod nema svoje rezervne drzave kao ovi gore navedeni nego ima samo jednu i jedinu drzavu Bih.
Zato sto Bih narod gledajuci i istorijski i moralno treba da ima najveca prava u vodjenju svoje drzave pa tek onda drugi koji je postuju onakvu kakva jest i cuvaju je od podijele i nestanka.
Zato sto ces vidjeti kada se upise u Bih ustav narodni i nacionalni BH identitet da ce vecina gradjana Bih glasati za svoj BH identitet.
Zato sto niko vise ne voli drzavu Bih i njen prosperitet u buducnosti kao njen bosanskohercegovacki narod i nacija.
Zasto Srbi ne dijele svoju drzavu Srbiju a Hrvati svoju drzavu Hrvatsku nego gledaju kako da podijele trecu drzavu BiH drzavu bosanskohercegovackog naroda.
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 18/09/2004 19:01, edited 1 time in total.
-
u_prolazu2
#4 Re: BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.
nemam nista protiv, nek se upise i nek se izjasnjavo tko zeli!Nacionalniid_BOSANCI wrote:Zato sto ces vidjeti kada se upise u Bih ustav narodni i nacionalni BH identitet da ce vecina gradjana Bih glasati za svoj BH identitet.
posto to sada nije slucaj - ima li tko sta pametnije za reci ?
-
LudoALudjiJA
#5 Re: BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.
ne sumnjam ja da ti u svakom trenutku tacno znas ko si...samo sto si u jednom trenutku siguran da si Srbin, a u drugom tacno znas da si Hrvatu_prolazu2 wrote: ja znam sto sam
-
MilanT
U prolazu,
oni bi da se igraju demokratije a nevjerujem da znaju kako ta u suštini funkcioniše.No,nemogu jim zamjerit jer sve novokomponovane demokratske zemlje imaju sličan problem.
Naprimjer;oni iz federacije bi da ukinu RS a neznaju ili neće da znaju da u demokratiji sam narod odlučuje o svojoj sudbini to jest narod RS će da odlući o svojoj sudbini a ne narod federacije o sudbini naroda RS.
Izgleda da je to njima viša matematika.
oni bi da se igraju demokratije a nevjerujem da znaju kako ta u suštini funkcioniše.No,nemogu jim zamjerit jer sve novokomponovane demokratske zemlje imaju sličan problem.
Naprimjer;oni iz federacije bi da ukinu RS a neznaju ili neće da znaju da u demokratiji sam narod odlučuje o svojoj sudbini to jest narod RS će da odlući o svojoj sudbini a ne narod federacije o sudbini naroda RS.
-
wels-x
#7 Re: BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.
u prolazu kako vjetar puse,jeste,izjasnjavao si se i kao Srbin i kao Hrvat,a zbog takvih likova traziiti sad linkove?Taman,nemam pametnija posla.u_prolazu2 wrote:LudoALudjiJA wrote:ne sumnjam ja da ti u svakom trenutku tacno znas ko si...samo sto si u jednom trenutku siguran da si Srbin, a u drugom tacno znas da si Hrvatu_prolazu2 wrote: ja znam sto sam
imam pravo biti sto zelim. u kojem trenutku sam siguran da sam srbin i gdje sam ja to napisao, molim citiraj ? ukoliko ti po stavovima svrstavas i sad ti ne odgovara sto hrvati ne misle na tvoj nacin - jebiga !
Last edited by wels-x on 18/09/2004 19:13, edited 1 time in total.
-
u_prolazu2
#8 Re: BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.
wels-x wrote:Jeste,izjasnjavao si se i kao Srbin i kao Hrvat,a zbog takvih likova traziiti sad linkove?Taman,nemam pametnija posla.u_prolazu2 wrote:LudoALudjiJA wrote: ne sumnjam ja da ti u svakom trenutku tacno znas ko si...samo sto si u jednom trenutku siguran da si Srbin, a u drugom tacno znas da si Hrvat
imam pravo biti sto zelim. u kojem trenutku sam siguran da sam srbin i gdje sam ja to napisao, molim citiraj ? ukoliko ti po stavovima svrstavas i sad ti ne odgovara sto hrvati ne misle na tvoj nacin - jebiga !
imas sve moje postove - molim nadji !
i ti si se izjasnjavao kao pingvin, ali mi se ne da traziti
-
MilanT
Upravu si,winetou wrote:Prije svega toga narod RS je odlučio o sudbini jednog naroda na području RS prije nekih 10 god. Zaboga zašto bi neko odlučio nešto o narodu RS kako se samo usuđuju
Isti taj narod RS nije želio nikada da se otcjepi od tadašnje Juge,nego su drugi odlučili da to treba tako da bude.
