Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

rado_vidjen

#26 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by rado_vidjen »

ne zelim trosit promet na tog smrada - sta je reko?
Ovo za keš su gluposti samo takve, u većini slučajeva. Budite sigurni da Savez trenutno ne traži keš NIJEDNOM igraču i da nikad i nije. Keš je svojevremeno tražio direktor reprezentacije Pašalić i to poslije rata.
8) 8) 8)

a andjelina djoli je lizard u ljudskom tijelu...zajebo si d. ickea ahahah :shock:
klixober

#27 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by klixober »

A Ciro umejsto da se glupira po reality show-ovima,u zagrebackoj skupstini,trebao bi da radi svoj posao selektora BiH i da doe Begovicu na noge i nagovara ga.
Predsjednik hrvatskog fudbalskog saveza Markvovic,a i hrvatski selektori,su znali putovati u Australiju i Argentinu da nagovaraju igrace koji imaju 10% porijeklo iz Hrvatske,a nas savez i selektor ne mogu da odu do Engleske da nagovaraju momka rodenom u Trebinju :(
The idijot

#28 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by The idijot »

ko ga j*** !!!!!!!
jeza u ledja

#29 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by jeza u ledja »

Evo i teksta razgovora sa:
http://fulltimefootballshow.blogspot.com/

Monday, July 13, 2009
BEGOVIC: “I don’t want to switch...”

Portsmouth Goalkeeper Asmir Begovic joined us on Full-Time last night. It sounds like he wants what most fans want: some organization at the CSA and an idea of who (Stephen Hart) will be guiding the Canadian Men’s National Team to (hopefully) the 2014 FIFA World Cup.

You can listen to our conversation here and itunes users can sign up for the podcast here.

Below is a brief rundown of his comments:

On Canada v. Bosnia… “I’ve played for Canada for a long time. There’s no decision, I don’t want to switch… but there is a state of uncertainty with Canada soccer (next coach, etc). Get things in place and I’m happy to stay with Canada, that’s where I see my future… I’ve been approached by Bosnia. There were talks… but I have no intention on playing for Bosnia.”

On coaching situation / Stephen Hart… “Stephen Hart is a very likeable guy. He has a great respect from the players. But the uncertainty concerns many players. Hopefully he stays on… Hart told me I’m in his plans for the future… Which I’m happy with.”

A firm commitment to Canada when things get cleared up?... “Yes… this isn’t a threat or an ultimatum. Myself and some of the other guys just want to know what’s going on. We can really build on our squad and succeed.”

Any pressure from either side?... “The CSA has been really good… no pressure – I would never make a decision without speaking to the CSA. Bosnia – there’s been a lot of speculation, pressure/heat from them. If I was to make a decision, it can’t be made that quickly... I don’t want to change... it’s not really an issue right now.”

Other comments include… “I have never had a problem playing for Canada… there shouldn’t be a change”… and “I’ve been following the Gold Cup. This squad has a lot of potential. Hopefully they can go all the way and make a statement.”

Good.

Ko ne razumije engleski, pise: "NEMAM NAMJERU IGRATI ZA BIH."

Evo jos jedan clanak sa:
http://www.24thminute.com/2009/07/asmir ... witch.html

Sunday, July 12, 2009
Asmir Begovic: "I Don't Want To Switch"

Asmir Begovic is good, and young, too. He plays for Portsmouth, and might even start if David James is injured. He's played for Canada in the U-21 World Cup. But the new FIFA ruling has freed him up. He could play for Bosnia. As a matter of fact, the Bosnian manager believes that he will. Additionally, Begovic isn't in the Gold Cup squad, and can't be cap-tied until 2011 for us, but can be capped as soon as this autumn for Bosnia. However, nobody has told this to Steven Hart. Last week, he said he's heard nothing about this from Begovic; he had heard no mention of an intent to move. However, that's nothing definite; it's just more hearsay.

