Bakir: Sarajevo ili Drina?
-
155_mm
#51 Re: Bakir: Sarajevo ili Drina?
alija bolan i izbjegavanje odgovora je takodje odgovor. valjda to znas.

- Ali Kemal
#52 Re: Bakir: Sarajevo ili Drina?
Ja ne vidim da si ti bilo sta pitao, nego sam ja pitao tebe kako zamisljas da u istoj drzavi kvalitet zivota zavisi od etnicke pripadnosti 
Ili kako jedan narod moze da nanosi stetu drugom, a da ne nanosi sebi?
-
155_mm
#53 Re: Bakir: Sarajevo ili Drina?
slabo ti vidis moj alija otidji bolan hecimu.Ali Kemal wrote:Ja ne vidim da si ti bilo sta pitao, nego sam ja pitao tebe kako zamisljas da u istoj drzavi kvalitet zivota zavisi od etnicke pripadnosti
ali evo da citiram sam sebe a i da dam tevi jos jednu sansu sa konkretno odgovoris na moje pitanje. izvoli:
155_mm wrote:alija bolan posto nam vec duze vremena guslaris i distriktu sarajevo da te pitam nesto konkretno. u toj tvojoj viziji distrikta da li ima nesto slicno kao dom naroda za zastitu vitalnih interesa naroda distrikta?Ali Kemal wrote:U sustini ti se zalazes za podjelu Bosne, dok je zalaganje za distrikt Sarajevo upravo suprotno.Haman wrote:Sarajevo nikad ne bi trebalo biti distrikt. To je srpsko-hrvatski prijedlog. Oni zeli sada da uzmu i dio Sarajeva, iako su svi visovi oko Sarajeva u rukama Srba. Dakle, treba im dio Sarajeva, kako bi jos vise smanjili teritorioj koji je pripao Bosnjacima.
ne znam kad si mene ovo pitao ali ovo je pitanje za tvorce srpske nacionalne politike u BiH. evo jedan primjer toga:Ali Kemal wrote:Ili kako jedan narod moze da nanosi stetu drugom, a da ne nanosi sebi?
https://www.youtube.com/watch?v=subNc-epY9k
hahahahahahah hahahahah hahahah hahahah. ludiloooooooooooooooooooooooooooooo.
- Ali Kemal
#54 Re: Bakir: Sarajevo ili Drina?
Ja ti nama odgovorio, a ti izgleda ne znas da citas
http://forum.klix.ba/bakir-sarajevo-ili ... #p10832274
-
VjecitiStudent
#55 Re: Bakir: Sarajevo ili Drina?
I ova, skandalozna izjava lika, koji je sad i prvi u Bošnjaka, nakon koje se pokrenula tema i tekstovi ogromne većine učesnika na temi pokazuju, čitavih 19 godina nakon potpisivanja Daytona, potpuno odsustvo državotvorne svijesti i vizije, sve se i dalje svodi samo na zapišanu teritoriju.
-
155_mm
#56 Re: Bakir: Sarajevo ili Drina?
ma odgovorio si tipa da to tebe ne intereseira nego kako se dogovore a ja sam te konkretno pitao za tvoju viziju distrikta.Ali Kemal wrote:Ja ti nama odgovorio, a ti izgleda ne znas da citas![]()
meni je jasno zbog ceg izbjegavas odgovor. jer sam indirektno pita da li treba srbima omoguciti da u tom tvom distriktu sarajevo mogu se kurciti sa blokadama kao sto to rade na drzavnom nivou. jer je upravo to razlog miletu zbog ceg mu treba distrikt sarajevo.
a izgleda i tebi.
moras shavtiti moj dragi ilija ovaj alija da taj strateski zajeb srpske politike odustajanjem od sarajeva niko vise ne moze nadoknaditi.
skupo ce vas kostati slobodanov viski. jednostavno tu ste ga popusili kao nigdje. koliko glup moras biti i vjerovati da one vukojebine istocne bosne mogu opstati bez oslonca na sarajevsku regiju. ali dobro malo vas je naguzio onaj sa pricama o izgradnji pozorista i opera po brdima istocno od sarajeva.
i jos samo da se osvrnem na zapisavanje teritorija. bosnjacima treba njihova istocna bosna jer im je to strateska tampon zona prema srbiji za dolinu rijeke bosne i neretve i od toga se na tvoju zalost ne moze odustati.
-
daddy-kool
#57 Re: Bakir: Sarajevo ili Drina?
Ovo pitanje je non-issue.
Odgovor je i Sarajevo i Drina.
Odgovor je i Sarajevo i Drina.
- Ali Kemal
#58 Re: Bakir: Sarajevo ili Drina?
Tebi nije jasno nista, jer da ti je jasno ne bi postavljao ponvo pitanje na koje si vec dobio odgovor155_mm wrote:ma odgovorio si tipa da to tebe ne intereseira nego kako se dogovore a ja sam te konkretno pitao za tvoju viziju distrikta.Ali Kemal wrote:Ja ti nama odgovorio, a ti izgleda ne znas da citas![]()
meni je jasno zbog ceg izbjegavas odgovor.
Prije svega ne treba niko da se kurci, pa ni ti, a distrikt je jedan nacin kako da se dodje do gradjanskog drustva i sprijecavanje daljeg rastakanje Bosne155_mm wrote:jer sam indirektno pita da li treba srbima omoguciti da u tom tvom distriktu sarajevo mogu se kurciti sa blokadama kao sto to rade na drzavnom nivou. jer je upravo to razlog miletu zbog ceg mu treba distrikt sarajevo.
a izgleda i tebi.
Pogresnoj se osobi obracas155_mm wrote:moras shavtiti moj dragi ilija ovaj alija da taj strateski zajeb srpske politike odustajanjem od sarajeva niko vise ne moze nadoknaditi.
skupo ce vas kostati slobodanov viski. jednostavno tu ste ga popusili kao nigdje.
Koliko svako moze da vidi te vukojebine opstaju tako vec vise od 20 godina.155_mm wrote:koliko glup moras biti i vjerovati da one vukojebine istocne bosne mogu opstati bez oslonca na sarajevsku regiju.
155_mm wrote:ali dobro malo vas je naguzio onaj sa pricama o izgradnji pozorista i opera po brdima istocno od sarajeva.![]()
Besmislena prica, al eto, kako ti to mislis da se moze ostvariti?155_mm wrote:i jos samo da se osvrnem na zapisavanje teritorija. bosnjacima treba njihova istocna bosna jer im je to strateska tampon zona prema srbiji za dolinu rijeke bosne i neretve i od toga se na tvoju zalost ne moze odustati.
-
155_mm
#59 Re: Bakir: Sarajevo ili Drina?
pa ostvareno je. granica izmedju srbije i bosne jeste na drini. problem ce nastati ako bi tu neko nesto mjenjao. a ovi sto trenutno zive uz drinu na lijevoj obali i velicaju genocid u Srebrenici po narodnim veseljima ne predstavljaju nikakvu opasnost za bosnjake u dolini rijeke bosne i neretve.Ali Kemal wrote:Besmislena prica, al eto, kako ti to mislis da se moze ostvariti?155_mm wrote:i jos samo da se osvrnem na zapisavanje teritorija. bosnjacima treba njihova istocna bosna jer im je to strateska tampon zona prema srbiji za dolinu rijeke bosne i neretve i od toga se na tvoju zalost ne moze odustati.