Ma interesovace me jos MAX mjesec dana. Skontao sam da su svi (ama bas svi) kablovski interet-opreteri k.... od ovce. Nije samo ovaj nas los (mada je medju najlosijima). Jadni mi gdje zivimo. Sjebem se kad mi dodju raja iz inostranstva i pocnu pricati o njihovim strasnim internet brzinama. Dodje mi da prvom prilikom inkansantu (mada on nije kriv) razbijem glavu i to s ovim modemom i zadavim ga s antenskim kablom.
bhcablenet
Moderator: Benq
- Buster
E sto nas izjebase s ovom VPN konekcijom i na kraju nista ni od toga. Bas me interesuje ima li kraja njihovom bezobrazluku.
Ma interesovace me jos MAX mjesec dana. Skontao sam da su svi (ama bas svi) kablovski interet-opreteri k.... od ovce. Nije samo ovaj nas los (mada je medju najlosijima). Jadni mi gdje zivimo. Sjebem se kad mi dodju raja iz inostranstva i pocnu pricati o njihovim strasnim internet brzinama. Dodje mi da prvom prilikom inkansantu (mada on nije kriv) razbijem glavu i to s ovim modemom i zadavim ga s antenskim kablom.

-
neko iz mase
ja uopste ne kontam sto vam treba broadband kad je bosanska mahala brza od DSL-a
-
Hendrix
Ma nije inkasant kriv za brzine , krivi smo mi što samo jednog dana ne kažemo odjebite lagano odjavljujem i kablovsku i internet pa se pušite.Vidićemo onda kako će pare uzimat i kome.Mi smo jedina zamlja na svijetu gdje internet provajderu ne radi web stranica mjesec dana i gdje na stranici piše "kliknite na meni privatni korisnici za više informacija" da bi te taj link opet odveo na početni
Nažalost Bihnet je opet jedina alternativa ovom bezobrazluku.
-
succa
Zašto na žalost prijatelju? Probaj, nećeš se pokajati.Hendrix wrote:Ma nije inkasant kriv za brzine , krivi smo mi što samo jednog dana ne kažemo odjebite lagano odjavljujem i kablovsku i internet pa se pušite.Vidićemo onda kako će pare uzimat i kome.Mi smo jedina zamlja na svijetu gdje internet provajderu ne radi web stranica mjesec dana i gdje na stranici piše "kliknite na meni privatni korisnici za više informacija" da bi te taj link opet odveo na početni![]()
-
bih_finest
Jel ti radiš u Telecomu ili se samo šališsucca wrote:Zašto na žalost prijatelju? Probaj, nećeš se pokajati.Hendrix wrote:Ma nije inkasant kriv za brzine , krivi smo mi što samo jednog dana ne kažemo odjebite lagano odjavljujem i kablovsku i internet pa se pušite.Vidićemo onda kako će pare uzimat i kome.Mi smo jedina zamlja na svijetu gdje internet provajderu ne radi web stranica mjesec dana i gdje na stranici piše "kliknite na meni privatni korisnici za više informacija" da bi te taj link opet odveo na početni![]()
-
succa
I za tebe važi isto drug. Ne kudi ono što nisi prob'o.bih_finest wrote:Jel ti radiš u Telecomu ili se samo šališsucca wrote:Zašto na žalost prijatelju? Probaj, nećeš se pokajati.Hendrix wrote:Ma nije inkasant kriv za brzine , krivi smo mi što samo jednog dana ne kažemo odjebite lagano odjavljujem i kablovsku i internet pa se pušite.Vidićemo onda kako će pare uzimat i kome.Mi smo jedina zamlja na svijetu gdje internet provajderu ne radi web stranica mjesec dana i gdje na stranici piše "kliknite na meni privatni korisnici za više informacija" da bi te taj link opet odveo na početni![]()
- Neelix
jarane uzmi adsl ako mozes pa ces vidjet o cemu govoribih_finest wrote:Jel ti radiš u Telecomu ili se samo šališsucca wrote:Zašto na žalost prijatelju? Probaj, nećeš se pokajati.Hendrix wrote:Ma nije inkasant kriv za brzine , krivi smo mi što samo jednog dana ne kažemo odjebite lagano odjavljujem i kablovsku i internet pa se pušite.Vidićemo onda kako će pare uzimat i kome.Mi smo jedina zamlja na svijetu gdje internet provajderu ne radi web stranica mjesec dana i gdje na stranici piše "kliknite na meni privatni korisnici za više informacija" da bi te taj link opet odveo na početni![]()
-
ek
Samo još da spuste cijenu i povećaju download pa da svi pređemo. Do tada sa 3G i 40 KM neće nešto puno privući mušterija.Neelix wrote:jarane uzmi adsl ako mozes pa ces vidjet o cemu govoribih_finest wrote:Jel ti radiš u Telecomu ili se samo šališsucca wrote:Zašto na žalost prijatelju? Probaj, nećeš se pokajati.evo godina otkako sam uveo, imao sam promlema samo jednom, par sati se nisam mogao konektovat, radovi neki bili. brzina konstantna, free zona prepuna cega ti srce pozeli... i ne, ni ja, a ni niko moj ne radi u telecomu
-
hitman05
Moje rekord je 50GB, iako ovi zadnjih mjecesi max 30GB. Najveci problem sa globalnetom je nestabilnost veze i konstantne promjene (test period, koji se naplacujeNeelix wrote:jebo ti neogranicen download globalneta kad za mjesec dana 24/7 skidanja, ne mozes nakupit tih 3gb
-
bih_finest
A može li meni neko fino pojasniti šta je sa globalnetom i tim ograničenjima, je li ih ima ili ne. U čemu je razlika neograničeni download i free zona, ona njihova stranica izgleda neće ni proraditi...ja sam za 15-ak dana skinuo sigurno nekih 6-7 giga...
- Neelix
free zona znaci da mozes besplatno skidati samo sa bihnetovih servera...a na njima ljudi konstantno postavljaju sve sto ti padne na pamet. neogranicen download ti znaci da mozes skidati odakle hoces...
-
bih_finest
tnx..skontoNeelix wrote:free zona znaci da mozes besplatno skidati samo sa bihnetovih servera...a na njima ljudi konstantno postavljaju sve sto ti padne na pamet. neogranicen download ti znaci da mozes skidati odakle hoces...
-
bih_finest
Evo opet pušten VPN kod global neta ni oni ne znaju šta hoće..ccc 
-
ek
Ja sam na EPN i on ima svoj local nešto slično free zoni na bihnetu ali ima download 16 GB na personalu 256/128 i sad za sad sam zadovoljan iako bih volio da povećaju brzinu na 512/256.
Trenutno u Sarajevu po meni nema boljeg paketa em ima local em ima solidan download s tim da im je mahana brzina ali valjda će i oni skontati.
A što se tiće bihneta nema većih lopova. Sram ih i stid bilo imaju kompletnu izgrađenu mrežu, državna su firma i opet ovako deru narod.
Trenutno u Sarajevu po meni nema boljeg paketa em ima local em ima solidan download s tim da im je mahana brzina ali valjda će i oni skontati.
A što se tiće bihneta nema većih lopova. Sram ih i stid bilo imaju kompletnu izgrađenu mrežu, državna su firma i opet ovako deru narod.
- shiljak
Evo imam jedan problem sa modemom. Prikopcao sam ga preko USB-a na comp. I pise mi da se konektovao. Surfam nekih pet minuta i konekcija nestane (u Network Connections mi nema one ikonice uopste). Pokusao sam preko mrezne ali neznam podesiti nikako. Prikopcam kabal u mreznu i pise mi da je konektovano sve, ali kad hocu da otvorim nesto pise mi da nemam interneta. E sad jel trebam neki drajver instalirat ili sta vec!!!!
HELP!!!!!!!!
HELP!!!!!!!!
-
bih_finest
Joj shiljak jarane nemoj se uvrijedit, ali ono što ti trebaš jeste da se napustiš područje informatike i računara. Mislim ok, ne znam ni ja sve, ali daj čovječe moraš li za svaku sitnicu dosađivati raji, istražuj malo, pokušaj neke stvari sam skontat. Jer će ti neko objasniti, ti ćeš to uraditi zaboraviti i onda ćeš opet istu hebenu stvar pitati..ccc...bože sačuvajshiljak wrote:Evo imam jedan problem sa modemom. Prikopcao sam ga preko USB-a na comp. I pise mi da se konektovao. Surfam nekih pet minuta i konekcija nestane (u Network Connections mi nema one ikonice uopste). Pokusao sam preko mrezne ali neznam podesiti nikako. Prikopcam kabal u mreznu i pise mi da je konektovano sve, ali kad hocu da otvorim nesto pise mi da nemam interneta. E sad jel trebam neki drajver instalirat ili sta vec!!!!
HELP!!!!!!!!
-
hitman05
Totalno zagusenje.

