Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
General War

#826 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

tandmand wrote:
MuaDib wrote:Nakon rata uspostavljeno bošnjaštvo, sa svim svojim zabludama i zluradim odbranama istih, najbolji je recept za dugoročni raspad Bosne i Hercegovine. Najbolje je to pokazala kampanja prema bosanstvu u vrijeme popisa, gdje je jedna benigna pojava, koja nije nastrojena protiv države, proglašena antibošnjačkom i neprijateljskom propagandom, koja je Bosance/Hercegovce označila gorim neprijateljem od četničke i ustaške ideologije. Zastava s ljiljanima je zastava pod kojom su se iskrene patriote borile za građansku republiku, a ne bošnjačku prčiju čiji protagonsiti danas drsko kradu nekadašnju državnu zastavu i daju joj novo značenje. I to ono značenje, zbog koga su srpski i hrvatski nacionalisti tražili novu zastavu BiH nakon rata. Ta pogubna politika neće ni za milimetar da se pomjeri i nastavlja nemilosrdnu borbu protiv građanske vizije Bosne i Hercegovine, protiv onih bez čije podrške BiH ne bi mogla steći kvalifikovanu većinu za nezavisnost. Da napomenem građanske snage su potakle skoro pola miliona građana ove zemlje da izađu na referendum 1992. godine, na kog je Alija ikona današnjih bošnjačkih nacionalista svega pra dana poslije pljunuo, pristajući na tronacionalne pregovore, poznate kao Kutiljerov plan. I od tada se nastavlja pljuvanje po građanski nastrojenim državljanima BiH, od Londonske konferencije 1992. do dana današnjeg. Aferim!
Uvjeren sam da hrvatsko-srpski koncept građanske BiH, svesrdno podržan ostacima nekadašnjeg jugoslavenstva a sadasnjeg bosanstva, ne može ugroziti nikakvo bošnjaštvo. Čak sam siguran, kada bi SDA tražila minimum minimuma neku mikrofildžan državu za Bošnjake, da bi Srbi i Hrvati, podržani ostalim slobodoljubljivim građanima, kao jedan ustali i rekli - Ostajte ovde - u našoj nedjeljivoj, jedinoj, građanskoj, sekularnoj BiH. Građanske snage svakog dana sve su jače, što se najbolje očituje bratskim zagrljajem velikobrojnog članstva HDZa i SNSDa. Trenutak kada će formirati jedinstvenu građansku stranku je samo pitanje trenutka i nikakav Bakir im ne može stati na tome putu ....
To malo da se sukne...pa kad ste dosli do tog zakljucka? Sto to niste rekli 92 pa da vas smjestimo tamo gdje treba zajedno sa dva otpadnika...nego polagacuk ono sto je ostalo ne bosnjackog kadra u ABiH (ustasa i vlaha i nas bos..pardon jugoslovena) polako spremili u diplomatske misije da predstavljaju ko medo MZ multi kulti kad je trebalo...a vam eto sve bi Vi samo oni hanam nedaju...pitam se kako bi partizani prosli da su takav plan imali. :-)
General War

#827 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
BHCluster wrote:Da su se Bosnjaci izjasnili na popisu kao Bosanci sad bi trubili kako su bosnjacki nacionalisti ukrali nacionalno ime pa se Srbi/Hrvati u BiH ne mogu identifikovati sa istim.
Tek onda bi prica o izmisljanju i eksperimentu imala nekog uporista.
Bosnjaci nisu imali potrebe izmisljati novo ime - vec uzeti jedino koje je imalo svoj historijski kontinuitet i vraceno.
A sta si time dobio...evo i nakon dvadeset i kusur godina jos mjesas Bosnjak i musliman.
hAZNADAR

