Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sajosarajlija

#1 Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by sajosarajlija »

Peglali ga peglali i momak na kraju skontao... razgulite :(

hepek071

#2 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by hepek071 »

pa zar nije nedavno izjavio da će igrati?! :-)

ja i on sere ko foka...prije podne hoće a poslijepodne neće...pih....šteta ali kako kažu koga nema bez njega se mora/može
Dr.Belajsuz

#3 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Dr.Belajsuz »

Sad će sve psovke po Savezu :lol: :lol: :lol: A ljudi nisu ni sekunde krivi. Znači, nije do njih, nego do igrača koji neće da igra.
IlijaLadin

#4 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by IlijaLadin »

E, baš s***. Jah, eto, Bosanci su te pritiskali.

Ma, razguli ba. Sretno ti bilo.
Bosanski_kralj

#5 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Bosanski_kralj »

Jeb... licemjeri... :x Jedno priča Kanađanima a deseto nama
Bosanski_kralj

#6 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Bosanski_kralj »

IlijaLadin wrote:E, baš s***. Jah, eto, Bosanci su te pritiskali.

Ma, razguli ba. Sretno ti bilo.
Donedavno govorio da ga iz Saveza niko nije kontaktirao, a sad odjednom se vrši pritisak na njega. :-)
zalizani

#7 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by zalizani »

Pritisnut će njega tata Ćiro iz Armenije!
Ima da mu se nagovori zajedno sa Mamicem. :-)
IlijaLadin

#8 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by IlijaLadin »

Moram malo off-topic.

Jučer, poslije jedne partije malog fudbala sejdim sa rođakom koji igra u mlađim selekcijama Lestera. Vidi se da ima nos (jest da nije za malog fudbala). Elem, pitam ga šta kani dalje, jer znam da ga je Aston Villa tražila krajem prošle godine, pa će kad se vrati u tamo ići na Ljekarski pregled i preći u Villu.

Priča mi da je umalo otišao u Derby gdje je igrao njegov rođak, Kuduzović (koji je sad u Cork sitiju u Irskoj) kojeg je nekad naš Savez tražio i koji nije igrao jer: "BOSNA MU NIJE DAVALA DOVOLJNO PARA" Pazite! Ja to još nisam čuo. Nije htio igrati za BiH jer mu Saveza nisu htjeli dati para koliko je htio.

Pazite, momci su u odličnim odnosima i ovaj otvoreno kaže do koga je! E, hebi ga onda! Izgleda u Engleskoj je to moda!
ulpinian

#9 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by ulpinian »

patriotski, nema šta :-)
možda je ovo zavala Kanađanima dok ga Ćiro definitivno ne pozove... ostaje da se vidi
BHCluster

#10 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by BHCluster »

Covo kaze da zeli pokazati lojalnost Kanadskoj Fudbalskoj Asociaciji i da nezeli promjenu. Kaze da neprica tako dobro Bosanski pa radi toga su tolike spekulacije.
jazzer

#11 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by jazzer »

BHCluster wrote:Covo kaze da zeli pokazati lojalnost Kanadskoj Fudbalskoj Asociaciji i da nezeli promjenu. Kaze da neprica tako dobro Bosanski pa radi toga su tolike spekulacije.
Pa ne pricaju ni braca Kovac dobro hrvatski pa igraju za reprezentaciju. Da ne govorim za Rakitica :lol: :lol: .
zalizani

#12 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by zalizani »

IlijaLadin wrote:Moram malo off-topic.

Jučer, poslije jedne partije malog fudbala sejdim sa rođakom koji igra u mlađim selekcijama Lestera. Vidi se da ima nos (jest da nije za malog fudbala). Elem, pitam ga šta kani dalje, jer znam da ga je Aston Villa tražila krajem prošle godine, pa će kad se vrati u tamo ići na Ljekarski pregled i preći u Villu.