Ako je ovakav ping prema googlu, sta ocekivati u igricama.
(pogledajte kako je ping nestabilan, ocigledno preopterecene mreze)

Nesto se mora uraditi, pisati peticije, gadjati ih jajima, bilo sta.
Ja pisem mail-ove skoro svaki dan i zovem non-stop, sta vi radite ?
Moramo vrsiti pritisak na njih.

Ako je ovakav ping prema googlu, sta ocekivati u igricama.
(pogledajte kako je ping nestabilan, ocigledno preopterecene mreze)

Nesto se mora uraditi, pisati peticije, gadjati ih jajima, bilo sta.
Ja pisem mail-ove skoro svaki dan i zovem non-stop, sta vi radite ?
Moramo vrsiti pritisak na njih.
-
hitman05
Evo, ovako podesi mreznu karticu u koju prikljucis cable modem, ne treba nista vise.shiljak wrote:Evo imam jedan problem sa modemom. Prikopcao sam ga preko USB-a na comp. I pise mi da se konektovao. Surfam nekih pet minuta i konekcija nestane (u Network Connections mi nema one ikonice uopste). Pokusao sam preko mrezne ali neznam podesiti nikako. Prikopcam kabal u mreznu i pise mi da je konektovano sve, ali kad hocu da otvorim nesto pise mi da nemam interneta. E sad jel trebam neki drajver instalirat ili sta vec!!!!
HELP!!!!!!!!

- shiljak
ccc, pa takve su postavke ako si kabal samo utaknuo racunar!!!! To sam vec probao i ne radi opethitman05 wrote:Evo, ovako podesi mreznu karticu u koju prikljucis cable modem, ne treba nista vise.shiljak wrote:Evo imam jedan problem sa modemom. Prikopcao sam ga preko USB-a na comp. I pise mi da se konektovao. Surfam nekih pet minuta i konekcija nestane (u Network Connections mi nema one ikonice uopste). Pokusao sam preko mrezne ali neznam podesiti nikako. Prikopcam kabal u mreznu i pise mi da je konektovano sve, ali kad hocu da otvorim nesto pise mi da nemam interneta. E sad jel trebam neki drajver instalirat ili sta vec!!!!
HELP!!!!!!!!