#828 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
BHCluster wrote:Da su se Bosnjaci izjasnili na popisu kao Bosanci sad bi trubili kako su bosnjacki nacionalisti ukrali nacionalno ime pa se Srbi/Hrvati u BiH ne mogu identifikovati sa istim.
Tek onda bi prica o izmisljanju i eksperimentu imala nekog uporista.
Bosnjaci nisu imali potrebe izmisljati novo ime - vec uzeti jedino koje je imalo svoj historijski kontinuitet i vraceno.
A sta si time dobio...evo i nakon dvadeset i kusur godina jos mjesas Bosnjak i musliman.
Ni prvo ni zadnje tvoje spocitavanje. Kako sta dobio? Popis je jasno pokazao da su se probosanske snage ipak ujedinile barem po pitanju identiteta i imena. Jos kad bi i u politici zauzeli zajednick gard prema otvorenim neprijateljima drzave bi bilo jos bolje. Ali vrijeme radi svoje. Nesto sto je bilo nezamislivo prije - polako postaje stvarnost. Da si pitao one sto su nosili titove slike pod snajperima i klicali parole i one sto su tekbirali i turcizmima dokazivali podobnost - samo Sta su - cuo bi stosta. Bosnjacko ime je danas udomaceno. Ne zbog par glupih videa na youtube ili ispiranja mozga kroz medije, knjige,.... vec zato sto realno nije svih ovih godina imalo konkurenciju. Ne trebam valjda ponovo postaviti pitanje sta su Bosanci poduzeli sve ove silne godine. A mogli su. Pa i ljiljane koje sad kacimo - umjesto da se diskutuje sto Bosnjaci rabe ljiljane - radije pitaj zasto su u tome jedini?

Zaboli me iskreno receno - treba li prefiks sa imenicom Bosna zavrsiti na "ak" ili "ac". Bitno je da je jedno ime pa koje god da je. Jer okuplja sve probosanske politicke snage. A sitni carsijski snobovi sto kroz drugo ime zele dokazati neku svoju tobozu superiornost su faktor samo na ovom forumu. U stvarnosti politicki vise ne postoje niti ikome stoje na putu.

Tema je podsjecam o bosnjackom nacionalizmu. Kojeg niko ovdje nije uspio prikazati kao opasnog, da je kopija susjednih nacionalizama i sl.
General War

#829 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
Ni prvo ni zadnje tvoje spocitavanje. Popis je jasno pokazao da su se probosanske snage ipak ujedinile barem po pitanju identiteta i imena. Jos kad bi i u politici zauzeli zajednick gard prema otvorenim neprijateljima drzave bi bilo jos bolje. Ali vrijeme radi svoje. Nesto sto je bilo nezamislivo prije - polako postaje stvarnost. Da si pitao one sto su nosili titove slike pod snajperima i klicali parole i one sto su tekbirali i turcizmima dokazivali podobnost - samo Sta su - cuo bi stosta. Bosnjacko ime je danas udomaceno. Ne zbog par glupih videa na youtube ili ispiranja mozga kroz medije, knjige,.... vec zato sto realno nije svih ovih godina imalo konkurenciju. Ne trebam valjda ponovo postaviti pitanje sta su Bosanci poduzeli sve ove silne godine. A mogli su. Pa i ljiljane koje sad kacimo - umjesto da se diskutuje sto Bosnjaci rabe ljiljane - radije pitaj zasto su u tome jedini?
Zaboli me iskreno receno - treba li prefiks sa imenocom Bosna zavrsiti na "ak" ili "ac". Bitno je da je jedno ime pa koje god da je. Jer u principu okuplja sve probosanske politicke snage. A sitni carsijski snobovi sto kroz drugo ime zele dokazati neku svoju tobozu superiornost su faktor samo na ovom forumu. U stvarnosti politicki vise ne postoje niti ikome stoje na putu.

Tema je podsjecam o bosnjackom nacionalizmu. Kojeg niko ovdje nije uspio prikazati kao opasnog, da je kopija susjednih nacionalizama i sl.
Ja ne znam kako ti mislis da se nacija radja...tj kako postaju nacije.
Pa ovdje svi zajedno sammnom tvrde da bosnjacki nacionalizam nece nikoga drugog ugroziti do bosnjake i drzavu u kojoj zive.
Bosnjaci su izabrali to sto su izabrali, ali onda sto se ljutite na druge sto rade jednu te istu stvar, Hocete pan-bosnjastvo i vaznije ti je od drzave, ok sta je onda problem sto srbi i hrvati jednako misle i rade?
BHCluster

#830 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by BHCluster »

Kad su to Bosnjaci napali Srbiju, Hrvatsku ili Crnu Goru? Kako se onda moze reci da drugi rade sto i Bosnjaci ili obrnuto?
ušće