- Nacionalniid_BOSANCI
Grijesis Milane pravno i moralno i jos si sve to slozio pod demokratiju?MilanT wrote:U prolazu,
tkz "rs" je napravljena u ratu kroz agresiju i genocid i zato ce se dobiti potvrda kada budu zavrseni svi procesi u Hagu i sto se tice ratnih zlocina i sto se tice ratne stete i odstete.
Ali izgleda da je to i za tebe za sada visa matematika
-
LudoALudjiJA
dragi MilaneTMilanT wrote:U prolazu,
to sto ti sad zoves "narod Republike Srpske" se 1992 zvao "narodi" i Srba je na tom teritoriju bilo 50-ak%, bilo je na tom teritoriju oko 175,000 vise zivih muslimanskih nevojnickih glava, a skoro milion muslimana-danasnjih Bosnjaka i Hrvata zivjelo (danas tamo jedva nesto vise od tog broja ima Srba, a drugih skoro da i nema...bas nijedna dzamija nije docekala kraj rata na tom teritoriju, pa ni da bude izuzetak koji potvrdjuje pravilo...pa mi ti nastavi pricati o demokratskoj volji jednog naroda donesenog konsenzusom da izvrsi genocid nad drugim, a taj je genocid, naravno, potpuno legitiman, jer :"neće da znaju da u demokratiji sam narod odlučuje o svojoj sudbini to jest narod RS će da odlući o svojoj sudbini"
-
winetou
Zar vi priznajete BiHu_prolazu2 wrote:zaboga zasto bi netko imao pravo odlucivati o bih osim bosnjaka, kako se samo usudjujuwinetou wrote:Prije svega toga narod RS je odlučio o sudbini jednog naroda na području RS prije nekih 10 god. Zaboga zašto bi neko odlučio nešto o narodu RS kako se samo usuđuju.
a pogotovo su bezobrazni ako i otkrivaju svoj nacionalni identitet, a ne zele biti ono sto im mi kazemo. ahhh
-
u_prolazu2
dawinetou wrote:Zar vi priznajete BiHu_prolazu2 wrote:zaboga zasto bi netko imao pravo odlucivati o bih osim bosnjaka, kako se samo usudjujuwinetou wrote:Prije svega toga narod RS je odluèio o sudbini jednog naroda na podruèju RS prije nekih 10 god. Zaboga za¹to bi neko odluèio ne¹to o narodu RS kako se samo usuðuju.
a pogotovo su bezobrazni ako i otkrivaju svoj nacionalni identitet, a ne zele biti ono sto im mi kazemo. ahhh
-
wels-x
Pa ti sam pravis problem,susjedi znaju sta si ti,kao i mi.u_prolazu2 wrote:ne - pa zar nisam bio srbin do sada???wels-x wrote:U prolazu,ti si prije svega Bosnjak,Bosanac,bar te tako zovu i u Srbiji i u Hrvatskoj.
jebiga - odlucite se ljudi koje sam JA nacionalnosti.
rekli ste i sami da se srbija i hrvatska ne smiju mjesati, dakle ostavi te argumente - to nije njihov problem.
Rekoh ti ne glumi Srbina niti Hrvata sve dok ne zavrsis filmsku akademiju.
-
Skljoco
#20 Re: BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.
---------------------------------u_prolazu2 wrote:Skljoco wrote: MoRe li ovako ,
Nek jede govna svako ko nekog prisiljava da se izjasnjava za nesto sto on nezeli biti!
...............
Ti si Srbn jer si pripadnik Nacije i Naroda drzave Srbije ....
more tako komotno - al vec u prvom javljanju sam sebi velis da jedes govna !
Izgleda da gubim vrijeme na "pocetnike" ali hele nez ...
