nego kako nam se snalazis za vareniku
'bem ti tudjinu...
-
callmethebreeeze
nadam se da ce uvodni post doprinijeti da bosanci u bosni shvate kako se mi bosanci u dijaspori, pogotovo u svedskoj, patimo i koliko se trazi od nas.

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
jel to suJmas u mene i sarulju? Pa saljem mu (vidis da Sarulju zove "blago moje i tvoje") redovno busom svake sedmice...zena wrote:@sogan
nego kako nam se snalazis za varenikutamo daleko
-
Kwaheri
vareniku mu shaljesh?mIRCerka wrote:jel to suJmas u mene i sarulju? Pa saljem mu (vidis da Sarulju zove "blago moje i tvoje") redovno busom svake sedmice...zena wrote:@sogan
draga, mozda ti i posaljesh vareniku, al njemu sir stize
-
mIRCerka
imam Tupperware (jel se tako vabi) za vareniku, neka turbo mega giga termosica..cuva do 15 dana!zena wrote:vareniku mu shaljesh?mIRCerka wrote:jel to suJmas u mene i sarulju? Pa saljem mu (vidis da Sarulju zove "blago moje i tvoje") redovno busom svake sedmice...zena wrote:@sogan
draga, mozda ti i posaljesh vareniku, al njemu sir stizea i nije neki sir od varenike
Sve za pacenike u tudjini da im se patnja smanji!
-
Sogan
Sarulja mindje dobila kazes? Mashala, mogu mislt da je sad najljepsa u kantonu, ako ne i entitetu!
Ja ponekad zagledam ove svedske, ma ninasta to ne lici... ne drze do sebe a ima ih i blentavih! Nemam ti sta pricat, nidje ih ko u Bosni!
zena
PorukaUpisano: 31/10/2006 10:27 Naslov poruke:
@sogan
![]()
Uh, zeno, nije lako... ispasce da se ja ovdje samo zalim, al sta's kad je tako... Imaju oni ovdje, ruku na srce, sirok sortiman i mlijeka i mlijecnih proizvoda, zapad je to, al' ja jednom kad sam pokus'o ukajmaciti, ma nema sanse kad je to sve nemasno, za odrzavati linije!?
Al' zato ja ljeti kad je vakat u konvoj i nazad ususkam u gepek pet onih kanti od biljne mrsi punih kajmaka, a uleti i koji komad pastrme... i samo molim Boga da ne bude vecih zastoja na auto-bahni, jer dalek je to put moja ti, pa kajmak more i prokisiti![]()
I eto, snalazim se nekako, mora se covjek boriti!
![]()
-
Kwaheri
ne znam...al varen'ku toliko ni BIRA frizider ne cuva, jedino mozda da mu ne saljesh kocku ledene varenkemIRCerka wrote:imam Tupperware (jel se tako vabi) za vareniku, neka turbo mega giga termosica..cuva do 15 dana!zena wrote:vareniku mu shaljesh?mIRCerka wrote: jel to suJmas u mene i sarulju? Pa saljem mu (vidis da Sarulju zove "blago moje i tvoje") redovno busom svake sedmice...
draga, mozda ti i posaljesh vareniku, al njemu sir stizea i nije neki sir od varenike
Sve za pacenike u tudjini da im se patnja smanji!
hAJD nek vam je u zdrav'ju i rahatluku
-
vodolija_33
bravo... ja još mogu samo da dodam: "čega se pametan stidi, budala se hvali"Lika wrote:bojim se da je ovo cinicna zajebancija na nas racun, zato treba ignorisat jada...debela wrote:jesam li ja jedina koja uvodni post tumaci kao zajebanciju
jadu, samo ti spavaj, igraj pjevaj i veseli se u svoj zivot ....ri se
-
Sogan
Mircerka, znaci li to da bi mi mogli povecati zapremine i formalizovati nasu razmjenu u "Merhametly milk-trade International doo"? a brez da nas klepi PDV?
mora da je nesto plaho duhovito, haman da na trenutak pozelim da me ovi svedi natjeraju gonjati skolu...[/quote]
Lika, nemoj se bojati bona, pa ja samo dijelim svoje jade... a ti mi u svom strahu soli na ranu sipas tim nadahnutim stihovima. Pa ti meni reci ko je ovdje cinican?!?Lika (citat): bojim se da je ovo cinicna zajebancija na nas racun, zato treba ignorisat jada...
jadu, samo ti spavaj, igraj pjevaj i veseli se u svoj zivot ....ri se
Pa kako si ti mislila da ja skontam ovu drevnu narodnu kad nisam pametan? Al' sudeci po ona dvaVodolia_33 (citat): bravo... ja još mogu samo da dodam: "čega se pametan stidi, budala se hvali"![]()
-
everybody hurts
Ja necu da vjerujem sta ovaj pise???
