'bem ti tudjinu...

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Sogan

Post by Sogan »

Saraswati wrote:Joj, Sogane, ovo se zakomplikova :oops:
Ma Saro najgori su mi ovi nezahvalnici iz toplijih dijaspora sto pokusavaju svoje emocionalne probleme poistovjecivati sa prakticnim deveranjem nas koji se guzvamo sa piMgvinima u predsoblju Sjevernog pola... :D
Saraswati

Post by Saraswati »

Nezahvalnici nijedni :oops:
Shoshana

Post by Shoshana »

Eeeee, ko nije pod sarafom zivio - ne moze razumjet :(

Evo, citam danas, u Luleu sunce izlazi u 09:38 a zalazi u 13:10 (to je - ako ga uopste vidis kroz oblake!) :shock:

NIje vama lahko... I ekonomija vas ubi :( Vama sve lafo nemaju da daju, a vidi vamo salju Fuglesanga u svemir :shock: Sve od vasih para :oops: :x
Sogan

Post by Sogan »

Shoshana wrote:Eeeee, ko nije pod sarafom zivio - ne moze razumjet :(

Evo, citam danas, u Luleu sunce izlazi u 09:38 a zalazi u 13:10 (to je - ako ga uopste vidis kroz oblake!) :shock:

NIje vama lahko... I ekonomija vas ubi :( Vama sve lafo nemaju da daju, a vidi vamo salju Fuglesanga u svemir :shock: Sve od vasih para :oops: :x
Eh Soshana kad bi svi imali razumjevanja kao ti... ovaj bi vilajet bio daleko podnosljiviji za zivot i nebi bilo potrebe ispucavati ljude u vasionu, pa makar oni i Svedi bili... :thumbup:
Shoshana

Post by Shoshana »

Kako te necu razumjet, vrli moj Sogane, i mene ti je gazila monarhisticka cizma :x

Vidi, na primjer, dok ja kopam (kao i svi jadni izrabljivani useljenici u Svedskoj :x ) :oops: :shock: , obrati paznju na nadglednika radova :oops: ;-)

Image
Shoshana

Post by Shoshana »

P.S. Izvini na slabom kvalitetu slike, nama bijednicima u dijaspori digitalna kamera nije uvijek bila dostupna :oops:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

shoshi, mora da mu se svidio pogled otpozada :D stari olimpijac, zna prave vrijednosti :-)
Shoshana

Post by Shoshana »

Ma sve ti je to perverzno dozlaboga :oops:

Sta onda ocekivati od obicnih Svedjana :x
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

trebala si ga tom lopatom po sred one kravate, izrabljivac jedan :(
Shoshana

Post by Shoshana »

Ma htjela sam mu ja i onu kantu sa koscicama (ono ja grob prekopavam - da ne bude zabune - izbjeglice samo najcrnji poslovi zapadaju :x ) na glavu nabit', al' me sprijecise neki rojalisticki uvlaciguzi, kazu, stipu, ba, vidi kako je dobar, i sofru nam donio (neki tamo u crnim odijelima sto ga dopratise donesose neko voce i sireve - ko se jos od toga najeo :shock: ? Nidje pita i dolmi, brate dragi) :x
Sogan

Post by Sogan »

Shoshana wrote:Kako te necu razumjet, vrli moj Sogane, i mene ti je gazila monarhisticka cizma :x

Vidi, na primjer, dok ja kopam (kao i svi jadni izrabljivani useljenici u Svedskoj :x ) :oops: :shock: , obrati paznju na nadglednika radova :oops: ;-)

Image
:shock: Shoshana, pa tebe znaci klepili! :x Bome si im se ipak svidjela kad te izravno On nadgleda... Bem ti dusmane, bar da su vam vece lopate dali...

Uh, sad me podsjeti, vidio sam nedavno da su poceli graditi naki kompleks koji mi zaudara na buduci industrijski pogon i pitam se da li je slucajnost sto nice bas u blizini mog naselja... :? :sad: :-?
Shoshana

Post by Shoshana »

Ufatise, majku im ... :x

Silne godine mi protracise po nakim skolama :(

A za lopatu, mili moj Sogane, i ne pitaj... Lopata plasticna, a u drugoj ruci naka cetkica (ne vidi se na slici) :oops: :x

Nejma ti nidje rahata ko kod nas. Vidis kako oni Semir bez ikake skole to lijepo ocas bagerom prekopa, a mene cerali snakim cetkicama, nabijem him cetkice u ... :x :x
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Dobro si prosla, sta da moras kakvog dinosaurusa cetkicom i lopaticom odkopavati. :D
windas

