Ih ja jedva cekam domaci. Ovaj kupovni je ocajan,jos kupim onaj skuplji rozi.
Kod mene nece jos poceti zriti,barem 10-15 dana,ovako odokativnom metodom.
Moderator: anex
Sta ti znaci ovo "obrezivao"?
Evo ti link:
Pricao mi jedan poljoprivrednik iz Janje kako oni kaleme lubenice.zippoo87 wrote: ↑01/07/2026 17:07
Nism nista a mislim da jos i ne treba,jer nisu pocele sve ni cvjetati i nisu zametle. A mislio sam kada se zametnu 2-3,presjeci lozu,da ne ide dalje. Ali moram malo istraziti kako se to radi,ovo je drugi put u zivotu da sadim dinje i lubenice ali ni prvi put nisam bio tu da pratim rast i razvoj. Pa nisam neki znalac oko ovih biljki,to moram sada istraziti malo.
Ma necu ja to.Danguba wrote: ↑01/07/2026 22:18Pricao mi jedan poljoprivrednik iz Janje kako oni kaleme lubenice.zippoo87 wrote: ↑01/07/2026 17:07
Nism nista a mislim da jos i ne treba,jer nisu pocele sve ni cvjetati i nisu zametle. A mislio sam kada se zametnu 2-3,presjeci lozu,da ne ide dalje. Ali moram malo istraziti kako se to radi,ovo je drugi put u zivotu da sadim dinje i lubenice ali ni prvi put nisam bio tu da pratim rast i razvoj. Pa nisam neki znalac oko ovih biljki,to moram sada istraziti malo.
Posada bundeve/tikve i lubenice. Kada se dobro razviju sklaperom presjecaju glavne loze kod jednih i drugih i spajaju lubenicu na korijen tikve.
Kada sam ga pitao zasto tako, zato sto korijen tikve vise crpi i bolje napreduje od korijena lubenice.
Nisam probao ali interesantno.