banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Moderator: anex
-
underground
#26 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Ako prekrsis ugovor, aktivira se na cijeli ostatak duga. Tako je bar bilo prije par godina, imao sam iskustva sa jednom MK organizacijom.
-
SaMaster
#27 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
desertrose wrote:bgt jesi li ti ikada prisustvovao prinudnoj naplati?uzet će ti sve samo ako si imovinu stavio pod hipoteku,drugo ništa budi siguranSaMaster wrote:A sta ako banka pokrene proces prinudne naplate kod sudskog organa? Kakav sad odgovor imas? Sta ces tada?
Nisi svjestan da ce ti sve sto imas uzeti i prodat za sitne pare da bi naplatili svoje. Pa jel mislis da bi i dobio kredit da banka nema nacin da ti naplati svoje obaveze?
Hahah pa ti si stavrno zaista. Sta ako imas automobil? Ovo je za njegov slucaj nebitno, jer ga nema. Nisi ga stavio pod hipoteku ali ce ti ga uzeti. Ne oni nego ce sud po njihovom zahtjevu izvrsiti plijenidbu, a nakon toga si donji...Nisi svejstan kolike glupsoti valjas...
A ovaj sto misli da palamudim, sjetit ce se kada dodje vrijeme za to...
- Mommy's_little_ Monster
#28 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Procitaj malo taj ugovor sto si potpisao. Ja kada sam uzimao kredit, u ugovoru ima clan gdje pise da se svi racuni koje imam u toj banci smatraju kao garancija po tom kreditu i da mogu uzeti sredstva sa tih racuna automatski bez prethodnog konsultiranja.
Jest, cekat ce te banka 120 mjeseci, jesi cuo za kategorije? lagano odes u C, pa D pa E kategoriju, pa ti dospiju sve obaveze, i to sve za par mjeseci ako ne placas. Onda ces imat onako bas dobru istoriju u CRK-u.a šta onda kad je kredit na 120 mjeseci?
i u tom slučaju će banka čekati da dospiju sve rate?
nemoj se provaljivati molim te
- kockica_kockica
#29 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
nisi platio dvije rate a imas iznos na racunu kojim mozes kompletan kredit vratiti...žulijan asanž wrote:može li banka aktivirati mjenicu na nedospjeli dio kredita i u kojim slučajevima?
hipoteza:
nisam vratio 2 rate kredita, a na računu imam dovoljno sredstava da vratim kompletan iznos kredita sa kamatom. može li banka aktivirati mjenicu i meni (prije vremena preciziranog otplatnim planom) skinuti s računa kompletan iznos kredita ?
pa ovo je jos samo kod nas moguce...
ne brukaj se... idi i plati te rate koje dugujes
-
の専門家
#30 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Banka ti neće aktivirati mjenicu jer mjenicu ostavljaju za suda ,ako ikad dođe do suda .Bank će ti dug tj. 2 rate skinuti sa računa i idemo dalje sa otplatom.Nije banci u interesu da ti kredit proglase dospjelim jer onda nema više kamata.Pročitaj ugovor o kreditu imali član da banka ima pravo retencije i skidanja novčanih sredstava sa tvog računa?žulijan asanž wrote:može li banka aktivirati mjenicu na nedospjeli dio kredita i u kojim slučajevima?
hipoteza:
nisam vratio 2 rate kredita, a na računu imam dovoljno sredstava da vratim kompletan iznos kredita sa kamatom. može li banka aktivirati mjenicu i meni (prije vremena preciziranog otplatnim planom) skinuti s računa kompletan iznos kredita ?
- žulijan asanž
#31 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
kockica_kockica wrote:nisi platio dvije rate a imas iznos na racunu kojim mozes kompletan kredit vratiti...žulijan asanž wrote:može li banka aktivirati mjenicu na nedospjeli dio kredita i u kojim slučajevima?
hipoteza:
- kockica_kockica
#32 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
glupa hipoteza...žulijan asanž wrote:kockica_kockica wrote:nisi platio dvije rate a imas iznos na racunu kojim mozes kompletan kredit vratiti...žulijan asanž wrote:može li banka aktivirati mjenicu na nedospjeli dio kredita i u kojim slučajevima?
hipoteza:
onaj ko ima pare nece kasniti sa uplatom dvijer ate za kredit...