#831 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

Ođe Bogoljub...ima li tijeh Bošnjaka da im čiča rastabiri pismena i podrijetlo ...oklen su i zašto su ... I čiča s Romanije je pošlje bio partizan ali je prvo bio Čiča Romanijski sa kokardom na glavi naravno ...ojhaaaa :skoljka: :mrgreen:
hAZNADAR

#832 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
Ni prvo ni zadnje tvoje spocitavanje. Popis je jasno pokazao da su se probosanske snage ipak ujedinile barem po pitanju identiteta i imena. Jos kad bi i u politici zauzeli zajednick gard prema otvorenim neprijateljima drzave bi bilo jos bolje. Ali vrijeme radi svoje. Nesto sto je bilo nezamislivo prije - polako postaje stvarnost. Da si pitao one sto su nosili titove slike pod snajperima i klicali parole i one sto su tekbirali i turcizmima dokazivali podobnost - samo Sta su - cuo bi stosta. Bosnjacko ime je danas udomaceno. Ne zbog par glupih videa na youtube ili ispiranja mozga kroz medije, knjige,.... vec zato sto realno nije svih ovih godina imalo konkurenciju. Ne trebam valjda ponovo postaviti pitanje sta su Bosanci poduzeli sve ove silne godine. A mogli su. Pa i ljiljane koje sad kacimo - umjesto da se diskutuje sto Bosnjaci rabe ljiljane - radije pitaj zasto su u tome jedini?
Zaboli me iskreno receno - treba li prefiks sa imenocom Bosna zavrsiti na "ak" ili "ac". Bitno je da je jedno ime pa koje god da je. Jer u principu okuplja sve probosanske politicke snage. A sitni carsijski snobovi sto kroz drugo ime zele dokazati neku svoju tobozu superiornost su faktor samo na ovom forumu. U stvarnosti politicki vise ne postoje niti ikome stoje na putu.

Ja ne znam kako ti mislis da se nacija radja...tj kako postaju nacije.
Pa ovdje svi zajedno sammnom tvrde da bosnjacki nacionalizam nece nikoga drugog ugroziti do bosnjake i drzavu u kojoj zive.
Bosnjaci su izabrali to sto su izabrali, ali onda sto se ljutite na druge sto rade jednu te istu stvar, Hocete pan-bosnjastvo i vaznije ti je od drzave, ok sta je onda problem sto srbi i hrvati jednako misle i rade?
Necu te ni pitati na osnovu cega si zakljucio da je Bosnjacima ideologija vaznija od drzave. Kad znamo da to potvrdu tome neces naci ni u praksi ni na forumu. Kao i poistovjecivanje sa srpskim i hrvatskim nacionalizmom. Do sada ni ti ni bilo ko drugi niste dali niti jedan jedini logican slijed, opis desavanja, nacin,... kako Bosnjaci ugrozavaju sebe i drzavu.
General War

#833 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
Necu te ni pitati na osnovu cega si zakljucio da je Bosnjacima ideologija vaznija od drzave. Kad znamo da to potvrdu tome neces naci ni u praksi ni na forumu. Kao i poistovjecivanje sa srpskim i hrvatskim nacionalizmom. Do sada ni ti ni bilo ko drugi niste dali niti jedan jedini logican slijed, opis desavanja, nacin,... kako Bosnjaci ugrozavaju sebe i drzavu.
Prvo sam si temu postavio, da nema toga bilo bi izlisno i postavljati je...ja nikada ne pricam o "bosnjackom narodu" vec o onima koji ga vode i koji rade u ime njega i one kao ti koji brane taj smjer.
Drugo, kako mozes tvrditi da ti je drzava bitnija, a niti u praksi niti na forumu nicime ne pokazujete to...ne znam sta citas niti sta pratis tako da mi je nevjerovatno da ne vidis niti tok, niti jedan logican slijed, opis desavanja. Neko od nas je prilicno dezinformisan onda...naravno, da to nije istina jer ja pratim pisanja i tvoja i drugih na ostalim temama...a znas ti dobro, a mene zasmije, kao da dvije osobe koriste isti nick...ustvari to je unutrasnja borba u tebi, znas da nesto fali.
Point.