Priča mi da je umalo otišao u Derby gdje je igrao njegov rođak, Kuduzović (koji je sad u Cork sitiju u Irskoj) kojeg je nekad naš Savez tražio i koji nije igrao jer: "BOSNA MU NIJE DAVALA DOVOLJNO PARA" Pazite! Ja to još nisam čuo. Nije htio igrati za BiH jer mu Saveza nisu htjeli dati para koliko je htio.

Pazite, momci su u odličnim odnosima i ovaj otvoreno kaže do koga je! E, hebi ga onda! Izgleda u Engleskoj je to moda!
Upoznat si sa situacijom, i znas vjerovatno ko od koga trazi keš.Relacija Berberović-Muharemović, ovaj drugi ne želi da placa.
U slucaju koji si naveo radi se o neafirmisanim igracima.Ovi koji znaju samo da uzimaju vjerovatno nemaju razloga i volje da daju.
Dr.Belajsuz

#13 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Dr.Belajsuz »

A šta odmah serete ko grlice. Sačekajte dok se sve riješi i gotovo. Koliko puta je bilo ovako nešto, novine, radio, pa se izjalovi i sl.
Begović je najbolji bosanskohercegovački golman. Savez nije kriv. Ako ne zaigra za nas, biće veliki hendikep.

Ovo za keš su gluposti samo takve, u većini slučajeva. Budite sigurni da Savez trenutno ne traži keš NIJEDNOM igraču i da nikad i nije. Keš je svojevremeno tražio direktor reprezentacije Pašalić i to poslije rata.
Luke Perry

#14 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Luke Perry »

Sa Kanadom mu je isto, igrao ili ne igrao. Porodica mu je svakako u Njemackoj. Ne vidim neku njegovu vezu sa Kanadom.
jazzer

#15 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by jazzer »

Dr.Belajsuz wrote:A šta odmah serete ko grlice. Sačekajte dok se sve riješi i gotovo. Koliko puta je bilo ovako nešto, novine, radio, pa se izjalovi i sl.
Begović je najbolji bosanskohercegovački golman. Savez nije kriv. Ako ne zaigra za nas, biće veliki hendikep.

Ovo za keš su gluposti samo takve, u većini slučajeva. Budite sigurni da Savez trenutno ne traži keš NIJEDNOM igraču i da nikad i nije. Keš je svojevremeno tražio direktor reprezentacije Pašalić i to poslije rata.
Trenutno ne trazi ni jednom igracu a trazio je samo pasalic i to poslije rata!?? Kontradiktorno.
A ako ne traze trenutno kada planiraju poceti?? Dok recesija jos malo stisne ili?? Ti ocito imas
informaciju pa nas prosvjetli malo. Da imam vremena nabrojao bih ti sto razloga zasto je to
najveca bagra od svih saveza u drzavi a i sire. I unaprijed sumnjam u sve sto se za njih kaze u pozitivnom smislu.
princ_hercegovine

#16 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by princ_hercegovine »

Mogu samo reci SAVEZ NAPOLJE, CIRO PEDERU I JASHARI PRAVAC KOSOVO, ovo su navedeni razlozi zasto begovic nebrani za bih a dok vi neskontate to je vas problem.......
Baltazar_khan

#17 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Baltazar_khan »

Muhamed Alaim :D
Facasplaca

#18 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Facasplaca »

ma dobro... ja sam se u prvom mahu iznenadio kad je momak rekao da hoce da igra za nas :!: , pogotovo nakon sto je savez pokazivao toliko nezainteresovanost za njega,tretirajuci ga kao nekog amatera,a ne kao potencijalnog A reprezentativca,i clana jednog tima iz najjaceg razreda nogometa

oni su njega dosad zajebavali, eto im noz u ledja
a zao mi jeste, gdje mi nece biti krivo :sad:

imamo Supića :lol:
cyprus

#19 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by cyprus »

Dr.Belajsuz wrote:A šta odmah serete ko grlice. Sačekajte dok se sve riješi i gotovo. Koliko puta je bilo ovako nešto, novine, radio, pa se izjalovi i sl.

Meni se nešto čini da je kanadski golman :D :-) :-) .