-
desertrose
#33 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Ja te zato pitam jesi li ikada prisustvao popisu imovine,prinudnoj naplati..bilo čemu?Čak i kad banka popiše dužnikovu imovinu (namještaj,kućanski aparati i sve ostalo) i prijeti mu da će sve prodati u bescijenje jel' ti misliš da će se to zaista dogoditi,da se korišten namještaj,aparati,polovno vozilo ili bilo šta drugo može lako prodati???Ako dužnik stanuje kod roditelja i imovina nije njegova,šta će popisati?Misliš da je to uopšte u interesu bankama,da se zamajavaju s tim,kao da nemaju drugog posla??Ako na taj način razmišljaš,onda se gadno varaš.Koliko shvatih da se ovdje radi o manjem iznosu kredita i roku od 36 mjeseci,da je trećina kredita (12 rata) otplaćena i da su 2 rate dospjele na naplatu.Dužnik je trenutno ostao bez posla i nije u mogućnosti da nastavi s urednom otplatom,što ne znači da neće nastaviti ukoliko sutra dođe do posla.Na računu ima određeni iznos novca kojim bi mogao da otplati 24 rate koje duguje banci,ali mu je pretpostavimo potreban dok se ne snađe,jer je ponavljam "čovjek ostao bez posla" .E sad,ukoliko je potpisao jednu mjenicu,znači jedna aktivacija i to na ukupan ostatak duga...ako je potpisao više mjenica,onda će bankari skontati kako će i šta,ali se neće zeznuti i naplatu duga dovesti u pitanje,pogotovo ako znaju da njihov klijent više nema stalan mjesečni prihod.Vrlo vjerovatno je da će mu aktivirati mjenicu na ukupan ostatak duga.Moj prijedlog mu je da uplati te dvije rate koje je u kašnjenju,podigne novac s računa i snalazi se za novi posao.Ljudi duguje milione i zapadnu u probleme,pa ih niko ne stavi na stub srama,nego i banka i Sud pokušaju naći kompromis s dužnikom.Ovo sve bi trebao da zna jedan prosječan službenik banke,ukoliko nije friško zaposlenSaMaster wrote:desertrose wrote:bgt jesi li ti ikada prisustvovao prinudnoj naplati?uzet će ti sve samo ako si imovinu stavio pod hipoteku,drugo ništa budi siguranSaMaster wrote:A sta ako banka pokrene proces prinudne naplate kod sudskog organa? Kakav sad odgovor imas? Sta ces tada?
Nisi svjestan da ce ti sve sto imas uzeti i prodat za sitne pare da bi naplatili svoje. Pa jel mislis da bi i dobio kredit da banka nema nacin da ti naplati svoje obaveze?
Hahah pa ti si stavrno zaista. Sta ako imas automobil? Ovo je za njegov slucaj nebitno, jer ga nema. Nisi ga stavio pod hipoteku ali ce ti ga uzeti. Ne oni nego ce sud po njihovom zahtjevu izvrsiti plijenidbu, a nakon toga si donji...Nisi svejstan kolike glupsoti valjas...
A ovaj sto misli da palamudim, sjetit ce se kada dodje vrijeme za to...
-
SaMaster
#34 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
A jesi li ti negdje vidjela da sam ja tvrdio suprotno nego sto si napisala? Problem je ovdje sto ti i dalje mislis da do toga nece doci, ali ja pisem da je to realno tj da je moguce da dodje do toga. S druge strane, ako dodje do pljenidbe prodaje se direktnom prodajom, aukcijom prvom i drugom i na kraju licitacijom sve i svasta, i to ovim redoslijedom. I nemoj sad reci aukcija = licitacija. Nije! -Da nebi polemisali offtopic...
I da, da odgovorim na pitanje, nisam bio na pljenidbi pokrenutoj od strane banke, aiz drugih izvora da. I ne moze ti past na pamet sta se sve plijeni i prodaje...
I da, da odgovorim na pitanje, nisam bio na pljenidbi pokrenutoj od strane banke, aiz drugih izvora da. I ne moze ti past na pamet sta se sve plijeni i prodaje...