After all of these rumours, finally Begovic has spoken. "I have played for Canada for a very long time," Begovic told Full-Time Soccer, a Vancouver sports radio show, Sunday. "I don't want to switch." He clarified that he has been approached by Bosnia, but he doesn't really intend on playing for them, even though they have been putting heavy pressure on him, personally and through the papers (which is how this all got started). He warned, though, that the only problem he does have with Canada's program is the uncertainty regarding who will be the manager; currently Stephen Hart carries the team into the quarterfinals of the Gold Cup as a interim manager for the second time in two years. According to Begovic, there is a decision he must make, but if the problem of uncertainty at the CSA is resolved, he said, there is no question that he will choose Canada.

Ovo jos jednom pokazuje kolika je vjerodostojnost informacija u nasim medijima.

Neces, ne moras.
odvijac

#30 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by odvijac »

e nek sad mota sarmu sa listom sa kanadske zastave,svi ti ratni dijasporci,uspjesni,to ne vidi dalje od svog nosa,jajos jedan!!! :x
burek_in_space

#31 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by burek_in_space »

Ne znam ba chemu frka...dechko je potencijal,ali ne mora svaki potencijal opravdati ochekivanja. :oops:
Mozhda nam je i uchinio uslugu ovim odbijanjem. ;-)
Van Halen

#32 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Van Halen »

Ma folira on Kanađane,igraće za nas garant nemojte se ložit džaba.
jeza u ledja

#33 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by jeza u ledja »

Jedna zvrcka u svemu tome je da on kao eventualni drugi ili treci golman nase repke (barem u dogledno vrijeme) tesko da bi zaigrao kvalifikacionu utakmicu. Kao sto znamo golmani se ne mijenjaju bas cesto tokom tekme. Tako da bi teoretski on mogao vise puta biti pozvan u BiH repku tokom kvalifikacionih meceva ali i dalje biti slobodan da igra za Kanadu, jer ne bi upisao nastup za BiH. Sa golmanima je to malo drukcije.
Hocu da kazem, sve i da je dosao na okupljanja nase repke ove jeseni, moglo se lako desiti da ne zaigra nikako do nekad tamo 2010-e, tako da bi uvijek mogao vratiti se Kanadjanima.
I usput, iz ovog jednog gore teksta sto nalijepih sa neke kanadske stranice, ispada da Begovic nece moci biti 'osiguran' za njihovu repku sve do 2011-e. (Valjda Kanada nece imati zvanicnih kvalifikacionih meceva do tada?!). Ako je to tacno, mada zvuci malo cudno da 2 godine Kanadjani nece igrati nikakve kvalifikacije(?!) onda prakticno imamo jos barem godinu i po fore za Begovica da promjeni misljenje. Do tad - ko zivko josilo.
Moze ispasti da nije kalibar, moze se izroditi neki novi nas golman, a isto tako moze BiH napraviti veliki uspjeh i plasirati se na SP, pa postati privlacnija. Ko zna...

PS: Ako neko moze da provjeri ovo za zvanicne meceve Kanade bilo bi super... :)
paral0c0

#34 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by paral0c0 »

Koda je on sada neki igrac.
zecko_kupuz

#35 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by zecko_kupuz »

Od pohvala, pretjerivanja tipa "ma najbolji bh. golman" itd, pa sve do pljuvanja - to smo mi. :roll:
Sad ga pojedinci šalju u neku stvar, a šta ako se desi da ipak zaigra?? Nikom ništa, je li?! :lol:

Sačekajmo august i eventualno okupljanje, tada ćemo 100% biti upoznati sa stvarnom situacijom. ;-)
jeza u ledja

#36 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by jeza u ledja »

zecko_kupuz wrote:Od pohvala, pretjerivanja tipa "ma najbolji bh. golman" itd, pa sve do pljuvanja - to smo mi. :roll:
Tacno. Smijesno, na drugoj temi su ga svi hvalili ko da je od zlata, ovdje ga sad odjednom blate ko da kurcu ne valja.

