Eh, evo ja sam ispunio blanketu, koja je usput receno svaki mjesec sve komplikovanija, i obavio moju gradjansku duznost, odnosno privilegiju kako bi to neki zlobnici nazvali.
bice_bice
PorukaUpisano: 31/10/2006 08:04 Naslov poruke:
svedska.. vozdra..
pingvini.. zdraaaaaavo..
problemi.. ma zdraaaaaavo..
Uh suti, 'vako bunovan zamalo da citavu familiju pingvincica pokupim na pjesackom, 'ebi ga kad su iste boje k'o i zebra, al' sreca da moj novi BMW ima kocnice sto ferceraju ka i curica!
taxi_driver
PorukaUpisano: 31/10/2006 08:30 Naslov poruke: Re: 'bem ti tudjinu...
shvacam te u potpunosti.i meni je tako bilo,dok me nisu natjerali da nadjem posao.zajebano je jednom mjesecno rano ustati ispuniti formular za socijalu.ali kad legne 700 eura na racun a ti k.... nisi mrdnuo,zaboravis na to jutro kad si rano ustao.nego,nedaj se, i nemoj slucajno da te natjeraju da radis ili ne daj boze kakvu skolu da gonjas.a za to budjenje pokusaj im napisati pismo zalbe.reci "him" kad te vec pustaju 30 dana da ustajes kad hoces ,nek te puste i taj jedan dan.nek pokusaju pomjeriti oko podne.
Ma pis'o sam him, skuplj'o potpise, peticije, isposlov'o kod doktora da mi ne valja za ten da me 'vako rano tjeraju iz kreveta... al' nista nije pomoglo evo vec dvan'estu godinu. I sam si bio na socijali, znas kako su oni, sto bi Bicakcic onomad rek'o: "brezkompromisni". A tebe natjerali da nadjes posao kazes? Ajoj, svaka tebi cast kad ti to deveras
Forsaken
PorukaUpisano: 31/10/2006 08:37 Naslov poruke:
Ako nista ne uspje, probaj u znak protesta ne uzeti socijalu jedan mjesec! Pa da vidis kako ce se uplasiti ima da ti je donose na noge svaki mjesec... Ha ja
Zaboravih. Da bi potencirao koliko si nezadovoljan stanjem i zahtjevima pljuni sluzbenika svaki put kad ga vidis.
Forsaken, to ti je dobar prijedlog, al' mi nekako radikalno zvuci.. no, u duhu ideje kontam probati iduci put da kasnim dva-tri dana sa zahtjevom, pa da se malo zapitaju! Hvala!
P.S. Sluzbenika necu pljuvati, jer bi poslije pukla prica "bosanci vaki, bosanci naki" a ja se trudim da ocuvam dobru reputaciju nase zemlje sto je plaho bitno u vaktu globalizacije.
Santos
PorukaUpisano: 31/10/2006 08:50 Naslov poruke:
Jebeno znam nije ti lako.Izdrzi izdrzo je i Mujo 10 dana na moru.
E moj Santos, 10 dana na moru je odmor za ovu moju golgotu!
Al 'fala na razumjevanju, vidis i sam da ovdje ima i pojedinaca, da ih ne imenujem, koji bi se i povracali da imaju vizuelnih mogucnosti! A jos ovi sa totalnim nedostatkom empatije koji smatraju sve to neprimjerinim za ovaj forum?!? Dobro, mozda je do mene, mozda sam trebao u kontekstu navesti etnicku grupu koju smatram glavnim krivcem za ovakvo stanje u kojem se zatekoh...
Eh, valja meni sad sacekati par dana da repa legne na racun, 'bem ti zemlju blagostanja gdje rutinska bankovna transakcija uzima 3 (slovima: TRI!!!) dana!