- vjesticanametli
#36 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
uh sto ne platis sto ne vratis..................pa valjda bi vratio da mu ne treba da jede pobogu ............koliko si mjenica potpisao........banka nece za 2 rate aktivirati mjenicu a ti mozes podici pare ali nisi rjesio problem jer ide u sve gore kategorije sto se tice CRK-a .............ima i reprogram ali ja ti to ne bih preporucila zbog kamata (a mame i grace periodom
) plati jednu ratu cisto da sebi malo "pribavis" vremena (to kad pocnu da zovu dok te ne izlude)
-
desertrose
#37 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Čudi me da ga već ne izluđuju,to im je posao 
- Ricken
#38 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Zakon o izvršnom postupku mi u praksi skoro da i ne treba, ali zadnji put kad sam ga čitao, otprilike prije 3 godine naletio sam na neki član gdje se kaže da jednom kada povjerilac iskoristi mjenicu, da mu je dužnik dužan dostaviti novu na ostatak duga, što bi mene u ovom slučaju dovelo do zaključka da se banka ili lizing kuća mogu naplatiti samo za iznos dospjelog duga. Ovo je više pravna stvar da li banka može i ima pravo da ugovor smatra ne važećim ako dužnik dospije u kašnjenje. Čak i za ove garancije, nema mi logike da se mogu naplatiti za cijeli iznos, čega cijeli iznos, glavnice i kamate ili samo glavnice. Kako se naplatiti za dio kamate koju banka nije zaradila.
Mislim da je zakon o obligacijama puno kompliovaniji da bi bilo ko davao paušalne odgovore bez konsultacije određenih članova, a vjerovatno i zakon o bankama i lizingu. Što se tiče zapljene, naravno da se u kasnijoj fazi nakon okončanja procesa svaki povjerilac odlukom suda može namiriti iz dužnikove imovine. Na zapadu i fizička lica mogu bankrotirati. U svakom slučaju za bilo kakve bezobrazluke, gdje se individua izlaže svjesno riziku, neophodna je pravna pomoć, a nju na forumu nećeš dobit (i ne trebaš).
Mislim da je zakon o obligacijama puno kompliovaniji da bi bilo ko davao paušalne odgovore bez konsultacije određenih članova, a vjerovatno i zakon o bankama i lizingu. Što se tiče zapljene, naravno da se u kasnijoj fazi nakon okončanja procesa svaki povjerilac odlukom suda može namiriti iz dužnikove imovine. Na zapadu i fizička lica mogu bankrotirati. U svakom slučaju za bilo kakve bezobrazluke, gdje se individua izlaže svjesno riziku, neophodna je pravna pomoć, a nju na forumu nećeš dobit (i ne trebaš).
-
enushky
#39 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Da svaka banka ima svoju politiku,ali koje se pogotovo razlikuju pri analizi kreditnih zahtjeva,a ovo naplata potrazivanja,odnosno dugovanja je poprilicno slicno svugdje. I odgovor na tvoje pitanje je da moze aktivirati,ali vjerovatno nece jos uvijek.....Slazem se da se sprema psiholoski pritisakdesertrose wrote:zavisi u kojoj banci se kreditiraš.svaka banka ima svoju politiku,prije nego aktivira mjenicu iskoristit će ostale instrumente obezbjeđenja,kojih ti koliko sam shvatila nemaš.takođe zavisi i koliko si mjenica potpisao.u svakom slučaju,budi spreman na psihološki pritisak u narednom periodu od strane službenika banke kojoj duguješžulijan asanž wrote:može li banka aktivirati mjenicu na nedospjeli dio kredita i u kojim slučajevima?
hipoteza:
-
supavena
#40 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
banka neće aktivirati mjenicu još, kako gore neko reče, pročitaj ugovor, pogotovo odredbe koje se odnose na neispunjavanje ugovorom preuzetih obaveza s tvoje strane...žulijan asanž wrote:SaMaster wrote:A zasto ne bi mogla? Pa mijenica ti je hajmo reci kljuc za sva vrata. Ono sto nisam siguran, da li se nakon jednog iskoristenja, ista moze i dalje koristiti. Mislim da ne, ali nek me ispravi neko ko zna bolje. Ne vidim zasto bi banka to rizikovala za ovaj slucaj jer opcenito se to povlaci samo onog trenutka kada postoji mogucnost cijelokupnog izmirenja duga...