#834 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

Da mi neko samo objasni sta su ciljevi tog famoznog bosnjackog nacionalizma, ko ga predstavlja i koja stranka je predvodnik tog bauka.
insomnia78

#835 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by insomnia78 »

General War wrote:
tandmand wrote:
MuaDib wrote:Nakon rata uspostavljeno bošnjaštvo, sa svim svojim zabludama i zluradim odbranama istih, najbolji je recept za dugoročni raspad Bosne i Hercegovine. Najbolje je to pokazala kampanja prema bosanstvu u vrijeme popisa, gdje je jedna benigna pojava, koja nije nastrojena protiv države, proglašena antibošnjačkom i neprijateljskom propagandom, koja je Bosance/Hercegovce označila gorim neprijateljem od četničke i ustaške ideologije. Zastava s ljiljanima je zastava pod kojom su se iskrene patriote borile za građansku republiku, a ne bošnjačku prčiju čiji protagonsiti danas drsko kradu nekadašnju državnu zastavu i daju joj novo značenje. I to ono značenje, zbog koga su srpski i hrvatski nacionalisti tražili novu zastavu BiH nakon rata. Ta pogubna politika neće ni za milimetar da se pomjeri i nastavlja nemilosrdnu borbu protiv građanske vizije Bosne i Hercegovine, protiv onih bez čije podrške BiH ne bi mogla steći kvalifikovanu većinu za nezavisnost. Da napomenem građanske snage su potakle skoro pola miliona građana ove zemlje da izađu na referendum 1992. godine, na kog je Alija ikona današnjih bošnjačkih nacionalista svega pra dana poslije pljunuo, pristajući na tronacionalne pregovore, poznate kao Kutiljerov plan. I od tada se nastavlja pljuvanje po građanski nastrojenim državljanima BiH, od Londonske konferencije 1992. do dana današnjeg. Aferim!
Uvjeren sam da hrvatsko-srpski koncept građanske BiH, svesrdno podržan ostacima nekadašnjeg jugoslavenstva a sadasnjeg bosanstva, ne može ugroziti nikakvo bošnjaštvo. Čak sam siguran, kada bi SDA tražila minimum minimuma neku mikrofildžan državu za Bošnjake, da bi Srbi i Hrvati, podržani ostalim slobodoljubljivim građanima, kao jedan ustali i rekli - Ostajte ovde - u našoj nedjeljivoj, jedinoj, građanskoj, sekularnoj BiH. Građanske snage svakog dana sve su jače, što se najbolje očituje bratskim zagrljajem velikobrojnog članstva HDZa i SNSDa. Trenutak kada će formirati jedinstvenu građansku stranku je samo pitanje trenutka i nikakav Bakir im ne može stati na tome putu ....
To malo da se sukne...pa kad ste dosli do tog zakljucka? Sto to niste rekli 92 pa da vas smjestimo tamo gdje treba zajedno sa dva otpadnika...nego polagacuk ono sto je ostalo ne bosnjackog kadra u ABiH (ustasa i vlaha i nas bos..pardon jugoslovena) polako spremili u diplomatske misije da predstavljaju ko medo MZ multi kulti kad je trebalo...a vam eto sve bi Vi samo oni hanam nedaju...pitam se kako bi partizani prosli da su takav plan imali. :-)
Dje si ti smjesto prije rata. Nije vam niko kriv sto ste poslije rata naprasno krenuli u pospremanje tavana i djedovih čarsaVa
General War

#836 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by General War »

insomnia78 wrote: Dje si ti smjesto prije rata. Nije vam niko kriv sto ste poslije rata naprasno krenuli u pospremanje tavana i djedovih čarsaVa
Mozes li ovo prevest na bosanski, nista te ne razumijem, jednina- mnozina, prije-poslije rata... :-)nesto kao da hoces da poentiras... :lol:
Last edited by General War on 05/02/2018 19:49, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#837 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Connaisseur Karlin »

Point. wrote:Da mi neko samo objasni sta su ciljevi tog famoznog bosnjackog nacionalizma, ko ga predstavlja i koja stranka je predvodnik tog bauka.
prelistala sa temu, amislim da prvo moramo iskritalizriati jos nesto :

Da li bosnjacki nacionalizam dijaspore i bosnjacki nacionalizam stanovnistva u BiH imaju zajdnicke ciljeve, plan i program?
Connaisseur Karlin