Post by windas »

A sta mislite o ovome :

http://www.vergetendwazen.nl
Shoshana

Post by Shoshana »

Mislimo da je ovo strasno. I jos mislimo da si ovo trebao postaviti negdje na humanitarne akcije, pa skupiti stagod pa poslati ljudima, ako im se vec ne moze drugacije pomoci.
australka

Post by australka »

Sogan wrote:
Ma Saro najgori su mi ovi nezahvalnici iz toplijih dijaspora sto pokusavaju svoje emocionalne probleme poistovjecivati sa prakticnim deveranjem nas koji se guzvamo sa piMgvinima u predsoblju Sjevernog pola... :D

Narocito onima koji se moraju ustajati u 8 (OSAM) ujutro jednom mjesecno da bi podigli nezaradjene pare :lol:
chinese_water

Post by chinese_water »

australka wrote:
Sogan wrote:

Narocito onima koji se moraju ustajati u 8 (OSAM) ujutro jednom mjesecno da bi podigli nezaradjene pare :lol:
Pa jesi li ti normalna? Znas li ti koliko covjek tolikih komentara mora da trpi? I ti mu sada prisjedas na muke...sram te bilo !
Sogan

Post by Sogan »

chinese_water wrote:
australka wrote:
Sogan wrote: Ma Saro najgori su mi ovi nezahvalnici iz toplijih dijaspora sto pokusavaju svoje emocionalne probleme poistovjecivati sa prakticnim deveranjem nas koji se guzvamo sa piMgvinima u predsoblju Sjevernog pola... :D

Pa jesi li ti normalna? Znas li ti koliko covjek tolikih komentara mora da trpi? I ti mu sada prisjedas na muke...sram te bilo !
Reci joj Kinez, reci zlobnici povratnickoj! :(
sember

Post by sember »

Narocito onima koji se moraju ustajati u 8 (OSAM) ujutro jednom mjesecno da bi podigli nezaradjene pare
Nije samo podici mora se i formular ispunit,a to zahtijeva dodatna fizicka
naprezanja. :(
australka

Post by australka »

Sogan wrote:
chinese_water wrote:
australka wrote:

Reci joj Kinez, reci zlobnici povratnickoj! :(

Ajde Sogane, necu ti vise zadavati muke ionako ih imas previse u zivotu. Jos bi se mogao razbolit a ko ce me onda nasmijavat na ovom forumu :-D
Poguzija

Post by Poguzija »

Sogane: svaka rijec je suvisna. Da te natjeravaju da gledas Simpsonove i to emisije koje repriziraju od prije 2 godine, nije ti lako.

Kao svom - svome dajem ti savjet,iskren naravno!! Ti njima fino, ljudski reci da si ti sebi nabavio komp i da saltas po njemu. Kao sto onaj neki napisao mi Bosanci smo po statistici od vodeci stranackih grupa, tako ti reci da si odlucio da se modernizujes pa ces u najboljem slucaju potruditi se da savladas da tu blanketu preko interneta ispunis i posaljes, redovno naravno.

Tako ce oni vidjeti da se ti trudis i da stvarno ne lijencaris, jer valja covjeku dok je ziv vazda uciti i samo uciit. Tako njima dobro radi statistike a i tebi dobro jer nedo Bog profulices emisiju neku dok si tamo na socijali i ispunjavas blanketu.

Zelim ti puno srece i da ti Bog dragi podari zdravlja pa nam nabacio na BMW-a nove feluge 19ke do ljeta.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Sogan wrote:
Shoshana wrote:Kako te necu razumjet, vrli moj Sogane, i mene ti je gazila monarhisticka cizma :x

Image
:shock: Shoshana, pa tebe znaci klepili! :x Bome si im se ipak svidjela kad te izravno On nadgleda... Bem ti dusmane, bar da su vam vece lopate dali...

Uh, sad me podsjeti, vidio sam nedavno da su poceli graditi naki kompleks koji mi zaudara na buduci industrijski pogon i pitam se da li je slucajnost sto nice bas u blizini mog naselja... :? :sad: :-?
jel ovo posumljavanje :? nisam u toku, ali me interesuje...
ovo sam ja redvno radila (jos u osnovnoj) :D
kojsino

Post by kojsino »

windas wrote:A sta mislite o ovome :

http://www.vergetendwazen.nl
A STA LI MISLI B-H VLAST O OVOME ?
Post Reply