kako mislis zasto ne bi mogla??
evo primjer:
ja sam uzeo kredit od 5000 KM na 36 mjeseci.
vraćao sam kredit uredno 12 mjeseci, a onda sam ušao u probleme - kasnim dva mjeseca i dugujem banci dvije rate.
kako banka može aktivirati instrument obezbjeđenja na nešto što ja još uvijek ne dugujem (preostale rate). ja po ugovoru taj novac još uvijek ne dugujem, pa mi nije jasno koji je osnov za aktiviranje insturmenata osiguranja na dug koji još uvijek po ugovoru i otplatnom planu nije dospio!
i btw, nije mIjenica nego mJenica i nije cIjelokupnog nego cJelokupnog
Sljedeće je, istina, da svaka banka ima svoj sistem registrovanja dospjelih a neizmirenih obaveza od strane svojih klijenata. Neke banke će tebe i/ili žirante kontaktirati odmah po dospijeću druge rate, druge će banke opet poslati pismenu opomenu i kontaktirati tebe/žirante putem telefona. Svakako svaki sistem u banci automatski detektuje neplaćene a dospjele rate, tako da i ti automatski gubiš A status klijenta, (ima još B, C i D). Uglavnom, kako god, sve osim A znači da nemaš šanse da negdje drugo dobiješ bilo kakav kredit. D kategorija je kada ti kompletan preostali dug proglase dospijelim zbog nesipunjenja obaveza. Ukoliko i nakon pismene opomene odnosno usmene ne izmiriš svoje obaveze banka će proglasiti ukupan kredit dospijelim jer ti neispunjavaš svoje ugovorm preuzete obaveze i naplatit će svoja potraživanja.
Kako će naplatiti svoja potraživanja: svi su ugovori o kreditima manje više tipski, u mom stoji da u slučaju neizmirenja obaveza banka se može bez moje prethodne saglasnosti namiriti iz sredstava sa mog tekućeg/štednog drugog računa u istoj banci. Dalje zavisi od ostalih sredstava osiguranja, žiranti/administrativna zabrana (koja u ovom slučaju ne vrijedi jer si ostao bez zaposlenja), krajnja mjera je pokretanje sudskog postupka i naplata putem prinudnog izvršenja (ne bih da ulazim u detalje istog..).
Moj ti je savjet da odeš do banke, jer si i po ugovoru dužan da obavijestiš banku u slučaju svih promijena stanja (tipa novi posao, promjena adrese i sl.) u roku od 15 dana čini mi se, i da se pokušaš s njima dogovoriti oko daljeg plaćanja kredita. U svakom slučaju su puno susretljiviji ako na vrijeme sam reaguješ nego da te oni počnu prozivati. Mislim da jednu ratu uvijek možeš vući ali sve preko toga ti je zaheb jer automatski ideš u C ili D kategoriju. Ukoliko dođeš u D kategoriju (znači da ti je kompletan dug proglašen dospijelim) možeš opet otići i dogovoriti kako da vraćaš taj kredit, uglavnom ni njima nije u interesu da idu na prinudno izvršenje tj. sudski postupak koji tome prethodi jer se to zna jako vremenski otegnuti.
