bhcablenet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Buster

Post by Buster »

E sto nas izjebase s ovom VPN konekcijom i na kraju nista ni od toga. Bas me interesuje ima li kraja njihovom bezobrazluku.
Ma interesovace me jos MAX mjesec dana. Skontao sam da su svi (ama bas svi) kablovski interet-opreteri k.... od ovce. Nije samo ovaj nas los (mada je medju najlosijima). Jadni mi gdje zivimo. Sjebem se kad mi dodju raja iz inostranstva i pocnu pricati o njihovim strasnim internet brzinama. Dodje mi da prvom prilikom inkansantu (mada on nije kriv) razbijem glavu i to s ovim modemom i zadavim ga s antenskim kablom. :!: :!: :!:
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ja uopste ne kontam sto vam treba broadband kad je bosanska mahala brza od DSL-a
Hendrix

Post by Hendrix »

Ma nije inkasant kriv za brzine , krivi smo mi što samo jednog dana ne kažemo odjebite lagano odjavljujem i kablovsku i internet pa se pušite.Vidićemo onda kako će pare uzimat i kome.Mi smo jedina zamlja na svijetu gdje internet provajderu ne radi web stranica mjesec dana i gdje na stranici piše "kliknite na meni privatni korisnici za više informacija" da bi te taj link opet odveo na početni :roll:
Nažalost Bihnet je opet jedina alternativa ovom bezobrazluku.
succa

Post by succa »

Hendrix wrote:Ma nije inkasant kriv za brzine , krivi smo mi što samo jednog dana ne kažemo odjebite lagano odjavljujem i kablovsku i internet pa se pušite.Vidićemo onda kako će pare uzimat i kome.Mi smo jedina zamlja na svijetu gdje internet provajderu ne radi web stranica mjesec dana i gdje na stranici piše "kliknite na meni privatni korisnici za više informacija" da bi te taj link opet odveo na početni :roll:
Zašto na žalost prijatelju? Probaj, nećeš se pokajati.
bih_finest

Post by bih_finest »

succa wrote:
Hendrix wrote:Ma nije inkasant kriv za brzine , krivi smo mi što samo jednog dana ne kažemo odjebite lagano odjavljujem i kablovsku i internet pa se pušite.Vidićemo onda kako će pare uzimat i kome.Mi smo jedina zamlja na svijetu gdje internet provajderu ne radi web stranica mjesec dana i gdje na stranici piše "kliknite na meni privatni korisnici za više informacija" da bi te taj link opet odveo na početni :roll:
Jel ti radiš u Telecomu ili se samo šališ :roll:
succa

Post by succa »

bih_finest wrote:
succa wrote:
I za tebe važi isto drug. Ne kudi ono što nisi prob'o.
neki

Post by neki »

Samo mi nije jasno sto bihnet ne iskoristi priliku i uvede iptv..govorili su da ce biti pusten u rad u toku 2006 pa evo jos nista... Siguran sam da bi u prvih 10 dana od uvodjenja 50% korisnika otkazalo vjernost kablovskim :-)
Neelix

Post by Neelix »

bih_finest wrote:
succa wrote:
jarane uzmi adsl ako mozes pa ces vidjet o cemu govori :-) evo godina otkako sam uveo, imao sam promlema samo jednom, par sati se nisam mogao konektovat, radovi neki bili. brzina konstantna, free zona prepuna cega ti srce pozeli... i ne, ni ja, a ni niko moj ne radi u telecomu :-)
ek

Post by ek »

Neelix wrote:
bih_finest wrote:
succa wrote:Zašto na žalost prijatelju? Probaj, nećeš se pokajati.
jarane uzmi adsl ako mozes pa ces vidjet o cemu govori :-) evo godina otkako sam uveo, imao sam promlema samo jednom, par sati se nisam mogao konektovat, radovi neki bili. brzina konstantna, free zona prepuna cega ti srce pozeli... i ne, ni ja, a ni niko moj ne radi u telecomu :-)
Samo još da spuste cijenu i povećaju download pa da svi pređemo. Do tada sa 3G i 40 KM neće nešto puno privući mušterija.
Neelix

Post by Neelix »

jebo ti neogranicen download globalneta kad za mjesec dana 24/7 skidanja, ne mozes nakupit tih 3gb :D
hitman05

Post by hitman05 »

Neelix wrote:jebo ti neogranicen download globalneta kad za mjesec dana 24/7 skidanja, ne mozes nakupit tih 3gb :D
Moje rekord je 50GB, iako ovi zadnjih mjecesi max 30GB. Najveci problem sa globalnetom je nestabilnost veze i konstantne promjene (test period, koji se naplacuje :( ).
Neelix

Post by Neelix »

a vidish, ja svojih 3gb nikad nisam preshao, a s free zone skidam filmova i igara maltene svaki dan :D igram resident evil 4 ovih dana :-D
bih_finest

Post by bih_finest »

A može li meni neko fino pojasniti šta je sa globalnetom i tim ograničenjima, je li ih ima ili ne. U čemu je razlika neograničeni download i free zona, ona njihova stranica izgleda neće ni proraditi...ja sam za 15-ak dana skinuo sigurno nekih 6-7 giga...
Neelix