Ja iskreno vjerujem vise onome sto cujem iz njegovih usta na videu, nego u nekom intervjuu na internetu koji je lafo obavljen s istim.
drmadzija

#37 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by drmadzija »

zecko_kupuz wrote:Od pohvala, pretjerivanja tipa "ma najbolji bh. golman" itd, pa sve do pljuvanja - to smo mi.
Ni njegov pristup nije nist korektniji. Nama pjeva jednu pjesmu, njima drugu.
Elem, Pjanic je za sve ove yebivjetre patriota i evo sta je covjek rek'o:
"Ja hocu samo za Bosnu da igram!" :bih:

Ova Asmira Begovic ne bi meni ni za mahalu branila.
sta ima

#38 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by sta ima »

ma nema veze i ako ne bude igrao bosna je izdrzala i bez handanovica,jakupovica elem i bez ibrahimovica pa izdrzacemo i bez ovog Begovica
Volio bih i ja da zaigra ali ako nece boze moj nek mu je sretno sa repkom koja nikad nece na neko vaznije takmicenje otic
kajat ce se oni svi ostarice se
cyprus

#39 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by cyprus »

sta ima wrote:ma nema veze i ako ne bude igrao bosna je izdrzala i bez handanovica,jakupovica elem i bez ibrahimovica pa izdrzacemo i bez ovog Begovica
Volio bih i ja da zaigra ali ako nece boze moj nek mu je sretno sa repkom koja nikad nece na neko vaznije takmicenje otic
A mi ko biva hoćemo? :D Uostalom kakav je to kriterij za odlučivanje za koga ćeš igrat :roll:
Gerard

#40 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Gerard »

zecko_kupuz wrote:Od pohvala, pretjerivanja tipa "ma najbolji bh. golman" itd, pa sve do pljuvanja - to smo mi. :roll:
Sad ga pojedinci šalju u neku stvar, a šta ako se desi da ipak zaigra?? Nikom ništa, je li?! :lol:
Za ono sto je izjavio sasvim je ispravno da ga se posalje u neku stvar, a ako bude ipak igrao za nas onda vidjeti da se vrati iz nek stvari, mada ne do kraja, jer je kalkulisao i pravio budalama i nas i kanadjane. Pa da je neka fudbalercine pa eto, vec "macka u zavezanoj vreci".
zalizani

#41 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by zalizani »

Ušanović: Tužit ćemo FS Kanade

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u posljednjih nekoliko dana vodi pravu „bitku“sa FS Kanade oko golmana Portsmoutha, Asmira Begovića, a ko će na kraju odnijeti pobjedu u ovoj borbi trebalo bi biti poznato početkom sljedeće sedmice.
Generalni sekretar našeg saveza Munib Ušanović rekao je da Begović želi nositi nacionalni dres Bosne i Hercegovine, te da je svoju odluku potvrdio i u pismenoj formi. Međutim, iako je iz N/FS BiH zatraženo da se iz Toranta pošalje dopis o dosadašnjim nastupima Begovića za mlađe selekcije Kanade, kako bi se kompletirala dokumentacija za promjenu sportskog državljanstva ovog Hercegovca, isti nije stigao u Sarajevo.

„Ne urade li to u nekoliko narednih dana tužit ćemo ih FIFA-i. Nećemo izgubiti eventualni spor oko Begovića. Momak želi braniti za BiH i uskoro ćemo završiti posao. Svaki dan čujem se sa njegovim ocem koji je u Njemačkoj. Simbolično, Begoviću sam poslao i novi golmanski dres naše reprezentacije“, rekao je Ušanović
Abacija

#42 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Abacija »

zalizani wrote: Ušanović: Tužit ćemo FS Kanade

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u posljednjih nekoliko dana vodi pravu „bitku“sa FS Kanade oko golmana Portsmoutha, Asmira Begovića, a ko će na kraju odnijeti pobjedu u ovoj borbi trebalo bi biti poznato početkom sljedeće sedmice.
Generalni sekretar našeg saveza Munib Ušanović rekao je da Begović želi nositi nacionalni dres Bosne i Hercegovine, te da je svoju odluku potvrdio i u pismenoj formi. Međutim, iako je iz N/FS BiH zatraženo da se iz Toranta pošalje dopis o dosadašnjim nastupima Begovića za mlađe selekcije Kanade, kako bi se kompletirala dokumentacija za promjenu sportskog državljanstva ovog Hercegovca, isti nije stigao u Sarajevo.