eto nadam se da sam ti pomogla sa hipotezom
p.s. ako ima pravopisnih grešaka izvini unaprijed
-
azdralovic
#41 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
mjenica je zadnja opcija banke, prije svega taj racun ce da bude blokiran i sredstva ti mogu povuci za ratu kredita... cudi me da niko nije spomenuo reprogram kredita ili neku slicnu opciju (dogovor sa bankom jel
) posto je gubitak posla jedan od razloga za reprogram, a ako se banka oglushi na to, reaguje agencija za bankarstvo... tako da najpametnije ti je da ne trazis rjesenje po sa-x nego u banci, otidji vidi koliko dugujes, kakve su ti opcije i slicno, jos uvijek duznike nisu poceli da zakljucavaju u banku dok ne vrate kredit mozes slobodno izaci 
- vjesticanametli
#42 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
rekla sam ja za reprogram ali sam napomenula i da dobro razmisli zbog kamata
-
azdralovic
#43 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
izvini nisam bas sve procitao... u svakom slucaju odlazak do banke je na prvom mjestu pa onda sve ostalovjesticanametli wrote:rekla sam ja za reprogram ali sam napomenula i da dobro razmisli zbog kamata
-
desertrose
#44 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Ne razumijem šta će mu reprogramirati,kad čovjek trenutno nema posao.I za reprogram moraš zadovoljavati uslove,nije to tek tako jednostavno,moraš imati dokaz o prihodima kakvim takvim da bi se moglo pristupiti reprogramiranju,obezbijediti reprogram jemcima,zalogom,dodatnim mjenicama (obavezno) ili nekim drugim sredstvima obezbjeđenja.Reprogramiranje znači smanjenje iznosa anuiteta s produženjem roka otplate,gdje se povećava ukupno plaćen iznos kamate po kreditu.Koja banka je spremna izlagati se dodatnom trošku,a da nije sigurna da li će klijent biti u stanju već slijedeću ratu redovno izmiriti.
-
azdralovic
#45 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
pa upravo zato sto nema posao , smanjuju mu ratu kredita, kako rece ima dovoljno novca na racunu da otplati kompletan kredit, samo mu je u interesu da mu taj novac sto duze potraje... takodjer postoji mogućnost da se otplata zamrzne na određeno vrijeme, ali nisam siguran kakvi su uslovi i koliko je to lako za izganjati ... a banka pravi reprogram po odluci FBA ako vec sama nece da se dogovori ... mada ne vidim sta je u povećanom iznosu kamate po kreditu dodatni trošak za banku ...desertrose wrote:Ne razumijem šta će mu reprogramirati,kad čovjek trenutno nema posao.I za reprogram moraš zadovoljavati uslove,nije to tek tako jednostavno,moraš imati dokaz o prihodima kakvim takvim da bi se moglo pristupiti reprogramiranju,obezbijediti reprogram jemcima,zalogom,dodatnim mjenicama (obavezno) ili nekim drugim sredstvima obezbjeđenja.Reprogramiranje znači smanjenje iznosa anuiteta s produženjem roka otplate,gdje se povećava ukupno plaćen iznos kamate po kreditu.Koja banka je spremna izlagati se dodatnom trošku,a da nije sigurna da li će klijent biti u stanju već slijedeću ratu redovno izmiriti.
naravno ovo je samo moj prijedlog ovako napamet, i nemam pojma kakav je konkretno njegov slucaj i sta on ima da ponudi kao sredstvo osiguranja kredita, ali opet ponavljam prvo i jedino je da ode u banku i da se konsultuje sta bi bilo najbolje za njega...
ako nista, imas ona 3 mjeseca sto ti drzava placa ako si ostao bez posla, a uredno su ti uplacivani svi oni doprinosi,pa bar to za ratup prebaci
-
desertrose
#46 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Dodatni trošak kamata nije trošak za banku već za klijenta,banka ima druge troškove,nemam sad volje da ti objašnjavam,takođe i za reprogramiranje...azdralovic wrote:pa upravo zato sto nema posao , smanjuju mu ratu kredita, kako rece ima dovoljno novca na racunu da otplati kompletan kredit, samo mu je u interesu da mu taj novac sto duze potraje... takodjer postoji mogućnost da se otplata zamrzne na određeno vrijeme, ali nisam siguran kakvi su uslovi i koliko je to lako za izganjati ... a banka pravi reprogram po odluci FBA ako vec sama nece da se dogovori ... mada ne vidim sta je u povećanom iznosu kamate po kreditu dodatni trošak za banku ...desertrose wrote:Ne razumijem šta će mu reprogramirati,kad čovjek trenutno nema posao.I za reprogram moraš zadovoljavati uslove,nije to tek tako jednostavno,moraš imati dokaz o prihodima kakvim takvim da bi se moglo pristupiti reprogramiranju,obezbijediti reprogram jemcima,zalogom,dodatnim mjenicama (obavezno) ili nekim drugim sredstvima obezbjeđenja.Reprogramiranje znači smanjenje iznosa anuiteta s produženjem roka otplate,gdje se povećava ukupno plaćen iznos kamate po kreditu.Koja banka je spremna izlagati se dodatnom trošku,a da nije sigurna da li će klijent biti u stanju već slijedeću ratu redovno izmiriti.
