Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam za pretplatnike, vjerovatno neće, ali je to potez SDA očajnika
To mi nije palo na pamet. Moguce.
Ali, opet - ako ne dodje do pada broja pretplatnika, nikakav problem.
Neka stave u poseban paket - pa ko hoce da gleda neka plati.
Prvi put kad je Telekom kupovao SK od UG su zeljeli tako. Da kanali idu u paket i da Telekom placa koliko ljudi taj paket uzima od Telekoma.
Ne, United Grupa je trazila da Telekom placa za sve pretplatnike bez obzira uzeli ili ne paket SK.
Otkaciti lihvare i zavrsiti pricu do nekih drugih vremena kad budu imali sta ponuditi.
Samir90 wrote: ↑29/08/2022 09:22
Rješenje za BH Telecom. Osnovati vlastite sportske kanale kao sto to ima Telecom Srbije (Arenasport) i onda preko tih kanala otkupljivati prava za podrucje Bosne i Hercegovine, i svojim gledateljima servirati korektan tv sadržaj. Do tada cemo moliti nekog da nam pusti sadrzaj.
Pa ni UG trenutno ne može biti konkurentna Telekomu Srbija iz dobro poznatih razloga, kako bi tek onda BH Telecom mogao biti konkurencija daleko većoj kompaniji.
sime_cipol wrote: ↑29/08/2022 10:50
Prvi put kad je Telekom kupovao SK od UG su zeljeli tako. Da kanali idu u paket i da Telekom placa koliko ljudi taj paket uzima od Telekoma.
Ne, United Grupa je trazila da Telekom placa za sve pretplatnike bez obzira uzeli ili ne paket SK.
Oni sto vole sport su fakticki placali onima sto vole informativne programe. Ako n1 misli da je gledan i bitan - moze potpisati poseban ugovor samo za n1 da se gleda. Ili dati dzaba da se gleda.
sime_cipol wrote: ↑29/08/2022 10:50
Oni sto vole sport su fakticki placali onima sto vole informativne programe. Ako n1 misli da je gledan i bitan - moze potpisati poseban ugovor samo za n1 da se gleda. Ili dati dzaba da se gleda.
Mozda ima onih koje Sport uopste ne zanima, a vijesti skoro i ne gledaju. Oni su morali placati i za jedne i druge.
Uzasno su ne fer i neposteni bili svo ovo vrijeme, a sada kukaju.
Pa N1 sigurno jeste gledan i cesto citiran medij. Svakako bi bilo jako bezobrazno da npr izbace N1 i kao zamjenu uvale neki tamo news kanal od telekoma srbija...
Svakako im se ponuda polako svodi na Pink i telekom Srbija kanale
Cak je i hrvatski telekom odustao od SK a odlucio zadrzati N1
Last edited by nermin_t on 29/08/2022 10:57, edited 1 time in total.
zateznistub wrote: ↑29/08/2022 10:46
Čuj ako bh telecom mora platiti... Znaš li koliko kanala se plaća? Samo su lokalni đabni. A i nađi mi kod kojeg provajdera info kanal ide u poseban paket živ bio.
Sada bh telecom placa za n1. I svi pretplatnici placaju gledali ili ne gledali. Pametan pricip bi bio da ko hoce da gleda, neka plati. A ne ja da subvencioniram tebe ako hoces n1 da gledas, iako ja npr.necu.
To nije nimalo pametan princip za kompanije. Bio bi najvise cutomer-friendly, ali niko ga nece uvesti. Zasto? U tom slucaju ja bih im placao pretplatu za 2 kanala. Vjerujem da bi i ostali korisnici odabrali nesto sto gledaju a ostalo iskljucili. Iz istog razloga kod nas nemas dobru ponudu interneta bez televizije.
zateznistub wrote: ↑29/08/2022 10:46
Čuj ako bh telecom mora platiti... Znaš li koliko kanala se plaća? Samo su lokalni đabni. A i nađi mi kod kojeg provajdera info kanal ide u poseban paket živ bio.
Sada bh telecom placa za n1. I svi pretplatnici placaju gledali ili ne gledali. Pametan pricip bi bio da ko hoce da gleda, neka plati. A ne ja da subvencioniram tebe ako hoces n1 da gledas, iako ja npr.necu.
Hajmo onda tako za sve kanale. Neka provajderi naprave liste i cijenu pojedinačnih kanala i plaćamo samo ono sta želimo da gledamo. Može? Može al u ku...
Po toj tvojoj nakaradnoj logici i ja tebi plaćam kanale koje ti gledaš a ja ne.
Svi smo kukali zašto nema sk kanala i N1 na bh Telecomu.
Sad biva ne trebaju...
Last edited by zateznistub on 29/08/2022 11:01, edited 1 time in total.
zateznistub wrote: ↑29/08/2022 10:59
Hajmo onda tako za sve kanale. Neka provajderi naprave liste i cijenu pojedinačnih kanala i plaćamo samo ono sta želimo da gledamo. Može? Može al u ku...
Po toj tvojoj nakaradnoj politici i ja tebi plaćam kanale koje ti gledaš a ja ne.
Sad biva ne trebaju...
Za sve kanale koji se placaju tako treba. U cemu je problem?
I nisu svi kukali za neke kanale. Vec samo oni kojima trebaju, nisu to svi.
zateznistub wrote: ↑29/08/2022 10:59
Po toj tvojoj nakaradnoj politici i ja tebi plaćam kanale koje ti gledaš a ja ne.
Sad biva ne trebaju...
Za sve kanale koji se placaju tako treba. U cemu je problem?
I nisu svi kukali za neke kanale. Vec samo oni kojima trebaju, nisu to svi.
Nađi mi provajdera koji to nudi, odmah prelazim a tebi plaćam tvoju godinu dana! Važi?
sime_cipol wrote: ↑29/08/2022 11:01
Pa sad ne trebaju, jer nemas sta gledati na SK.
Više se referiram. Na N1 nego na sportske... Jebe me se i za arene i za sk
Isto tako nekoga ne zanima ni n1 i ne bi dao ni 10 feninga za tu tv.
PhilJacksonIzvala wrote: ↑29/08/2022 10:57
To nije nimalo pametan princip za kompanije. Bio bi najvise cutomer-friendly, ali niko ga nece uvesti. Zasto? U tom slucaju ja bih im placao pretplatu za 2 kanala. Vjerujem da bi i ostali korisnici odabrali nesto sto gledaju a ostalo iskljucili. Iz istog razloga kod nas nemas dobru ponudu interneta bez televizije.
pa ukidaju smece koje smo kao korisnici neopravdano skupo placali
volio bih da me kao korisnika pitaju hocu li sport klub i arene, ili nesto drugo u programskoj shemi, realno ne treba mi ni pink paket kanala, vrlo rado bih za isti iznos nesto drugo kao hbo ili hd paket kanala uzeo ili u konacnici nizu cijenu mjesecne pretplate pa ako zelim doplata za sve
sto se tice united media group, dobro ih je mtel zajebao sa onim pravima prenosa i sveli su se na neke lige koje niko ne prati, ono sto su definitivno spremni je svaki put da ucjenjuju i izvlace maksimum za jadnu ponudu kanala koju ustupaju korisnicima koji nisu na telemahu