Inače, ne bih imo ništa protiv njegove odluke, jer mu niko ne može zabranit da smatra Kanadu svojom državom. Ali, zamjeram mu to što je srao da hoće igrat za BiH, da je pravi Bosanac ovo ono, a sad najednom...

PS Slažem se sa Belajsuzom da za ovo ne treba kriviti savez...

PPS A možda ipak još ovo nije gotovo
zecko_kupuz

#20 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by zecko_kupuz »

Ma ima tu nešto...više. :-D
Prvo, momak je nedavno (navodno) boravio u Londonu, jer je sređivao dokumentaciju za nastup u dresu BiH. Drugo, rekao je da je "dogovorio" sve sa Ćirom, a i Ćiro je to potvrdio. Otkud sada ovakav zaokret?!?
Sa druge strane, očit je taj njegov strah od nepoznatog (čitaj, domovine :-) ). Mislim, ipak je tip izjavio "moj otac želi da igram za BiH", a ne "ja želim da igram za BiH". Na kraju krajeva, možda ga je impresionirala Kanada ovim nastupima na Gold kupu. :P
Čudno je sve to bogami.
BOSNA JE ZAKON

#21 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by BOSNA JE ZAKON »

cyprus wrote:

Inače, ne bih imo ništa protiv njegove odluke, jer mu niko ne može zabranit da smatra Kanadu svojom državom. Ali, zamjeram mu to što je srao da hoće igrat za BiH, da je pravi Bosanac ovo ono, a sad najednom...

kako nije gotovo, cujes ga kako zeli igrati za kanadu, sto bi onda igrao za bosnu ako nema zelju
JThomas

#22 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by JThomas »

pucaju me prenosi, učini mi se da piše bRegović odbio bosnu i hercegovinu :-) :lol: :lol:
Dr.Belajsuz

#23 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by Dr.Belajsuz »

Za sve je kriv Muhamed Alaim :lol: Čovjek čisti sebi prostor za mjesto u reprezentaciji.

@cyprus, ma dobro, još uvijek je ni tamo, ni 'vamo. Predmet diskusija i svađa nas i Kanađana :D

Odličan golman, koji bi obezbjedio repku još za 15 godina, a do tada bi valjda izrast'o još neki vragolan među stativama.
Ako neće, ne mora. Inače sam mišljenja da nam ne trebaju igrači koji će igrati preko qrca i kad im istom bude ćeif (tipa Hrgović, Maletić, Bajić itd.), pa mi je tako drago da Subotić nije zaigrao za preku i njemu slični. Pjanić je ljudina jer je mogao igrati i za Francusku, bar malo, a opet izabrao nas. Jel do babe ili nije, manje važno :D

Mišljenja sam da nam treba golman u svakom slučaju. Hasagić je solidan golman, ali često van stroja. Supić je kritičan golman tipa Guše koji je dobar protiv selekcija koje igraju na centaršute, prekide i sl.
Ćiro je smiješan selektor jer ne ide da gleda ni jednog igrača po Evropi. Vječno potenciraju na Mitroviću, Brašniću, Mujkiću i drugima, a recimo Ramović je odličan golman i niko za njega i ne zna.
klixober

#24 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by klixober »

Sta odbio,a prije par dana predao papire za bh pasos :?
U ovom intervjuu ipak nije jasno rekao da je za Kanadu,ne za BiH,nego se malo preserava u smislu da u kanadskom savezu neke stvari nisu rasciscene pa zato ne igra.
Ja mislim da on ceka potvrdu i papire da moze igrati za BiH i ovako drzi Kanadu za otvorenu opciju ako ne uspije da dobije dozvolu(a dobice je).
cyprus

#25 Re: Begović odbio Bosnu i Hercegovinu

Post by cyprus »

BOSNA JE ZAKON wrote:
cyprus wrote:

kako nije gotovo, cujes ga kako zeli igrati za kanadu, sto bi onda igrao za bosnu ako nema zelju
Ma biće gotovo kad istrči na teren u kanadskom dresu :wink:
Post Reply