Post by Neelix »

free zona znaci da mozes besplatno skidati samo sa bihnetovih servera...a na njima ljudi konstantno postavljaju sve sto ti padne na pamet. neogranicen download ti znaci da mozes skidati odakle hoces...
bih_finest

Post by bih_finest »

Neelix wrote:free zona znaci da mozes besplatno skidati samo sa bihnetovih servera...a na njima ljudi konstantno postavljaju sve sto ti padne na pamet. neogranicen download ti znaci da mozes skidati odakle hoces...
tnx..skonto :D ma uništavat ovaj globalnet dok se može...heh... :D
bih_finest

Post by bih_finest »

Evo opet pušten VPN kod global neta ni oni ne znaju šta hoće..ccc :-)
Neelix

Post by Neelix »

ja ne kontam sta je VPN :D
ek

Post by ek »

Ja sam na EPN i on ima svoj local nešto slično free zoni na bihnetu ali ima download 16 GB na personalu 256/128 i sad za sad sam zadovoljan iako bih volio da povećaju brzinu na 512/256.
Trenutno u Sarajevu po meni nema boljeg paketa em ima local em ima solidan download s tim da im je mahana brzina ali valjda će i oni skontati.
A što se tiće bihneta nema većih lopova. Sram ih i stid bilo imaju kompletnu izgrađenu mrežu, državna su firma i opet ovako deru narod.
madner

Post by madner »

ek wrote: A što se tiće bihneta nema većih lopova. Sram ih i stid bilo imaju kompletnu izgrađenu mrežu, državna su firma i opet ovako deru narod.
Otkud ti to da su državna?
stachu

Post by stachu »

Jao uzasa, ovo je katastrofa sve im je*em!
Rekoh da probam malko igrati CS-a, ping izmedju 400 i 900!
Joj koji lopovi, pa kako ih nije stid!
Nek nam onda daju na EPN, sve im po spisku!
shiljak

Post by shiljak »

Evo imam jedan problem sa modemom. Prikopcao sam ga preko USB-a na comp. I pise mi da se konektovao. Surfam nekih pet minuta i konekcija nestane (u Network Connections mi nema one ikonice uopste). Pokusao sam preko mrezne ali neznam podesiti nikako. Prikopcam kabal u mreznu i pise mi da je konektovano sve, ali kad hocu da otvorim nesto pise mi da nemam interneta. E sad jel trebam neki drajver instalirat ili sta vec!!!!
HELP!!!!!!!!
bih_finest

Post by bih_finest »

shiljak wrote:Evo imam jedan problem sa modemom. Prikopcao sam ga preko USB-a na comp. I pise mi da se konektovao. Surfam nekih pet minuta i konekcija nestane (u Network Connections mi nema one ikonice uopste). Pokusao sam preko mrezne ali neznam podesiti nikako. Prikopcam kabal u mreznu i pise mi da je konektovano sve, ali kad hocu da otvorim nesto pise mi da nemam interneta. E sad jel trebam neki drajver instalirat ili sta vec!!!!
HELP!!!!!!!!
Joj shiljak jarane nemoj se uvrijedit, ali ono što ti trebaš jeste da se napustiš područje informatike i računara. Mislim ok, ne znam ni ja sve, ali daj čovječe moraš li za svaku sitnicu dosađivati raji, istražuj malo, pokušaj neke stvari sam skontat. Jer će ti neko objasniti, ti ćeš to uraditi zaboraviti i onda ćeš opet istu hebenu stvar pitati..ccc...bože sačuvaj :-)
hitman05

Post by hitman05 »

Totalno zagusenje.
Image

Ako je ovakav ping prema googlu, sta ocekivati u igricama.
(pogledajte kako je ping nestabilan, ocigledno preopterecene mreze)
Image

Nesto se mora uraditi, pisati peticije, gadjati ih jajima, bilo sta.
Ja pisem mail-ove skoro svaki dan i zovem non-stop, sta vi radite ?
Moramo vrsiti pritisak na njih.
hitman05

Post by hitman05 »

shiljak wrote:Evo imam jedan problem sa modemom. Prikopcao sam ga preko USB-a na comp. I pise mi da se konektovao. Surfam nekih pet minuta i konekcija nestane (u Network Connections mi nema one ikonice uopste). Pokusao sam preko mrezne ali neznam podesiti nikako. Prikopcam kabal u mreznu i pise mi da je konektovano sve, ali kad hocu da otvorim nesto pise mi da nemam interneta. E sad jel trebam neki drajver instalirat ili sta vec!!!!
HELP!!!!!!!!
Evo, ovako podesi mreznu karticu u koju prikljucis cable modem, ne treba nista vise.
Image
shiljak

Post by shiljak »

hitman05 wrote:
HELP!!!!!!!!
Evo, ovako podesi mreznu karticu u koju prikljucis cable modem, ne treba nista vise.
Image
ccc, pa takve su postavke ako si kabal samo utaknuo racunar!!!! To sam vec probao i ne radi opet
Post Reply