#838 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Bloo wrote:Gdje ja mogu pogledati plan i program neke bosnjacke stranke koja zastupa sve sto ti navodis Haznadare?
Jer naravno pojedinac ne znaci nista, na nivou drzave, vec svoje preferencije iskazuje kroz dostupne politicke instrumente.
Bloo, haZNADAR je odlicna primjer bosanjacake dijaspore,i vjeruj mi, bosnjacka dijaspora nije nekakva negativna pojava , ali ni vi u BiH nemate soldinu domacu bosnjacku stranku, zato primjetim sukob i nesporazum, i bespotrebno napadate autora teme.
GeeTnT

#839 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

Connaisseur Karlin wrote:
Point. wrote:Da mi neko samo objasni sta su ciljevi tog famoznog bosnjackog nacionalizma, ko ga predstavlja i koja stranka je predvodnik tog bauka.

Da li bosnjacki nacionalizam dijaspore i bosnjacki nacionalizam stanovnistva u BiH imaju zajdnicke ciljeve, plan i program?
Ta dva nacionalizma rastu paralelno, a kada dodju na razinu druga dva spomenta naroda....onda nek nam je Bog na pomoci....
Connaisseur Karlin

#840 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

GeeTnT wrote:

Ta dva nacionalizma rastu paralelno, a kada dodju na razinu druga dva spomenta naroda....onda nek nam je Bog na pomoci....
Da i si siguran da FORMALNO rastu u skladu i harmoniji? Ne moze Bosnjak imati potpunu predstavu sto se desava u BiH , osim citanja blogova i portala, ali to nije problem o kojem pisem. Gdje postoji aktivna suradnja Bosanjake dijaspore i BiH domace dijaspore? Ko su ZAJEDNICKI sluzbeni autoriteti i zajednice i politicke partije?
Point.

#841 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

Pa eto ja pitam gdje je taj bosnjacki plan, program i cilj? Ko ga vodi, sta mu je krajnji cilj, cime se hrani? Jos malo neces moci ni reci da volis BiH, od Drine do Une, od Save do mora, a da ti ne zalijepe etiketu bosnjackog nacionaliste. Sta vam je ljudi, u kakvon okruzenju Bosnjaci zive i kroz sve sta su prosli, njihov nacionalizam je mala maca, nista vrijedno paznje.
GeeTnT

#842 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

Da i si siguran da FORMALNO rastu u skladu i harmoniji? Ne moze Bosnjak imati potpunu predstavu sto se desava u BiH , osim citanja blogova i portala, ali to nije problem o kojem pisem. Gdje postoji aktivna suradnja Bosanjake dijaspore i BiH domace dijaspore? Ko su ZAJEDNICKI sluzbeni autoriteti i zajednice i politicke partije?
Naravno da sam siguran, jer onaj koji proguli vani ima kristalno jasnu pricu o predstavi koja se desava u BiH...znaci nista blogovi, forumi nego live... Sami susreti, pravna pomoc i slanje ugovora, prevoda, stupanje u kontakt sa ambasadom su itekako aktivni, naravno o tome se malo pise, kao i o broju odlazaka koje niko da dokuci. Autoriteti i nositelji svega su obicni ljudi koji cvrsto stoje na nogama van granica BiH...
Connaisseur Karlin

#843 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Point. wrote:

Pa eto ja pitam gdje je taj bosnjacki plan, program i cilj? Ko ga vodi, sta mu je krajnji cilj, cime se hrani? Jos malo neces moci ni reci da volis BiH, od Drine do Une, od Save do mora, a da ti ne zalijepe etiketu bosnjackog nacionaliste. Sta vam je ljudi, u kakvon okruzenju Bosnjaci zive i kroz sve sta su prosli, njihov nacionalizam je mala maca, nista vrijedno paznje.
pa pitaj, ali ne mozemo optuziti autora teme, jer , ja imam utisak , da je on svijestan, kao bosnjak iz dijaspore da nesto ne stima, i zato je otvorio temu, sto mogu pohvaliti njegov gest, jer nitko od domacih bosnjaka u BiH nije postavio jednako pitanje, ili ga nisam primjetila

mislim da on trazi upravo tu suradnju sa domacim bosnjacima u BiH, to je moj utisak :)

bosnjacki naconalizam se razvija u potpunno drugacijim uslovima od uslova u kojem su se formirali hrvatski i sprski nacionalizam
Connaisseur Karlin