naravno ovo je samo moj prijedlog ovako napamet, i nemam pojma kakav je konkretno njegov slucaj i sta on ima da ponudi kao sredstvo osiguranja kredita, ali opet ponavljam prvo i jedino je da ode u banku i da se konsultuje sta bi bilo najbolje za njega...
ako nista, imas ona 3 mjeseca sto ti drzava placa ako si ostao bez posla, a uredno su ti uplacivani svi oni doprinosi,pa bar to za ratup prebaci
- žulijan asanž
#47 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
a koje troškove ima banka za reprogram hljeba ti? što će neki lezihljeb kliknuti na print draft ugovora o reprogramu i morati se vidjeti s tim "govnetom" koje je dužno da mu da taj ugovor na potpis i što će adaktirati taj ugovor i u sistemu proknjižiti reprogram? jel to taj trošak?desertrose wrote:Dodatni trošak kamata nije trošak za banku već za klijenta,banka ima druge troškove,nemam sad volje da ti objašnjavam,takođe i za reprogramiranje...
-
desertrose
#48 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
Nije to taj trošak. Nemoj me pogrešno shvatiti,u ovom i sličnim slučajevima,ja sam na strani čovjeka koji je trenutno u situaciji u kakvoj jeste,nipošto na strani banaka,ali znam kako banke rade,sve ti je to u pet deka.A za ove što predlažu reprogram nekome ko nema posao,jesu li ikada čuli za moratorij?žulijan asanž wrote:
a koje troškove ima banka za reprogram hljeba ti? što će neki lezihljeb kliknuti na print draft ugovora o reprogramu i morati se vidjeti s tim "govnetom" koje je dužno da mu da taj ugovor na potpis i što će adaktirati taj ugovor i u sistemu proknjižiti reprogram? jel to taj trošak?
-
azdralovic
#49 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
desertrose wrote:Nije to taj trošak. Nemoj me pogrešno shvatiti,u ovom i sličnim slučajevima,ja sam na strani čovjeka koji je trenutno u situaciji u kakvoj jeste,nipošto na strani banaka,ali znam kako banke rade,sve ti je to u pet deka.A za ove što predlažu reprogram nekome ko nema posao,jesu li ikada čuli za moratorij?žulijan asanž wrote:
a koje troškove ima banka za reprogram hljeba ti? što će neki lezihljeb kliknuti na print draft ugovora o reprogramu i morati se vidjeti s tim "govnetom" koje je dužno da mu da taj ugovor na potpis i što će adaktirati taj ugovor i u sistemu proknjižiti reprogram? jel to taj trošak?
spomenuo sam gore i tu opciju, ali ocigledno se krecemo u pogresnom pravcu ... dakle postoje opcije, da jednostavno kad vec ima novac na racunu nastavi placati rate kao i do sada pa dokle dogura, postoji opcija reprograma,a sumnjam da nema nigdje nikoga na ovom svijetu i da ne posjeduje nista ... i naravno moratorij , ali lupamo napamet posto je on ocigledno samo prestao placati rate i dosao kuci da tipka po sa-x umjesto da proseta do prve poslovnice, ma ne mora zapravo ni to , nazovi telefonom, pa pitaj
i zaista bi volio da mi objasnis to oko troskova banke, posto sam ocigledno nesto preskocio
-
azdralovic
#50 Re: banka-kredit-problemcic u hipotezi :)
i da ne bude da lupam napamet,
na nalogu za reprogram koji izda FBA , u tabeli ponudjenih stavki je izmedju ostalog :
-smanjenje plaće u iznosu od najmanje 20%
i
-trajni gubitak posla
na nalogu za reprogram koji izda FBA , u tabeli ponudjenih stavki je izmedju ostalog :
-smanjenje plaće u iznosu od najmanje 20%
i
-trajni gubitak posla