„Ne urade li to u nekoliko narednih dana tužit ćemo ih FIFA-i. Nećemo izgubiti eventualni spor oko Begovića. Momak želi braniti za BiH i uskoro ćemo završiti posao. Svaki dan čujem se sa njegovim ocem koji je u Njemačkoj. Simbolično, Begoviću sam poslao i novi golmanski dres naše reprezentacije“, rekao je Ušanović
Dobro nije rekao da Begovic ne moze zaigrati za Kanadu zato sto mu dedo i nana nisu odande. :-)
Gerard

#43 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Gerard »

Abacija wrote:
zalizani wrote: Ušanović: Tužit ćemo FS Kanade

Dobro nije rekao da Begovic ne moze zaigrati za Kanadu zato sto mu dedo i nana nisu odande. :-)
Jel'to da bude vise postova?
Republic of Bosnia

#44 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Republic of Bosnia »

ma nek se nap..i k..e!!!
Sta, neko ga treba moliti da igra za svoju zemlju?
Pa svako normalan bi ucinio sve da zaigra za reprezentaciju svoje zemlje. Svako onaj koji ne osjeca tako ne bi trebao ni igrati za reprezentaciju i tacka!!! Ja nikoga ne bih dva puta pitao.
_BaD_BoY

#45 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by _BaD_BoY »

cyprus wrote:
sta ima wrote:ma nema veze i ako ne bude igrao bosna je izdrzala i bez handanovica,jakupovica elem i bez ibrahimovica pa izdrzacemo i bez ovog Begovica
A mi ko biva hoćemo? :D Uostalom kakav je to kriterij za odlučivanje za koga ćeš igrat :roll:

ako bog da ove godine :D to begovic i ceka da vidi imal sta od nas pa ce on doci :D
TheMule

#46 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by TheMule »

Mi smo uvjek imali dobre golmane. Ne treba nam. Kanada nikad nece igrati na SP.
cyprus

#47 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by cyprus »

TheMule wrote:Mi smo uvjek imali dobre golmane. Ne treba nam. Kanada nikad nece igrati na SP.
Iako ove kvalifikacije nisu pokazale tako, mišljenja sam da Kanada svake kvalifikacije počinje sa više šanse nego mi. Po kvalitetu su tu negdje sa Hondurasom, Trinidadom, Kostarikom, El Salvadorom i ostalim reprezentacijama koje grabe priliku da se uguraju iza SAD-a i Meksika na 3. mjesto ili u baraž u CONCACAF zoni. To bi bilo kao da smo mi u rangu Rusije, Rumunije, Švedske ili Hrvatske npr. Ma koliko trenutno izgledalo da jesmo...nismo.
jeza u ledja

#48 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by jeza u ledja »

TheMule wrote:Mi smo uvjek imali dobre golmane.
Nabroj trojicu u zadnjih 15 godina.
The 51st State

#49 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by The 51st State »

jeza u ledja wrote:
TheMule wrote:Mi smo uvjek imali dobre golmane.
Nabroj trojicu u zadnjih 15 godina.
Dedic, Guso, Alaim. :D
rado_vidjen

#50 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by rado_vidjen »

Obzirom da je Hasagic vjecno povrjedjen, Nemanja ispusio (toliko o njegovim kvalitetima) ovaj jos nije cist sa sobom, a i sve da prihvati, dabogda da mu papire zavrse do slijedeceg ciklusa, uslijed velestrucnosti i agilnosti BAGRE. Sta sam ono poso rec..aha...Alaim se namece kao jedina alternativa :bih: . Mozda vec i kao starter u Armeniji.

gulp :shock:
Post Reply