#844 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

GeeTnT wrote:
Naravno da sam siguran, jer onaj koji proguli vani ima kristalno jasnu pricu o predstavi koja se desava u BiH...znaci nista blogovi, forumi nego live... Sami susreti, pravna pomoc i slanje ugovora, prevoda, stupanje u kontakt sa ambasadom su itekako aktivni, naravno o tome se malo pise, kao i o broju odlazaka koje niko da dokuci. Autoriteti i nositelji svega su obicni ljudi koji cvrsto stoje na nogama van granica BiH...
Da, a gdje je formalna stranica, sto je formalna insitutcija? Posotje lokalne disjaposrke stranice za dijaposru odrdjenje drzave,a li sam pitala, da li postoji na globalnom i zajednickom nivou? Osoba is Svedkse ili osoba ia Kanade nema jednake infomracije o razvoju bosnjavkog nacionalizma. Ispravi me i postavi mi linkove, hvala. :)
madner

#845 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by madner »

tandmand wrote:
madner wrote:Opet ovi sto se ne osjecaju kao gradjani govore da se i drugi ne osjecaju tako, pa nece ni oni. :D
Nije pitanje kako se ko osjeća, već kako ga tretiraju u ovoj međuetničkoj političkoj borbi, gdje je građanski princip bez dovoljnog broja glasova - smetalo na putu. Dakle, može neko ko potiče iz muslimanske porodice i ima sukladno tome ime/prezime izjašnjavati se kao Bosanac, Jugosloven, građanin svijeta; on će ipak za HDZ biti dio korpusa koji zagovara islamsku državu - kalifat. Dok se u hrvatskom i srpskom korpusu ne pojavi kritičan broj "građana" koji daju svoj glas građanskim strankama sa znatnim brojem hrvata/srba, sva priča o građanskoj državi je besmislena. Ovo bi pogotvo bilo važno na lokalnom nivou, jbg. ne može samo građanska država živjeti tamo gdje je većina onih - koji nisu Srbi i Hrvati.
To je naravno najbitnije, ako Covic to tako vidi, to treba uzeti u obzir. Jer Covic je mjerilo.
Dakle treba svako drugog diskriminirati tamo gdje je manjina. Jer to je alternativa gradjanskom ustroju.

Gradjanska drzava je u prvom redu plus za gradjane, ne minus za one druge. Logika je na nivou da neces da kupis Mercedes dok i komsije ne kupe auta, ima da svi vozimo Lade i Zastave :D

Uglavnom manjak samopouzdanja i vizije, borbe koje su vodjene 1974 vise nisu aktuelne. Sada je pitanje kako urediti drzavu.
GeeTnT

#846 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

GeeTnT wrote:
Da, a gdje je formalna stranica, sto je formalna insitutcija? Posotje lokalne disjaposrke stranice za dijaposru odrdjenje drzave,a li sam pitala, da li postoji na globalnom i zajednickom nivou? Osoba is Svedkse ili osoba ia Kanade nema jednake infomracije o razvoju bosnjavkog nacionalizma. Ispravi me i postavi mi linkove, hvala. :)
Naravno da ima formalna web strana, a lako je naci na bilo kojem pretrazivacu...znaci bilo ko i svejedno oadkle, moze da se informise...
Connaisseur Karlin

#847 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

GeeTnT wrote:
GeeTnT wrote:
Naravno da ima formalna web strana, a lako je naci na bilo kojem pretrazivacu...znaci bilo ko i svejedno oadkle, moze da se informise...
Ja evo trazim i ne mogu pronaci, ozbiljno ti kazem :roll:

https://www.google.com/search?q=intrnat ... e&ie=UTF-8

sto tebam ukucati u Google ?
GeeTnT

#848 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

...mozes ti to bolje...
Connaisseur Karlin

#849 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

GeeTnT wrote:...mozes ti to bolje...
ja sam ozbiljno pitla, bez zrna provokacije

ok, mozda netko drugi zna odgovor, a tebi hvala na paznji i odgovoru :)
GeeTnT

#850 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

GeeTnT wrote:...mozes ti to bolje...
ja sam ozbiljno pitla, bez zrna provokacije

ok, mozda netko drugi zna odgovor, a tebi hvala na paznji i odgovoru :)
Ne pada mi na pamet da na klixu stavljam linkove...
Locked