Da vas hoce sve protjerati iz svedske, dzaba ljudima zrak uzimate, nezahvalnici jedni...

-
mIRCerka
jel to ne kontas provokaciju, ili nisi procitao temu od pocetka?everybody hurts wrote:Ja necu da vjerujem sta ovaj pise???Da vas hoce sve protjerati iz svedske, dzaba ljudima zrak uzimate, nezahvalnici jedni...
![]()
![]()
- otherside
Malo je off topic al' eto...Bila sam u Svedskoj. Ne kao izbjeglica vec nakon rata u posjeti. Ne vjerujem da postoji ijedna zemlja koja je primila veci broj teskih ruralaca i kriminalaca. Fakat mi je zao Sveda.
Nije nista licno, da mi ne bi neko ko zivi u Svedskoj a ne osjeca se papkom sad poceo pametovati...cudno je doduse sto se na ovakve komentare jave upravi oni koji se prvo prepoznaju pa onda potrce da demantuju.
Nije nista licno, da mi ne bi neko ko zivi u Svedskoj a ne osjeca se papkom sad poceo pametovati...cudno je doduse sto se na ovakve komentare jave upravi oni koji se prvo prepoznaju pa onda potrce da demantuju.
-
rashid
Zna se sta su bosanci ... ama ono sum sumarum ...otherside wrote:Malo je off topic al' eto...Bila sam u Svedskoj. Ne kao izbjeglica vec nakon rata u posjeti. Ne vjerujem da postoji ijedna zemlja koja je primila veci broj teskih ruralaca i kriminalaca. Fakat mi je zao Sveda.
-
sember
JA sam zato da se izbjegjice iz rs vrate u domovinu a da oni koji nisuMalo je off topic al' eto...Bila sam u Svedskoj. Ne kao izbjeglica vec nakon rata u posjeti. Ne vjerujem da postoji ijedna zemlja koja je primila veci broj teskih ruralaca i kriminalaca. Fakat mi je zao Sveda.
papci preuzmu njihovo mjesto.
- kekec
#48 Re: 'bem ti tudjinu...
[color=blue]Sogan[/color] wrote:Jutro dijasporo (i ostali dobronamjerni citaoci namjernici)!
Ne znam kako je u vasem dijelu Dijaspore, al' ova Svedska mi u mene postaje nepodnosljiva!![]()
U 8 (slovima: OSAM!!!) moram predat' blanketu za socijalu!?! Pa 'dje to jos ima???
Samo cekam da osvane taj dan kad ce nas jos poceti tjerati da radimo il naku skolu da gonjamo!
A i to ce biti rano ujutro, k'o da gledam!
'Bem ti socijalno blagostanje kad se insan nem're naspavat' ko co'ek!
[color=blue]sarajlija06[/color] wrote:Ovi izgleda i dalje puše moju priču![]()
![]()
![]()
Jeli to moguće ????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Goran_35
Bilo bi dobro makar poznavati svedski jezik pa onda poceti lupetati i generalizovati.To sto si ti mozda upala u neku kriminalnu grupu,a koji su vjerovatno tvoji poznanici ne znaci nistaotherside wrote:Ja zivim u Bosni i Bosanci nisu generalno pogan narod. Kazem samo da sam tamo procentualno vidjela papanluka i kriminala iz ovih krajeva u tolikoj mjeri da se prepadnes....za Svede.
Procitaj malo naucno istrazivanje o Bosancerosima u Svedskoj.Ima ih nekoliko .Od Univerziteta u Växjo pa nadalje...Naravno ako znas svedski.
U prilog tvrdnji evo jedan tekst sa stranice svedskih opstina i regija.
Naslov je: "Bosanci daju odgovor na pitanje o useljenicima i poslu"- Bosanci spadaju u stranacku grupaciju koja je nabrze i u najvecem procentu dosla do posla za razliku od svih drugih stranackih grupacija.To je bio i povod raznih studija,da bi se izvukao logican zakljucak ovakvog uspjeha...
Evo citaj ako znas
http://www.skl.se/artikel.asp?A=11585&C=3324
Last edited by Goran_35 on 31/10/2006 13:01, edited 1 time in total.