Jel ti svatas da svaka dzava svoju konstitutivnostPOVJERAVA iskljucivo pripadnicima svoje Nacije i svog Naroda
i Izvolite , svi drzavljani BiH imaj pravo da se izjasne za te BH identitete .
Ko se izjasni njemu BH POVJERAVA svoju konsiutivnost a ko se neizjasni njmu BHuskracuje svoju konstitutivnost .
Sve jasno da nemoze biti jasnije , i sve je zasnovalo na najvecim standardima ljudskih prava i gradjanskih sloboda .
Nacionalni i Narodni identitet neke drzave se NENASLIJEDJUJ i za njega se svaka punoljtna osoba samovljno izjasnjava .
I nikad ni u snu nisam ni pomislio a kamoli pozelio da se neki Srbin, Hrvat i Bosnjak "presalta" i izjasni za pripadnost Naciji i Narodu drzave BiH.
To svi oni imaju pravo i ja to postujem ali to nis moje zelje ...
Nas pripadnka Naije i Naroda drzave BH ima sasma dovoljno i nemamo namjeru nikog ni nagovarati nit prisiljavati ,nedaj boze ...
Samo ti si veoma cudan , ti svoju Nacionalnu pripnost uvjek vezes za BHkonstitutivnost , popusti malo pa budi Srbin a nacionalna manjina .
Ponavlja , TI SAM ODLUCUJES hoces li biti onstitutivan ili nacionalna manjna ...
To moras da rasclanis u svojoj glavi ...
-
LudoALudjiJA
u_prolazu2 wrote:ne - pa zar nisam bio srbin do sada???wels-x wrote:U prolazu,ti si prije svega Bosnjak,Bosanac,bar te tako zovu i u Srbiji i u Hrvatskoj.
jebiga - odlucite se ljudi koje sam JA nacionalnosti.
drago mi je da si sjetio da jesi bio
a zasto bi mi odlucivali koje si nacionalnosti, kad ti to tako dobro i dinamicno radis...tika-taka...Hrvata rodi majka...tika-taka...kaze da je Srbin od jutra do mraka...tika-taka...pa opet Hrvat od mraka do jutra...tika-taka, tika-taka, sta ce biti sutra...tika-taka, tika-taka, mozda kao Muzaferija uzme ID Bosnjaka
tika-taka, tika-taka, nedjelja ce sutra da bude, tika-taka, tika-taka, ne dijelim ja po naciji ljude...niti dijelove pravim od njihove licnosti cijele...tika-taka, tika-taka, shizofrenicari se sami dijele...tika-taka, tika-taka, iz sekunde u sekundu...pa u novom dresu...tika-taka, tika-taka...igraju narednu rundu
-
winetou
Ako se ne varam političare iz RS je bilo teško natjerati i na zasjedanje skupštine da dođu.u_prolazu2 wrote:nije tocno, ali teske volje pristaju na "kompromise" s "vasim" duznosnicima. koji u biti nisu kompromisi. uz to nemaju muda reci sto misle oni i narod - da ih ne bi smjenio neki "visi predstavnik" - dakle rade za novac kao i "vasi" duznosnici.winetou wrote:Čudi me s obzirom da vaši dužnosnici teške volje nastupaju u državnim institucijama.
-
MilanT
Odlična poenta,zbog koje je nastao ovaj post.winetou wrote:U čemu je onda problem ?MilanT wrote:Winetou,
ja priznajem BiH.Ja bi eto ukinuo RS zato što je ne priznajem.
Mnogo Bošnjaka razmišlja kao ti.Vi tražite da mi poštujemo vas a vi nećete da poštujete nas,znači ko nezna da se igra demokratije?
-
LudoALudjiJA
Milane, ne mozes ti pricati o trenutnoj situaciji u kojoj u tvojem sporetu gori drvo koje si posjekao iz moje avlije, kao da je ta situacija nulto stanje, a da ne dozvolis da te podsjetim da je to drvo nekad bilo u mojoj avliji i da si ga uzeo, a ja ti ga nisam dao, niti si me pitao...ili sam ja nedemokrata zato sto te nedemokratski i protivpravno podsjecam na to?MilanT wrote:NacionalId,
Živi bili pa vidjeli.
LudoA ludji ja,
Pričao sam o trenutnom stanju u RS i o želji federacije da se RS ukine.